X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Jora pewnie tak samo mówiłabym gdyby męczyły mnie mdłości od początku. Mnie zżera stres, bo ostatnio jak przestały mnie boleć piersi to zakończyło się to najgorszym scenariuszem. Chciałabym móc się cieszyć beztrosko ciążą jak większość moich znajomych ale z tyłu głowy gdzieś cały czas krążą czarne myśli.

Zosia nie siej postrachu, mnie też dziś w ogóle piersi nie bolą, całkiem jakby zmiękły 🥺 ale czytałam inny wątek i podobno jest to norma, że piersi nie bolą zwykle całą ciążę.

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, na pewno masz rację:)

Jak u Was że wstawaniem? Bo ja gdyby nie piesek który potrafi obudzić jak ma potrzebę to spalabym chyba do 12:00. Budzik może sobie grać.
    U mnie dziś już 8+0 🥰 i jeszcze 2 tygodnie do kolejnej wizyty, ale chyba za tydzień pójdę gdzieś indziej zerknąć na kropka.

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 🥰 Ja z kolei budzę się codziennie między godziną 3 i 6 i już nie mogę zasnąć. Ale odsypiam w ciągu dnia 😊 W dodatku dziś od godziny 5 coś mi się przewraca w żołądku i trochę mi niedobrze.. Ale nie wiem czy to objaw ciążowy czy po prostu za dużo jem 😀

Umka lubi tę wiadomość

⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
    styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌

Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
    październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
    25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
    9 dpt beta 58,8
    14 dpt beta 533,2; prog 37,45
    16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 🍬 z bijącym serduszkiem 🙏🏻
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od dnia, czasami mogłabym spać dalej, a czasami budzę się może nie tyle co wyspana, ale z oczami jak 5 zł. Po prostu gotowa do wstania. A od minionego weekendu mam problem z zasypianiem, więc obecnie chodzę jak zombie 🧟‍♀️🤣
    Odsypiam w dzień, jeśli tylko nie mamy z partnerem żadnych planów 😅

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Muszka, na pewno masz rację:)

Jak u Was że wstawaniem? Bo ja gdyby nie piesek który potrafi obudzić jak ma potrzebę to spalabym chyba do 12:00. Budzik może sobie grać.
    U mnie dziś już 8+0 🥰 i jeszcze 2 tygodnie do kolejnej wizyty, ale chyba za tydzień pójdę gdzieś indziej zerknąć na kropka.

Ja mam tak samo rano mogłabym spać i spać..😊

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też... dziś budzik dzwonil od 7... gdyby nie to że mąż rano wstaje to pewnie bym się nie dobudziła 🥺 za to w nocy wstaje po 2x na siku, normalnie przesypiałam całą noc przed ciąża

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny moja głowa też płata figle, jak np nie wymiotuje to się zastanawiam czy napewno wszystko jest wporzadku.. a jak do tego boli brzuch to jest masakra... eh też chciałabym wyluzować i cieszyć się ciążą ale to się tak nie da. Mam nadzieję że jak przekroczymy już 12 tygodni I będziemy po prenatalnych to odetchniemy trochę z ulgą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 07:53

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Jejku dziewczyny moja głowa też płata figle, jak np nie wymiotuje to się zastanawiam czy napewno wszystko jest wporzadku.. a jak do tego boli brzuch to jest masakra... eh też chciałabym wyluzować i cieszyć się ciążą ale to się tak nie da. Mam nadzieję że jak przekroczymy już 12 tygodni I będziemy po prenatalnych to odetchniemy trochę z ulgą.

Mój mąż jak zapytał ginekologa w którym tygodniu można być już "spokojnym", to mu powiedział że gdy dziecko nauczy się samo wiązać buty 🤣 i coś w tym jest. Ja się też martwię że brak wymiotów to coś złego, chociaż pewnie gdybym wymiotowała to miałabym inne zdanie na ten temat. Niestety wyszło mi tyle pryszczy że czuję się z tym okropnie:( wokół ust mam chyba z 10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 08:03

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzicie - mówi się, że większość kobiet w ciąży ma mdłości, a tu się potwierdza, że jest bardzo wiele, którym nic nie dolega 😊 patrzyłam na lipcowym wątku - wiele dziewczyn pisało, że nie ma żadnych objawów i się martwią, a są w 16 tygodniu teraz 😉

Muszka1 lubi tę wiadomość

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔

październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
    9 dpt beta 58,8
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte dopiero 15.02. Do tego czasu zwarjuje. Nie mam za bardzo objawów co jakiś czas boli jak na @, piersi nie są jakieś bolesne tylko takie poprostu bardzej cieżkie. Nie jestem senna raczej, a wrecz jakoś gorzej śpie.

94'
    Staranie o pierwsze 👶 od 2020r.
    Badanie drożności jajowodów 12.2021r✅
    Pierwsza IUI (stymulowana) 09.2022r ❌
    Druga IUI (stymulowana) 10.2022r❌

Diagnoza: Niepłodność idiopatyczna

Moje pierwsze ⏸ 04.01.2023 (cykl naturalny)
    Widzałam ❤ 6w0d - 0.32cm 18.01.2023
    CRL 3.10 cm 10w0d - 15.02.2023
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ale widzicie - mówi się, że większość kobiet w ciąży ma mdłości, a tu się potwierdza, że jest bardzo wiele, którym nic nie dolega 😊 patrzyłam na lipcowym wątku - wiele dziewczyn pisało, że nie ma żadnych objawów i się martwią, a są w 16 tygodniu teraz 😉
    Ooo no to jest bardzo pocieszające 😊

94'

Wysłany: 24 stycznia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a planujecie powiadomić/powiadomiłyście najbliższych w jakiś szczególny sposób? Jakimś drobiazgiem? Rzuceniem hasła? Zdrapką? Z wykorzystaniem pierwszego dziecka, zwierzaka? 😅

Ja chciałabym żebyśmy przekazali to właśnie w jakiś fajny sposób, ale na nic nie mogę się zdecydować 😅

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My złożyliśmy w weekend zyczenia z okazji dnia babci i dziadka :) na razie wiedzą tylko rodzice, rodzeństwo nie

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png
  • Fluderka Debiutantka

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w ubiegłą sobote daliśmy rodzicom coś takiego

https://zpniaczka.pl/strona-glowna/462-tabliczka-z-magnesem-na-zdjecie-usg-.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 10:15

94'

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluderka wrote:

https://zpniaczka.pl/strona-glowna/462-tabliczka-z-magnesem-na-zdjecie-usg-.html

Bardzo fajne 😅

age.png

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    My złożyliśmy w weekend zyczenia z okazji dnia babci i dziadka :) na razie wiedzą tylko rodzice, rodzeństwo nie

Też się nad tym zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że chyba za szybko w moim przypadku 🙂

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluderka wrote:

Piękna ta tabliczka! Ja też myślałam o dniu babci i dziadka, super okazja, ale jednak trochę za wcześnie. Ja najbliższym powiem dopiero za kilka tygodni, bo chciałabym to zrobić osobiście, a mieszkam daleko. Dla rodziców chcę zrobić jakieś pudełeczko ze śpioszkami, smoczkiem i zdjęciem usg. A przyjaciółkom planuję podarować box z ciasteczkami ze zdjęciem usg i podpisem "Ciociu, jedz! Mama nie chce być jedyna z dużym brzuchem!" :)

LILA_33, Fluderka lubią tę wiadomość

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔

9 dpt beta 58,8
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie nerwy tłuką że tak daleko do wizyty że w czwartek na 8 rano się umówiłam. Do takiego lekarza co tu mam na miejscu, bo do mohego jadę godzinę i jeszcze 2h czekam na wizyte :( 🙈🙈 Mój mąż stwierdził że jak mam mu sklamrzec jeszcze tydzień za uchem że na pewno coś jest nie tak to da kazde pieniądze żebym się nie zamartwiała 😂

age.png

Wysłany: 24 stycznia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Piękna ta tabliczka! Ja też myślałam o dniu babci i dziadka, super okazja, ale jednak trochę za wcześnie. Ja najbliższym powiem dopiero za kilka tygodni, bo chciałabym to zrobić osobiście, a mieszkam daleko. Dla rodziców chcę zrobić jakieś pudełeczko ze śpioszkami, smoczkiem i zdjęciem usg. A przyjaciółkom planuję podarować box z ciasteczkami ze zdjęciem usg i podpisem "Ciociu, jedz! Mama nie chce być jedyna z dużym brzuchem!" :)
    Super pomysły, zwłaszcza ten z koleżankami 😁

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ann2224: Bardzo dobrze to rozumiem.. Szczęście przeplatane z ogromnym, ogromnym strachem.. Ale wiesz co? Może wykorzystałyśmy nasz limit niepowodzeń i tym razem wszystko będzie dobrze 😘 Ja jak głupia czekam na jakieś mdłości, albo cieszę się z tego, że mnie cycki bolą 🤣 Gratuluję pięknego serduszka i postaraj się myśleć pozytywnie. Robimy wszystko co możemy, a reszta nie jest od nas zależna.
    Muszka1: Ja też się nie mogę doczekać wizyty i ciągle się zastanawiam, czy nadal jestem w ciąży. Robię testy sikane i się po nich uspokajam 😅 Beta nie jest na moje nerwy. Szkoda, że dzieci nie kopią od samego początku ciąży 😂🙈

Ja tam jestem za systemem kolorowym :P owulacja fioletowa kropka gdzieś na ciele, ciąża zielona, zbliżająca się @ czerwona i człowiek by się nie stresował :P

Aj przespałam kilka dni i co? :D taaaakie wieści witam nowe koleżanki z groszkami i trzymam kciuki za wasze szczęścia :) ja dzisiaj odwiedziłam aptekę kupiłam pregnę plus i pregnę dha żeby wspomóc groszka i tak leżaczkujemy dalej :D

age.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ