X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Trzymam mocno kciuki za wizyty u was dzisiaj ;-) my dopiero w czwartek zobaczy naszego malego i juz.nie moge sie doczekac :-)

Wczoraj wyciagnelam meza na spacer kolo20 i do domu wrocilismy kolo22 dopiero :-) a noc przespalam bosoko zasnelam odrazu i bez koszmarow ;-)

nie pamietam od kogo.ale sliczne zdjexi z brzuszkiem :-)

Ide robic.sobie jakies sniadanie a pozniej moze wkoncu wlosy farbne bo juz mam meeega odrosty :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:-) Miłego podglądania dzieciaczków :-)

oar8dqk316wccxxh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akurat na wygląd nie narzekam. Kogo nie zobaczę to mówi, ze wyglądam kwitnaco i że ciąża mi służy. I sama widzę, ze to jest w sumie prawda - cerę mam ładną, włosy w dobrej kondycji, nie tyje za mocno, nie mam obrzęków itd.
    Ale dla mnie ciąża jest trochę dokuczliwa od strony psychicznej - najpierw był krwiak i mocny strach o moje maleństwo. Teraz niby się uspokoiło ale cały czas jestem wyczulona na wszelkie objawy - każdy ból, jakąś anomalia w ruchach, oglądanie gatkow czy na pewno nie ma jakiegoś niepokojącego plamienia itp. Rozważania czy na pewno nie robię czegoś co mogłoby zaszkodzić?
    To nie chodzi o panikowanie, ale takie szczególne wysłuchanie w organizm i każde jego objawy. Do tego to pierwsza ciąża, więc wiele rzeczy jest nowych, ciężko zadecydować czy to "normalne" czy jednak powinno się jakoś zareagować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sie zastanawiam usg polowkowe to miedzy 18 a 22 tyg tak?a ja mam wizyte wyznaczona dopiero 19 maja to juz bedzie 23 tydzien troche dziwnie

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem połówkowe nie ma ścisłych widełków - im później tym lepiej widać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie akurat na wygląd nie narzekam. Kogo nie zobaczę to mówi, ze wyglądam kwitnaco i że ciąża mi służy. I sama widzę, ze to jest w sumie prawda - cerę mam ładną, włosy w dobrej kondycji, nie tyje za mocno, nie mam obrzęków itd.
    Ale dla mnie ciąża jest trochę dokuczliwa od strony psychicznej - najpierw był krwiak i mocny strach o moje maleństwo. Teraz niby się uspokoiło ale cały czas jestem wyczulona na wszelkie objawy - każdy ból, jakąś anomalia w ruchach, oglądanie gatkow czy na pewno nie ma jakiegoś niepokojącego plamienia itp. Rozważania czy na pewno nie robię czegoś co mogłoby zaszkodzić?
    To nie chodzi o panikowanie, ale takie szczególne wysłuchanie w organizm i każde jego objawy. Do tego to pierwsza ciąża, więc wiele rzeczy jest nowych, ciężko zadecydować czy to "normalne" czy jednak powinno się jakoś zareagować.

U mnie podobnie, mimo ze to moja druga ciaza i jedno dziecko juz mam. Wygladam niezle w porownaniu do 1.ciazy, mniej poki co przytylam i czuje sie fizycznie fajnie, ale pod wzgledem psychicznym troche gorzej. Martwie sie o rzeczy, o ktore nie martwilam sie kiedys, choc podobno grunt to pozytywne myslenie. Ciaza ciazy nierowna :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz w ramach poprawy samopoczucia ide zjesc czekolade :D a co.

Gusiak, Carolline lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam Inke, bo akurat w promocji była. Spróbuję czy to się daje wypić :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja sobie kupiłam Inke, bo akurat w promocji była. Spróbuję czy to się daje wypić :P

Ja z rozpuszczalnej na inke przeszlam tyle ze z mlekiem pije i jest taka podobna, ma kilka % kawy ale jak wiadomo pewnie jej tam nie ma hehe

• PannaB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Zaraz w ramach poprawy samopoczucia ide zjesc czekolade :D a co.
    tez tak zrobie bo dzis kiepski dzien:( glowa mi peka, nie wiem juz czy mam alergie (katar od miesiaca) czy tym razem to zatoki:/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB gdzieś słyszałam, ze jest coś takiego jak katar ciązowy, moze to Cie dopadło?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam właśnie na allegro i oglądamy komplety pościeli do łóżeczka i się rozpływam...Jakie śliczne są, w przyszłym miesiącu zamawiam hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czesto sie.boje o moje malenstwo pokazdej wizycie w wc.patrze na papier czy nie ma krwii... itp ale staram sie myslec pozytywnie chociaz czasami te czarne mysli sa gora :-( tym bardziej ze juz troche przezylam...
    Ale na poprawe humoru zjadlam miseczke lodow troskawkowyxh z bita smietana i brzoskwiniami a co ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja z rozpuszczalnej na inke przeszlam tyle ze z mlekiem pije i jest taka podobna, ma kilka % kawy ale jak wiadomo pewnie jej tam nie ma hehe
    Moja Inka nie ma kawy. Jest tylko jęczmień, żyto, cykoria, buraki cukrowe – prażone.
    Smakuje rzeczywiście podobnie do kawy rozpuszczalnej (za którą nie przepadam, pijam sypaną z kawiarki z tłokiem albo z ekspresu), ale z duża ilością mleka całkiem dało się wypić. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    PannaB gdzieś słyszałam, ze jest coś takiego jak katar ciązowy, moze to Cie dopadło?
    kurcze moze i tak, juz os jakiegos czasu mam katar ale taki nie przeziebieniowy, bylam pwwn ze alergiczny biore wapno ale srednio pomaga, dzis mnie boli glowa i juz mi przyszlo na mysl ze to zatoki ale oprocz kataru nic a nic mi nie dolega i zglupialam

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

he he niestety nie ma znaczenia czy 1 ciąża, czy 2 :p każda ciąża jest inna i ja teraz czuję się zupełnie inaczej niż kiedy byłam w ciąży z synkiem..i też czasami glupieje, czy powinnam reagować czy nie bo np danej dolegliwości przy mlodym nie miałam, inaczej się ruszał etc. :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny weszłam właśnie na allegro i oglądamy komplety pościeli do łóżeczka i się rozpływam...Jakie śliczne są, w przyszłym miesiącu zamawiam hehe.
    ja zamowilam tutaj u znajomej, strasznie mi sie podobaja wzory:)
    https://www.facebook.com/RekodzieloDlaDzieciSzydelkomania/photos/pb.326153037500466.-2207520000.1430734130./756608777788221/?type=3&theater

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mi mama powiedziała, że trochę pościeli ma dla mnie po dzieciach mojej siostry. Poza tym na pierwsze miesiące planuję tylko ochraniacz, prześcieradło i poduszkę klin. Poduszki i kołderki nie. Bardzo mi się podobają takie komplety z poduchami na szczebelki, ale nie dość, że drogie to jeszcze mam obawę, że wśród tego wszystkiego dziecko się może udusić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja żadnej pościeli nie planuję :P. Przy synku mialam ze 2-3 komplety i ... używaliśmy śpiworka i z czasem poduszki klin. Na początek bez poduszki i śpiworek albo otulaczek jakiś (choć mam jakieś wątpliwości jeśli o nie chodzi) - jeszcze nie zdecydowałam ;). Śpiworki nam się super do 3-4 lat sprawdzały.
    Jak dla mnie im mniej tych poduch, kołder w łóżeczku tym lepiej :). Nie wyobrażam sobie jakoś noworodka pod kołdrą :P

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest taki zestaw, co bym się bała o dziecko. Za dużo tych poduszek mi się wydaje, ale fakt- bardzo ładnie to wszystko wygląda.

http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5294611672.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

kassiassw lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ