X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A mi wszystko śmierdzi. W domu śmierdzi, w lodówce śmierdzi:p Dobrze, że mąż mi nie śmierdzi hehe. Znowu mnie wzięło na mdłości...Fajnie ta tabletka działała do wieczora. Teraz się nędznie czuję:( Już nie mogę się doczekać aż będziemy po prostu tylko rosnąć, bez tych wszystkich zawrotów, mdłości, wymiotów, uczucia zimna.

Nancy :) pomyśl sobie że jeszcze tylko 7 miesiaków i będziesz tulić bobasa :) i już ma się inne podejście do mdłości, ja sie w sumie cieszyłam gdy mnie bo tej zupie ogórkowej ruszyło i się poszłam przywitać z białym łazienkowym przyjacielem xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls :) dzięki za radę :) i popieram obsmarować d..ę temu ginekologowi na portalu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) ja idę w kimono, ciężki dzień za sobą,
    ale szczęśliwy, zostałam zwolniona z jednego egzaminu :) ze względu "na mój cudowny stan" jak to określił prof. XD a potem wspominał jak jego żona była w ciąży XD fajne :3

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam że kobiety które poroniły powinny o tym mówić, tak ciężarnym jak i nieciężarnym. Ja wiem że to czasem może trochę przestraszyć, ale to jest tragedia którą się nosi w sobie i którą świat bardzo nie ładnie ignoruje. Dlaczego mogłabym wam powiedzieć że mój brat zginął w wypadku samochodowym, a nie mogę powiedzieć że mojemu dziecku przestało bić serce?

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy beta 20,8 to wynik pozytywny

Nona, Misi@ lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa JusWik gratulacje kochana, jak najbardziej pozytywny :-)

JusWik lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    aaa JusWik gratulacje kochana, jak najbardziej pozytywny :-)
    kurcze bo zglupiałam i nie wiem... Cudownie i dzięki NONA!!! Jak sie czujecie?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Ja ciagle lodowate stopy i dłonie, brr okropne, no i dziś caly dzień bulgoty w brzuchu :P
    dziewczyny a powiedzcie jak chcecie to załatwiać z chodzenie prywatnie i na nfz?tzn temu prywatnie powiecie ze gdzie indziej będziecie chodzić po skierowania na badania?czy jak?

Temu prywatnie to wszystko jedno, na NFZ to sie lepiej nie przyznawać XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    kurcze bo zglupiałam i nie wiem... Cudownie i dzięki NONA!!! Jak sie czujecie?

Hej, nie chcę Wam się wcinać w wątek ale czujemy się jak gdyby nigdy nic, dalej zero objawów. Luzik :-) W takiej ciąży to ja mogę być.
    Pozdrawiam wrześniówki :-)

JusWik, Sigma, kapturnica lubią tę wiadomość

• DomiBW Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!

Od kilku dni staram sie Was poczytywać i dziś postanowiłam do Was dołączyć :)
    Dziś takze dostałam wyniki Bety: 585, wiec to zawsze wieksza pewność niż pozytywne testy :) Zgodnie z kalendarzem u mnie 5 tydz. 5 dzien. Poki co poza rosnacymi piersiami, brakiem apetytu i napadami zimna wiekszych objawow ciazowych nie odnotowalam :)

Termin wizyty u gin. mam na 2 lutego. Mieszkam w Belgii i wydaje mi sie, ze tutaj jest troche inne podejscie do ciazy i macierzynstwa niz w Polsce, ale to sie okaze w ciagu najblizszych kilku miesiecy :)

Poki co dolaczam do Was i mysle, ze razem bedzie latwiej przezyc ten cudowny okres! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:34

JusWik, Dżuls, kasig, justysss, Sigma, adzia, chabasse, kasiuleks lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:31

• justysss Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj jakiegoś dola. To czekanie mnie dobija. Brak objawów sprawia ze zaczynam wątpić w ciaze...a potem zastanawiam sie czy napewno dzidzius zagnieździl sie tam gdzie powinien...przepraszam ze tak marudze. Idę spac dobranoc.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Nona, nic tylko pozazdrościć tego braku objawów :-)
    Ja mam nadzieję, że mdłości szybko miną i zostanie tylko zmęczenie i senność - z nimi da się żyć, ale mdłości mi dezorganizują dzień, pracę i życie :(
    Dzisiaj dosłownie tylko 1 posiłek - mała kanapka - został przyjęty przez mój żołądek pozytywnie. Wszystko inne mnie mdliło, dosłownie wszystko. A najgorzej, że to, co jadł mąż, tak strasznie mi dzisiaj śmierdziało... jak tak dalej pójdzie, to będziemy jeść w osobnych pokojach :P

Gratuluję niedawno testującym! :)

Justysss - niniejszym oddaję Ci wszystkie moje mdłości. Tylko ostrzegam, nie przyjmuję ich z powrotem, nawet jak będziesz wisieć nad kiblem i wyklinać mnie od najgorszych :P
    Ja już wiem, że ciąża może być cudowna prawie bez objawów, bo niektóre dni naprawdę miałam dobre - tak, że czułam się świetnie. I w te dni aż chce się żyć, pracować, spacerować - a dzieciątko rośnie jak na drożdżach, USG w porządku, serduszko pika pięknie. Także ja objawów nie chcę, bo one nic nie zmieniają... Taką mam teorię, że prawdopodobnie one się u mnie pojawiają skokowo, jak wzrasta hCG - wtedy 2-3 dni mam przejebane, póki się organizm nie przyzwyczai do wyższego poziomu, 2-3 dni spokoju i znowu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 00:15

• eM Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Przepraszam jeśli Cię uraziłam, rozumiem o co Ci chodzi, mi chodziło raczej o to, że są bardzo intymne tematy, o których raczej nie opowiada się zza lady w spożywczaku każdej napotkanej ciężarnej, zwłaszcza w takich okolicznościach, o których mówiła Lady Savage :/

Spoko rozumiem i w sumie zgadzam się co do tego że zza sklepowej lady bym o tym nie gadała :) Mam nadzieję że żadnej z nas to tu nie spotka i o to się cały czas modlę
    :D ale gdyby się niestety coś stało to możecie do mnie pisać, bo jest wiele rzeczy których się potem żałuje...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Nowym mamusią serdecznie gratuluję i witam, ja znowu mam poranny jadłowstręt, po wczorajszym wymiotowaniu kolacji nie wiem czy to dobrze, że dzidzia nie dostanie jedzonka ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witajcie :) Nowym mamusią serdecznie gratuluję i witam, ja znowu mam poranny jadłowstręt, po wczorajszym wymiotowaniu kolacji nie wiem czy to dobrze, że dzidzia nie dostanie jedzonka ;/
    Ostatnio czytałam jakiś artykuł, że organizm ciężarnej pozwala nawet na wiele dni nie przyjmowania pokarmów (wymioty). Podobno dziecko na tym nic a nic nie ucierpi. Ważne jest abyś się nie odwodniła więc trzeba dużo pić.

eM lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Piszę do Was z ciepłego łóżeczka:p Śniło mi się dzisiaj, że już byłam w zaawansowanej ciąży i siedziałam na forum. I nagle taki post od lady savage: Rodzeeee. Później w ogóle się obudziłam, poszłam do toalety, pomyślałam o Was i zasnęłam. Myślałam, że już mi się nie przyśnicie, a tu przyśniło mi się moje dziecko malutkie, które trzymałam i post Misi@, że też siedzi na porodówce:p

Lady Savage, kasiuleks, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • sowa28 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucha bułka przełknięta, siedzi w żołądku - jest dobrze ;-)

cbyga1h.png
    h0b9tl5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No i nadszed ten czas o ktorym wczesniej pisalam. Az serce rosnie jak sie czyta o kolejnych wizytach i serduszkach. Ja nie widzialam serduszka ale tylko kropk i nastawiam sie na same pozytywne wiesci.

Dzisiaj moja mlodsza podsluchala rozmowe tel.i zorientowala sie co jest grane. To juz jej powiedzialam, ze bedzie miala rodzenstwo. Sytuacje podsumowala mowiac: jak sie nie mowi na ucho tylko glosno to wszyscy slysza. Mloda ma 4 l.

Sigma lubi tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie...moze niepotrzebnie sie martwie:) dzisiaj ciagnie mnie jajnik z którego byla owulacja aż do pachwiny i boku, ze aż stać nie mogę. Mam nadzieje ze to dobry znak:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ