X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Hej dziewczyny, parę dni się nie odzywałam. Odnowiło się u mnie przeziębienie i to konkretnie. W sobotę dostałam bólu w płucach, w poniedziałek już miałam problem z oddechem i ogromny ból przy próbie kaszlu. Udało się złapać wizytę i dostałam na cito skierowanie na krew, crp. Lekarka chciała od razu wysłać mnie na oddzial ale próbujemy antybiotyku najpierw. Na szczęście jest trochę poprawy, oby było już tylko lepiej. Strasznie się martwię bo praktycznie cały styczeń jestem chora :/ najpierw paracetamol, teraz antybiotyk :( mam nadzieję że z kropeczkiem wszystko będzie dobrze, wizyta 2 lutego więc już niedługo. Strasznie się stresuję czy nie zaszkodzę maluszkowi... Ale jakoś muszę się wyleczyć :(

Dużooooo dużo zdrówka dla Was ❤️
    Wszystko będzie w porządku, nie martw się na zapas ☺️

age.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Hej dziewczyny, parę dni się nie odzywałam. Odnowiło się u mnie przeziębienie i to konkretnie. W sobotę dostałam bólu w płucach, w poniedziałek już miałam problem z oddechem i ogromny ból przy próbie kaszlu. Udało się złapać wizytę i dostałam na cito skierowanie na krew, crp. Lekarka chciała od razu wysłać mnie na oddzial ale próbujemy antybiotyku najpierw. Na szczęście jest trochę poprawy, oby było już tylko lepiej. Strasznie się martwię bo praktycznie cały styczeń jestem chora :/ najpierw paracetamol, teraz antybiotyk :( mam nadzieję że z kropeczkiem wszystko będzie dobrze, wizyta 2 lutego więc już niedługo. Strasznie się stresuję czy nie zaszkodzę maluszkowi... Ale jakoś muszę się wyleczyć :(

Trzymaj sie mocno i duzo zdrowia zycze. I sie nie martw, zazwyczaj jezeli zlapie sie cos na poczatku to nie szkodzi to malenstwu.
    U mnie tez jakis katar od samego transferu, dobrze ze dalej nie poszlo, ale na razie mam nadzieje wszystko dobrze, beta rosnie. I ta sennosc, spie caly dzien doslownie, z malymi przerwami na male gotowanko i szybki spacer z psiakami. Brzuch tez ciagnie jak na okres, i to mocno, wiec lykam magnez jak cukierki i no-spe dorzucam czasami. I czekam na pierwsza wizyte ze strachem... ale i nadzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:11

age.png
    👩'76+👨'73
    👩IO,niedoczynnosc tarczycy
    👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
    *Invimed Wroclaw
    III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
    11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
    15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
    39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Jejku dużo zdrówka dla Ciebie i dzidziusia ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie z witamin brałam wszystko osobno tj. kwas foliowy, b12, wit. D, ale przerzuciłam się na Puerię Uno.

A co do detektora to ja jako klasyczny control freak zamierzam kupić. Miałam w poprzedniej ciąży i tętno nauczyłam się znajdować bardzo szybko - służył mi i na początku jak panikowałam, i nawet tuż przed porodem jak np. córka się nie ruszała (bo pewnie spała), a ja miałam wizje owinięcia pępowiną etc.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia,

Nie martw się, najgorzej łykać nie wiedząc o ciąży. Na pewno zapisali Ci taki najbezpieczniejszy dla rozwijającej się dzidzi. Do mnie normalnie też przyklejają się choróbska, na jesieni miałam covid (ciężko przeszłam) potem jeszcze jakieś choróbsko z zapaleniem gardła związane i w grudniu zapalenie zatok i znów antybiotyk... aż dziw że cały styczeń nic mi nie dolega 😅 grypy się tak nie boję bo co roku się szczepie i w tym roku też się udało,wiec grypy od dawna nie miałam ale te inne syfy :((( a ludzie są tacy nieodpowiedzialni, ostatnio nie mogłam wysiedzieć w kościele bo babka, młoda kobieta - siedzącą obok mnie tak kaszlała, smarkała, charkała, ewidentnie była mocno chora. I jeszcze pierwsza poleciała do komunii i myślicie ze chociaż na rękę przyjęła? A skąd, do ust. Tak mnie to obrzydzilo że ja nie mogę 🤮🤕🤒 ludzie są bezmyślni totalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 07:09

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej byłam dziś na badaniach Toxo , HIV i tez sprawy oczywiście prywatnie ceny to jakiś kosmos. A jak u was już po badaniach czy dopiero będziecie robić ? Nie powiem trochę boje się wyników mam nadzieje ze na nic nie choruje 😁

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie mam zlecone mocz morfologię i glukozę a we wtorek dostanę zestawienie kolejnych badań... lekarz troszkę mi to rozbił na raty bo wie że za wszystko płacę :P

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis dzień zaczął się pięknie 🤩 poszłam tu u nas na miejscu do lekarza, bo do mojego gina to jedzie się daleko i zeka się po 2 godziny a chcialam się upewnić ze wszystko jest okej. Wreszcie zobaczyłam dzidzie która wygląda jak dzidzia 🤩 ma 11 mm długości, tętno 160, widać było nawet kształt gdzie jest główka i zalązki konczyn!. Lekarz nas szczegółowo zbadał, pomierzył, powiem wam że to była tak profesjonalna wizyta że zastanawiam się nad zmianą naszego starego lekarza na tego. Za tydzień mam wizytę u "starego" lekarza to sobie porównam czy tez tak szczegółowo nas zbada... Mój mąż jest za przeniesieniem, ja chyba na razie boję sie zieniać, może po 1 trymestrze, w końcu to temu lekarzowi zawdzięczam ze jestem w ciąży... no ale właśnie usg trwa 30 sekund a czeka się na nie 2h minimum...
    Zobaczymy co pokaże w czwartek. Na razie mamy pięknego małego człowieczka... z wymiarów na USG mamy 7+2, z OM 7+3 także prawie w punkt. Przewidywany termin- 12.09 ❤

niezapominajk_aa, Katia89, LILA_33, Kaśik, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 super :) a ja dzień zaczęłam z płaczem kurcze to dopiero początek a ja już się sypię cała...

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie pytanko zimno wam czy ciepło ? Ja mam od paru dni stopy jak lód nie mogę ich zagrzać i zastanawiam się czy to normalne

preg.png
  • strigo Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Hej byłam dziś na badaniach Toxo , HIV i tez sprawy oczywiście prywatnie ceny to jakiś kosmos. A jak u was już po badaniach czy dopiero będziecie robić ? Nie powiem trochę boje się wyników mam nadzieje ze na nic nie choruje 😁
    Ja już jestem po badaniach, robiłam jeszcze przed ciążą, przed pierwszą próba IUI. Tylko toxoplasmosy nie miałam z zakaźnych, muszę uważać na koty i surowe mięso 🤷‍♀️
    Poza tym wyniki mam wzorowe :)

I jestem po pierwszym USG dzisiaj, słyszałam serduszko 😍

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    A takie pytanko zimno wam czy ciepło ? Ja mam od paru dni stopy jak lód nie mogę ich zagrzać i zastanawiam się czy to normalne

ja tak mam od kilku lat ale to mam z niedokrwistości. polecam zaopatrzyć się w
    https://allegro.pl/oferta/samonagrzewajace-skarpetki-turmalinowe-uniwersalne-12651447618?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_md_obs_odziez_pla_pmax&ev_campaign_id=17996772384&gclid=CjwKCAiA5sieBhBnEiwAR9oh2mYLuCD5QjROJ98u0sZh71ygh23e3-Pj5QZ8iS30JHPu6qyLStcOMRoC5ZUQAvD_BwE
    albo takie wiecie stare babcine kopytka i bamboszki :D

z góry zaznaczam że nie jest to produkt cud i nie sprawi że skarpetki grzeją do 50*C ale są tak fajne że nie "wietrzą" stopy i zatrzymują ciepło które się wytwarza ze stopy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 09:26

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    ja tak mam od kilku lat ale to mam z niedokrwistości. polecam zaopatrzyć się w
    https://allegro.pl/oferta/samonagrzewajace-skarpetki-turmalinowe-uniwersalne-12651447618?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_md_obs_odziez_pla_pmax&ev_campaign_id=17996772384&gclid=CjwKCAiA5sieBhBnEiwAR9oh2mYLuCD5QjROJ98u0sZh71ygh23e3-Pj5QZ8iS30JHPu6qyLStcOMRoC5ZUQAvD_BwE
    albo takie wiecie stare babcine kopytka i bamboszki :D

z góry zaznaczam że nie jest to produkt cud i nie sprawi że skarpetki grzeją do 50*C ale są tak fajne że nie "wietrzą" stopy i zatrzymują ciepło które się wytwarza ze stopy
    Dzięki. Tylko ja nie mam niedokrwistości czekam jeszcze na wynik tsh może to coś wyjaśni

preg.png

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:

Hej 😅
    Ja byłam wczoraj, wszystko w porządku oprócz moczu 🙄
    Ale stresik faktycznie był, przede wszystkim przy zakaźnych 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 09:46

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Ja byłam wczoraj, wszystko w porządku oprócz moczu 🙄
    A co z twoim moczem bo znając życie mój tez nie będzie idealny zawsze mi tam cos wychodzi

preg.png

Wysłany: 26 stycznia 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    A co z twoim moczem bo znając życie mój tez nie będzie idealny zawsze mi tam cos wychodzi

Bardzo liczne nabłonki płaskie w.p.w
    Bardzo liczne bakterie w.p.w.
    Moczany liczne w.p.w.
    Leukocyty 3-5 w.p.w

Czytałam w internetach, że wszystko oprócz bakterii jest normalne w moczu, w ciąży. Ale na początku grudnia, z ciut lepszymi wynikami wylądowałam na antybiotyku więc nie wiem czy nie przyspiesze wizyty u ginekologa. Fakt faktem, nic mi nie dolega, więc sama nie wiem. Wyniki jedno a samopoczucie drugie, ale cofając się pamięcią, w 2022 roku jakoś z 3 czy 4 razy miałam kiepskie wyniki, więc może coś na rzeczy jest głębiej. Niestety, będąc we wrześniu u urologa zlekceważył moje wyniki, że to nic takiego. Leczyłam się na własną rękę, stąd podejrzewam ten antybiotyk w grudniu 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 09:52

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiadomości z rana!
    Muszka cieszę że że trafiłaś na dobrego lekarza, bo mam wrażenie że takich ze świecą szukać.

Ja badania krwi i moczu zrobię we wtorek. Ostatnio wszystkie robiłam w pierwszej ciąży i były prawidłowe. Więc raczej się tym nie stresuje.

Co do marznięcia. Ja od jakiś 3 tygodni nie potrafię się zagrzać. Mam w domu 23 stopnie, mąż chodzi w krótkich spodenkach po domu a ja chodzę w 2 bluzach spodniach i leginsach i owinięta kocem.

Ostatnio też nastrój mam tak zmienny że sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Jestem rozdrażniona. Potrafię wybuchnąć z byle pierdoły. Ciekawe czy ta burzą hormonów przejdzie czy całą ciążę tak będzie:(.

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie tez wychodzą liczne bakterie i nikty z tym nic nie robi bo to niby nic takiego bo posiew wychodzi ujemny z tym ze ja właśnie czuje parcie na pęcherz 🤷‍♀️

preg.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 ja jutro pewnie dowiem się jakie badania zrobić także dopiero będę wykonywać :)

Muszka ale super 😊 cieszę się że znalazłaś takiego lekarza, dobrze jest czuć się zaopiekowanym przez lekarza.

Jejku ja miałam zapalenie pęcherza kilka dni po tym jak zobaczyłam pozytywny test, niestety też musialam mieć antybiotyk, narazie jest okey ale tego wyniku też będę się bała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 10:36

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png

09/2020 💔

• LILA_33 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    <3 super :) a ja dzień zaczęłam z płaczem kurcze to dopiero początek a ja już się sypię cała...

Co sie stało ? 😔 dlaczego z płaczem? To hormony ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2023, 10:38

age.png

09/2020 💔

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ