Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.ona. wrote:Anitka - 'milutka' 'znajoma'
. Kompletnie bym się nią nie przejmowała.
Edit: dla pocieszenia wszelkich małych brzuchów, wielkość dziecka jak się przekonałam na kuzynce nie zależy od wielkości brzucha. Kuzynka tuż przed porodem w 38 tyg miała brzuszek wielkości piłki do siatkówki. Maciupeńki. Dziecko 3 kgi nikt by się nie spodziewał.
-
Tak sie naczytalam i tez poszlam zobaczyc do lidla,
Pelno wszystkiego i leginsow i tych koszulek a bodow od groma.
Faktycznie ze ciuchy ciazowe podkreslaja bardziej brzuszek
Ja mam 169 cm wzrostu i waze (juz) 55 kg i wzielam i leginsy s i koszulke s, ktora moglaby byc xs
Ale leginsy super i mam dlugosc po kostke -
Właśnie wróciłam z Lidla - zakupione dwa dwupaki spodni (62/68 i 74/80) i do tego dwa dwupaki body (te same rozmiary, ale jedne na długi, drugie na krótki rękaw). Niestety z legginsów i koszulki zrezygnowałam, bo zostały u nas tylko rozmiary L, a przy moim 150cm, to raczej bym pływałaSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Ale jestem zła jechałam właśnie tramwajem i usiadłam na miejscu dla starszych i brzuchatek...stanął nade mną jakiś facet a ja nic po czym powiedział do mnie nie pani patrzy gdzie pani siada to miejsce dla takich jak ja zatkało mnie ale mama była ze mną i mówi do niego przecież ona jest w ciąży a facet o przepraszam nie widać...cóż chyba trzeba sobie na czole napisać jestem w ciąży i zaczynam 6 miesiąc
dziewczyny fajne zakupy w Lidl
miłego popołudnia
-
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.
Z dzidzia wszystko ok, to tylko sie cieszyc ze brzuszek nie jest ogromny. Tym bardziej , ze mialas umiesniony brzuch i to dlatego. Za miesiac juz nie bedzie z tym problemu bo napewno bedzie typowo ciazowy. Ja wiem, -)ze kazda z nas czekala na brzuch ale Ty zdecydowanie juz miesiac po porodzie bedziesz mogla sie nam pochwalic super brzuszkiem a nie pociazowym brzuszyskiem jak pewnie u mnie bedzie.
-
nick nieaktualnyTerazsięuda:-) wrote:Ale jestem zła jechałam właśnie tramwajem i usiadłam na miejscu dla starszych i brzuchatek...stanął nade mną jakiś facet a ja nic po czym powiedział do mnie nie pani patrzy gdzie pani siada to miejsce dla takich jak ja zatkało mnie ale mama była ze mną i mówi do niego przecież ona jest w ciąży a facet o przepraszam nie widać...cóż chyba trzeba sobie na czole napisać jestem w ciąży i zaczynam 6 miesiąc
dziewczyny fajne zakupy w Lidl
miłego popołudnia
Ta bo u nas to tylko uznaja 8-9 miesiac za stan odmienny. Oczywiscie nie znaczy to ze ktos Ci ustapi miejsce. Ostatnio w metrzr jechala brzuchatka (pewnie koncowka) i nikt nawet na nia nie spojrzal. Gdybym siedziala to sama bym jej ustapila bo keszcze moge sobie postac. Ja sama nigdy sie nie upomne i noe poprpsze o miejsce, dam sobie rade. Ale wczoraj w sklepie pani chciala mi ustapic miejsca w kolejce. A ze byla tylko ona przede mna i juz miala towar wylozony to grzecznie podziekowalam -
nick nieaktualnyAnitka201 myślę, że znajoma nie była złośliwa tylko faktycznie twój brzuch jest jeszcze dyskretny, tym bardziej, że jak sama napisałaś była bardzo zaskoczona jak jej powiedziałaś
Ja mam na wysokości pępka nie więcej niż 90cm, więc wątpie, że te 4cm robią aż taką różnice, a brzuszek moim zdaniem u mnie widać sporo mocniej, więc to zależy od budowy (ja zawsze górę miałam szczupłą, duże wcięcie w tali i szczupły brzuch), pewnie też od predyspozycji genetycznych, sama piszesz, ze Twoja mama też tak miałaWięc w sumie na Twoim miejscu tylko się cieszyć, bo masz duże prawdopodobieństwo, że w ciąży dużo nie przytyjesz, a więc będziesz wyglądała ładnie, a w 9msc nie będziesz się turlać jak większość, tylko pewnie będziesz wyglądała na 7msc
Ale rozumiem Ciebie, bo nie wiem dlaczego, ale u mnie też jest taka chęć żeby cały świat już wiedział, że w ciąży jestem !
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Anitka201, aldonaa, .ona., Gusiak, easymum, monaaa85, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość
-
Wróciłam do was po intensywnym weekendzie. Zaczęliśmy sprzatanie na maksa - z naszej sypialni wywedrowaly 3 regały pełne klamotow, uprzatneliśmy piwnicę i balkon. Na razie wszystko jeszcze w proszku, ale powoli będzie szło do przodu.
Dziś za to miałam dentystę, miała być tylko wymiana ukruszonej plomby, ale po rozwierceniu okazało się, że w sąsiednim zębie jest dziurka - ale nie było źle, bo nawet dałam radę bez znieczulenia. Małej się za to dźwięki wiercenia zupełnie nie podobały, bo przez cały czas niespokojnie kopała. Teraz tylko jeszcze skocze w środę na ściąganie kamienia i już powinien być spokój.
W drodze od dentysty zajrzałam do SH i kupiłam same cuda za grosze, pralka już chodzi
W tygodniu też muszę załatwić glukoze, boję się nie samego badania (bo je znam, już parę razy miałam) ale wyniku. Jednak mam świadomość, że warto wiedzieć i radzić, niż żyć w błogiej nieświadomości. Trudno, wszystko dam radę przetrwać. -
Ło matko dziewczyny ale macie tempo od rana
I takiej mi chęci narobiłyście na tego lidla, ze popołudniu też pojadę, pewnie nic nie będzie, ale zobaczę. Jak ja mam 160 cm wzrostu i zawsze nosiłam s to te ciążowe lepiej s czy m? W sumie nie przytyłam, tylko brzuszek na wysokości pępka jakieś 86 cm. -
nick nieaktualny