WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
zosiasamosia wrote:Och super, cieszę się że Was tu mam, bo ja jestem w temacie witamin zielona. Zajrzę do rosmana po te dha
Naprawdę są super, mała kapsułka a co najważniejsze nie odbija się rybą, rewelacja. Plus dha z alg hodowanych w warunkach poza oceanami i morzami jest k tyle dobre, że nie zawiera metali ciężkich które np mogą być w rybach pregna dha ma akurat preparat standaryzowany, badany na zawartość związków szkodliwych, ale takie zwykłe dha nie dla ciężarnych już takich restrykcyjnych badań nie mają -
hejo 😊 Ja z witamin ciążowych biorę prenatal uno, on też zawiera metylowany kwas foliowy, bo nie przyswajam zwykłego. Na szczęście wcześniej (całkiem przypadkowo) przyjmowałam femibion, więc nie miałam niedoborów U mnie w pracy wszyscy się zaraz dowiedzą, bo teraz jestem 2 tygodnie na zwolnieniu, a w piątek prawdopodobnie dostanę l4 do końca ciąży.
JoRa współczuję 😔 Twój Dzidziuś się daje we znaki 😀 Ale ja dzisiaj też zaliczyłam pierwsze moje spotkanie z kibelkiem 🙈 Cały dzień było mi tak niedobrze po jednej kanapce, jakbym ich zjadła co najmniej z 10, bolał mnie żołądek, więc powiedziałam hej do toalety i od razu lepiej 😀 tylko właśnie nie wiem czy to są te mdłości, czy czymś się zatrułam 🙈 Zobaczymy jak się rozwinie, w sumie to dopiero początek 5 tygodnia.⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 🍬 z bijącym serduszkiem 🙏🏻 -
zosiasamosia wrote:Spuromix pregne plus już bierzesz? Mi lekarz przez pierwszy trymestr kazał zostać na pregnie start. To masz z polecenia lekarza? Bo zastanawiam się jaka jest różnica
nieee jeszcze dokańczam pregnę start mam niecałe opakowanie, ale wiem że u nas w aptece się czeka na to cholerstwo więc jak tylko przy okazji było to kupiłam już plusika
wy sprawdzacie cycki czy bolą a ja stoję dęba jak mąż podchodzi i sprawdza czy dalej są fajne -
Karola1688 wrote:A myslalyscie może o zakupie detektora płodu ? Ostatnio to ponoć bardzo modne tylko ja się martwię ze jak nie znajdę tętna to będę jeszcze bardziej panikować 🤷♀️
W tej ciąży też będę używać detektora. 😊 -
Dziewczyny, a czy żeby umówić się na prenatalne na NFZ trzeba mieć specjalne skierowanie ? Czy po prostu każdej kobiecie w ciąży przysługuje w odpowiednim tygodniu ? I tu drugie pytanie, po którym tygodniu SKONCZONYM można na takie badanie się wybrać??
-
Muszka1 wrote:Dziewczyny, a czy żeby umówić się na prenatalne na NFZ trzeba mieć specjalne skierowanie ? Czy po prostu każdej kobiecie w ciąży przysługuje w odpowiednim tygodniu ? I tu drugie pytanie, po którym tygodniu SKONCZONYM można na takie badanie się wybrać??
Z tego co wiem, prenatalne refundowane są w określonych przypadkach:
Ukończony 35 rż.,
Obciążenia genetyczne występujące w rodzinie, wcześniejsze urodzenie dziecka z wadą rozwojową lub genetyczną i nie wiem czy coś jeszcze się kwalifikuje 🤔 -
Spuromix wrote:O_o wy już na prenatalne się umawiacie a ja czekam jak na zbawienie żeby iść we wtorek zobaczyć serduszko
Ja mam też w przyszlym tygodniu, na pewno zapytam lekarza, bo już mi mówił że potem usg robi się już co 3 tygodnie to akurat będzie mi wypadać jakoś koło 12 tygodnia. Wtedy też się robi te badania pappa? Dziewczyny co mają niedawno urodzone dzieci niech się wypowiedzą 😂
-
Ja jestem tak obsrana że na razie nie było nic... Plus w większości na wieczór jestem nieprzytomna, biorę ten progesteron dopochwowy i to też zapewnia średnie wrażenia tam na dole... ale przecież nie da się tak całą ciążę 😂 chyba zapytamy lekarza na następnej wizycie czy daje zielone światło
-
no ja z tych nerwów zapomniałam zapytać a teraz dopiero się okazało że po 9 latach starań chyba się uzależniliśmy od seksu
zawsze było kiedy ile i jak chcemy a teraz się cykamy jakkolwiekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 09:56