Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Hej mamusie!
Ja będę się mało udzielać na forum do 17 maja
mam rodziców u siebie
przygotowania do absolutorium, od 4 maja zaczynamy szkołę rodzenia. Oj w maju się będzie działo
Lady dobrze, ze nas informujeszesz, bo pewnie jakbyś się parę dni nid odzywala to zaraz bysmy Cię zmartwione szukały...
Faktycznie u Ciebie zapowiada się intensywny maj... ale to może i dobrze, szybko zleci -
Czarna_88 wrote:Cześć kochane
Wczoraj na wizycie słuchałam serduszka mojej kruszynki biło pięknie
Usg mi pani doktor nie robiła...ale jade za tydzień do koleżanki żeby pooglądała naszego małego a za dwa tygodnie mam wkońcu wizyte u swojego lekarza prowadzącego
Mały fika coraz bardziej a naj bardziej w nocy daje o sobie znać tak między 3-6 rano
Gratuluje udanych wizyt
ps. Kupiłam wczoraj pierwsze ciuszki dla mojego skarba 3 pary śpioszków na 58 i 3 kawtaniki na 56
Słyszałaś?? No ja jeszcze nieostatnio się pytałam mojej ginekolog, to powiedziała że usłyszę dopiero po 30 tyg.
-
Misi@ wrote:Lady a jaką szkołę wybrałaś i czy musialaś wybrać stamtąd położną? Mnie to trochę zniechęca, że SR jest bezpłatna jak wybierzesz od nich położną.
Ja wybrałam Szkołę Rodzenia Dzieciok http://dzieciok.pl/twoja-szkola-rodzenia-,129.html
polecam, mam 2 masaże prenatalne gratis, plus gimnastyka dla ciężarnych. Do tego Pan który to prowadzi jest mega sympatyczny i otwarty.Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Ja nie chcę chusty, ja nie lubię czegoś co mnie krępuje a jak widzę dzieci takie ściśnięte w tych gondolach, fotelikach za małych czy w chustach, to aż mi szkoda.
Misi@, Sigma, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Akurat maluchy uwielbiają być ściśnięte - to dla nich znajome warunki z czasów brzuszka, więc najlepiej czują się w czymś co im przypomina bezpieczne mieszkanko u mamy.
Wczoraj natchniona przez jedną z Was znów zajrzałam do smyka onlineBo ja z tych co uwielbia zakupy internetowe ;p
-
Misi@ wrote:Ja już zaopatrzyłam się w otulaczek
A jeszcze się pochwale, że jutro rodzice przywiozą wózek! Bardzo się cieszę, że jeden ważny zakup z głowy.Lilla My, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tymi ruchami - moja macica nie sięga do pępka, tylko spokojnie kilka cm wyżej, kilka dni temu czułam bardzo wyraźne ruchy nad pępkiem, no i na USG dr sprawdzając nóżki też jeździł głowicą nad pępkiem (dziecko było wtedy ustawione główką w dół). Wszystkie te tabelki, wymiary i obrazki "jak jest w danym tygodniu" to tylko średnia
Ale trochę się uspokoiłam, bo brzuchol wrócił na swoje miejscejuż nie jest tak nisko. Pewnie kwestia ułożenia dzieciaka i tyle
La lenka - e, to jak tak delikatnie pobolewa, to faktycznie nie ma co panikować