WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Z szyjka niby im więcej ciąż tym gorzej ale to jak piszesz loteria. Mnie z synem pamiętam jak dziś złapało na środku tesco. Taki ucisk w kroczu że nie mogła iść. Mąż się zrobił blady bo nie byłam w stanie ani zrobić zakupie do końca ani iść do auta. Wkoncu poszłam do samochodu on szybko 0oszedl.zaplavic i odrazu na szpital.
-
Ja po wizycie, szyjka ok, 32mm. Małego nie mierzył, tętno 157. Ja na wizytę zapomniałam karty ciazy, a potem z przychodni nie wzięłam moich badań i zaleceń. Muszę po nie wrócić🙈 dramatycznie jest z moją pamięcią😎
-
zosiasamosia wrote:
Jedynie Kruszynka nie współpracuje i nie chce pokazać się do zdjęć 🙈 modelką chyba nie będzie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 13:57
bebag, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość
-
Mój by zrobił tylko dzieciak nie współpracuje. Dziś już było spore opóźnienie więc załatwione były tylko sprawy najwyższej wagi: szyjka, tętno, skierowania, zwolnienie i kolejne terminy wizyt. Mam już umówione wizyty do sierpnia.
-
Tkpom wrote:Mój nie robi fotek jak już to zwykle a za 3d trzeba zapłacić 360zl dodatkowo.
360zł 😱 za jedno kliknięcie na USG i zmianę widoku z 2D na 3D. Ja rozumiem, że zdjęcia 3D to tylko taki bajer i dodatek no ale bez przesady. Cena z kosmosu.
Ja jeszcze 3tyg pracy i idę na zasłużone wolne 🥰 -
zosiasamosia wrote:360zł 😱 za jedno kliknięcie na USG i zmianę widoku z 2D na 3D. Ja rozumiem, że zdjęcia 3D to tylko taki bajer i dodatek no ale bez przesady. Cena z kosmosu.
Ja jeszcze 3tyg pracy i idę na zasłużone wolne 🥰
Jak nie to pójdę prywatnie żeby wrazie czego mieć pamiątkę jakąś.
Mam możliwość konsultacji w Warszawie u dr Michała Lipy i nie wiem co robić jechać nie jechać. Mam taki metlik w głowie że ogarnąć się nie mogę -
Jeśli miałoby Cię to w jakiś sposób uspokoić czy dodać pewności, że wszystko co można jest poczynione to chyba dla własnego psychicznego spokoju bym pojechała. Ale musisz się zastanowić sama co będzie najlepsze.
Ja i pewnie reszta tu dziewczyn jesteśmy myślami z Tobą i mam nadzieję że obędzie się bez problemów.nika647, bebag lubią tę wiadomość
-
Wczoraj mój syn przyszedł się przytulić i położył głowę na brzuszku tzn tak oparł się delikatnie. Jak dostał kopa od brata tak odskoczył zaskoczony i nie wiedział co się stało. Chłopak zaniemówił i oczy wielkie zrobił co to się wydarzyło. Pierwszy raz młody w brzuszku tak kopnął mocno.
-
Mi na prenatalnych (I trym) na NFZ lekarka strzeliła fotkę 3D na standardowych wizytach tego nie ma, mimo że to wizyty prywatne. Ale też jakoś mi specjalnie na tym nie zależy, ja mało sentymentalna jestem próbuję właśnie odnaleźć kartę pierwszej ciąży i nie mam pojęcia czy ją schowałam czy wyrzuciłam 🙃
Dziś mam wizytę a w poniedziałek połówkowe, bardzo jestem ciekawa jak tam młoda rośnie, bo mi jakoś wagi nie przybywa mimo że apetyt dopisuje -
Gratuluje wszystkich udanych wizyt 🥰
Ja też nie marnuję czasu, w tym tygodniu zaliczyłam fizjoterapeutkę uroginekologiczną (bez obaw, całe badanie,masaż i reszta przebiegły bez zdejmowania gaci czego się tak bałam, po prostu pani zaleca ubrac się w wygodne, cienkie legginsy i jest okej) I zapisałam nas z mężem do szkoły rodzenia Zadzwonilam w idealnym momencie bo zajęcia startują za tydzień będzie ich 8-10 1x w tygodniu więc akurat do 30-32 tygodnia skończęnika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, dziś tak się mała wystawiła że nawet ja już zobaczyłam że to na 100% dziewczynka poza tym wszystko dobrze, wazy już 450g i fika jak szalona! Szyjka długa 39mm i zamknięta więc jutro jadę z mężem na weekend
Kolejna wizyta u mnie za ponad miesiąc i na niej już wezmę zwolnienie
Teraz jeszcze w poniedziałek połówkowe ale jestem pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 13:48
nika647 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, niech maluszki zdrowo rosną ❤️
Ja za niecałe 2 tygodnie mam wizytę, już nie mogę się doczekać, ciekawa jestem ile już waży maluszek. Wierci się i kopie, Mąż przyłożył rękę i poczuł wczoraj kopniaka,po raz pierwszy! Był wzruszony 😍
Ciuszki mam w większości skompletowane, torbę niedługo będę przygotowywać chociaż kupione mam większość rzeczy. W sumie z droższych to jeszcze wozek został do kupienia. Czas leci jak szalony, to już ponad połowa ciąży za nami!nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
W poniedziałek mam wizytę w patologii ciąży już się nie mogę docznoje eaz kać chocisie jakoś tej wizyty nie wiem czemu.
Dzwonili do mnie z pracy że jakaś laska przyszła mnie zastępować i powywalala moje rzeczy z szafki (szafka była na klucz) to co chciała sobie zostawiła no wściekłam się normalnie. Zadzwoniłam do Dyrektora co tam się dzieje i dlaczego moje rzeczy są na śmietniku (ubrania, jakieś osobiste rzeczy biurowe itd) a on w szoku. Już laska dostała upomnienie z wpisem do akt i ma odkupić to co wywaliła i oddać to co zabrała. No ale co za suka już widzę jak mi rozwala zespół o to co stworzyłam przez prawie 2 lata 😭😭😭 -
Katia89 wrote:Czy zauważyłyście u siebie wyciekający pokarm? Ja przy delikatnym ucisku widzę że wycieka, a po spędzeniu czasu na dworze w cieplejszy dzień to już w ogóle, wystarczy dotknąć i leci kropelkami
-
Po ciepłym prysznicu czasem jak otre ręką o pierś to czuję mokre i mam takie białe punkciki więc ewidentnie już pokarm się produkuje.
-
Hej. Ja dziś byłam u diabetologa. Tak jak przeczuwałam, dostałam insulinę. Na razie mam nie brać, ale w razie czego już mam mieć, bo przez te skurcze dużo leżę, no i wiadomo przez to leżenie cukry rosną. A i oczywiście usłyszałam znowu, że jestem za chuda! 😐 Ostatnio mam duży apetyt i jem wiecej, ale tylko to co dozwolone przy cukrzycy, więc teraz właściwie dopiero wróciłam do wagi sprzed ciąży. Dla mnie to super, że waga cokolwiek się ruszyła w górę, no ale doktor narzeka 🙄