WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, melduje się i Ja po wizycie 🤗
U nas będzie dziewczynka 😊 doktor nie była na 100% pewna utrudniony był obraz bo nie chciał bobas pokazać co ma między nogami,więc jak tak pokręciła to nie zauważyła by coś wystawało 😅😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 18:34
LILA_33, bebag, nika647, Muszka1, Kaśik, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
My już po połówkowych 😊 wszystko jest dobrze, 360 gram szczęścia 🥰 no i będzie dziewczynka, potwierdzone 💗 jestem mega szczęśliwa 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 18:34
bebag, nika647, Muszka1, Kaśik, niezapominajk_aa, Umka, Kiarka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja będę obczajac te specjalne kosze na zużyte pieluchy - macie jakiś, polecacie? Przecież nie wrzucę takiej pieluchy do śmieci ogólnych. A widziałam specjalne pieluchokosze tylko nie wiem jeszcze jakie to innowacje w sobie mają że kosztują po 2 stówy 😁
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny 🥰 Panie wychodzą na znaczne prowadzenie!!
Magda603 patent mega spoko ale w sumie nie wiem czy by mi się chciało w nocy podciągać rolety automatyczne żeby wyrzucić pieluchę 🤣 albo na jesieni co chwila wychodzić, chociaż patent na smroda niezły!
Te angelcare zaraz obczaję.
Co do pajacykow z nexta- mam 4 z vinted i mimo że to uzywki to są niesamowicie przyjemne,mieciusie, w cudo kolorach.. szkoda ze nowe są takie kurka drogie 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 19:26
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Gratulacje dziewczyny 🥰 Panie wychodzą na znaczne prowadzenie!!
Magda603 patent mega spoko ale w sumie nie wiem czy by mi się chciało w nocy podciągać rolety automatyczne żeby wyrzucić pieluchę 🤣 albo na jesieni co chwila wychodzić, chociaż patent na smroda niezły!
Te angelcare zaraz obczaję.
Co do pajacykow z nexta- mam 4 z vinted i mimo że to uzywki to są niesamowicie przyjemne,mieciusie, w cudo kolorach.. szkoda ze nowe są takie kurka drogie 🙄
Tez właśnie ostatnio na vinted kupiłam pajacyki z next i jestem zachwycona nimi 😀 a te wzory są cudowne 😍 -
I mega fajny materiał te nexty mają. Powiem wam że zamówiłam na promocji trochę ciuszków z cocodrillo i jestem mega rozczarowana. Połowę odsyłam, materiał taki jak ścierka 😑😑 Jedne spodenki tylko udały się ultramięciusie. Reszta w ogóle sztywna, nierozciągliwa, nie wiem jak bym to miała dziecku ubrac 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2023, 20:10
-
Muszka1 wrote:I mega fajny materiał te nexty mają. Powiem wam że zamówiłam na promocji trochę ciuszków z cocodrillo i jestem mega rozczarowana. Połowę odsyłam, materiał taki jak ścierka 😑😑 Jedne spodenki tylko udały się ultramięciusie. Reszta w ogóle sztywna, nierozciągliwa, nie wiem jak bym to miała dziecku ubrac 😅
Tak to prawda też podoba mi się materiał w tych nextach. Ja jeszcze zamówiłam z 5-10-15 body i spodenki i też maja bardzo fajna jakość 😀 -
LILA_33 wrote:Tak to prawda też podoba mi się materiał w tych nextach. Ja jeszcze zamówiłam z 5-10-15 body i spodenki i też maja bardzo fajna jakość 😀
Potwierdzam, ja zamówiłam na początku 5 rzeczy z 5.10.15 i domówiłam więcej. Jakość super, w dotyku mięciutkie. I sporo promocji 😁LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Lila, Nadziejka - gratulacje dziewczynek i super że wszystko dobrze❤️
Mój lekarz próbował wczoraj zrobić zdjęcie 3d ale dziecko mi się ukrywało wciskając pyszczek w macicę 🙈 zapisałam się już na USG III trymestru, na 15.06, potem mamy w planach urlop, więc fajnie że ta wizyta będzie chwilę przed wyjazdem. lekarz stwierdził że im wcześniej tym lepiej w tym wypadku, bo w 3 trym im dziecko większe tym już mniej widać. No i może uda się zrobić jakieś ładne zdjęcie w 3d.Nadziejka30, LILA_33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja mam pytanie o ruchy dziecka. Od kiedy należy czuć regularnie? Co to znaczy wgl regularnie? Jak często? Na tym etapie gdzie jesteśmy jak często je czujecie?
Odkąd zaczęłam czuć ruchy to z jednej strony poczułam szczęście a z drugiej strach co będzie jak nie będę czuć i kiedy mam reagować... -
Kiarka wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie o ruchy dziecka. Od kiedy należy czuć regularnie? Co to znaczy wgl regularnie? Jak często? Na tym etapie gdzie jesteśmy jak często je czujecie?
Odkąd zaczęłam czuć ruchy to z jednej strony poczułam szczęście a z drugiej strach co będzie jak nie będę czuć i kiedy mam reagować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 09:16
Kiarka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wczoraj byłam na badaniach połówkowych. Badanie było bardzo dokładne, pani z pół godziny oglądała, mierzyła i wszystko sprawdzała. Bardzo skupiła się na serduszku by sprawdzić czy wszystko jest w porządku, bo w razie niejasności wysyła na echo serca. Ale na szczęście wszystko dobrze ❤️
Maluch ma prawie 400 g! Piękny, zdrowy chłopczyk. Podczas badania bawił się stopa i przykładał ją do głowy, robił też śliczne buziaki, ma śliczne usta 🥰
I zmierzyła też od razu szyjkę, ma ponad 5 cm więc super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2023, 11:15
bebag, Kiarka, nika647, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie o ruchy dziecka. Od kiedy należy czuć regularnie? Co to znaczy wgl regularnie? Jak często? Na tym etapie gdzie jesteśmy jak często je czujecie?
Odkąd zaczęłam czuć ruchy to z jednej strony poczułam szczęście a z drugiej strach co będzie jak nie będę czuć i kiedy mam reagować...
Ja zaczęłam 22 tydzień ale też nie czuję jeszcze regularnie, głównie ruchy czuje w nocy i jak zjem np po obiedzie gdy się położę na chwile. Czasem np zdarza mi się dostać kopniaka w sklepie jak czekam w kolejce ale to raczej są pojedyncze sytuacje😊 -
Odkąd zaczęłam czuć ruchy to z jednej strony poczułam szczęście a z drugiej strach co będzie jak nie będę czuć i kiedy mam reagować...
Ja tak na dobrą sprawę zaczęłam czuć ruchy/kopnięcia ok tydzień temu. Mniej więcej koło południa uaktywnia się jeżeli ja troszkę odpoczywam, wieczorem też czuć takie stukanie. Wcześniej czułam rzadko, jakieś delikatne smyrniecia i nie codziennie. Teraz już czuje codziennie. Ale to moja druga ciąża, przy pierwszej może być to trochę później. -
nika647 wrote:Lila, Nadziejka - gratulacje dziewczynek i super że wszystko dobrze❤️
Mój lekarz próbował wczoraj zrobić zdjęcie 3d ale dziecko mi się ukrywało wciskając pyszczek w macicę 🙈 zapisałam się już na USG III trymestru, na 15.06, potem mamy w planach urlop, więc fajnie że ta wizyta będzie chwilę przed wyjazdem. lekarz stwierdził że im wcześniej tym lepiej w tym wypadku, bo w 3 trym im dziecko większe tym już mniej widać. No i może uda się zrobić jakieś ładne zdjęcie w 3d.
Moja kruszyna ma taką pozycję już 3 badanie z rzędu 😅 myślałam że może wczoraj na połówkowych uda mi się dostać piękne zdjęcie ale trzeba było ją szturchać żeby coś na chwilę się obróciła 🤣 ale jak to mój lekarz mówi "oo i znowu przytula się do mamy " 😅nika647 lubi tę wiadomość
-
Lila - uparciuchy straszne🤪
Ja właśnie jestem po wizycie u fizjo - bolało mnie spojenie łonowe, okazało się że to więzadła wokół spojenia i te z tyłu, w zasadzie wokół całej miednicy. Wszystko mi super wykasowała i nakleiła taśmy na plecy, bo okazało się najbardziej boli mięsień gruszkowaty (objaw jak przy rwie kulszowej ale w ciąży znacznie częściej problemem jest m. Gruszk.) Idę za tydzień znowu. Muszę się dowiedzieć u mojego lekarza czy nie mam przeciwskazan do igieł, bo to mogłoby przynieść ulgę na dłużej. -
Witam się po połówkowych dzisiaj 22 tudzien i 3 dzień także czas leci jak szalony. Z małym wszystko dobrze waży 487g zmierzyć się nie dał niestety tak szalał.
Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży bo nie podoba lekarzowi się ułożenie pępowiny jest za blisko wyjścia szyjki i już dzisiaj wiem że będzie przez to cc ale jeszcze mam to skonsultować z profesorem Preis. Także wracam do domku i dzwonie się zarejestrować. I do końca ciąży zakaz pracy oczywiście i tym razem kłócić sie nie będę 😢nika647, Muszka1, Kiarka lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Witam się po połówkowych dzisiaj 22 tudzien i 3 dzień także czas leci jak szalony. Z małym wszystko dobrze waży 487g zmierzyć się nie dał niestety tak szalał.
Dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży bo nie podoba lekarzowi się ułożenie pępowiny jest za blisko wyjścia szyjki i już dzisiaj wiem że będzie przez to cc ale jeszcze mam to skonsultować z profesorem Preis. Także wracam do domku i dzwonie się zarejestrować. I do końca ciąży zakaz pracy oczywiście i tym razem kłócić sie nie będę 😢