Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, z innej beczki:
Fotelik samochodowy 0-18 kg - tak czy nie?
Fotelik jest rozkładany do leżącej pozycji (3 stopnie regulacji), montowalny przodem i tyłem do kier. jazdy na bazie isofix. Zakładam, że typowy fotelik 0-13 (nosidło) jest mi niepotrzebny, bo i tak nie mam uniwersalnego stelażu w wózku, żeby móc wpiąć nosidełko, a w łapie nosić nie będę na pewnoJak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 16:30
-
dopiero was nadrobiłam. Zjadłam dzisiaj na obiadek zupkę ogórkową , a następnie makaron z truskawkami(truskawki, śmietana, mleko , troszkę cukru i zmiksowane). Makaron z truskawkami chyba smakował, bo przez ok 10min tak wariował mały, tak kopał
. Co do wózka skabarka śliczny wózek, widziałam takiego u mnie na mieście jak ktoś prowadził też mi się podobał
.
-
Sigma wrote:Dziewczyny, z innej beczki:
Fotelik samochodowy 0-18 kg - tak czy nie?
Fotelik jest rozkładany do leżącej pozycji (3 stopnie regulacji), montowalny przodem i tyłem do kier. jazdy na bazie isofix. Zakładam, że typowy fotelik 0-13 (nosidło) jest mi niepotrzebny, bo i tak nie mam uniwersalnego stelażu w wózku, żeby móc wpiąć nosidełko, a w łapie nosić nie będę na pewnoJak myślicie?
Ja jeszcze jestem slabym specjalista w tym temacie. To eM miala niezla wiedze. Polecala taki blog- wpisz sobie w google- osiem gwiazdek, chyba jakos takie nazywal.
A tych 0-18 nie mozna wpinac do wózka? Tylko 0-13 mozna czy ty masz po prostu taki model?
-
nick nieaktualnyTzn. nie wiem czy te 0-18 można wpinać do wózka czy nie, ale to chyba byłby kiepski pomysł nawet, jeśli technicznie się da. Po prostu niewygodnie by było - taki fotelik swoje waży, nie ma uchwytu jak nosidło, nie wygląda już jak nosidełko, tylko bardziej jak malutki fotelik dziecięcy (podobnie jak foteliki 9-18 kg, tyle, że jest regulowany do leżenia i ma wkładkę niemowlęcą). Wydaje mi się, że przepinanie tego do wózka mijałoby się z celem - ale tak czy siak mój wózek nie ma takiej opcji, więc nie biorę tego nawet pod uwagę
fotelik będzie na stałe w samochodzie, a my będziemy pomykać z malcem w chuście, potem pewnie w chuście albo nosidle i pakować do fotelika dopiero w aucie.
Firma 4baby, do testów się nie dokopałam jeszcze, to wszystko będę rozważać (+ przymierzać do auta) jeśli w ogóle się okaże, że jest sens rozważać 0-18 kgbo czasem taka uniwersalność rozmiarowa jest dobra tylko w teorii.
Bloga czytałam, aczkolwiek nie pamiętam już co tam wyczytałamodświeżę sobie w wolnej chwili
-
Aaaaa ale jedno wiem po warsztatach bezpieczny maluch- ten pałąk w 0-13 to nie tylko nosidlo choc ja zawsze tak myślałam...
To przede wszystkim ochrona dziecka podczas ewentualnego wypadku i ZAWSZE trzeba miec go w aucie podniesionegoNancy87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Dzis mialam aminopunkcje i nic nie bolaloteraz przezvtrzy dni lezakuje a maz mnie obsluguje
Mam dodatkowa fotke maluszka i dowiedzialam sie, ze wazy 100 gr wiecej niz tydzien temu, a bylismy u tego samego lekarza na polowkowym i wazyl wowczas 340 gr... No i przytylam w ciagu tyg 2 kg ;paldonaa, Gusiak, easymum, agatka196, .ona., 4me, Paulinek, monaaa85, Wonderland, adzia, Anitka201, kasig lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Hej dziewczyny!
Dzis mialam aminopunkcje i nic nie bolaloteraz przezvtrzy dni lezakuje a maz mnie obsluguje
Mam dodatkowa fotke maluszka i dowiedzialam sie, ze wazy 100 gr wiecej niz tydzien temu, a bylismy u tego samego lekarza na polowkowym i wazyl wowczas 340 gr... No i przytylam w ciagu tyg 2 kg ;pMisi@, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W międzyczasie pochwalę się, co już kupiłam dla naszego synka
agatka196, MadziaRatMed, aldonaa, Lady Savage, Gusiak, easymum, Misi@, .ona., marlenak_me, 4me, Paulinek, Carolline, Wonderland, Jastin13, karolcia87, skabarka, adzia, Anitka201, kasig lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!