X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bioder brak, ale za to ogólnie jestem większa i może przez to sie maskuje. Ale wszelkie spodnie w rozmiarze dobrym w pasie i nogach (łydki, kolana itp.) w tyłku mi dosłownie wiszą. Chyba nie ma reguły z tymi brzuchami :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś jest w tych szerszych biodrach, mój mąż twierdzi,że mały właśnie tam się ukrywa :) Ja brzuszek mam podobny jak przed ciążą, tylko twardszy (a coś tam tego było) i waga ciągle 5kg na minusie. U mnie może to być też kwestia eutyroxu, bo na początku ciąży stwierdzili u mnie niedoczynność tarczycy i biorę hormony.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka: to obaliłaś moją teorię, że te z większymi biodrami mają mniejsze brzuchy :-) no nic widocznie taka nasza uroda :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam biodra proporcjonalne o biustu(zawsze podobny obwód)więc raczej normalne :) od początku ciąży jestem wciąż ok 1kg na minusie, może dlatego

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka czekaj na mnie to pójdziemy razem hehe. Tak myślę, że teraz mi będzie kazała już to zrobić. Może też się jutro przejdę jak coś.

Ja jutro idę ale do laboratorium do szpitala :-) a 20 maja w środę mam wizytę :-) ale jak chcesz możesz jutro dołączyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:20

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/14/20150514090720.jpg

la lenka 21t4d ciąży ;p więc nie martw się ;)

kurdupel ze mnie bo 164 cm, waga jakieś 65 kg teraz czyli +6 ;O kg...figura przed ciążą klepsydra, duży biust, wąska talia, biodra równe z biustem;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:22

bento, Anitka201, Gusiak, Wonderland, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się że upolowaliśmy wczoraj wózek używany ale prawie jak nowy! W sumie jeśli prawda co babka mówiła to używana była tylko gondola a spacerówka i fotelik nie :-) ...ale ja to już ludziom nie wierzę ;-) Jedo fyn alu memo zielono szary...CUDNY. Taki jak chciałam...bo zakochałam się w nim w sklepie :-) I kolor mi bardzo odpowiada bo uwielbiam zieleń. Dobrze że mężulek nie protestował bo znów ktoś by nam sprzątnął sprzed nosa...a tak zaoszczędziliśmy na takim zestawie prawie 1000zł! Taka jestem podekscytowana że w nocy ciągle mi się śnił ten wózek! :-)
    Buziaki!

la_lenka, Wonderland, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak żeby nie było - obwód biustu mam 8cm większy niż obwód bioder. Tak przed ciążą, teraz może więcej. Po zewnętrznej stronie uda nie mam prawie wcale tkanki tłuszczowej, nawet skóry nie ma wystarczająco dużo żeby złapać w palce. Mimo, że mam naprawdę duży rozmiar.
    Za to okolice brzucha zawsze u mnie pierwsze łapały dodatkowe kilogramy. Brzuch nadal nie jest twardy, ale cały czas ma miękką otulinkę z wierzchu. Być może to przez to ciąża się bardziej maskuje. No i dochodzi kwestia biustu (85J), przez niego nawet jak coś tam w brzuchu jest, to biust się wybija na przód.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:17

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85, też kupiłam Jedo. Tylko, ze Bartatine. Też jestem strasznie zadowolona, bo dałam grosze, a wózek fajowy. U mnie może kolor trochę mniej mi się podoba bo jest szary (super!) z pomarańczowym (to już mniej), ale nie będę narzekać na takie detale. Planuję używać głównie gondoli, a na wiosnę kupić lżejszą spacerówkę.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

skabarka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Bento, tez obawiam sie lata... W pierwszej ciazy apogeum przypadlo na zime i mimo ze bylo -10 na dworze to okna otwieralam bo mi wiecznie goravo byulo! A ja typ zmarzlucha...obawiam sie lata tak jak i Ty.

Popsztykalam sie z mezem wczoraj w sumie, nie wiem o co, jak do domu wrocila to widac bylo ze bak go ugryzl w du.... Ale biedny przeziebil zatoki i utyka bo go pieta boli mimo ze nie mial kontuzji zadnej i mysle ze przez to. Ale ciekawa jestem czy sie dzis wkaze vpbo mam urodzinki :)
    Takze stawiam dzis pysznego torcika;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

diatomka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    monaaa85, też kupiłam Jedo. Tylko, ze Bartatine. Też jestem strasznie zadowolona, bo dałam grosze, a wózek fajowy. U mnie może kolor trochę mniej mi się podoba bo jest szary (super!) z pomarańczowym (to już mniej), ale nie będę narzekać na takie detale. Planuję używać głównie gondoli, a na wiosnę kupić lżejszą spacerówkę.

Ja też taki oglądałam i był super zamortyzowany...bajka! ...ale właśnie do gondoli super a bałam się że spacerówka będzie się bujać aż nad to a jak dzidzia będzie miała ADHD (może przez to że teraz w brzuszku jak się nie rusza parę godzin to mądra mama puka i kołysze brzuszkiem aż dzidźka da kopa...) to bałabym się że wypadnie z wózia :-) ...głupiam...wiem :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta amortyzacja mnie zupełnie urzekła. <3
    Spacerówka już mniej, ale kupiłam wózek tak tanio, że dla samej gondoli było warto.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka wszystkiego najlepszego! =)

Oj tak... tez o tym myślałam, ze latem kiedy będą duże upały (chociaż w naszym kraju to tez nie ma co się nastawiać na dużo gorących dni ;p) to wtedy będziemy się męczyć, a te które maja teraz mniejsze brzuszki ładnie tej czas przetrwają =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2015/05/14/20150514090720.jpg

la lenka 21t4d ciąży ;p więc nie martw się ;)

kurdupel ze mnie bo 164 cm, waga jakieś 65 kg teraz czyli +6 ;O kg...figura przed ciążą klepsydra, duży biust, wąska talia, biodra równe z biustem;p

Jeeeny Paulinek nie wciągaj tego brzucha to pewnie niezdrowe w ciąży :P

Ja mysle, ze szerokie biodra noga miec wpływ na mniejszy brzuch. Ja mam i mi tez dopiero brzuch wychodzi. Bez ubrania jak dla mnie to juz duży ale z ubraniem- nikt mi miejsca nigdzie nie ustępuje :/
    Ale raczej szerokie biodra nic wspólnego z waga nie maja- bo wszystkie tu wagę podajecie ;) ja przytylam juz 4,5 kg i chociaż mi sie to nie podoba to wszystkie koleżanki sie na mnie wkurzają jak narzekam i mówią, ze przesadzam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 09:58

Paulinek, Anitka201, diatomka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 10:04

Paulinek, 4me, Gusiak, adzia, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja po teście glukozy 75 g całkiem mile rozczaorwana- nastawiłąm się na masakre, a wszystko poszło gładko, a ten napój nawet bez cytryny był ok:-)

zapisałam się na 4-5 lipca do szkoły rodzenia w klinice w Krakowie, bo zobaczyłam, że miejsca znikają, jak świeże bułęczki ;-)

Paulinek Ty nie masz brzucha, eh tylko pozazdrościć takiej budowy .. rozstępy na pewno Cię ominą:-)

Paulinek lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to i moj brzuch.

W ubraniu- jak dla mnie nie widac za bardzo i dlatego nikt mnie nigdzie nie przepuszcza ;)

a57s6a.jpg

Bez ubrania- powiem Wam, ze na zywo wydaje sie wiekszy o wiele ;) ale w sumie to on chyba za duzy nie jest...???

jhbwg5.jpg

v6l0et.jpgu

Paulinek, monaaa85, .ona., Gusiak, Anitka201, Wonderland, easymum, agatka196, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ