X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za otuche, Wczoraj mamie mowilam co czulam bo pytala i mowila ze to juz ruchy moga byc, zjem cos slodkiego przed usg i podpytam lekarza jak wyglada szyjka macicy i lozysko bo wy wiecie a ja nie hehe.
    Widzisz jak nie urok to sraczka w ciazy :D
    Noce teraz beda z wielkoscia brzucha cora trudniejsze

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Ja też miałam dzisiaj koszmary jakieś plus standardowo o 3 pobudka na siku.
    Muszę dzisiaj ogarnąć dom i może jakieś prace zaliczeniowe popiszę.
    Aaa w ogóle wczoraj skręciliśmy łóżeczko od siostry:) Ładny widok hehe. Muszę je przemalować na biało:) Mamy jeszcze łóżeczko po mężu, takie proste i je pewnie też złożymy i przemaluję i pójdzie do dziennego pokoju.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko powodzenia na wizycie :-) wszystko będzie dobrze :-)
    Co do ciąży (samego stanu/samopoczucia) to tez uważam, że jest to temat przereklamowany. Wcale nie wygląda się kwitnąco, mało koto chwali za wygląd i tak na prawdę jak się można cieszyć z nowych żylaków, dodatkowych kg i burzy hormonów. Z drugiej strony same bardzo chciałyśmy zajść w ciążę więc trzeba to po prostu przeczekać i udawać przed wszystkimi, że jesteśmy zadowolone z własnego wyglądu :-)

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko powodzenia na wizycie :-) wszystko będzie dobrze :-)
    Co do ciąży (samego stanu/samopoczucia) to tez uważam, że jest to temat przereklamowany. Wcale nie wygląda się kwitnąco, mało koto chwali za wygląd i tak na prawdę jak się można cieszyć z nowych żylaków, dodatkowych kg i burzy hormonów. Z drugiej strony same bardzo chciałyśmy zajść w ciążę więc trzeba to po prostu przeczekać i udawać przed wszystkimi, że jesteśmy zadowolone z własnego wyglądu :-)
    Jak to moj dziadek mowi CIERP CIAŁO CO ŻEŚ CHCIAŁO :D
    Mnie trzyma mysl ze duzo 'większych' kobiet po porodzie chudnie bardziej niz przed ciążą :D

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:13

easymum lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie przejmuje wyglądem ale samopoczucie w ciąży rzeczywiście nie jest tak kolorowo jak piszą :-) ale już mało co zostało nam coraz to bliżej do porodu wiec damy rade wszystkie :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja powodzenia :)

Obawiam sie upalnych dni, mam ciśnienie wysokie a to nie bedzie służyło, ide sniadanie jesc małego głoda nakarmić trzeba bo tak leje sie w brzuchu :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:16

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja dziś też mam wizytę ale dopiero o 19.30. A co do snów to mi też głupoty się śniły. Jutro mam rozprawę w sądzie z moim pracodawcą i śniło mi się że nie mogę znaleźć sali w ktorej mam rozprawę. Już dziś się stresowalam w nocy jutrzejszym dniem. To dziś w nocy chyba już wogóle nie zasne
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 09:00

easymum, agatka196 lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:32

przyszła mama, agatka196, Sigma, Kucykowa, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo wizyt dzisiaj :)
    Ciekawe czy usg dostanę bo ostatnio nie dał .
    Współczuję wam koszmarów nocnych, ja odpadam przed 22 od jakiegos tygodnia

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jak to moj dziadek mowi CIERP CIAŁO CO ŻEŚ CHCIAŁO :D
    Mnie trzyma mysl ze duzo 'większych' kobiet po porodzie chudnie bardziej niz przed ciążą :D
    Jak dla mnie to oczywiste, że wagę się zgubi i nawet mi nie chodzi o tę wagę tylko o to samopoczucie. Ja mam czasami takie humory, że sama się zastanawiam czy ze mną jest wszystko w porządku do tego boję się zatrzymywania wody oraz żylaków bo wiem jaką mam do tego skłonność. O ile woda nam po porodzie zejdzie o tyle z żylakami zostanę do końca :-(

• Kręcona:) Nowa

Wysłany: 4 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żylaki ech dziedziczne sa u mnie po babci od str taty, zas rozstępy od mamy mam to i to, jakis czas temu mowilam jak zylaki sie poglebia to juz pozostaje spodniczka do kolan i rybaczki :/

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, czym Wy się przejmujecie. Ja gadanie mam tak serdecznie w dupie, że ten temat dla mnie w ogóle nie istnieje.

.ona., skabarka, karolcia87, Paulinek, easymum, Lilla My lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    u nas cały weekend pod znakiem odpoczynku i remontu. Od dziś czas zacząć wielkie pakowanie :)
    Jeśli chodzi o kopniaczki od syneczka to czasem czuję a czasem nie, ale widzieliśmy się w sobotę ze znajomymi, którym dziecko urodziło się w styczniu. Znajoma mówiła, że do ok. 30 tc nie zawsze czuła ruchy dziecka ale wszystko z dzieckiem było w porządku.
    Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie wczoraj ciotka naskoczyła z tekstem " co tam grubasie" - powiedziała to w bardzo nieprzyjemny sposób. Mój mąż, który raczej jest tolerancyjny sam swierdził, że powiedziała to bardzo po chamsku. Potem jakieś głupie teksy " to kiedy się ta dziewucha urodzi" - mówie, że będzie chłopiec, na co ona, że jej znajoma miała mieć syna a rodziła dwie córki i była bardzo zła. Złapałam głęboko powierze i odpowiedziałam, że nieważne czy chłopiec czy dziewczynka i czy jedno czy więcej byle zdrowe. Myślę, że jest zwyczajnie zazdrosna, bo ona z wujkiem są grubo po 50tce i oboje nie mają dzieci. Nie przejmuje się takim gadaniem. Rodzice jedni i drudzy, mąż wspierają mnie i im większy brzusio tym się bardziej cieszą, że czas oczekiwania na maleństwo jest coraz krótszy :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma super wygladasz:)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny:) Trzymam kciuki za wszystkie maleństwa:)
    Ja właśnie odwołalam wizyte u ginekologa i przepisalam sie do innego ale to dopiero mam na 27 maja takze duzo czasu :)

Sigma lubi tę wiadomość

‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ