WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie wiem czy w przypadku faktycznego naderwania samo z siebie by osłabło - skoro jest jakiś krwiak to znaczy, że jakieś włókna uległy zerwaniu, wysączyła się krew. Pytanie czy to, że mocniej boli znaczyłoby, że jest jakiś stan zapalny albo pogorszenie urazu, czy po prostu taka jest norma... Przeszłabym się chyba do chirurga żeby obadał co to może być :P

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skabarka ty naprawde zacznij się oszczędzać a jak jutro bedzie bolec jeszcze bardziej to ze względu na ostatnia akcje pojechalabym na Twoim miejscu do lekarza jutro

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:33

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy no zobaczymy czy trafisz =))

Dziewczyny jutro jadę na kolejną wizytę... tym razem będzie USG robione na zdecydowanie lepszym sprzęcie i potwierdzimy czy moja córcia faktycznie okaże się córcia plus będę miała dokładniejsze polowkowe... az nie mogę się doczekać... =)

Trzymajcie proszę za nas kciuki jutro o 14.00 =)

Co do słodyczy mnie w ciąży tez wyjątkowo bardzo smakują, na poczatku miałam całkowity odrzut - wszystko wydawało mi się zbyt słodkie, a teraz ... czym slodsze tym lepsze =)
    ... może dzieki temu uda mi się jakoś lżej przetrwać ta glukozę ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, trzymam kciuki :D

Kupiłam ostatnio piękne malinówki... I właśnie wcięłam serek wiejski z malinówką, jakie to pyszne! Chyba mi się smaki wyostrzyły czy coś, wszystko mi ostatnio smakuje :O Ratunku, jestem orką, będę wielorybem! :(

A młody kopie matkę w pęcherz :(

Gusiak, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma nie martw się nie Ty jedna zostaniesz wielorybem... mnie też to czeka ;D
    Śmieje się, ze jeszcze troszkę i łatwiej mi będzie się turlac niż chodzić =)

ps. Zjadła bym serek wiejski ... narobilas mi smaka =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam Sigma, serek wiejski i pomidorek to samo zdrowie:D

Kręgosłup mnie boli, trzeba iść spać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Nie wiem co by się stało gdybym w ciągu dnia czegoś słodkiego nie zjadła...
    Wolę nie ryzykować więc sprawdzać nie będę :P

Mam to samo :D Musi być... chociaż mały kawałek czekoladki ;)
    To tak chyba na dziewczynki jest :D. Przynajmniej u siebie widzę tę różnicę. Z synem ciągle chciałam jeść mięso, mięso, mięso :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    odebrałam wyniki i nie mam cukrzycy- wszystkie 3 po środku normy :-)
    tylko ph moczu 7, a norma jest do 6:/
    miała któraś też podwyższone?

Ja czasem mam większe niż 7. Ph zależy głównie od diety, im więcej podobno warzyw, mleka itp. to ph większe. Ważne, żeby cała reszta była ok :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka właśnie z tą samą informacją biegłam do Was. Kiedy w ogóle zaczniecie się pakować? Koniec lipca? Ja mam termin na 28 sierpnia, także myślę, że powoli po połowie lipca zacznę się pakować.

W poprzedniej ciązy mimo że wszystko było ok, dr mi zaleciła, żeby koło 33 tygodnia torba już była spakowana... no i była... do 40, bo gdyby pewnie mi porodu nie wywołali to bym chodziła w ciąży jeszcze ze 2 lata :D
    Ale jestem zdania, że mniej więcej 2 miesiące wcześniej warto się jednak spakować. Nigdy nie znasz dnia ani godziny :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana nie śpię juz bo coś spać nie mogę do tego głodna jestem ale na badania idę trzymać kciuki by przeżyła glukozę i by nic się nie działo czekam na budzik po 7 chce wyjechać by być tam wcześniej. Od 5. 45 nie śpię ile już mogłabyś robić w domu np sprzatac gotować tak się wyspałam :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty jeżeli ktoś dzisiaj ma brzuch juz nie boli :-) i mąż wziął wolne by iść ze mną na badanie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja ja szykuje sie na wyjazd majowy. Gdyby nie problem z kontaktem z promotorem mialaby o wiele lepszy humor.

Weszlam na wage i sie dobilam. Mam prawie 10 kg na plusie i 85 kg wagi.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka to się będziecie nudzić razem z mężem.. badanie nie jest takie złe .. prezżyjesz :-)

720fbe94f2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    anulka to się będziecie nudzić razem z mężem.. badanie nie jest takie złe .. prezżyjesz :-)
    Mam gazety i wykreslanki także jak nic mi nie będzie to będę czytać i rozwiązywać

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja tez przed chwila na wage weszlam 72,6

Ona ja w poprzedniej tez od 34 bylam spakowana i dobrze bo za dwa tyg sie przydala:)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:37

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Mam to samo :D Musi być... chociaż mały kawałek czekoladki ;)
    To tak chyba na dziewczynki jest :D. Przynajmniej u siebie widzę tę różnicę. Z synem ciągle chciałam jeść mięso, mięso, mięso :P
    U mnie to samo...Z synem mięcho, sardynki, sery pleśniowe, wszelkie warzywa marynowane. A teraz w ciąży z mięs to najwyżej szynka na kanapce, czasem z obowiązku wmuszę w siebie kurczaka, itd. Najchętniej jadłabym same lody, owsiankę z owocami i czekoladę, a wszystko popijałą winem albo szampanem :D

.ona., Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mnie nie ma na tej liscie na pierwszej stronie.. mozecie mnie dopisac? na liscie z linka jestem na 24 pozycji.. pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin stwierdzil ze dziewuszka...ale księżniczka lubi wlasnie duuuuzo miecha; p pewnie po mamie taka'dziwna';)

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ