X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za otuche, Wczoraj mamie mowilam co czulam bo pytala i mowila ze to juz ruchy moga byc, zjem cos slodkiego przed usg i podpytam lekarza jak wyglada szyjka macicy i lozysko bo wy wiecie a ja nie hehe.
    Widzisz jak nie urok to sraczka w ciazy :D
    Noce teraz beda z wielkoscia brzucha cora trudniejsze

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Ja też miałam dzisiaj koszmary jakieś plus standardowo o 3 pobudka na siku.
    Muszę dzisiaj ogarnąć dom i może jakieś prace zaliczeniowe popiszę.
    Aaa w ogóle wczoraj skręciliśmy łóżeczko od siostry:) Ładny widok hehe. Muszę je przemalować na biało:) Mamy jeszcze łóżeczko po mężu, takie proste i je pewnie też złożymy i przemaluję i pójdzie do dziennego pokoju.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko powodzenia na wizycie :-) wszystko będzie dobrze :-)
    Co do ciąży (samego stanu/samopoczucia) to tez uważam, że jest to temat przereklamowany. Wcale nie wygląda się kwitnąco, mało koto chwali za wygląd i tak na prawdę jak się można cieszyć z nowych żylaków, dodatkowych kg i burzy hormonów. Z drugiej strony same bardzo chciałyśmy zajść w ciążę więc trzeba to po prostu przeczekać i udawać przed wszystkimi, że jesteśmy zadowolone z własnego wyglądu :-)

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko powodzenia na wizycie :-) wszystko będzie dobrze :-)
    Co do ciąży (samego stanu/samopoczucia) to tez uważam, że jest to temat przereklamowany. Wcale nie wygląda się kwitnąco, mało koto chwali za wygląd i tak na prawdę jak się można cieszyć z nowych żylaków, dodatkowych kg i burzy hormonów. Z drugiej strony same bardzo chciałyśmy zajść w ciążę więc trzeba to po prostu przeczekać i udawać przed wszystkimi, że jesteśmy zadowolone z własnego wyglądu :-)
    Jak to moj dziadek mowi CIERP CIAŁO CO ŻEŚ CHCIAŁO :D
    Mnie trzyma mysl ze duzo 'większych' kobiet po porodzie chudnie bardziej niz przed ciążą :D

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

easymum lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie przejmuje wyglądem ale samopoczucie w ciąży rzeczywiście nie jest tak kolorowo jak piszą :-) ale już mało co zostało nam coraz to bliżej do porodu wiec damy rade wszystkie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja powodzenia :)

Obawiam sie upalnych dni, mam ciśnienie wysokie a to nie bedzie służyło, ide sniadanie jesc małego głoda nakarmić trzeba bo tak leje sie w brzuchu :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:16

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja dziś też mam wizytę ale dopiero o 19.30. A co do snów to mi też głupoty się śniły. Jutro mam rozprawę w sądzie z moim pracodawcą i śniło mi się że nie mogę znaleźć sali w ktorej mam rozprawę. Już dziś się stresowalam w nocy jutrzejszym dniem. To dziś w nocy chyba już wogóle nie zasne
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:00

easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:32

przyszła mama, agatka196, Sigma, Kucykowa, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo wizyt dzisiaj :)
    Ciekawe czy usg dostanę bo ostatnio nie dał .
    Współczuję wam koszmarów nocnych, ja odpadam przed 22 od jakiegos tygodnia

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak to moj dziadek mowi CIERP CIAŁO CO ŻEŚ CHCIAŁO :D
    Mnie trzyma mysl ze duzo 'większych' kobiet po porodzie chudnie bardziej niz przed ciążą :D
    Jak dla mnie to oczywiste, że wagę się zgubi i nawet mi nie chodzi o tę wagę tylko o to samopoczucie. Ja mam czasami takie humory, że sama się zastanawiam czy ze mną jest wszystko w porządku do tego boję się zatrzymywania wody oraz żylaków bo wiem jaką mam do tego skłonność. O ile woda nam po porodzie zejdzie o tyle z żylakami zostanę do końca :-(

• Kręcona:) Nowa

Wysłany: 4 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żylaki ech dziedziczne sa u mnie po babci od str taty, zas rozstępy od mamy mam to i to, jakis czas temu mowilam jak zylaki sie poglebia to juz pozostaje spodniczka do kolan i rybaczki :/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czym Wy się przejmujecie. Ja gadanie mam tak serdecznie w dupie, że ten temat dla mnie w ogóle nie istnieje.

.ona., skabarka, karolcia87, Paulinek, easymum, Lilla My lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    u nas cały weekend pod znakiem odpoczynku i remontu. Od dziś czas zacząć wielkie pakowanie :)
    Jeśli chodzi o kopniaczki od syneczka to czasem czuję a czasem nie, ale widzieliśmy się w sobotę ze znajomymi, którym dziecko urodziło się w styczniu. Znajoma mówiła, że do ok. 30 tc nie zawsze czuła ruchy dziecka ale wszystko z dzieckiem było w porządku.
    Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie wczoraj ciotka naskoczyła z tekstem " co tam grubasie" - powiedziała to w bardzo nieprzyjemny sposób. Mój mąż, który raczej jest tolerancyjny sam swierdził, że powiedziała to bardzo po chamsku. Potem jakieś głupie teksy " to kiedy się ta dziewucha urodzi" - mówie, że będzie chłopiec, na co ona, że jej znajoma miała mieć syna a rodziła dwie córki i była bardzo zła. Złapałam głęboko powierze i odpowiedziałam, że nieważne czy chłopiec czy dziewczynka i czy jedno czy więcej byle zdrowe. Myślę, że jest zwyczajnie zazdrosna, bo ona z wujkiem są grubo po 50tce i oboje nie mają dzieci. Nie przejmuje się takim gadaniem. Rodzice jedni i drudzy, mąż wspierają mnie i im większy brzusio tym się bardziej cieszą, że czas oczekiwania na maleństwo jest coraz krótszy :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wygladasz:)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny:) Trzymam kciuki za wszystkie maleństwa:)
    Ja właśnie odwołalam wizyte u ginekologa i przepisalam sie do innego ale to dopiero mam na 27 maja takze duzo czasu :)

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ