Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Euthyrox biorę od kilku lat, nie zaobserwowałam tycia (właściwie to całkiem przeciwnie), a już na pewno nie miejscowo.
U mnie w brzuchu też z dnia na dzień większa dyskoteka. To jest niesamowite, ze starczyło kilka tygodni żeby z takich lekkich drgań doszło do wyraźnych kopniaków. Choć jeszcze mi się nie udało zobaczyć, ale ostatnio cały czas czuje ruchy nisko w dole brzucha gdzie i tak nie widzę.Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Hejka z rana
Ja mam 177 o przed ciaza wazylam 57 a wieszakiem tez nie bylamteraz jakies 62 i wyglądam grubiej
ale jak wiadomo trzeba sie mierzyć a nie ważyć- mysle, ze u Anity to mięśnie tyle waza
Co do tycia to wagowo u mnie nie ma się czym martwic ale wizualnie jest różnica. Cale mięśnie zeszly i jak tyje to tyje w udach a jak chudnę to na górzewiec po ciąży schudne- znam siebie- ale schudnę jak kościotrup na górze a z domem bede musiala walczyć i nie wiem czy wygram
a jak mi cycki zmalej bardziej niż przed ciaza to zostane samotna matka
pomiary u dietetyka
4 me u mnie to samo, góra szczupła, a dół masywniejszy ale obecnie mogę powiedzieć, że rower i spacery korzystniej wpływają na moje nogi (są smuklejsze) niż aeroby i częste bieganie
4me lubi tę wiadomość
-
PannaB wrote:ooo to ja po tusz pojde po pracy:)
które z Was jeszcze pracuja?
ja też jeszcze pracuje ale coraz częściej dopada mnie kryzys wczesnego wstawania także wydaje mi się, że jeszcze max miesiąc pociągnę.
też się muszę do rossmanna wybrać.. i pieczywo jakieś kupić bo zapomniałam, że przecież jutro pozamykane wszytsko.
-
karolcia87 wrote:ja też jeszcze pracuje ale coraz częściej dopada mnie kryzys wczesnego wstawania także wydaje mi się, że jeszcze max miesiąc pociągnę.
też się muszę do rossmanna wybrać.. i pieczywo jakieś kupić bo zapomniałam, że przecież jutro pozamykane wszytsko.wiec mysle ze od 1 czerwca l4
-
Anitka201 wrote:Ja pracuję
i tak zostanie na pewno do lipca
ale mam tak przyjemną pracę biurową, że mam nawet czas aby tu zaglądać
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny na euthyroxie zauwazacie abyscie tyły w jednym miejscu?
Ja od 10 kwietnia biore 75mg i tak w ramiona mi idzie znowu sie powtarza bo w wakacje na dawce 25 bylo to samo, planuje zamienic na letrox bo jak w barach przybędzie do wrzesnia to bede wygladac jak jakis bramkarz w wiejskiej dyskotece
Zrób sobie koniecznie badania, byc może ta dawka aktualnie zrobiła się za mala wzrósły Ci wyniki i stad ten skok wagi... u mnie w miesiąc przy tak sytuacji było ponad plus 3, wiec wiem o czym mówisz...
Zaczynałam ciążę z euthyroxem 75, a aktualnie jestem na dawce 125, wiec sporo musiała zostać podniesiona, żeby wszystko w miarę uformować... ogólnie co miesiąc robie badania i jestem ciągle pod kontrolą endo...
ps. Myślę, ze zmiana na letrox nic tu nie da, bardziej chodzi o dobranie odpowiedniej dawki -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Zrób sobie koniecznie badania, byc może ta dawka aktualnie zrobiła się za mala wzrósły Ci wyniki i stad ten skok wagi... u mnie w miesiąc przy tak sytuacji było ponad plus 3, wiec wiem o czym mówisz...
Zaczynałam ciążę z euthyroxem 75, a aktualnie jestem na dawce 125, wiec sporo musiała zostać podniesiona, żeby wszystko w miarę uformować... ogólnie co miesiąc robie badania i jestem ciągle pod kontrolą endo...
ps. Myślę, ze zmiana na letrox nic tu nie da, bardziej chodzi o dobranie odpowiedniej dawki
tsh z piątku 2,17
na euthyroxie tak puchne waga nie drga duzo bo od początku ciąży 2kg przytylam, w grudniu mialam letrox bylo idealnie i waga w dol fajnie sie czulam a teraz patrzeć na siebie nie moge, wydaje mi sie ze wina lezy w laktozie ktora jest w euthyroxie, mam recepte na dawke 50 ale zaczekam do poniedziałku zapytam lekarza czy moge zamienic .
Tu nie o wage chodzi tylko o moje gabaryty w ramionach heheWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:46
-
PannaB wrote:ja tez mam przyjemna prace biurowa ale od siedzenia 8 h bolka mnie plecy i coraz czesciej brzuch wiec raczej do czerwca tylko
-
To dzisiaj ja zacznę
Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:A wcześniej jaki mialas? Ja w styczniu 2,78 i tu tez sie zastanawiam bo spadek jest mały, może da 100 byle to byl letrox
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:To dzisiaj ja zacznę
Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee
U mnie ciagnota do jajka sadzonego, nawet wczoraj o nim myslalam przed spaniem
Niestety nie moge dużo nabiału bo od urodzenia mam skaze bialkowa i nie chce aby dziecko odziedziczyło, swoja droga nigdy nie bylam zwolenniczką jajek czy mleka a teraz ciagle bym jadla i pila
Na obiad u mnie makaron zapiekany z serem i warzywami, mialam wczoraj robic ale mama duzo gulaszu zrobila wiec zjedlismy u niej
Dzisiaj bym na wesele szla ale od 2 tygodni zyje wiadomoscia iz slub odwołany gdyz nie doszli mlodzi sie poklocili i rozstali -
nick nieaktualnyla_lenka wrote:1,6 na dawce 100 (świeżo zwiększonej tuż przed ciążą). Wzrosło na ponad 2 więc kazali dodać połówkę najmniejszej tabletki - według prognoz teraz dostanę co najmniej 125, bo zapotrzebowanie na hormony się zwiększa im ciąża starsza.
-
a ja mam taką ochotę na grila! muszę chyba poszukać czy ktoś ze znajomych nie robi w weekend czegoś. I tu minus mieszkania w mieście w bloku.. zazdroszczę wtedy ludziom, którzy mają działkę i mogą tak od wyjść i rozpalić grila jak mają ochotę a ja tak wiecznie z wpraszaniem się