X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wróciłam od ginekologa i sprawy wyglądają niestety nieco inaczej, niż bym sobie tego życzyła...
    Odn. plamienia, gin powiedział że po każdej cytologii szyjka trochę krwawi, bo badanie polega na zeskronabiu nabłonka.
    Zrobił usg i niestety nic na nim nie widać. Powinno być widać przynajmniej pęcherzyk, a tymczasem na zdjęciu usg było coś na kształt długiej, czarnej kreski. Gin powiedział, ze wygląda to dziwnie i albo to jest baaardzo wczesna ciąża, albo zaraz będzie okres :( Beta przyrasta, progesteron ładny, i co z tego, jak może to świadczyć jedynie o ciąży biochemicznej. Na dodatek powiedział, że dziewczyna którą badał przede mną miałą ostatnią miesiączkę później niż ja (czyli miała młodszą ciążę) i już było wszystko widać. Na razie uznał, że jest jeszcze wcześnie, wiec będzie mnie traktował jakbym była w ciąży, dał mi więc duphaston, luteinę, spasmolinę i acard, mam zrobić jeszcze raz betę i przyjść za tydzień, wtedy sprawa powinna się już wyklarować. Ehh coś czułam, że to wszystko jest z byt piękne, żeby mogło się udać :(
    Kurcze, trzymam kciuki żeby sie jednak cos rozwinelo! <tuli>

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:55

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:11

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wróciłam od ginekologa i sprawy wyglądają niestety nieco inaczej, niż bym sobie tego życzyła...
    Odn. plamienia, gin powiedział że po każdej cytologii szyjka trochę krwawi, bo badanie polega na zeskronabiu nabłonka.
    Zrobił usg i niestety nic na nim nie widać. Powinno być widać przynajmniej pęcherzyk, a tymczasem na zdjęciu usg było coś na kształt długiej, czarnej kreski. Gin powiedział, ze wygląda to dziwnie i albo to jest baaardzo wczesna ciąża, albo zaraz będzie okres :( Beta przyrasta, progesteron ładny, i co z tego, jak może to świadczyć jedynie o ciąży biochemicznej. Na dodatek powiedział, że dziewczyna którą badał przede mną miałą ostatnią miesiączkę później niż ja (czyli miała młodszą ciążę) i już było wszystko widać. Na razie uznał, że jest jeszcze wcześnie, wiec będzie mnie traktował jakbym była w ciąży, dał mi więc duphaston, luteinę, spasmolinę i acard, mam zrobić jeszcze raz betę i przyjść za tydzień, wtedy sprawa powinna się już wyklarować. Ehh coś czułam, że to wszystko jest z byt piękne, żeby mogło się udać :(

Dżuls ja też stawiam na wczesną ciążę. Jeżeli beta przyrasta to będzie dobrze:) Może ta ginekolog ma słaby sprzęt...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Ostatnia miesiączka 11.12, owulacja 26.12 (wg temperatury i testów owulacyjnych). Mam cykle z reguły 29-30dniowe, betę badałam w 29 i 31 dc i wyniki kolejno to 88 i 256...
    Ogólnie to jestem trochę zrezygnowana, poprzednia ciąża była książkowa.

Moglo później dojsc do zagniezdzenia, na razie spokojnie... To dość wczesna ciąża. Na pewno sie pojawi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:54

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:12

KathleenPL, Mozjaka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wrocilam. Troche zalamana.
    1. Powiedziala, ze to cud ze sie udalo z takimi wynikami,
    2. Bylo widac tylko pecherzyk z echem zarodka. Szacowany wiek ciazy 4 tyg i 4 dzien.
    Jakas masakra i tak o tydzien juz przesunelam suwaczek. Nie zalozyla karty ciazy i nie dala zwolnienia, bo wszystko sie moze zdarzyc. Poki nie ma serduszka nie ma potwierdzonej ciazy.
    Pobrala probke cyt. Mowila, ze mam nadzerke, wiec moze byc wynik wyzszy.
    I prosila zebym przyszla za tydzien. Jak bedzie serduszko to skieruje mnie na badania, a jak nie no to coz...
    Na razie mam myslec pozytywnie. I znow musze czekac. Dzuls moze faktycznie masz tak jak ja b. Wczesna ciaze?
    Zjadlam paczka i drozdzowke i ide sie polozyc... To bedzie dlugi tydzien:/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:39

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hej ja wrocilam. Troche zalamana.
    1. Powiedziala, ze to cud ze sie udalo z takimi wynikami,
    2. Bylo widac tylko pecherzyk z echem zarodka. Szacowany wiek ciazy 4 tyg i 4 dzien.
    Jakas masakra i tak o tydzien juz przesunelam suwaczek. Nie zalozyla karty ciazy i nie dala zwolnienia, bo wszystko sie moze zdarzyc. Poki nie ma serduszka nie ma potwierdzonej ciazy.
    Pobrala probke cyt. Mowila, ze mam nadzerke, wiec moze byc wynik wyzszy.
    I prosila zebym przyszla za tydzien. Jak bedzie serduszko to skieruje mnie na badania, a jak nie no to coz...
    Na razie mam myslec pozytywnie. I znow musze czekac. Dzuls moze faktycznie masz tak jak ja b. Wczesna ciaze?
    Zjadlam paczka i drozdzowke i ide sie polozyc... To bedzie dlugi tydzien:/

Tylko że u Ciebie było już widać pęcherzyk z zarodkiem, a u mnie nawet pęcherzyka...

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Tylko że u Ciebie było już widać pęcherzyk z zarodkiem, a u mnie nawet pęcherzyka...
    Pecherzyk z echem zarodka..wiec nie dokonca jest to potwierdzone czy to zarodek, ale nie ma co sie licytowac, poczekajmyna przebieg zdarzen. Juz mialam isc na bete ale ostatecznie stwierdzilam, ze za duzy stres.
    Moj ostatni okres byl 29.11 ovu 20.12. Pozytywna beta 30.12 czy to mozliwe zeby dzidzia miala zaledwie 4 tyg i 4 dni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Misi@, tak swoją drogą, k!@#a, strasznie taktowni są ci ginekolodzy.
    Rozumiem, że oglądają 30 ciąż dziennie i dla nich to rutyna, ale mogliby okazać trochę empatii dziewczynom.
    No to prawda..ech

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dzisiaj jakieś średnio udane te wizyty, ale nie martwcie się kochane. Po prostu Wasze maleństwa są bardzo malutkie. Dla takiego małego cuda każdy dzień wnosi dużo zmian. Wczoraj jak byłam na usg to było takie bobo malutkie, nie ruszało się, a ponoć już za dwa, trzy dni Pani dr mówiła, że już będzie brykać. Szybko zleci ten tydzień i zobaczycie serducha:)

Misi@, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Pecherzyk z echem zarodka..wiec nie dokonca jest to potwierdzone czy to zarodek, ale nie ma co sie licytowac, poczekajmyna przebieg zdarzen. Juz mialam isc na bete ale ostatecznie stwierdzilam, ze za duzy stres.
    Moj ostatni okres byl 29.11 ovu 20.12. Pozytywna beta 30.12 czy to mozliwe zeby dzidzia miala zaledwie 4 tyg i 4 dni?

Hm...Ja okres miałam 21.11, a owulację 8 grudnia, czyli prawie dwa tygodnie wcześniej od Ciebie, ale może zagnieżdżenie było później?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bez nerwów i spokojnie, każdej z nas ciężko się czeka i wiem o czym mówię, bo u mnie w sumie też powinno być więcej widać. Ale zamartwianie się nie pomoże, betę też wam odradzam. Musimy odczekać tydzień :) i liczyć na pozytywne wieści :)

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 godz do gina... 3majcie kciuki :-*

eM, skabarka, Misi@ lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i moja wizyta nie poszło po mojej myśli... chyba ten 13 dzisiaj coś tu namieszał... Mnie także ginka powiedziała, że trochę mały pęcherzyk.. wygląda na 5 tydzień..i 4 dni a mi już leci siódmy (6t +3d), oprócz tego serduszko bardzo malutkie i bardzo wolniutko bije.. i karty ciąży także nie dostałam.. dopiero jak wrócę z badaniami..:(

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • eM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse jaki był puls? Nie smutaj bo u mnie wczoraj jeszcze nic nie było :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ