Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka20 wrote:My po spacerku
i po lodach z bitą śmietaną. Teraz będę jadła sobie kiwi
i oglądamy z mężem film o pierwszym przeszczepie serca w Polsce udanym
tytułu zapomniałam 
Bogowie to jest film o Relidze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała może dziwny ból po prawej stronie pod żebrami w nocy lub nad ranem? Mnie tak strasznie boli i uciska jak leżę na lewym boku lub na wprost, i tak od około 4 nocy. Teraz nie chodzę co prawda właśnie od tego czasu siku w nocy i nie wiem czy Dzidzia śpi na pęcherzu czy może uciska nerkę...W czwartek na USG wszystko było spoko.

Córcia
-
nick nieaktualnyPod żebrami po prawej to może być wątroba. Jeśli z tyłu na plecach z prawej, to może faktycznie być prawa nera - macica może uciskać moczowód i powodować zastój moczu w nerce, ale wtedy pozycja na lewym boku powinna być właśnie pomocna. W czwartek na USG lekarz sprawdzał też Twoje nery?
Ja bym skonsultowała z lekarzem, niech obczai czy nie masz powiększonej lub bolesnej wątroby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 20:37
-
Ja od początku ciąży mam ból pod prawym żebrem, nawet mrówki mi przechodzą jak się położę na prawym boku.
Dzisiaj byłam u siostry na grillu i była przerażona moim brzuchem. Mówiła, że jest wielki, że ona taki miała w 7 miesiącu:p No trudno hehe. Za karę bobo ją skopał
Zaraz zmierzę sobie ten brzuch, bo aż jestem ciekawa ile ma.
-
Dziękuję Wam

No niestety ner nie sprawdzała, bo wtedy przed wizytą bolało mnie 1szy raz nad ranem i jakoś tak mniej a teraz codziennie od około 5 rano do pójścia siku po wstaniu, wtedy z czasem odpuszcza samo. Jeśli mi nie przejdzie do wtorku, to skonsultuję.
Idę zmierzyć brzucho

Córcia
-
nick nieaktualny
-
Na wysokości pępka mam 84 cm

Jeśli chodzi o wagę to przytyłam od początku ciąży może z 1,5-2 kg
Obecnie przy wzroście 173 cm ważę 64 kg
Zaznaczę, że mam ogromny apetyt na lody, słodycze i colę...Już staram się ograniczać, ale no ciężko mi to idzie. Przed ciążą nie byłam jakąś fanką słodyczy, zjadłam owszem, ale mieliśmy z Mężem ustalony 1 dzień ze słodyczami -sobotę i to mi wystarczało w pełni :)Teraz natomiast po prostu mam manię jakąś...
Codo ruchów, moja Dzidzia prawie codziennie już od 5 rano puka, w ciągu dnia też bardzo często i wieczorkiem, widać już na brzuchu jak wali koniaki i czuję jak się przeciąga
Kocham to

Córcia
-
Skabarka, olej to
Najważniejsza jest teraz Ola
Przyjdzie czas na zrzucenie wagi 
Moja (prawdopodobnie) Ola kocha słodycze i ja niby nie przybieram oprócz brzuszka, ale nawet gdyby zaraz miało się to zmienić to naprawdę ostatnim co mnie interesuje to zdanie innych osób na ten temat

Córcia

ale moja mama była zadowolona
Ale ogólnie też raczej spokojniejszy dzień z ruchami. Ja jestem dziś jakaś rozlazła, snuję się z kąta w kąt, więc mała chyba też.