Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
easymum wrote:Lila, party jest the best! Gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć? Cudo, reszta też, ale to i mieszkanie z rodzicami dla mnie nr 1
Party i mieszkanie są ze Smyka. Było też body z napisem "Edycja limitowana"easymum lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Czy kogoś też wieczorem boli brzuch? Bo ja mam tak od kilku dni - przychodzi wieczór i natychmiast dostaję jakiś nieprzyjemny dyskomfort w podbrzuszu. Sama nie wiem co to, coś ala skurcz. Ale może to po prostu wzdecie po całym dniu i ucisk jelit? Po prostu zmęczenie?
Nie boli mocno, raczej kilka krótkich bóli, co jakiś czas. Może to te oslawione twardnienie brzucha? (choć ja nie zauważam twardnienia, raczej właśnie takie skurcze/rozpieranie). 12 maja mam wizytę u mojego drugiego lekarza to podpytam, bo lekko mnie to martwi. Ale może ktoś też ma podobnie i się uspokoje, że to naturalny objaw. -
nick nieaktualnyGeneralnie jeśli odczuwam jakieś lekkie twardnienia czy pobolewania, to właśnie wieczorem po całym dniu, albo popołudniem po dużej aktywności.
Jeśli czujesz skurcz, to zawsze warto wziąć magnez i się położyć, poleniuchować, czasem przy niepokojących skurczach warto wziąć no-spę. No i faktycznie skonsultuj z lekarzem, po 20 tygodniu skurcze już mogą się pojawiać, ale zawsze warto dopytać.
Mi powiedziano, że ma być ich nie więcej, niż 10 dziennie, nie częściej niż 3-4 na godzinę, i nie mogą być bolesne ani regularne. Jeśli te kryteria są spełnione, to jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 00:18
-
Nospe (i Scopolan, to tez rozkurczowe) biorę 3 razy dziennie od historii z krwiakiem, podobno lekarz planuje powoli zmniejszać ilość od kolejnej wizyty. Magnez łykam w zestawie witamin.
Nie bardzo wiem jak to można policzyć, bo jak mnie boli np. 5 minut (w czym jest kilka momentów troche mocniej, a kilka mniej bolesnych) to całe mam liczyć jako jeden? Chyba muszę rzeczywiście pomęczyć lekarza. Nie niepokoi mnie to bardzo, bo po położeniu dość szybko przechodzi plus mała szaleje i całe dnie czuję się dobrze. Ale zawsze odrobina zastanowienia jest, wolałabym żeby nie było żadnych bóliMoże po prostu zacznę się wcześniej kłaść, może organizm daje mi znać, że potrzebuje więcej odpoczynku. Ja jestem nocny marek i ciężko mi wieczorem zasnąć, ale chociaż sobie poleze.
-
nick nieaktualnyJeśli skurcze są bolesne, to ja bym pojechała na IP sprawdzić co i jak. Szczególnie, że bierzesz dużą dawkę no-spy codziennie, więc ona na pewno i tak je wycisza.
Ja z kolei trochę się martwię tym, że mały od jakiegoś czasu kopie bardzo nisko, w sumie od wczoraj wszystkie ruchy odczuwam w obrębie miednicy, a jeszcze niedawno buszował mi pod i nad pępkiem. Mam wrażenie, jakby trochę brzuch mi opadł
Oby nic się nie działo. -
nick nieaktualnyDzien dobry, spac po nocach nie mozecie? Hehe
Powiedzcie mi czy to możliwe ze sa to juz ruchy i uciskaja na jelita czy gdzies tam, od 2/3 dni jak juz cos zjem albo leze i czuje w okolicy pępka tego pękającego balonika o ktorym dziewczyny na forach pisza jako ruchy to zbiera mi sie na bąka wybaczcie ze tak dosadnie ale takie cos mialam przy jelitowce przewaznie -
Hej hej
Melduje po wczorajszej wizycie że bedziemy mieć CÓRECZKĘwszystko jest w jak najlepszym porządku i mała waży już 230g:)
Także bardzo proszę o kolorek na 1 stronie:)
U nas w rodzinie w tym roku urodzilo sie, bądź urodzi 5 dziewczynekAnitka201, adzia, 4me, easymum, skabarka, monaaa85, la_lenka, Gusiak, Paulinek, Misi@, Lady Savage, agatka196, Sigma, Terazsięuda:-), Wonderland, kasig, chabasse lubią tę wiadomość
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualny
-
Witam sie w slomeczny poranek i NIECH taki pozostanie:)
Weekend czas zacząć !!!
My dzis na majoweczke wyjezdzamy do Jastrzebiej a tam wieje zawsze jak na Uralu wiec trzymam kciuki za pogodę
Nie ma to jak znad morza nad morze na majówkę jeździć
La_lenka ja tez mam różne bole brzucha. Codziennie cos, codziennie z różnym nasileniem i innego rodzaju- nawet nie wiem jak to klasyfikować lekarzowi jak mu opisuje. Ostatnio powiedzial, ze mam się tym narazie nie martwic, tylko się klasc i oszczedzac- to chyba taki zloty środek dla nich na wszystkoz drugiej strony zbadal mnie, zrobil USG i wszystko ok wiec cóż on moze wiecej powiedzieć lub zrobić...
Za to ruchy- kiedys bylo delikatne pukanie, teraz juz od dłuższe czasu czuje jak sie maly rusza i pewnie, ze sie cieszę strasznie ale powiem, ze to do najprzyjemniejszych uczuć nie należypozniej będą kopniaki a to juz podobno boli
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczyny czy bylaby ktoras zainteresowana ubrankami dla chlopca h&m,george,f&f,next,early days i inne od rozmiaru 56? za grosze,nie zniszczone, dodaje gratisy w postaci skarpetek i czapek.nie posiadam duzo ubranek typowo dzieciecych w misie itp tylko preferuje ciuszki dla "malego doroslego" jeansy, bluzy,koszule, ale oczywiscie posiadam tez spiochy i pajacyki.jesli bylaby ktoras zainteresowana prosze napisac do mnie lub polubic post, mozna nawiazac dluzsza "sprzedaz", napisac co bedzie interesowalo, przesle zdjecia i gdy moj maly bedzie z czegos wyrastal a ubranko sie spodoba bedzie zarezerwowane.
-
nick nieaktualnyStaraczka23 wrote:Dzien dobry, spac po nocach nie mozecie? Hehe
Powiedzcie mi czy to możliwe ze sa to juz ruchy i uciskaja na jelita czy gdzies tam, od 2/3 dni jak juz cos zjem albo leze i czuje w okolicy pępka tego pękającego balonika o ktorym dziewczyny na forach pisza jako ruchy to zbiera mi sie na bąka wybaczcie ze tak dosadnie ale takie cos mialam przy jelitowce przewaznie
Ciezko powiedziec, ja mimo 2 ciazy ciezko mi bylo stwierdzic ze to napewno byly ruchy. Ja tez podobnie odczuwalam i myslalam ze to jelita. Dwa tygodnie pozniej dostawalam juz solidne kopniaki a tamto juz sie nie pojawilo. Wiec to byly ruchy dzidzi
-
nick nieaktualny