X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Euthyrox biorę od kilku lat, nie zaobserwowałam tycia (właściwie to całkiem przeciwnie), a już na pewno nie miejscowo.

U mnie w brzuchu też z dnia na dzień większa dyskoteka. To jest niesamowite, ze starczyło kilka tygodni żeby z takich lekkich drgań doszło do wyraźnych kopniaków. Choć jeszcze mi się nie udało zobaczyć, ale ostatnio cały czas czuje ruchy nisko w dole brzucha gdzie i tak nie widzę.

Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka z rana :)

Ja mam 177 o przed ciaza wazylam 57 a wieszakiem tez nie bylam ;) teraz jakies 62 i wyglądam grubiej :) ale jak wiadomo trzeba sie mierzyć a nie ważyć- mysle, ze u Anity to mięśnie tyle waza :)

Co do tycia to wagowo u mnie nie ma się czym martwic ale wizualnie jest różnica. Cale mięśnie zeszly i jak tyje to tyje w udach a jak chudnę to na górze :) wiec po ciąży schudne- znam siebie- ale schudnę jak kościotrup na górze a z domem bede musiala walczyć i nie wiem czy wygram ;) a jak mi cycki zmalej bardziej niż przed ciaza to zostane samotna matka :D
    Fakt, że ja przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam i mimo, że chciałam zejść z wagą poniżej ty 65 kg to każdy pukał się w głowę bo uważali, ze jestem wystarczająco szczupła. Masę kostną mam w normie :-) pomiary u dietetyka ;-)
    4 me u mnie to samo, góra szczupła, a dół masywniejszy ale obecnie mogę powiedzieć, że rower i spacery korzystniej wpływają na moje nogi (są smuklejsze) niż aeroby i częste bieganie :-)

4me lubi tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ooo to ja po tusz pojde po pracy:)

które z Was jeszcze pracuja?

ja też jeszcze pracuje ale coraz częściej dopada mnie kryzys wczesnego wstawania także wydaje mi się, że jeszcze max miesiąc pociągnę.

też się muszę do rossmanna wybrać.. i pieczywo jakieś kupić bo zapomniałam, że przecież jutro pozamykane wszytsko.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ooo to ja po tusz pojde po pracy:)

które z Was jeszcze pracuja?
    Ja pracuję :-) i tak zostanie na pewno do lipca :-) ale mam tak przyjemną pracę biurową, że mam nawet czas aby tu zaglądać :-)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ja też jeszcze pracuje ale coraz częściej dopada mnie kryzys wczesnego wstawania także wydaje mi się, że jeszcze max miesiąc pociągnę.

też się muszę do rossmanna wybrać.. i pieczywo jakieś kupić bo zapomniałam, że przecież jutro pozamykane wszytsko.
    ja man kryzysy rannego wstawania i popoludniowego zmeczenia i bola mnie plecy :( wiec mysle ze od 1 czerwca l4

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja pracuję :-) i tak zostanie na pewno do lipca :-) ale mam tak przyjemną pracę biurową, że mam nawet czas aby tu zaglądać :-)
    ja tez mam przyjemna prace biurowa ale od siedzenia 8 h bolka mnie plecy i coraz czesciej brzuch wiec raczej do czerwca tylko

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny na euthyroxie zauwazacie abyscie tyły w jednym miejscu?
    Ja od 10 kwietnia biore 75mg i tak w ramiona mi idzie znowu sie powtarza bo w wakacje na dawce 25 bylo to samo, planuje zamienic na letrox bo jak w barach przybędzie do wrzesnia to bede wygladac jak jakis bramkarz w wiejskiej dyskotece :/

Zrób sobie koniecznie badania, byc może ta dawka aktualnie zrobiła się za mala wzrósły Ci wyniki i stad ten skok wagi... u mnie w miesiąc przy tak sytuacji było ponad plus 3, wiec wiem o czym mówisz... =)
    Zaczynałam ciążę z euthyroxem 75, a aktualnie jestem na dawce 125, wiec sporo musiała zostać podniesiona, żeby wszystko w miarę uformować... ogólnie co miesiąc robie badania i jestem ciągle pod kontrolą endo...

ps. Myślę, ze zmiana na letrox nic tu nie da, bardziej chodzi o dobranie odpowiedniej dawki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Zrób sobie koniecznie badania, byc może ta dawka aktualnie zrobiła się za mala wzrósły Ci wyniki i stad ten skok wagi... u mnie w miesiąc przy tak sytuacji było ponad plus 3, wiec wiem o czym mówisz... =)
    Zaczynałam ciążę z euthyroxem 75, a aktualnie jestem na dawce 125, wiec sporo musiała zostać podniesiona, żeby wszystko w miarę uformować... ogólnie co miesiąc robie badania i jestem ciągle pod kontrolą endo...

ps. Myślę, ze zmiana na letrox nic tu nie da, bardziej chodzi o dobranie odpowiedniej dawki =)

tsh z piątku 2,17 :)
    na euthyroxie tak puchne waga nie drga duzo bo od początku ciąży 2kg przytylam, w grudniu mialam letrox bylo idealnie i waga w dol fajnie sie czulam a teraz patrzeć na siebie nie moge, wydaje mi sie ze wina lezy w laktozie ktora jest w euthyroxie, mam recepte na dawke 50 ale zaczekam do poniedziałku zapytam lekarza czy moge zamienic .

Tu nie o wage chodzi tylko o moje gabaryty w ramionach hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:46

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja tez mam przyjemna prace biurowa ale od siedzenia 8 h bolka mnie plecy i coraz czesciej brzuch wiec raczej do czerwca tylko
    Nie dziwię się bo gdybym tylko siedziała to też pewnie szybko bym wymiękła. U mnie często zdarzają się jakieś wyjazdy i załatwianie spraw na mieście więc jest równowaga ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaliczyłam wizytę u fryzjera, zrobiłam ombre i od razu mam lepsze samopoczucie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:49

skabarka lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    tsh z piątku 2,17 :)
    Mi przy wyniku powyżej 2 lekarz kazał trochę zwiększyć dawkę. Teraz biorę 112,5.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj ja zacznę :-)
    Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobię pieczonego łososia i sałatę, bo coś czuję, że w drodze nad morze będziemy się zywić w macu :-)

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O obiedzie jeszcze nie myślę, ale na II śniadanie zamierzam zjeść zaraz biały barszcz z wczoraj. Może mało klasycznie, ale będzie szybko i mam ochotę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mi przy wyniku powyżej 2 lekarz kazał trochę zwiększyć dawkę. Teraz biorę 112,5.

A wcześniej jaki mialas? Ja w styczniu 2,78 i tu tez sie zastanawiam bo spadek jest mały, może da 100 byle to byl letrox :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A wcześniej jaki mialas? Ja w styczniu 2,78 i tu tez sie zastanawiam bo spadek jest mały, może da 100 byle to byl letrox :D
    1,6 na dawce 100 (świeżo zwiększonej tuż przed ciążą). Wzrosło na ponad 2 więc kazali dodać połówkę najmniejszej tabletki - według prognoz teraz dostanę co najmniej 125, bo zapotrzebowanie na hormony się zwiększa im ciąża starsza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    To dzisiaj ja zacznę :-)
    Co robicie na obiad? Bo ja chyba racuchy z jabłkami i mam zamiar upiec tę drożdżówkę..nie wiem jak o co chodzi, że mam taką ochotę na drożdże (normalnie ich się wystrzegam)
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uwielbiała surowe drożdże, miała ślinotok jak sobie o nich pomyślała..bleee

U mnie ciagnota do jajka sadzonego, nawet wczoraj o nim myslalam przed spaniem :D
    Niestety nie moge dużo nabiału bo od urodzenia mam skaze bialkowa i nie chce aby dziecko odziedziczyło, swoja droga nigdy nie bylam zwolenniczką jajek czy mleka a teraz ciagle bym jadla i pila :D
    Na obiad u mnie makaron zapiekany z serem i warzywami, mialam wczoraj robic ale mama duzo gulaszu zrobila wiec zjedlismy u niej :)
    Dzisiaj bym na wesele szla ale od 2 tygodni zyje wiadomoscia iz slub odwołany gdyz nie doszli mlodzi sie poklocili i rozstali :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    1,6 na dawce 100 (świeżo zwiększonej tuż przed ciążą). Wzrosło na ponad 2 więc kazali dodać połówkę najmniejszej tabletki - według prognoz teraz dostanę co najmniej 125, bo zapotrzebowanie na hormony się zwiększa im ciąża starsza.
    No to patrz jak ja w grudniu mialam ponad 4 i w ciagu 3tyg do 2 z hakiem spadlo na dawce 25 letroxu potem bralam 50 i lekarz dal euthyrox 75 i po nim tak sie czuje grubo

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taką ochotę na grila! muszę chyba poszukać czy ktoś ze znajomych nie robi w weekend czegoś. I tu minus mieszkania w mieście w bloku.. zazdroszczę wtedy ludziom, którzy mają działkę i mogą tak od wyjść i rozpalić grila jak mają ochotę a ja tak wiecznie z wpraszaniem się :P

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko lepiej przed ślubem niż po :-) u mnie w rodzinie też była taka sytuacja ;-)

‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ