X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyne, macie skurcze w łydkach ? mnie od kilku dni męczą w nocy, że aż się budzę... biorę niby magnez i nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 uaktualniasz listę dzidziusiów na pierwszej stronie? bo dopisałam się do dokumentu :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam s rana u nas nie ciekawa pogoda :-/ na majówkę. Chyba w domu będziemy, bo nawet na spacer pogoda nie dopisze.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    hej dziewczyne, macie skurcze w łydkach ? mnie od kilku dni męczą w nocy, że aż się budzę... biorę niby magnez i nic.
    Hej ja to mam w prawej jak szybko ide ale to juz dlugo bo lekarz nie chcial zajac sie zylakiem..

Anulka a u mnie ladna pogoda :)

• justysss Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu !!!!

u mnie ruchy są coraz mocniejsze. Teraz np. dostaje takie kopniaki że hej. Mąż wczoraj nie mógł uwierzyć że to juz tak mocno czuć i co najlepsze widać. Widzieliśmy wczoraj jak sie przesuwał pod skórą no i kopniaki też było widać.
    Powiem Wam, że rankiem i wieczorem tak dużo się rusza że czasami myśle czy nie ma ADHD :)

monaaa85, easymum lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-)
    Wczoraj na wizycie słuchałam serduszka mojej kruszynki biło pięknie <3
    Usg mi pani doktor nie robiła...ale jade za tydzień do koleżanki żeby pooglądała naszego małego a za dwa tygodnie mam wkońcu wizyte u swojego lekarza prowadzącego :-)
    Mały fika coraz bardziej a naj bardziej w nocy daje o sobie znać tak między 3-6 rano :-D
    Gratuluje udanych wizyt :-)

ps. Kupiłam wczoraj pierwsze ciuszki dla mojego skarba 3 pary śpioszków na 58 i 3 kawtaniki na 56 <3 :-D

Lilla My, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Jeśli skurcze są bolesne, to ja bym pojechała na IP sprawdzić co i jak. Szczególnie, że bierzesz dużą dawkę no-spy codziennie, więc ona na pewno i tak je wycisza.
    Myślę, że to dużo za mało na IP - to boli, ale bardzo słabo, ot, że czuję. Nie przeszkadza w niczym, mogłabym wszystko robić z tymi "bólami" Taki właśnie dyskomfort. Na pewno duuużo słabiej (i inaczej) niż na okres, a ja okresy miałam mało bolesne. Bardziej się zastanawiam co to, na razie pogadam z lekarzem, chyba, że coś się będzie pogarszać.

Ruchy też czuję nisko - mała "siedzi" sobie teraz główką do góry, więc smyra mnie nogami w dole. A wcześniej ruchy czułam w samym dnie macicy - to się nadal może zmieniać.

Staraczka23 wrote:
    Dzien dobry, spac po nocach nie mozecie? Hehe

Powiedzcie mi czy to możliwe ze sa to juz ruchy i uciskaja na jelita czy gdzies tam, od 2/3 dni jak juz cos zjem albo leze i czuje w okolicy pępka tego pękającego balonika o ktorym dziewczyny na forach pisza jako ruchy to zbiera mi sie na bąka wybaczcie ze tak dosadnie ale takie cos mialam przy jelitowce przewaznie
    Widać u każdego inaczej, bo dziewczyny mówią, że nie, a u mnie właśnie dokładnie tak objawiały się pierwsze ruchy. Takie uczucie jakby się zbierało na bąka (tylko bez ostatecznego efektu :P ). Początkowo właśnie dlatego nie byłam pewna czy to maluch czy problemy żołądkowe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna - pokaż, jakie śpiochy i kaftaniki kupiłaś :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 21 tygodniu =)

U mnie coś dziś pogoda jakoś nie dopisuje... niby zimno jakoś bardzo nie jest, ale sloneczks wcale...
    Mam nadzieje, ze jeszcze się rozpogodzi =)

Jeszcze 10 dni i ja w końcu podejrze swoje malenstwo.... juz nie mogę się doczekać, tak mi się tej czas do wizyty jakoś ciągnie... móż dlatego, że ostatnie dłuższe USG mialam w marcu... =)

easymum, skabarka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - przedwczoraj nie czułam ruchów dziecka cały dzień i wieczorem też nie. W nocy kilka razy tak potrząsnęłam brzuchem w okolicy pępka - trochę jak lekarz podczas USG i wtedy mały zaczął brykać. Nie mam zamiaru tego więcej robić, bo mama nastraszyła mnie, że mogę tak zrobić dziecku krzywdę. Myślicie, że mogłam mu coś zrobić? :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liila mój mały jak się nie rusza to wystarczy, że położe się na plecach i po chwili czuje ruch. Chyba tego nie lubi. A ja zawsze rano jak się obudze to obracam się na plecy by mieć pewność, że mały przetrwał noc. O taka jestem wredna matka, która budzi swego synka. Mąż się smieje, że z nawiązką mi synuś odpłaci po porodzie :D
    Wracając do rzeczy spróbuj położyć się na plecy wypręż nogi, może mój sposób Obudzi też Twoją dzidzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:31

Lilla My lubi tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego czasu jest dość aktywny - nawet zaczęłam czuć ruchy w dzień. Ale i tak wyszło tak, że najpierw zrobiłam, a potem pomyślałam i się wystraszyłam :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Od tego czasu jest dość aktywny - nawet zaczęłam czuć ruchy w dzień. Ale i tak wyszło tak, że najpierw zrobiłam, a potem pomyślałam i się wystraszyłam :(
    Spokojnie, lekarze ruszają naszymi brzuszkami i nic się nie dzieje. Jak się porusza to wszystko jest w porządku :)

Staraczka ja też takie pękanie czuje i to właśnie maluszek się rusza lub ma czkawkę, tego nie umiem jeszcze odróżnić ;p Gratuluje czujesz swoje maleństwo :D

Lilla My lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy dziewczyny :)

Lilla My jesteśmy na tym samym etapie :) i ja czasami dzidzi nie czuje dwa dni ale wiem ze na tym etapie ciąży maleństwo ma jeszcze dużooooooooooo miejsca i w zależności jak się ułoży mogę jej nie czuć :)

zwłaszcza że wczoraj na USG widziałam jak cały czas się ruszała a ja nic nie czułam :) także no stress bo to wcale nie sprzyja Twojemu maleństwu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:40

Lilla My, Carolline, Misi@ lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! :) Ja będę się mało udzielać na forum do 17 maja :) mam rodziców u siebie :) przygotowania do absolutorium, od 4 maja zaczynamy szkołę rodzenia. Oj w maju się będzie działo :)

Misi@ lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak dodac zdjecie na forum ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hej mamusie! :) Ja będę się mało udzielać na forum do 17 maja :) mam rodziców u siebie :) przygotowania do absolutorium, od 4 maja zaczynamy szkołę rodzenia. Oj w maju się będzie działo :)
    Lady a jaką szkołę wybrałaś i czy musialaś wybrać stamtąd położną? Mnie to trochę zniechęca, że SR jest bezpłatna jak wybierzesz od nich położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 10:54

• .ona. Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja tez czuje ruchy bardzo nisko, ale chyba na tym etapie macica siega do pepka, wiec... to chyba normalne. Zreszta na usg tez bardzo nisko lekarz szuka dziecka. Chyba po 22 tygodniu dopiero dno macicy jest palec nad pepkiem.

lily my - cudne ubranka. Na pewno krzywdy nie zrobilas, no stress. U mnie tez na ruchy najlepiej dziala lezenie na wznak.

Dobrej majowki, mimo srednio ladnej pogody.

Misi@ lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:12

Czarna_88 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ