X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Ja też szukam używanego wózka, akurat tutaj nie upieramy się z mężem przy nowym, szczególnie, że tych wszystkich wydatków jest i tak bardzo, bardzo dużo.
    Powiem Ci, ze mi nie bylo latwo znaleźć - dużo jest zniszczonych i za taka cenę, ze lepiej dolozyc pare stówek i kupic nowy.
    Ostatecznie sie udalo ale trzeba miec kilka modeli, które się podobają - nie nastawiać sie tylko na jeden. No i codziennie sprawdzać allegro i olx bo te fajne schodza naprawde szybko- tak nam jeden riko Nano sprzed nosa sprzątnęli- juz jechaliśmy go zobaczyć ale Pani miala kogoś od reki wiec nas juz olała :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dzień dobry brzuchatki :)

piękne słonko dzisiaj za oknem, aż się nie chce leżeć! z racji tego że wczoraj już skurczy nie miałam - jeden się wieczorem pojawił ale delikatny to jeszcze dzisiaj leżę, ale jak będzie dobrze, to jutro wstaję, bo mnie nerwica strzela ;) musiałabym mieć zapas książek i filmów... to może dało by się wyleżeć... ale nie mam ;) i się wkurzam :D

powodzenia na dzisiejszych wizytach i badaniach :) niech moc będzie z Wami :)
    Skabarka leż przynajmniej dzis ;) a jak jutro wstaniesz to chociaż nie szalej bo ty chyba lubisz poszaleć ;)

Wlacz sobie seansik pl albo jakos tak- pelno filmów i seriali za darmo. Z takich troche bardziej babskich polecam seriale Orange is the New black- są dwa sezony lub Dowton Abbey- jest chyba z 5 sezonów lub mniej babski i bardziej znany madman. Dowton fajny- nagradzany, wciąga i pomógł mi przetrwać pierwszy miesiac leżenia :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Powiem Ci, ze mi nie bylo latwo znaleźć - dużo jest zniszczonych i za taka cenę, ze lepiej dolozyc pare stówek i kupic nowy.
    Ostatecznie sie udalo ale trzeba miec kilka modeli, które się podobają - nie nastawiać sie tylko na jeden. No i codziennie sprawdzać allegro i olx bo te fajne schodza naprawde szybko- tak nam jeden riko Nano sprzed nosa sprzątnęli- juz jechaliśmy go zobaczyć ale Pani miala kogoś od reki wiec nas juz olała :/

Masz rację, trzeba trafić, ale rzeczywiście zdarzają się fajne okazje. Mam nadzieję, że coś upoluję , ostatecznie kupię nowy. Mutsy jest super i też o nim myślałam.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wozkiem rozplanowalam sobie tak aby spojrzeć na ta gondolke i przy kupnie zapytac z ktorego sezonu dziecko jest wiem jak to brzmi :D ale chodzi o to aby nie bylo ciasno w czasie zimy, na wiosne gondola zostanie zdjeta i bedzie spacerowka bo dziecko juz samo bedzie siedzialo to z gondolki nie trudno o upadek bo w wiekszosci nie ma szelek tylko sa pod spodem, jak styknie to do roku lub poltora spacerowka z glebokiego a na kolejna wiosne juz lekka spacerowka :)

Aaa i zwracam honor jak nie czulam ruchow a ktos pisal ze jest cisza od dwoch dni, gdyby ktoras nie wspominala to i ja bym teraz smecila ze nie czuje ruchow :D
    a teraz wiem ze tak sie zdarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:02

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dobra ta glukoza. :P Tylko polecam zabrać ze sobą kostki lodu, jak jest zimne to bardzo gładko się pije. Trochę mnie teraz muli, ale nie powinno być całkiem źle.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za trzymanie kciuków:) Zaraz wstaję z łóżka i idę się ogarniać. U nas za oknem brak słoneczka:( Buu, nie lubię takiej pogody.

Znowu mnie ssie okropnie z rana. Idę coś zjeść i pod prysznic:) Później dam znać co i jak, tylko gdzieś koło południa, bo jedziemy jeszcze po panele do sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:15

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy patrzyłyście,ale dziś w Lidlu rzucili pościel - całkiem fajna, jakościowo bardzo dobra i w okazjonalnej cenie - 59 zł za komplet o wymiarach 200x220. Z samego rana wysłałam już męża, bo po poniedziałkowych doświadczeniach (nic już po południu nie było dla ciężarnych) wolałam być pewna, że tym razem to choć pościel dostanę. Oczywiście mąż pisał, że zatrzęsienie ludzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Wiecie co, dobra ta glukoza. :P Tylko polecam zabrać ze sobą kostki lodu, jak jest zimne to bardzo gładko się pije. Trochę mnie teraz muli, ale nie powinno być całkiem źle.
    Haha to ja zacieram juz ręce :D

Miałam w planie dzisiaj isc ale wczoraj dopadłam sie do ptasiego mleczka :D :D przed spaniem fante piłam to już mówię w poniedziałek sie zreflektuje :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas za oknem nie ciekawie ja sobie dziś pokupuje gazetę i krzyżówki na jutro i mam nadzieję że też dam rade a i woreczek wrazie czego jakbym zwymiotowala nagle.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka czekaj na mnie to pójdziemy razem hehe. Tak myślę, że teraz mi będzie kazała już to zrobić. Może też się jutro przejdę jak coś.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planuje sciagnac jakies diamenty na telefon i grac, nie lubie jak mohery zaglądają w gazete a sa takie osobniki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.. po pierwsze gratuluje wszystkim mamusiom brzuszkow i dzieciaczkow.. chcialabym sie tez pochwalic apartamentem mojej coreczki.. zdjecie zrobione kilka dni temu
    3208ecb4d9a0211egen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 08:40

la_lenka, Dżuls, Anitka201, agatka196, magdalenkaihelenka, monaaa85, bento, Gusiak, Terazsięuda:-), chabasse, Wonderland, Lady Savage, Lilla My, adzia, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że bardziej głodna jestem i dlatego mnie lekko mdli niż sam skutek glukozy. Małej za to chyba smakuje, bo się rozbrykała po wypiciu.

Na glukozę zabrałam termokubek z wrzątkiem (dzięki czemu wszystko się ładnie rozpuszcza) kawałek cytryny i pudełeczko z kostkami lodu. Raz dwa zrobiłam drinka, tylko mi palemki brakowało ;) Wypiłam całość w może minutę. Poprzednio miałam tylko butelkę zimnej wody, na dnie został nierozmieszany słodki "piasek" i było wtedy prawdziwie paskudne. Dziś się tak przygotowałam, ze było całkiem spoko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sniadanie jakies zjesc i skocze na gore na znajomej na herbatę zapytam jak to u nas wyglada bo co laboratorium to inaczej z tego co widze, jedne zrobia roztwór a inne nie

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie trochę zazdroszczę jak patrzę na wasze brzuszki. Są takie typowo ciążowe, nie do ukrycia. A mój jakoś ostatnio niewiele rośnie, nadal mogę go schować, starczy odrobinę luźniejsza bluzka i już ciąży nie widać, tylko biust przodem. :P

Znajoma mnie ostatnio zapytała czy jak się zobaczymy za miesiąc to urosnę na tyle, ze będzie można u mnie podejrzewać ciążę. Ale nadal nie mam pewności, że mogę jej to obiecać ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Normalnie trochę zazdroszczę jak patrzę na wasze brzuszki. Są takie typowo ciążowe, nie do ukrycia. A mój jakoś ostatnio niewiele rośnie, nadal mogę go schować, starczy odrobinę luźniejsza bluzka i już ciąży nie widać, tylko biust przodem. :P

Znajoma mnie ostatnio zapytała czy jak się zobaczymy za miesiąc to urosnę na tyle, ze będzie można u mnie podejrzewać ciążę. Ale nadal nie mam pewności, że mogę jej to obiecać ;)
    Lenka nie przejmuj się..u mnie to samo. Myślałam, że w czasie urlop (który zaczynamy od przyszłego piątku) już nikt nie będzie miał wątpliwości, że to ciąża. A tak to pojadę z brzuszkiem, który jest nie wiadomo jaki :-) mój mąż twierdzi, że wygląda tak jakbym się mocno najadła i mówi, że młody dba o figurę mamy :-)
    Pocieszające jest to, ze później będziemy miały trochę lżej bo jednak im mniejszy brzuszek tym mniej będzie nam doskwierał upał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka nie boj sie mam to samo;))

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam, wyglądam jakbym zjadła powiększony zestaw w McDonald's :D a jak ubiorę koszulę, która mnie nie opina to nie widać ciąży. Na początku było mi smutno, że nie mam brzuszka, ale teraz się cieszę, tym później tym lżej i może nie będzie taki duży hehe :D

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie. Mam pytanie do dziewczyn z mniejszymi brzuszkami. Macie może szersze biodra? Bo ja tak dedukuję dlaczego niektóre wysadza tak wcześnie, a niektóre do końca mają mały brzuch. Chyba, że do tej pory mało przytyłyście?
    Ja do tej pory mam około 3,5-4 kg na plusie i w sumie nadal na minusie sprzed ciąży (1,5 kg)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie sie malymi brzuszkami bo im wiekszy tym troche gorzej, po porodzie bedzie wisial marszczak a tak szybko ujędrnicie i nikt nie powoe ze w ciazy bylyscie :)

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ