X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ❤️ mamy niestety zabronione póki co. Czekam też m. in. do piątkowej wizyty, aby zapytać, co dalej z tym tematem 😌
    Jak się dzisiaj czujecie? Objawy nie męczą? Ja miałam jakieś koszmary w nocy i pierwszy raz śniło mi się, że jestem w ciąży. Ktoś mnie chciał uderzyć a ja zasłoniłam dziecko. Straszne to było. No i obudziłam się z bólem gardla - chyba prezent od męża w postaci infekcji 😞

⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔
    listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
    styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
    styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
    luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌

Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
    październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
    25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
    7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
    9 dpt beta 58,8
    14 dpt beta 533,2; prog 37,45
    16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
    22 dpt 🍬 z bijącym serduszkiem 🙏🏻
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Ja niby na prenatalnych będę w 12t4d i to niby najlepszy czas tak stwierdziła pani doktor wykonuje to badanie wiec chyba się zna 🤷‍♀️ chociaż to 7 lutego się okaże czy są potrzebne. A tak poza tym jak się czujecie ?

Też od koleżanki słyszałam że 12+ jest najlepiej 😅

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    no dobra a ja tak z innej beczki....
    jak to teraz u was wygląda z bzykami?
    niby ochota jest i wg ale jak ma przyjść co do czego to zaczynam jak i ja tak i mąż troszkę cykać że może się coś stać z maluchem bo przecież to są skurcze i wg

Póki co zakaz.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    My ❤️ mamy niestety zabronione póki co. Czekam też m. in. do piątkowej wizyty, aby zapytać, co dalej z tym tematem 😌
    Jak się dzisiaj czujecie? Objawy nie męczą? Ja miałam jakieś koszmary w nocy i pierwszy raz śniło mi się, że jestem w ciąży. Ktoś mnie chciał uderzyć a ja zasłoniłam dziecko. Straszne to było. No i obudziłam się z bólem gardla - chyba prezent od męża w postaci infekcji 😞

u mnie jak zwykle dramat XD zastanawiam się jak ja przez czas ciąży będę funkcjonować i jak w takim stanie uda się mi to w miarę długo ukryć skoro ja nawet z domu nie mogę wyjść normalnie bo wyglądam jak potwór ze skwaszoną miną od mdłości i worami pod oczami z niewyspania po 15h snu XD pomijam fakt że połowę ciąży prześpię...

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mąż mnie wspiera! w ciąży jesteśmy razem :D

kupiłam wczoraj na szybko sok kubusia bo mnie strasznie zmuliło i tak wypiłam kilka łyków później mąż na raz wypił pół butelki i mówi mi : "no co? w ciąży jesteśmy musimy pić dużo soczków" XD ale jak wiszę nad kiblem to już mi nie pomaga dźwigać tego ciężaru XD

Lia. lubi tę wiadomość

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    ale mąż mnie wspiera! w ciąży jesteśmy razem :D

kupiłam wczoraj na szybko sok kubusia bo mnie strasznie zmuliło i tak wypiłam kilka łyków później mąż na raz wypił pół butelki i mówi mi : "no co? w ciąży jesteśmy musimy pić dużo soczków" XD ale jak wiszę nad kiblem to już mi nie pomaga dźwigać tego ciężaru XD
    Ojeeej, jak słodko z jego strony 😀 Faceci potrafią być czasami naprawdę uroczy 🙈 Mój też mnie czasem zaskoczy jakimś tekstem, że aż serduszko mięknie 😀 Ale wydaje mi się, że do niego jeszcze nie dociera, że zostanie tatą. Może po pierwszym usg 😉

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔

październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
    9 dpt beta 58,8
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lia. wrote:
    Ojeeej, jak słodko z jego strony 😀 Faceci potrafią być czasami naprawdę uroczy 🙈 Mój też mnie czasem zaskoczy jakimś tekstem, że aż serduszko mięknie 😀 Ale wydaje mi się, że do niego jeszcze nie dociera, że zostanie tatą. Może po pierwszym usg 😉

to tak jak mój :D kurcze niby się cieszył jak mu pokazałam tą plamkę z kropeczką że tam jest ten maluszek ale tak jakby on tam nic nie widzi ten brzuch nie urusł od razu na ciążowy nie może przyłożyć tej ręki do brzucha żeby poczuć ruchy i jakoś to nie dociera do niego :D wszystko odkłada bo mamy czas mamy czas a jak ja patrzę na te % w kalendarzu i ile dni zostało to mnie przerażenie łapie że ja nie mam kompletnie nic, nawet pokój nie jest przygotowany, jeszcze wypadało by ciut odświeżyć i zmienić troszkę kolory na jaśniejsze a mąż ma czas.... mam w planach zabrać go na jedną wizytę z USG żeby zobaczył co zmajstrował że ta kropeczka wbrew pozorom rośnie bardzo szybko i że nie mamy wiele czasu może to go zmotywuje i da do myślenia :D

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie zero ochoty na cokolwiek, więc nawet o tym nie myślę. Mój mąż też nawet nie zaczyna bo wie że teraz dmucham na zimne że wszystkim. Minie 12 tydzień wtedy mam nadzieję że trochę już wyluzuje.

Wczoraj znowu padłam na kanapie o 19:00.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    no ja z tych nerwów zapomniałam zapytać a teraz dopiero się okazało że po 9 latach starań chyba się uzależniliśmy od seksu XD
    zawsze było kiedy ile i jak chcemy a teraz się cykamy jakkolwiek XD

9 lat starań 🥺😱😓 jesteś twardzielką ❤ dla mnie jeden rok czekania na dwie kreski był jak wieczność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 11:44

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w poprzedniej ciąży miałam tak, że lekarz umówił mnie na prenatalne jakoś 12-13 tydz. Dał skierowanie i szłam do laboratorium na pappe i wynik miał już lekarz i potem robił usg i porównywał wyniki. Potem już usg miałam co miesiąc i oceniał wszystko, przepływy itd za każdym razem, ale to wizyty prywatne.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o facetów, w pierwszej ciąży tez do mojego nie dochodziło że to dzidzia, że zaraz się urodzi i że trzeva się szykować. A teraz... Już planuje remonty. Zakupy...bo mówi że mało czasu jest, a ja nawet jeszcze na usg jie była hehe więc wiecie, w pewnym momencie już dochodzi...

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze napisałam cala wiadomość i usunęła mi się 🤦🏻‍♀️

Ja się muszę zapytać o te prenatalne, bi jeszcze nic nie wiem ani zapisana nie jestem nigdzie 🙈

U nas narazie nic, mąż trochę się boi, ja się źle czułam więc w sumie u nas odkąd się dowiedzieliśmy nie było jeszcze nic a nic 🤭

Do mojego jeszcze nie dociera że zostanie tata, chyba jak brzuch będzie duży to może dotrze 😂

Jak tam samopoczucie? Ja w sumie od 2 dni czuje się dobrze i nie wymiotuje ale zamiast się cieszyć o moja głowa płata figle I wlaczyla tryb zamartwiania :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 12:55

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh faceci.... ale wiecie jak wy pojedziecie na porodówkę a on powiedział że zrobi to zrobi zanim wrócisz :D tacy już są :D

w sumie no za to ich kochamy :P

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    9 lat starań 🥺😱😓 jesteś twardzielką ❤ dla mnie jeden rok czekania na dwie kreski był jak wieczność

ja też bzikowałam, ryczałam z cyklu na cykl, każda @ to depresja, każdy test zrobiony to łzy... Z czasem nawet przestałam się z mężem starać, miał zakaz dotykania mnie w jakikolwiek sposób, później znowu walczyliśmy ze zdwojoną siłą, lekarze, badania, diagnozy, wyniki.... w końcu jak zapadła diagnoza że naturalnie się nie uda, bo ja jestem strzępkiem hormonalnym nie do uregulowania a mąż ma złe nasienie to zostaje nam prawdopodobnie tylko IVF więc w sumie teraz jest mój czas który sobie wyznaczyłam czyli rok na przerwę od starań do czerwca miałam odpuścić i w lipcu mieliśmy zacząć przygotowania do IVF i co? i pojawił się groszek....

Więc chyba mogę powiedzieć że moja ciąża jest nieplanowana choć długo wyczekiwana i jest meeeeega zaskoczeniem

Fluderka lubi tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piękna historia 🥺🥺❤❤ dlugo jesteście małżeństwem?

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    Jaka piękna historia 🥺🥺❤❤ dlugo jesteście małżeństwem?

No 9 lat :) znamy się już 15 lat :)
    kurczaki tak wszystko rocznikowo zaokrąglam w październiku będzie 9 lat....

age.png
  • Lia. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, też Cię podziwiam za te 8-9 lat (bez różnicy, i tak bardzo długo). Ile to kobieta jest w stanie przejść, aby zostać mamą. Ale to jest taki instynkt, coś najważniejszego w życiu, że nawet jak powiesz sobie "dość, nie mam siły", za chwilę wstajesz i walczysz dalej. Stawiasz ten cel ponad wszystko inne, robisz wszystko co możesz, a zarazem tak niewiele jest zależne od Ciebie..

Starania od czerwca '21
    marzec '22 - ⏸️, cb 💔

9 dpt beta 58,8
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pobraliście się mając 18 lat? 🤩🤩 istne szaleństwo

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda... ale jak to mówią żeby podnieść się z dna to trzeba tego dna dotknąć i się odbić od niego...
    choć ja z mężem miałam wytyczoną granicę, że jak po 3 próbach się nie uda to nie będziemy szli w to dalej, wtedy nasza walka się zakończy i jakoś inaczej wypełnimy pustkę...

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    To pobraliście się mając 18 lat? 🤩🤩 istne szaleństwo

nieeee to nie szaleństwo to miłość :D ja byłam skłonna wyjść za mojego wariata jak miałam 15/16 lat ale mama się nie zgodziła :D

wg ciekawa historia bo moi rodzice nie za bardzo przepadali za moim i jakoś unikali go jak ognia i próbowali mnie odwieść od tego ślubu :D po rodzinie też krążyły pogłoski że bliżej nam do rozwodu niż do ślubu :D

wg misiek jest starszy o 5 lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 14:38

age.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ