X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hej mamusie! :) Ja będę się mało udzielać na forum do 17 maja :) mam rodziców u siebie :) przygotowania do absolutorium, od 4 maja zaczynamy szkołę rodzenia. Oj w maju się będzie działo :)

Lady dobrze, ze nas informujeszesz, bo pewnie jakbyś się parę dni nid odzywala to zaraz bysmy Cię zmartwione szukały... =)
    Faktycznie u Ciebie zapowiada się intensywny maj... ale to może i dobrze, szybko zleci =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Cześć kochane :-)
    Wczoraj na wizycie słuchałam serduszka mojej kruszynki biło pięknie <3
    Usg mi pani doktor nie robiła...ale jade za tydzień do koleżanki żeby pooglądała naszego małego a za dwa tygodnie mam wkońcu wizyte u swojego lekarza prowadzącego :-)
    Mały fika coraz bardziej a naj bardziej w nocy daje o sobie znać tak między 3-6 rano :-D
    Gratuluje udanych wizyt :-)

ps. Kupiłam wczoraj pierwsze ciuszki dla mojego skarba 3 pary śpioszków na 58 i 3 kawtaniki na 56 <3 :-D

Słyszałaś?? No ja jeszcze nie :( ostatnio się pytałam mojej ginekolog, to powiedziała że usłyszę dopiero po 30 tyg.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady a jaką szkołę wybrałaś i czy musialaś wybrać stamtąd położną? Mnie to trochę zniechęca, że SR jest bezpłatna jak wybierzesz od nich położną.

Ja wybrałam Szkołę Rodzenia Dzieciok http://dzieciok.pl/twoja-szkola-rodzenia-,129.html
    polecam, mam 2 masaże prenatalne gratis, plus gimnastyka dla ciężarnych. Do tego Pan który to prowadzi jest mega sympatyczny i otwarty.

Misi@ lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do położnej powiedział że wybierzemy na pierwszych zajęciach. Z tego co wiem do Czapur przydzielona jest tylko jedna położna :P więc za dużego wyboru to nie mam :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy mówicie o położnej do porodu czy o położnej środowiskowej, która będzie później odwiedzała Was w domu?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ale czy mówicie o położnej do porodu czy o położnej środowiskowej, która będzie później odwiedzała Was w domu?

o środowiskowej,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak zadzwonię do cioci, która prowadzi SR, co prawda 35 km od poznania i w sumie nie mam sumienia troszkę bo jej się nowotwór odnowił :/, ale może lepiej pomoze mi w doborze chusty :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę chusty, ja nie lubię czegoś co mnie krępuje a jak widzę dzieci takie ściśnięte w tych gondolach, fotelikach za małych czy w chustach, to aż mi szkoda.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Słyszałaś?? No ja jeszcze nie :( ostatnio się pytałam mojej ginekolog, to powiedziała że usłyszę dopiero po 30 tyg.
    Mi ginekolog na poprzedniej wizycie włączył na kilka sekund przy usg <3 Superowe uczucie :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja nie chcę chusty, ja nie lubię czegoś co mnie krępuje a jak widzę dzieci takie ściśnięte w tych gondolach, fotelikach za małych czy w chustach, to aż mi szkoda.
    Akurat maluchy uwielbiają być ściśnięte - to dla nich znajome warunki z czasów brzuszka, więc najlepiej czują się w czymś co im przypomina bezpieczne mieszkanko u mamy. :)

Misi@, Sigma, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Akurat maluchy uwielbiają być ściśnięte - to dla nich znajome warunki z czasów brzuszka, więc najlepiej czują się w czymś co im przypomina bezpieczne mieszkanko u mamy. :)
    Ja już zaopatrzyłam się w otulaczek i też nałogowo robie zakupy w smyku ;p
    Wczoraj natchniona przez jedną z Was znów zajrzałam do smyka online :) Bo ja z tych co uwielbia zakupy internetowe ;p

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - a zamówiłaś coś w końcu w Smyku? :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja już zaopatrzyłam się w otulaczek
    Ja na razie rozważam woombie. Bardzo mi się podoba, ale jest na tyle drogie, że się jeszcze waham - na ile to się realnie sprawdzi, a na ile gadżet.

A jeszcze się pochwale, że jutro rodzice przywiozą wózek! Bardzo się cieszę, że jeden ważny zakup z głowy.

Lilla My, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Tak mnóstwo rzeczy :)
    Po pierwsze jest taniej niż w sklepie, po drugie, wygodniej a po trzecie darmowa dostawa kurierem powyżej 130 zł.
    Już składam kolejne zamówienie ;p

• PannaB Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    ja chcialam w smyku to body i sitill.... ale nie widze:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:56

Misi@, Lilla My, anulka20, easymum, kasig lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sie zastanawia na spacery w te pierwsze dni tomoze cos takiego sie przyda? http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1103562756,ubranka-dla-dzieci-p

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami - moja macica nie sięga do pępka, tylko spokojnie kilka cm wyżej, kilka dni temu czułam bardzo wyraźne ruchy nad pępkiem, no i na USG dr sprawdzając nóżki też jeździł głowicą nad pępkiem (dziecko było wtedy ustawione główką w dół). Wszystkie te tabelki, wymiary i obrazki "jak jest w danym tygodniu" to tylko średnia :)

Ale trochę się uspokoiłam, bo brzuchol wrócił na swoje miejsce ;) już nie jest tak nisko. Pewnie kwestia ułożenia dzieciaka i tyle ;)

La lenka - e, to jak tak delikatnie pobolewa, to faktycznie nie ma co panikować :)

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja chcialam w smyku to body i sitill.... ale nie widze:(

Ja kupowałam w stacjonarnym sklepie

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ