WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po wizycie :) wszystko dobrze, malutka leniwa ciagle ssala kciuk :P
    niestety zdjec nie mam,tylko filmik. Klocek wazy juz prawie pół kg !! :D
    I jest glowka w dol ,ale ma jeszcze ponoc duzo miejsca i moze sie obracac jak chce :)

Kucykowa, Lilla My, Gusiak, Anitka201, Czarna_88, Sigma, skabarka, Paulinek, karolcia87, monaaa85, kasig, Wonderland, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam dopiero w sierpniu się pakować :) do szpitala :) a co do słodkiego też muszę codziennie zjeść coś słodkiego. Oj dalej brzuch boli tak kluje dziwnie :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi ulżyło Dziewuszki...:) Myślałam, że tylko moja Olka taka łakoma na słodycze :)

Ech..i jeszcze te lody Mars, Nancy...Jutro MUSZĘ jechać do Mc'a. Mi właśnie najgorzej zasiać ziarnko takiego smaka i już Kucykowa nakręcona jak sprężynka kombinuje jakby tu zjeść coś o czym była mowa :D

Skabarka, mamy podobnie: mało tyjemy, jemy słodycze i nasze Dziewczyny to Aleksandry :)

Za tydz mam połówkowe,niby trochę późno, ale cóż, taki miałam termin na NFZ. Mam nadzieję, że z Oli nie zrobi się Antoni, bo nie ukrywam, że teraz t już nastawiona jestem :)

Sigma, skabarka lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domininka 92, moja Dzidzia również skierowana była ostatnio często główką w dół i gin kazała mi zwiększyć dawkę DHA oraz magnezu.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma, polubiłam za czujność :D Ty to szczera kobita jesteś :D

Sigma, kapturnica, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja mam ciągle ochotę na słodkie, a mówią, że to tak na dziewczynkę.

Lady kilka dni temu napisałam do Ciebie na fb.

Jako A.S czy K.S ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Lady, ja tam się nie chcę czepiać, ale raz piszesz, że zjadłaś 2 kawałki ciasta i lody, a potem że od 2 tygodni nic słodkiego... ;) to się zdecyduj jaką wersję nam zapodajesz :P

Ja jem od cholery słodyczy, niestety. Dzisiaj domową szarlotkę i teraz wcinam loda.

Chodzi o zachciewajkę, zjadłam bo były urodziny mojej mamy, ale zbytniej chęci to na słodkie nie miałam aż do dzisiaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 21:43

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, jako A.S:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisal mi tam jakis magnez ,ale to ze wzgledu na skurcze lydek.
    dziewczyny,a czy jak twardnieje Wam brzuch to bierzecie nospe tak? Bo mowilam lekarzowi , ze czasami twardnieje a on ze to skurcze , ale bylam tak wpatrzona w monitor ze nie spytalam czy mam cos brac w takiej sytuacji :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 Mi często brzuch twardnieje wieczorem, jednak nie biorę nospy tylko kładę się na jakieś 40min do godzinki+ magnez, jeżeli nie jest lepiej to wtedy sięgam po leki.

Dominka92 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos nereczka pobolewa, oby kolki z tego nie bylo.

Lilly ja tez odkrylam lody oreo i rozki i na patyku , no jak tych ciastek nie lubie tak lody sa wbitne!

No mala dzis strajkuje a myslalam ze matce prezent zrobi i bedzie mega ruchliwa

A maz sie postaral,dostalam piekny bukiet kwiatow i tort wlasnwj roboty mniammm

Sigma, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady, jako A.S:)
    ;) no to już potwierdzone :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja też dzisiaj zjadłam lody grycan po wizycie hehe. A w ogóle słyszałyście, że jest mc flurry (nie wiem jak to się pisze) MARS? Muszę napaść maca:D Chyba, że był wcześniej, a ja o tym nie wiedziałam:p Zawsze zamawiałam liona.
    Jest! I lodowe marzenie mars - moje ukochane. OD CHOLERY słodkie, jak ktoś nie ma chcicy na tonę cukru to niech nie rusza, ale ŁOJESU jakie dobre!
    (stąd moje kilogramy, ale cii, to przez cionszę!)

Lady - no fakt, w końcu każdy kto nie ma ochoty na słodkie zjada 3 porcje naraz :D :D :D dobra, już koniec złośliwości. Twoja sprawa i smacznego :D

Z tymi twardnieniami - mi po wysiłku twardnieje, ale wtedy po prostu wrzucam na luz i odpoczywam. No-spę biorę tylko w sytuacji, kiedy mocno twardnieje i pobolewa, a nie mogę akurat się położyć i odpocząć. Magnez za to na co dzień. Wiecie, te skurcze przygotowują macicę na poród, ona po prostu ćwiczy. Moim zdaniem jeśli macica urządza sobie siłownię przed porodem po 20 tc to dobrze, niech pakuje, przy porodzie będzie łatwiej. Przynajmniej dopóki nie boli i szyjka się nie skraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 22:13

kapturnica, Kucykowa lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytylam od wagi startowej nie caly 1 kg... zaczynalam od 66 kg w piersze trzu miesiace schudlam 2kg A teraz waze nie cale 67 kg... jem normalnke to na co mam ochote naj wiecej owocow i truskawki to jsest to co musze miec codziennie i lody truskawkowe hehe cos slodkiego musze miec dziennie ;-) a jutro robie jablecznjk na biszkoptach ze smietana i dopiero bed. Sie objadac :-D

skabarka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    ja przytylam od wagi startowej nie caly 1 kg... zaczynalam od 66 kg w piersze trzu miesiace schudlam 2kg A teraz waze nie cale 67 kg... jem normalnke to na co mam ochote naj wiecej owocow i truskawki to jsest to co musze miec codziennie i lody truskawkowe hehe cos slodkiego musze miec dziennie ;-) a jutro robie jablecznjk na biszkoptach ze smietana i dopiero bed. Sie objadac :-D

Ale Ci dobrze. Nie będziesz miała co gubić:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie takie słodkie lody jak z Maca to nadal nie do przełknięcia. Mąż mi raz kupił magnum i to było okropne, słodki ulepek, blee. Mi wchodzi chyba tylko kulkowa gorzka czekolada Grycana, nie więcej niż jedna gałeczka. Choć ogólnie czekolady (koniecznie gorzkiej) to bym zjadła. Albo jakieś ciastka mocno czekoladowe, albo brownie. Ale przez skłonności do zaparć to jednak się powstrzymuję. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:32

Sigma lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za 4 strony 1000 będzie. Tak myślę, że na 1500 opiszę swój poród hehe.

skabarka, Gusiak, .ona., karolcia87, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, a mi się wydaje, że to może być jakieś naderwanie albo rozejście mięśnia w tym miejscu... Miałam taką akcję 2 dni temu - wsiadałam do auta (od strony kierowcy, nieco zbyt energicznie - dla zobrazowania ruchu) i jakoś podciągając nogę obciążyłam właśnie dokładnie ten prawy górny fragment mięśnia i dostałam po garach, poczułam jak mięsień obrywa, naciągnęłam go i potem cały wieczór bolał. Przeszło na szczęście samo i nie mam żadnego siniaka, ale myślę, że trochę mocniejsza akcja i byłby naderwany. Wydaje mi się, że przy dużym brzucholu te mięśnie i tak są lekko ponaciągane i nadwyrężone - i przez to bardzo łatwo o kontuzje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 22:36

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ