X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A mi wszystko śmierdzi. W domu śmierdzi, w lodówce śmierdzi:p Dobrze, że mąż mi nie śmierdzi hehe. Znowu mnie wzięło na mdłości...Fajnie ta tabletka działała do wieczora. Teraz się nędznie czuję:( Już nie mogę się doczekać aż będziemy po prostu tylko rosnąć, bez tych wszystkich zawrotów, mdłości, wymiotów, uczucia zimna.

Nancy :) pomyśl sobie że jeszcze tylko 7 miesiaków i będziesz tulić bobasa :) i już ma się inne podejście do mdłości, ja sie w sumie cieszyłam gdy mnie bo tej zupie ogórkowej ruszyło i się poszłam przywitać z białym łazienkowym przyjacielem xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls :) dzięki za radę :) i popieram obsmarować d..ę temu ginekologowi na portalu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) ja idę w kimono, ciężki dzień za sobą,
    ale szczęśliwy, zostałam zwolniona z jednego egzaminu :) ze względu "na mój cudowny stan" jak to określił prof. XD a potem wspominał jak jego żona była w ciąży XD fajne :3

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam że kobiety które poroniły powinny o tym mówić, tak ciężarnym jak i nieciężarnym. Ja wiem że to czasem może trochę przestraszyć, ale to jest tragedia którą się nosi w sobie i którą świat bardzo nie ładnie ignoruje. Dlaczego mogłabym wam powiedzieć że mój brat zginął w wypadku samochodowym, a nie mogę powiedzieć że mojemu dziecku przestało bić serce?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy beta 20,8 to wynik pozytywny

Nona, Misi@ lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa JusWik gratulacje kochana, jak najbardziej pozytywny :-)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    aaa JusWik gratulacje kochana, jak najbardziej pozytywny :-)
    kurcze bo zglupiałam i nie wiem... Cudownie i dzięki NONA!!! Jak sie czujecie?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja ciagle lodowate stopy i dłonie, brr okropne, no i dziś caly dzień bulgoty w brzuchu :P
    dziewczyny a powiedzcie jak chcecie to załatwiać z chodzenie prywatnie i na nfz?tzn temu prywatnie powiecie ze gdzie indziej będziecie chodzić po skierowania na badania?czy jak?

Temu prywatnie to wszystko jedno, na NFZ to sie lepiej nie przyznawać XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    kurcze bo zglupiałam i nie wiem... Cudownie i dzięki NONA!!! Jak sie czujecie?

Hej, nie chcę Wam się wcinać w wątek ale czujemy się jak gdyby nigdy nic, dalej zero objawów. Luzik :-) W takiej ciąży to ja mogę być.
    Pozdrawiam wrześniówki :-)

JusWik, Sigma, kapturnica lubią tę wiadomość

• DomiBW Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!

Od kilku dni staram sie Was poczytywać i dziś postanowiłam do Was dołączyć :)
    Dziś takze dostałam wyniki Bety: 585, wiec to zawsze wieksza pewność niż pozytywne testy :) Zgodnie z kalendarzem u mnie 5 tydz. 5 dzien. Poki co poza rosnacymi piersiami, brakiem apetytu i napadami zimna wiekszych objawow ciazowych nie odnotowalam :)

Termin wizyty u gin. mam na 2 lutego. Mieszkam w Belgii i wydaje mi sie, ze tutaj jest troche inne podejscie do ciazy i macierzynstwa niz w Polsce, ale to sie okaze w ciagu najblizszych kilku miesiecy :)

Poki co dolaczam do Was i mysle, ze razem bedzie latwiej przezyc ten cudowny okres! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:34

JusWik, Dżuls, kasig, justysss, Sigma, adzia, chabasse, kasiuleks lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:31

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakiegoś dola. To czekanie mnie dobija. Brak objawów sprawia ze zaczynam wątpić w ciaze...a potem zastanawiam sie czy napewno dzidzius zagnieździl sie tam gdzie powinien...przepraszam ze tak marudze. Idę spac dobranoc.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Nona, nic tylko pozazdrościć tego braku objawów :-)
    Ja mam nadzieję, że mdłości szybko miną i zostanie tylko zmęczenie i senność - z nimi da się żyć, ale mdłości mi dezorganizują dzień, pracę i życie :(
    Dzisiaj dosłownie tylko 1 posiłek - mała kanapka - został przyjęty przez mój żołądek pozytywnie. Wszystko inne mnie mdliło, dosłownie wszystko. A najgorzej, że to, co jadł mąż, tak strasznie mi dzisiaj śmierdziało... jak tak dalej pójdzie, to będziemy jeść w osobnych pokojach :P

Gratuluję niedawno testującym! :)

Justysss - niniejszym oddaję Ci wszystkie moje mdłości. Tylko ostrzegam, nie przyjmuję ich z powrotem, nawet jak będziesz wisieć nad kiblem i wyklinać mnie od najgorszych :P
    Ja już wiem, że ciąża może być cudowna prawie bez objawów, bo niektóre dni naprawdę miałam dobre - tak, że czułam się świetnie. I w te dni aż chce się żyć, pracować, spacerować - a dzieciątko rośnie jak na drożdżach, USG w porządku, serduszko pika pięknie. Także ja objawów nie chcę, bo one nic nie zmieniają... Taką mam teorię, że prawdopodobnie one się u mnie pojawiają skokowo, jak wzrasta hCG - wtedy 2-3 dni mam przejebane, póki się organizm nie przyzwyczai do wyższego poziomu, 2-3 dni spokoju i znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 00:15

• eM Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Przepraszam jeśli Cię uraziłam, rozumiem o co Ci chodzi, mi chodziło raczej o to, że są bardzo intymne tematy, o których raczej nie opowiada się zza lady w spożywczaku każdej napotkanej ciężarnej, zwłaszcza w takich okolicznościach, o których mówiła Lady Savage :/

Spoko rozumiem i w sumie zgadzam się co do tego że zza sklepowej lady bym o tym nie gadała :) Mam nadzieję że żadnej z nas to tu nie spotka i o to się cały czas modlę
    :D ale gdyby się niestety coś stało to możecie do mnie pisać, bo jest wiele rzeczy których się potem żałuje...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Nowym mamusią serdecznie gratuluję i witam, ja znowu mam poranny jadłowstręt, po wczorajszym wymiotowaniu kolacji nie wiem czy to dobrze, że dzidzia nie dostanie jedzonka ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witajcie :) Nowym mamusią serdecznie gratuluję i witam, ja znowu mam poranny jadłowstręt, po wczorajszym wymiotowaniu kolacji nie wiem czy to dobrze, że dzidzia nie dostanie jedzonka ;/
    Ostatnio czytałam jakiś artykuł, że organizm ciężarnej pozwala nawet na wiele dni nie przyjmowania pokarmów (wymioty). Podobno dziecko na tym nic a nic nie ucierpi. Ważne jest abyś się nie odwodniła więc trzeba dużo pić.

eM lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Piszę do Was z ciepłego łóżeczka:p Śniło mi się dzisiaj, że już byłam w zaawansowanej ciąży i siedziałam na forum. I nagle taki post od lady savage: Rodzeeee. Później w ogóle się obudziłam, poszłam do toalety, pomyślałam o Was i zasnęłam. Myślałam, że już mi się nie przyśnicie, a tu przyśniło mi się moje dziecko malutkie, które trzymałam i post Misi@, że też siedzi na porodówce:p

Lady Savage, kasiuleks, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucha bułka przełknięta, siedzi w żołądku - jest dobrze ;-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No i nadszed ten czas o ktorym wczesniej pisalam. Az serce rosnie jak sie czyta o kolejnych wizytach i serduszkach. Ja nie widzialam serduszka ale tylko kropk i nastawiam sie na same pozytywne wiesci.

Dzisiaj moja mlodsza podsluchala rozmowe tel.i zorientowala sie co jest grane. To juz jej powiedzialam, ze bedzie miala rodzenstwo. Sytuacje podsumowala mowiac: jak sie nie mowi na ucho tylko glosno to wszyscy slysza. Mloda ma 4 l.

Sigma lubi tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie...moze niepotrzebnie sie martwie:) dzisiaj ciagnie mnie jajnik z którego byla owulacja aż do pachwiny i boku, ze aż stać nie mogę. Mam nadzieje ze to dobry znak:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ