X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, mój też przed ciążą był szczuplutki i płaski - to była najmniejsza część mnie :P

A dzisiaj:
    10422519_948297438536675_9082656111294800567_n.jpg
    hłe, hłe... wieloryb!
    Początek 6 miesiąca, pomyślałby kto :P

la_lenka, aldonaa, Kasiarzynka, Gusiak, Nancy87, easymum, adzia, justysss, Anitka201, karolcia87, Carolline, 4me, monaaa85, chabasse lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja, nie ma wątpliwości, że ciążowy.

Ja bez odpowiednio akcentujących ciążę ciuchów mogłabym spokojnie udawać, że nic się nie dzieje :P

Sigma, Paulinek lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:16

Sigma, Gusiak, easymum, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie złapała kolka jelitowa i biegunka no ale dół brzucha dalej boli cały i nie wiem czy to dalej jelita czy brzuch. Wzięłam 2 nospy czekam biegunki chyba nie będę miała jak za godzinę nie przejdzie ból brzucha to chyba na IP się wybiorę. Bo nie wiem czy to jelita dalej bolą czy brzuch ale cały na dole pod pepkiem od prawej dobranoc lewej strony i na odwrót.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2015, 22:15

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona moja siostra się cieszy z brzuszka i mówi żeby się nie przejmować, tylko podziwiała jego wielkość hehe.

aldonaa, Sigma lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, super brzuszek, tak powinno być!
    Fajne masz legginsy - ciążowe czy poprostu większe?

Anulka, jak po 2 nospach nie przechodzi, a bardzo czujesz to jedź na IP, lepiej wyjść na przewrażliwioną niż coś przeoczyć. I nie martw się na zapas :)

Sigma lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum, to są ciążowe rurki super skinny (takie mocno przylegające) z H&M, tylko noszę je już dobrych kilka kilo i się zrobiły mocno obcisłe :P ale leżą fajnie, jak druga skóra, także polecam :)

easymum lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po drugiej nospie przeszedł ból brzucha uff w końcu ulga. Idę spać i będę obserwować. Dobranoc wam. Miłej i spokojnej nocy

Sigma lubi tę wiadomość

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znowu wieczorem się rozbrykała. :D Znowu mi cały brzuch chodzi.

Sigma lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też brykał pod wieczór mocno! :) Mąż miał uciechę, bo lekko potrząsł mi brzuchem i młody mu odpukał mocno :)
    A teraz znowu złazi trochę niżej, w okolice pęcherza. Idę spać i mam nadzieję, że rano wróci na górę :P

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę mój cały czas nisko kopie w okolicach pęcherza lub troszkę wyżej ale cały czas pod pepkiem jest.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Jezuuuuu co za noc.... nie dość, że przez pół nocy śniły mi się jakieś głupie koszmary to jeszcze chyba ze 4 razy miałam dodatkowa pobudka na WC... ojjjj dawno już nie mialam takiej nocy...
    Zresztą zauważyłam, ze ostatnio znów mam zwiększone ciśnienie na pęcherz i do toalety latam co chwila.... a był już czas, ze nawet jak to się uspokoiło =)

ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - powodzenia! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Nancy, mój też przed ciążą był szczuplutki i płaski - to była najmniejsza część mnie :P

A dzisiaj:
    10422519_948297438536675_9082656111294800567_n.jpg
    hłe, hłe... wieloryb!
    Początek 6 miesiąca, pomyślałby kto :P
    Sigma świetnie wygladasz. Masz ładny okragky brzusio i tyle. Jak tylko znajdę zdjęcie jak ja wyglądałam przy swoim wzroscie i wadze ponad 80 kg to zbaraniejesz. Z resztą jak znajdę to wstawie ;-)

Sigma lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ja znowu spać nie mogę czuję się wyspana juz ale jeszcze spróbuję zasnąć bo to dopiero po 6 wiec tak do 9 mogłabym pospać. Planuje dzisiaj sprzatac wycierać kurze, bo przez weekend nic nie zrobiłam dalej lekko brzuch mnie boli ale lekko dziś tez po śniadaniu wezmę nospe, bo to od skurczu jelit którego wczoraj dostałam i kolki jelitowej. Ehh... Taka chyba już moja natura. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze :-)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Easymum, to są ciążowe rurki super skinny (takie mocno przylegające) z H&M, tylko noszę je już dobrych kilka kilo i się zrobiły mocno obcisłe :P ale leżą fajnie, jak druga skóra, także polecam :)
    Też je mam i potwierdzam że są bardzo wygodne :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. Za tydzien w lidlu beda topy ciazowe i leginsy ciazowe, za grosze :-) Chyba sie w nie zaopatrze. Szkoda ze niw 3/4 ale za re pieniadze warto.

A u nas zaczety 21 tc, dzisiaj sie zapisuje do szkoly rodzenia :-) a za 6 dni polowkowe jupi

Co do ruchow to bylam 3 dni na wsi i duzo na powietrzu i moj maly prawie nie kopal, a ja sie zamartwialam i czekalam chociaz na 1 malego kopniaczka. Chyba go mega dotlenilam poprostu i ciagle spac.Wrocilam do miasta i mlody wrocil do kopania mnie, glownie w pecherz.Kocham to uczucie :-D

Dżuls, easymum, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:45

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopania, to dziś rano leżąc na boku dostałam takie kopniaki, że bez problemu wyczułam ręką :P Gdyby mąż był łaskaw przerwócić się na drugi bok i przyłożyć rękę, to też by poczuł :)

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Jak można wypominać kobiecie ciezarnej ze przytyla? :o przecież tu duzo od ciała zależy, widze po sobie +:kg a wygladam jak bym miala 10 dodatkowych, wczoraj sie mierzylyscie maz do mnie ze w biodra mi idzie i lzejszy porod bedzie hehe nikt mi nie mowi jak ja wygladam bo przeciez mam lustro, wczoraj jak bylam u rodzicow to cos spadlo na podloge i sie schylilam az glowa z ojcem sobie przywalilam i tylko byl smiech bo mowilam ze jeszcxe dam rade sie zgiac aby cos podnieść :D Byc moze rozmawiaja na temat mojego wygladu ale nie przy mnie bo ja sama źle sie czuje z wygladem w ciąży. Chcialam jeszcze powiedziec ze ciaza wbrew pozorom nie jest pieknym stanem jak to w ksiazkach opisuja czy w necie, dalej czekam na ruchy abym wiedziala na 100% , jak bolala pachwina tak dzisiaj promieniuje do kolana, niewiem jak spac bo na lewym boku ramie boli na plecach kosc ogonowa :/

To tyle na temat zali i skarg :D

Kto ma dzisiaj wizyte? U mnie na 16 jest :)
    Deszcz pada ech dobrze ze psa nie kapalam :D

• easymum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, powodzenia na wizycie!
    Jestem pewna, że czujesz ruchy tylko mylisz je z ruchami w jelitach, zresztą tak opisywałaś. Ja tak miałam i teraz też się zdarza, bo one są podobne, tylko teraz już widzę różnicę i wiem kiedy to mała się przesuwa. Ruchy średnio w pierwszej ciąży wyczuwa się w 20 tygodniu, czyli jedna poczuje w 18, inna w 22. Nic sie nie martw, zresztą wizyta Cię uspokoi :)

U mnie noc koszmarek. Nie mogłam zasnąć, bo żadna pozycja mi nie pasowała. W końcu umęczona zasnęłam, obudziłam się 4:30 na prawym boku, a raczej na brzuchu ... i się wystraszyłam, że dziecko przydusiłam;) ale mała już fiknęła i przesunęła się tak że chyba czułam główkę po ręką, więc troszkę jestem spokojniejsza.

U mnie jutro połówkowe i już mam trochę stresik, ale z drugiej strony nie mogę się doczekać:) I tak się zastanawiam jak to było kiedyś, jak nie było sprzętu, usg raz na 3-4 tygodnie i internetu ...

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ