X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    będzie dobrze słońce głowa do góry! maluszek czuje że się smucisz a to nie pomaga.... ja wiem że może być ciężko ale uśmiechnij się będzie dobrze :) jesteś pod bardzo dobrą opieką i nie dopuszczą, żeby coś złego się stało...

moja ciocia urodziła w 28 tygodniu ciąży Julka jest dzisiaj super dziewczynką nie widać po niej że jest wcześniakiem, rozwija się prawidłowo ma więcej energi niż nie jeden jej rówieśnik donoszony. Wbrew pozorom teraz medycyna jednak jest lepsza i są już w stanie pomóc wcześniaczkom :) Mocno ściskam i trzymam mocno kciuki buziaki <3
    Dziękuję 😘 ja się bardziej boję ze coś się stanie w domu tzn ze mały przerwie te naczynia i będzie krwotok. Jak coś takiego się stanie mają 3 minuty na wyciągnięcie go a w 3 minuty to ja nie dojadę do szpitala nawet. To jest właśnie cały ten problem moich nerwow.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Dziękuję 😘 ja się bardziej boję ze coś się stanie w domu tzn ze mały przerwie te naczynia i będzie krwotok. Jak coś takiego się stanie mają 3 minuty na wyciągnięcie go a w 3 minuty to ja nie dojadę do szpitala nawet. To jest właśnie cały ten problem moich nerwow.

spokojnie!
    mnie też strasznie nastraszyli z tą kiłą i że antybiotyk mocno wpłynie na dziecko, że mała będzie miała ogromne wady i co tylko.... po rozmowie z ordynatorką oddziału powiedziała otwarcie, że to tylko straszaki i że im bardziej się denerwuję tym gorzej... u ciebie też tak jest im bardziej się denerwujesz tym gorzej... jest ryzyko ale na nie nie masz wpływu... będzie dobrze :) maluch rośnie i to jest najważniejsze, że nic się nie dzieje :)

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, ja też trzymam kciuki i jestem pewna, że będzie dobrze. Przestrzegasz zaleceń, leżysz, za chwilę będziesz bezpieczna w szpitalu. Pooglądaj jakieś fajne seriale i poczytaj książki, żeby zająć czymś głowę :) Nie bój się sterydów, kobiety jak muszą to zniosą wszystko, a jeszcze ciężarne kobiety z wyrzutem adrenaliny, tym bardziej :)

Umka lubi tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Ja myślę że to nie jest tak łatwo przerwać te naczynia pępowiny, oczywiście nie znam się na tym, ale może pod koniec ciąży, kiedy dziecko jest już duże i ciężkie i schodzi niszej to ryzyko jest większe, pewnie dlatego chca rozwiązać tę ciąże tak wcześnie.
    Sterydy- trochę bolą, ja też jestem wrażliwcem i nie patrzę na igłę nawet przy pobieraniu krwi, odwracam głowę, ale te dwa zastrzyki jakoś przetrwałam, trochę tyłek bolał, fakt ale cieszyłam się że wyrazie czego to płuca dostały przyspieszenie o te kilka tygodni. Teraz też już odliczam dni to końca tego tygodnia bo po 24 tyg już można podać w razie czego, w czwartek ma wizytę, zobaczymy co szyjka🙂

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście się bardzo dobrze czuje chociaż astma mi dokucza od 2 dni no ale wszystko kwitnie wiadomo że jest to gorszy okres dla astmatyków. I chyba to mnie tak wkurza że czuję się super a nic nie mogę. To takie marnowanie energii. Ale jestem grzeczna i leżę.
    Też myślalam ze w moim przypadku to straszenie i pierwszych dwóch lekarzy brzydko mówiąc olałam. Ale jak już profesor mi nakreślił jak to wygląda to jest to poważne niestety.
    Te naczynia malay może przerwac w każdej chwili wystarczy że przyciśnie główka chociaż leżał jeszcze w poprzek albo rączka złapie i pociągnie i będzie tragedia. I nie mam na to wpływu.
    Tak jak te naczynia myślałam że to moja wina że ja coś zrobiłam nie tak że może stres no bo pogrzeb babci miałam a była mi jak matka więc strasznie to przeszłam. A może jak nie wiedziałam o ciąży to wypiłam kieliszek wina z koleżanką i chociaż zdążą mi się to raz w roku w jej urodziny to już oczywiście powiązałam sobie to. Potem było że to kara że odeszłam z fundacji bo się bałam ich machlojek a harowałam tak za free czasami po 12 godzin na dobę. No ale lekarz uspokoił ze na to wpływu też nie miałam że tak się poprostu dzieje w 1% ciąż.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Ja myślę że to nie jest tak łatwo przerwać te naczynia pępowiny, oczywiście nie znam się na tym, ale może pod koniec ciąży, kiedy dziecko jest już duże i ciężkie i schodzi niszej to ryzyko jest większe, pewnie dlatego chca rozwiązać tę ciąże tak wcześnie.
    Sterydy- trochę bolą, ja też jestem wrażliwcem i nie patrzę na igłę nawet przy pobieraniu krwi, odwracam głowę, ale te dwa zastrzyki jakoś przetrwałam, trochę tyłek bolał, fakt ale cieszyłam się że wyrazie czego to płuca dostały przyspieszenie o te kilka tygodni. Teraz też już odliczam dni to końca tego tygodnia bo po 24 tyg już można podać w razie czego, w czwartek ma wizytę, zobaczymy co szyjka🙂
    Też odwracam głowę ale mało to daje ☺️ ja od dziecka widok krwi i igly to dla mnie najgorsze zło. Na pobranie krwi z dzieciakami chodzi mój mąż bo ja to mam odrazu odjazd. Pamiętam jak w pracy przyszedl do mnie kucharz po bandaż bo sobie rozciął rękę a ja fik i leżę i zamiast ja jego ratować i tamować krew to on mnie ratował 🤣

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos igieł to mnie nie rusza, choć przyznam że zastrzyków z heparyny mam już dość ;) ale mój mąż też bardzo słabo znosi wszelkie procedury medyczne i jak leżałam kiedyś z córką w szpitalu, akurat jak poszłam pod prysznic wzięli ją na pobranie krwi więc on poszedł z nią. Wróciła sama córka na rękach u pielęgniarki - więc pytam gdzie mąż, a pielęgniarka na to że zemdlało mu się i leży u nich na kozetce, żebym po niego przyszła za 10 minut jak dojdzie do siebie :D

age.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam na moj vinted wystawiam ubranka , przy większej ilości nalicza się rabat.https://www.vinted.pl/member/101247896-mczarna93

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w piątek na pobraniu krwi ( swojej) z dziećmi bo nie miałam z kim ich zostawić, a starszak tak marudził rano że nie zaprowadziłam go do przedszkola. I córka - niecałe 3 lata weszła ze mną i cały czas patrzyła co położna robi, na igłę, na moją rękę, trzymała mnie za rękę i na koniec powiedziała: już mamusiu, byłas bardzo dzielna🙂 , a syn schował się za drzwiami w korytarzu😅

bebag lubi tę wiadomość

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ten sam typ - nie rusza jej nic. Nawet jak jej pobierają, choć przyznam że jak miala 2 lata leżałyśmy w szpitalu i to była trauma bo kłuli ją tam dwa razy dziennie, ale jak widać trauma przeszła i wdała się raczej we mnie, nie w tatę :D

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hardcorowe dzieci macie 😁
    Nie nie ja z igłami się nie polubie. Kiedyś dostałam w prezencie zabieg okazało się że to akupunktura spierniczalam z gabinetu szybciej niż potrafiłam. Po drodze oddałam jakiejś kobiecie ten bon usta miała zrobione więc się nie bała.

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio chciało się śmiać jak byliśmy u rodziny i musiałam zmierzyć cukier. Jeden z chłopców odwrócił głowę przerażony i przytulił się do taty jak tylko opowiedziałam na czym to polega, za to jego młodszy brat siedział koło mnie cały czas i wpatrywał się w to co robię z wielką fascynacją 😃

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam kokon szyc :)
    W sumie nie wiem po co mi on ale wszyscy teraz kokony kupują to sobie uszylam 🤣🤣🤣

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    W sumie nie wiem po co mi on ale wszyscy teraz kokony kupują to sobie uszylam 🤣🤣🤣
    Fajnie! Ja uszyłam córce taki super duży i śliczny, z dodatkowa wkładka, teraz kupiłam używany ale jest dużo mniejszy i mniej wypełniony. Chyba go trochę wypełnię, miałam gdzieś kulkę silikonowa, ale nie wiem czy nie wyrzuciłam.
    Od kilku dni mam takie skurcze w łydkach że ten mój aspargin chyba już nie daje rady. Znalazłam pueria czysty magnez ponoć aż 400mg magnezu w 4 tabl. I chyba to kupie.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilę temu rozmawiam z koleżanką która leżała w szpitalu od 35 tygodniu co prawda tylko 5 dni ba wody się sączyły ale uświadomiła mnie ze jak mnie uziemia w łóżku to nie koniecznie będę sia mogła chodzić kąpać ona nie mogła wstawać i ojej już sobie wyobraziłam jka ja będę cuchnąć jak mi zabronią wstawać całkowicie 😲😲😲
    W domu dwa dni prysznic na 3 kąpiel w wannie i tak cały czas teraz aż do szpital więc jest spoko. Jezu moja wyobraznia za bardzo działa

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde może są suche mydła jakieś bo szampon jest i zaraz go zamówię wrazie czego.

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Dziewczyny pochwalcie się tymi kokonami hand made. Ja nie mam maszyny (ani zdolności) wiec zostaje mi coś kupić...

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Kurde może są suche mydła jakieś bo szampon jest i zaraz go zamówię wrazie czego.
    Są takie chusteczki do higieny intymnej i do odświeżania całego ciała. Ewentualnie woda termalna albo woda z musteli taka dla dzieci i chusteczki albo ręczniczki tami albo duże waciki. Ale tak na dłuższą metę to są słabo😅

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53a9110e3a07.png
    To mój dla córci❤️

niezapominajk_aa, Muszka1, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny 🥰🥰 Podziwiam talent!

age.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ