X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie jeszcze co do tych leginsów - czy to taki materiał który maskuje cellulit, czy raczej go uwypukla?
    Bo są takie legginsy, które po założeniu sprawiają wrażenie podnoszenia pupy i maskowania cellulitu, a są takie, w których niestety takie mankamenty jeszcze bardziej widać. Jak jest w tych?

Napaliłam się na nie, najwyżej bym nosiła po domu albo do tunik ;P ale teraz na 13 do lekarza, potem na 16 kolokwium, a mąż zabrał auto i wraca dopiero pod wieczór, także do Lidla możemy skoczyć dopiero wieczorem, bo mpk mi się nie będzie chciało. Może jeszcze będą :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.
    Masakraa :D ale fakt, komiczna scena :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma tyłek jest jak orzeszek w nich, cellulitu 0;) raczej są z serii tych 'wyszczuplających' optycznie;)

Anitka fakt brzuszek na szczęście rośnie;) ale dzisiejszy to niestety w dużej części problemy z 'brzuszkiem' ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:09

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ostatnich zakupach w sh mam zapas ciążowych legginsów ale zależało mi na tych ślicznych bawełnianych spodenkach dla małego, a tak to jestem w pracy..później pewnie nic nie zostanie.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Masakraa :D ale fakt, komiczna scena :D
    Wiesz mi się trochę przykro zrobiło.. później też się z tego śmiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez byłam w lidlu, kupilam legginsy L i wcale nie są zbyt szerokie a na dlugosc na styk, niestety zawsze mam problem z długoscią....
    przy okazji poszłam sobie kupić biustonosz bo już wszytsko się robi ciasne i przeraziłam się jak zaczęłam przymierzać.. przed ciążą 75B a dziś (21 tydz) 75D... co bedzie później?? :)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Czarna jaki rozmiar brala Ci mama? Mi dziadkowie wlasnie kupuja i nie wiem niby M to 40-42, a L 44-46 . tylko czy ma to pokrycie z rzeczywistoscia

mama brala mi M

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Gusiak gratuluje dziewczynki :) i tego, ze lozysko jest wyzej. To pocieszajace. U mnie w 20 tyg bylo 3 cm od szyjki, w przyszlym tygodniu mam wizyte i mam nadzieje, ze tez poszlo wyzej.
    Dostalas jakies zalecenia od lekarza?

Dziękuję =)
    Skoro u Ciebie jest 1.5 cm wyżej niz u mnie i mnie lekarz zapewniał, ze będzie dobrze to i Ty nie masz czym się martwić =)
    Zaleceń żadnych szczególnych nie dostalam... =)

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie pochwale maluje drzewka w pokoju bobaska na których będą sobie siedziały sowy ( to juz naklejki kupie ) na razie szkic ołówkiem na scianie ale nie tak żle choć miałam 6 z plastyki w podstawówce to teraz jakos talent uciekł albo Pani kłamała hih :(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dżuls lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa ktoś kupił termometr w Lidlu warto czy nie bo nie wiem czy sie fatygować ?
    :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo byłabym zapomniała Gusiak serdecznie gratuluję córci :)

Gusiak lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny a jak z długością tych leginsow? =)

Paulinek Ty brała rozmiar S i wydają mi się, ze nie sa jakoś szczególnie długie... czy to tylko moje wrażenie? =)
    Niby mam raptem 167 cm, ale dość długie nogi ... a nie lubię jak leginsy mi się końca sporo przed kostkami =)

Zresztą jeśli jeszcze po południu w ogóle będą... juz poprosiłam przyjaciółkę i mamy po Jej pracy razem skoczyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzis w lidlu po 10 i prawie wszystkie bodziaki wykupione koszulek w ogole juz nie widzialam a leginsow bylo duzo :)
    kupilam 2x dwupaki bodziakow i jedne czarne leginsy M :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak stanelam w kolejce to przede mna bya taka starsza Pani co miala duuzo zakupow i Pani ekspedientka powiedziala zebym podeszla do kasy bez kolejki:)

easymum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak no nie są do końca te leginsy długie, ale ja właśnie takie w sumie lubię;p.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.
    Anitka dawaja aktualne foto z wymiarami, bo aż ciekawość mnie zżera :D
    Może znajoma bardzo długo Cię nie widziała i pamiętała z czasów kiedy walczyłaś jeszcze z nadwagą?bo aż dziw mnie bierze u mnie brzusio już jest, ja i Mąż bardzo widzimy go, ale zobaczę jak rodzinka za niecałe 2 tyg, bo jedziemy na większą imprezkę rodziną ;)

Mama mi też zrobiła zakupy w lidlu, w sumie nie mi tylko wnusiowi ;) Kupiła 4szt bodziaków i 4 szt. spodenek i ten termometr rozm 62-68 więc spore, pewnie lidl jeszcze ma zawyżone rozmiary, więc będą na trochę później, ale mniejsze były 50-56 więc trochę małe znowu i mama bała się kupić.

aldonaa a na początku same chłopaki się sypały, bo wydaje mi się, że jak ma się chłopaka to szybciej lekarz mówi o płci. Ja już w 13 tyg wiedziałam, że będzie chłopak, a jak miałabym mieć dziewczynkę to jestem pewna, że Pani doktor jeszcze by mi nie powiedziała,bo nie byłaby pewna a tak widziała siusiaka i nie było wątpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:36

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Anulka a te koszulki rozmiarowo jak? Bo dziadki mi L wzieli:)

Ja też mam L większych nie było a z leginsow mam xl

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    aaaa ktoś kupił termometr w Lidlu warto czy nie bo nie wiem czy sie fatygować ?
    :)

ja kupiłam, według mnie bardzo fajny, wszystkim już w domu zmierzyłam temperaturę, zupie też :) w miarę prosty w obsłudze, szybko mierzy, jak dla mnie zakup udany :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka nie mam aktualnego zdjęcia (ostatnie sprzed 2 tyg) i je wkleję poniżej.
    Ja się odchudzałam 5 lat temu. Zajęło mi to rok i od 4 lat byłam raczej szczupła. Fakt, że przed ciążą brzuch miałam plaski ale nie przesadzajmy już coś po mnie widać i nie wiem czy ona po prostu wiedziała i chciała mi za przeproszeniem "dosrać" chociaż jak jej powiedziałam to była zaskoczona bo tym śmiechem mnie powaliła.
    Zdjęcia 20 tydz 3 dzień
    c52ec2ee300d0283med.jpg
    300e2ca54197163cmed.jpg

Może to była kwestia ubioru, który zamaskował to co już odstaje :-)

acha, a w pępku mam 86 cm (178 cm wzrostu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:47

Kucykowa lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka - 'milutka' 'znajoma' ;). Kompletnie bym się nią nie przejmowała.

Edit: dla pocieszenia wszelkich małych brzuchów, wielkość dziecka jak się przekonałam na kuzynce nie zależy od wielkości brzucha. Kuzynka tuż przed porodem w 38 tyg miała brzuszek wielkości piłki do siatkówki. Maciupeńki. Dziecko 3 kg :D i nikt by się nie spodziewał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 12:47

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ