X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulka l jest dobra i jeszcze się rozciąga także myślę że będzie na dłużej :-) i spodnie tez dobre legginsy tez na dłużej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Anitka - 'milutka' 'znajoma' ;). Kompletnie bym się nią nie przejmowała.

Edit: dla pocieszenia wszelkich małych brzuchów, wielkość dziecka jak się przekonałam na kuzynce nie zależy od wielkości brzucha. Kuzynka tuż przed porodem w 38 tyg miała brzuszek wielkości piłki do siatkówki. Maciupeńki. Dziecko 3 kg :D i nikt by się nie spodziewał.
    Ona tego to ja jestem pewna bo na usg już od 12 tyg wychodzi, że młody jest większy o około 2 tyg od terminu OM. W sumie zarówno ja jaki i mąż byliśmy noworodkami gigantami 4 kg i ponad 60 cm więc nasze dzieci też mogą być tak duże. Moja mama nie miała brzucha do końca 7 miesiąca.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie naczytalam i tez poszlam zobaczyc do lidla,
    Pelno wszystkiego i leginsow i tych koszulek a bodow od groma.
    Faktycznie ze ciuchy ciazowe podkreslaja bardziej brzuszek
    Ja mam 169 cm wzrostu i waze (juz) 55 kg i wzielam i leginsy s i koszulke s, ktora moglaby byc xs :D
    Ale leginsy super i mam dlugosc po kostke

relgzbmhh8tsviez.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z Lidla - zakupione dwa dwupaki spodni (62/68 i 74/80) i do tego dwa dwupaki body (te same rozmiary, ale jedne na długi, drugie na krótki rękaw). Niestety z legginsów i koszulki zrezygnowałam, bo zostały u nas tylko rozmiary L, a przy moim 150cm, to raczej bym pływała :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Terazsięuda:-) Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła jechałam właśnie tramwajem i usiadłam na miejscu dla starszych i brzuchatek...stanął nade mną jakiś facet a ja nic po czym powiedział do mnie nie pani patrzy gdzie pani siada to miejsce dla takich jak ja zatkało mnie ale mama była ze mną i mówi do niego przecież ona jest w ciąży a facet o przepraszam nie widać...cóż chyba trzeba sobie na czole napisać jestem w ciąży i zaczynam 6 miesiąc :-) dziewczyny fajne zakupy w Lidl :-) miłego popołudnia

oar8dqk316wccxxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ostatnio będąc na spacerze spotkałam znajomą i ona popatrzyła na mój brzuch i powiedziała "oo jaaa" to zadowolona się pytam czy już widać? A ona do mnie, a co ma być widać i zaraz dodała chciałam pochwalić twój płaski brzuch..kurde zdjęłam się. Jak jej powiedziałam o ciąży i, że to już 6 miesiąc to zaczęła się tak śmiać, że do końca nie mogła się uspokoić..Ja w sumie widzę dużo większy brzuch.

Z dzidzia wszystko ok, to tylko sie cieszyc ze brzuszek nie jest ogromny. Tym bardziej , ze mialas umiesniony brzuch i to dlatego. Za miesiac juz nie bedzie z tym problemu bo napewno bedzie typowo ciazowy. Ja wiem, -)ze kazda z nas czekala na brzuch ale Ty zdecydowanie juz miesiac po porodzie bedziesz mogla sie nam pochwalic super brzuszkiem a nie pociazowym brzuszyskiem jak pewnie u mnie bedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terazsięuda:-) wrote:
    Ale jestem zła jechałam właśnie tramwajem i usiadłam na miejscu dla starszych i brzuchatek...stanął nade mną jakiś facet a ja nic po czym powiedział do mnie nie pani patrzy gdzie pani siada to miejsce dla takich jak ja zatkało mnie ale mama była ze mną i mówi do niego przecież ona jest w ciąży a facet o przepraszam nie widać...cóż chyba trzeba sobie na czole napisać jestem w ciąży i zaczynam 6 miesiąc :-) dziewczyny fajne zakupy w Lidl :-) miłego popołudnia

Ta bo u nas to tylko uznaja 8-9 miesiac za stan odmienny. Oczywiscie nie znaczy to ze ktos Ci ustapi miejsce. Ostatnio w metrzr jechala brzuchatka (pewnie koncowka) i nikt nawet na nia nie spojrzal. Gdybym siedziala to sama bym jej ustapila bo keszcze moge sobie postac. Ja sama nigdy sie nie upomne i noe poprpsze o miejsce, dam sobie rade. Ale wczoraj w sklepie pani chciala mi ustapic miejsca w kolejce. A ze byla tylko ona przede mna i juz miala towar wylozony to grzecznie podziekowalam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 myślę, że znajoma nie była złośliwa tylko faktycznie twój brzuch jest jeszcze dyskretny, tym bardziej, że jak sama napisałaś była bardzo zaskoczona jak jej powiedziałaś ;)
    Ja mam na wysokości pępka nie więcej niż 90cm, więc wątpie, że te 4cm robią aż taką różnice, a brzuszek moim zdaniem u mnie widać sporo mocniej, więc to zależy od budowy (ja zawsze górę miałam szczupłą, duże wcięcie w tali i szczupły brzuch), pewnie też od predyspozycji genetycznych, sama piszesz, ze Twoja mama też tak miała ;) Więc w sumie na Twoim miejscu tylko się cieszyć, bo masz duże prawdopodobieństwo, że w ciąży dużo nie przytyjesz, a więc będziesz wyglądała ładnie, a w 9msc nie będziesz się turlać jak większość, tylko pewnie będziesz wyglądała na 7msc ;) Ale rozumiem Ciebie, bo nie wiem dlaczego, ale u mnie też jest taka chęć żeby cały świat już wiedział, że w ciąży jestem ! :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bylam w lidlu :D kupilam leginsy, 2 bluzki i stanik, nie kupilam nic dla bobo bo dalej nie znam płci :(
    a i termometr kupiłam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 13:22

relgio4pxlxziakh.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proba nr 1
    http://zapodaj.net/87ab8b8fa4a82.jpg.html

Anitka201, aldonaa, .ona., Gusiak, easymum, monaaa85, Czarna_88, chabasse lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam moj brzuch w linku powyzej ale nie wiem jak w tresci tu wsdtawic

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:26

diatomka, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grr pojechałam po leginsy i były tylko s. Wzięłam je żeby zobaczyć i dla mnie są za ciasne. Prześwitują, majtki się odznaczają, wyglądam jak baleronik. Muszę zwrócić.

Anulka, w którym lidlu brałaś te leginsy?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa kupiłam jeszcze czarną bokserkę i spodnie dla synka. U nas ciuszki w ogóle nie schodziły, a odzież ciążowa strasznie przebrana.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do was po intensywnym weekendzie. Zaczęliśmy sprzatanie na maksa - z naszej sypialni wywedrowaly 3 regały pełne klamotow, uprzatneliśmy piwnicę i balkon. Na razie wszystko jeszcze w proszku, ale powoli będzie szło do przodu.
    Dziś za to miałam dentystę, miała być tylko wymiana ukruszonej plomby, ale po rozwierceniu okazało się, że w sąsiednim zębie jest dziurka - ale nie było źle, bo nawet dałam radę bez znieczulenia. Małej się za to dźwięki wiercenia zupełnie nie podobały, bo przez cały czas niespokojnie kopała. Teraz tylko jeszcze skocze w środę na ściąganie kamienia i już powinien być spokój.
    W drodze od dentysty zajrzałam do SH i kupiłam same cuda za grosze, pralka już chodzi :)
    W tygodniu też muszę załatwić glukoze, boję się nie samego badania (bo je znam, już parę razy miałam) ale wyniku. Jednak mam świadomość, że warto wiedzieć i radzić, niż żyć w błogiej nieświadomości. Trudno, wszystko dam radę przetrwać. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, czy któraś co kupiła top z Lidla w rozmiarze L mogłaby mi zmierzyć ile ma centymetrów długości?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko dziewczyny ale macie tempo od rana :)
    I takiej mi chęci narobiłyście na tego lidla, ze popołudniu też pojadę, pewnie nic nie będzie, ale zobaczę. Jak ja mam 160 cm wzrostu i zawsze nosiłam s to te ciążowe lepiej s czy m? W sumie nie przytyłam, tylko brzuszek na wysokości pępka jakieś 86 cm.

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem po wizycie u lekarza, pytalam o bol spojenia - jest normalny, lekarz stwierdził ze "trochę tej ciąży juz jest" i ma prawo bolec ;)

Znowu przytylam od cholery :p do porodu będę ważyć 3,5 tony...

Czarna_88, easymum, adzia lubią tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gusiak, easymum, monaaa85, Sigma, Anitka201 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ