WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie jeszcze co do tych leginsów - czy to taki materiał który maskuje cellulit, czy raczej go uwypukla?
    Bo są takie legginsy, które po założeniu sprawiają wrażenie podnoszenia pupy i maskowania cellulitu, a są takie, w których niestety takie mankamenty jeszcze bardziej widać. Jak jest w tych?

Napaliłam się na nie, najwyżej bym nosiła po domu albo do tunik ;P ale teraz na 13 do lekarza, potem na 16 kolokwium, a mąż zabrał auto i wraca dopiero pod wieczór, także do Lidla możemy skoczyć dopiero wieczorem, bo mpk mi się nie będzie chciało. Może jeszcze będą :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.
    Masakraa :D ale fakt, komiczna scena :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tyłek jest jak orzeszek w nich, cellulitu 0;) raczej są z serii tych 'wyszczuplających' optycznie;)

Anitka fakt brzuszek na szczęście rośnie;) ale dzisiejszy to niestety w dużej części problemy z 'brzuszkiem' ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnich zakupach w sh mam zapas ciążowych legginsów ale zależało mi na tych ślicznych bawełnianych spodenkach dla małego, a tak to jestem w pracy..później pewnie nic nie zostanie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Masakraa :D ale fakt, komiczna scena :D
    Wiesz mi się trochę przykro zrobiło.. później też się z tego śmiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez byłam w lidlu, kupilam legginsy L i wcale nie są zbyt szerokie a na dlugosc na styk, niestety zawsze mam problem z długoscią....
    przy okazji poszłam sobie kupić biustonosz bo już wszytsko się robi ciasne i przeraziłam się jak zaczęłam przymierzać.. przed ciążą 75B a dziś (21 tydz) 75D... co bedzie później?? :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Czarna jaki rozmiar brala Ci mama? Mi dziadkowie wlasnie kupuja i nie wiem niby M to 40-42, a L 44-46 . tylko czy ma to pokrycie z rzeczywistoscia

mama brala mi M

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Gusiak gratuluje dziewczynki :) i tego, ze lozysko jest wyzej. To pocieszajace. U mnie w 20 tyg bylo 3 cm od szyjki, w przyszlym tygodniu mam wizyte i mam nadzieje, ze tez poszlo wyzej.
    Dostalas jakies zalecenia od lekarza?

Dziękuję =)
    Skoro u Ciebie jest 1.5 cm wyżej niz u mnie i mnie lekarz zapewniał, ze będzie dobrze to i Ty nie masz czym się martwić =)
    Zaleceń żadnych szczególnych nie dostalam... =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie pochwale maluje drzewka w pokoju bobaska na których będą sobie siedziały sowy ( to juz naklejki kupie ) na razie szkic ołówkiem na scianie ale nie tak żle choć miałam 6 z plastyki w podstawówce to teraz jakos talent uciekł albo Pani kłamała hih :(

Paulinek, anima, wiaraczynicuda, Dżuls lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa ktoś kupił termometr w Lidlu warto czy nie bo nie wiem czy sie fatygować ?
    :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo byłabym zapomniała Gusiak serdecznie gratuluję córci :)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny a jak z długością tych leginsow? =)

Paulinek Ty brała rozmiar S i wydają mi się, ze nie sa jakoś szczególnie długie... czy to tylko moje wrażenie? =)
    Niby mam raptem 167 cm, ale dość długie nogi ... a nie lubię jak leginsy mi się końca sporo przed kostkami =)

Zresztą jeśli jeszcze po południu w ogóle będą... juz poprosiłam przyjaciółkę i mamy po Jej pracy razem skoczyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis w lidlu po 10 i prawie wszystkie bodziaki wykupione koszulek w ogole juz nie widzialam a leginsow bylo duzo :)
    kupilam 2x dwupaki bodziakow i jedne czarne leginsy M :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak stanelam w kolejce to przede mna bya taka starsza Pani co miala duuzo zakupow i Pani ekspedientka powiedziala zebym podeszla do kasy bez kolejki:)

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak no nie są do końca te leginsy długie, ale ja właśnie takie w sumie lubię;p.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.
    Anitka dawaja aktualne foto z wymiarami, bo aż ciekawość mnie zżera :D
    Może znajoma bardzo długo Cię nie widziała i pamiętała z czasów kiedy walczyłaś jeszcze z nadwagą?bo aż dziw mnie bierze u mnie brzusio już jest, ja i Mąż bardzo widzimy go, ale zobaczę jak rodzinka za niecałe 2 tyg, bo jedziemy na większą imprezkę rodziną ;)

Mama mi też zrobiła zakupy w lidlu, w sumie nie mi tylko wnusiowi ;) Kupiła 4szt bodziaków i 4 szt. spodenek i ten termometr rozm 62-68 więc spore, pewnie lidl jeszcze ma zawyżone rozmiary, więc będą na trochę później, ale mniejsze były 50-56 więc trochę małe znowu i mama bała się kupić.

aldonaa a na początku same chłopaki się sypały, bo wydaje mi się, że jak ma się chłopaka to szybciej lekarz mówi o płci. Ja już w 13 tyg wiedziałam, że będzie chłopak, a jak miałabym mieć dziewczynkę to jestem pewna, że Pani doktor jeszcze by mi nie powiedziała,bo nie byłaby pewna a tak widziała siusiaka i nie było wątpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:36

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anulka a te koszulki rozmiarowo jak? Bo dziadki mi L wzieli:)

Ja też mam L większych nie było a z leginsow mam xl

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    aaaa ktoś kupił termometr w Lidlu warto czy nie bo nie wiem czy sie fatygować ?
    :)

ja kupiłam, według mnie bardzo fajny, wszystkim już w domu zmierzyłam temperaturę, zupie też :) w miarę prosty w obsłudze, szybko mierzy, jak dla mnie zakup udany :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie mam aktualnego zdjęcia (ostatnie sprzed 2 tyg) i je wkleję poniżej.
    Ja się odchudzałam 5 lat temu. Zajęło mi to rok i od 4 lat byłam raczej szczupła. Fakt, że przed ciążą brzuch miałam plaski ale nie przesadzajmy już coś po mnie widać i nie wiem czy ona po prostu wiedziała i chciała mi za przeproszeniem "dosrać" chociaż jak jej powiedziałam to była zaskoczona bo tym śmiechem mnie powaliła.
    Zdjęcia 20 tydz 3 dzień
    c52ec2ee300d0283med.jpg
    300e2ca54197163cmed.jpg

Może to była kwestia ubioru, który zamaskował to co już odstaje :-)

acha, a w pępku mam 86 cm (178 cm wzrostu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:47

Kucykowa lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - 'milutka' 'znajoma' ;). Kompletnie bym się nią nie przejmowała.

Edit: dla pocieszenia wszelkich małych brzuchów, wielkość dziecka jak się przekonałam na kuzynce nie zależy od wielkości brzucha. Kuzynka tuż przed porodem w 38 tyg miała brzuszek wielkości piłki do siatkówki. Maciupeńki. Dziecko 3 kg :D i nikt by się nie spodziewał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:47

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ