WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:Nic właśnie nie wyszło w prenatalnych badaniach teraz lekarz na usg 3d się zorientował że coś jest nie tak. Nie ma możliwości pomyłki bo to najlepszy specjalista w dziedzinie usg. Właśnie ten lekarz dużo was wychwytuje których nie widzą inni lekarze. Ja też dzisiaj idę do niego na prywatne usg tak kontrolnie.
-
Tkpom wrote:Nic właśnie nie wyszło w prenatalnych badaniach teraz lekarz na usg 3d się zorientował że coś jest nie tak. Nie ma możliwości pomyłki bo to najlepszy specjalista w dziedzinie usg. Właśnie ten lekarz dużo was wychwytuje których nie widzą inni lekarze. Ja też dzisiaj idę do niego na prywatne usg tak kontrolnie.
-
W trakcie ciąży nie było NIC widać (albo lekarz partacz jakiś)! Wzorowa ciąża.
Naprawdę poszłabym do sądu z tym na jej miejscu, ale ona teraz ma w głowie tylko żeby dziecko przeżyło po operacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 16:43
-
Po wizycie zdrowy maluch waży 218g. I będzie chłopiec. Jeśli chodzi o kalendarz Chiński to w jednej wersji się sprawdziło w innej nie także uważajcie jaką macie wersję bo okazuje się że są dwie.
strigo, Muszka1, LILA_33, nika647, niezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
strigo wrote:Pisałam Wam już o mojej koleżance, która w dniu porodu dostała bombę z opóźnionym zapłonem. Zespół Downa, wrodzona śmiertelna wada serca, bardzo poważna i wiele wiele innych...
W trakcie ciąży nie było NIC widać (albo lekarz partacz jakiś)! Wzorowa ciąża.
Naprawdę poszłabym do sądu z tym na jej miejscu, ale ona teraz ma w głowie tylko żeby dziecko przeżyło po operacji -
Tkpom wrote:Po wizycie zdrowy maluch waży 218g. I będzie chłopiec. Jeśli chodzi o kalendarz Chiński to w jednej wersji się sprawdziło w innej nie także uważajcie jaką macie wersję bo okazuje się że są dwie.
Gratulacje 🥰 noo to mamy znaczące prowadzenie dla panów! Na kiedy termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 17:34
-
Tkpom wrote:Też znam przypadek że mama dowiedziała się po porodzie ze jej córka ma zespół. Downa i wadę serca akurat leżała ze mną na sali poporodowej.
-
Przerażające se te historie że pomimo badań prenatalnych nadal są przypadki "nie wyłapane"...
Tkpom - a to młoda dziewczyna, ta koleżanką teraz? Pytam, bo czytałam że właśnie u młodych ryzyka w teście pappa wychodzą niskie i częstsze są przeoczenia natomiast o starszych odwrotnie, częstsze są wskazania do dalszej diagnostyki, dzieci zdrowe. -
Z przyjemnych spraw to kupiłam na vinted spodnie ciążowe, dwie pary, z hm. Trochę się naszukalam żeby znaleźć tę na których mi zależało, na stronie kosztują 150-170zl, znalazłam używane za 35-40. Jedne przyszły dzis, pieknie zapakowane, pachnące, wyprasowane. Aż mi głupio że ja wysyłałam takie pogniecione w reklamówkach sklejonych taśma🙈 dostałam nawet gratis stanik do karmienia, choć na moje oko za mały będzie, ale może na teraz się przyda. Albo jak piersi już całkiem zmaleją przy odstawianiu🙂 w każdym razie polecam szukać rzeczy na vinted
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Przypadek z czerwca zeszłego roku. Więc zakładam, że to inna dziewczyna. Niemniej to straszne dowiedzieć się po porodzie hormony, szok, adrenalina...
Nika moja koleżanka ma 33 lata ryzyko 1:1200 miała
Termin mam na 22 sierpnia według wielkości maluszka według miesiączki na 12 września ale lekarz powiedział dzisiaj ze mam się nastawić na 22 sierpnia a ten lekarz się nie myli. -
Tkpom wrote:Moja to z 215 roku lokatorka z sali
Nika moja koleżanka ma 33 lata ryzyko 1:1200 miała
Termin mam na 22 sierpnia według wielkości maluszka według miesiączki na 12 września ale lekarz powiedział dzisiaj ze mam się nastawić na 22 sierpnia a ten lekarz się nie myli. -
Niektóre dzieciątka z ZD mają idealną przezierność karkowa i kosc nosową. Większość udaje się wychwycić na prenatalnych ale nie 100%. Dużo też zależy od dokładności operatora. Dlatego ja się uparłam na NIFTY. Wiadomo że nie sprawdzisz wszystkich chorób świata, ale te co mam możliwości to sprawdziłam..
Tkpom otwierasz więc nasze notowanie z 22.08 😇Umka lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Niektóre dzieciątka z ZD mają idealną przezierność karkowa i kosc nosową. Większość udaje się wychwycić na prenatalnych ale nie 100%. Dużo też zależy od dokładności operatora. Dlatego ja się uparłam na NIFTY. Wiadomo że nie sprawdzisz wszystkich chorób świata, ale te co mam możliwości to sprawdziłam..
Tkpom otwierasz więc nasze notowanie z 22.08 😇 -
Papatkii odpowiadając na Twoje pytanie, to od wczoraj biorę jedna luteine dopochwowo na dzień. Mam odstawić będąc równo w 14t.
Może sprawdzę tak dla siebie wynik progestronu jak będę robić morfologię i mocz przed następna wizytą 😉😊
Dziewczyny to jest strasze,że wyniki na prenatalnych są dobre, a później okazuje się,że rodzisz chore dziecko 😔🥺
Ehh...Mam nadzieję,że na naszej grupie nie będzie takich smitnych wieści 🙏
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb