X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szyjka niby im więcej ciąż tym gorzej ale to jak piszesz loteria. Mnie z synem pamiętam jak dziś złapało na środku tesco. Taki ucisk w kroczu że nie mogła iść. Mąż się zrobił blady bo nie byłam w stanie ani zrobić zakupie do końca ani iść do auta. Wkoncu poszłam do samochodu on szybko 0oszedl.zaplavic i odrazu na szpital.

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, szyjka ok, 32mm. Małego nie mierzył, tętno 157. Ja na wizytę zapomniałam karty ciazy, a potem z przychodni nie wzięłam moich badań i zaleceń. Muszę po nie wrócić🙈 dramatycznie jest z moją pamięcią😎

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ, lekarz bez problemu drukuje mi zdjęcia 2D i 3D. Mam bardzo fajnego lekarza.

Jedynie Kruszynka nie współpracuje i nie chce pokazać się do zdjęć 🙈 modelką chyba nie będzie 😁

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:

Jedynie Kruszynka nie współpracuje i nie chce pokazać się do zdjęć 🙈 modelką chyba nie będzie 😁
    Może właśnie będzie tylko negocjuje stawkę🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2023, 13:57

bebag, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie robi fotek jak już to zwykle a za 3d trzeba zapłacić 360zl dodatkowo.

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by zrobił tylko dzieciak nie współpracuje. Dziś już było spore opóźnienie więc załatwione były tylko sprawy najwyższej wagi: szyjka, tętno, skierowania, zwolnienie i kolejne terminy wizyt. Mam już umówione wizyty do sierpnia.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Mój nie robi fotek jak już to zwykle a za 3d trzeba zapłacić 360zl dodatkowo.

360zł 😱 za jedno kliknięcie na USG i zmianę widoku z 2D na 3D. Ja rozumiem, że zdjęcia 3D to tylko taki bajer i dodatek no ale bez przesady. Cena z kosmosu.

Ja jeszcze 3tyg pracy i idę na zasłużone wolne 🥰

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    360zł 😱 za jedno kliknięcie na USG i zmianę widoku z 2D na 3D. Ja rozumiem, że zdjęcia 3D to tylko taki bajer i dodatek no ale bez przesady. Cena z kosmosu.

Ja jeszcze 3tyg pracy i idę na zasłużone wolne 🥰
    Te 360 to i tak jedna z niższych cen w Gdansku. Ale to prawda zmiana głowicy usg i już taki koszt. Może 6 czerwca u profesora będzie chciał się pokazać i tak place u niego 500 więc mam nadzieję że prócz konsultacji odnośnie naczyń i przebiegu dalszej ciąży zrobi chociaż jedna fotkę.
    Jak nie to pójdę prywatnie żeby wrazie czego mieć pamiątkę jakąś.
    Mam możliwość konsultacji w Warszawie u dr Michała Lipy i nie wiem co robić jechać nie jechać. Mam taki metlik w głowie że ogarnąć się nie mogę

age.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałoby Cię to w jakiś sposób uspokoić czy dodać pewności, że wszystko co można jest poczynione to chyba dla własnego psychicznego spokoju bym pojechała. Ale musisz się zastanowić sama co będzie najlepsze.

Ja i pewnie reszta tu dziewczyn jesteśmy myślami z Tobą i mam nadzieję że obędzie się bez problemów.

nika647, bebag lubią tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój syn przyszedł się przytulić i położył głowę na brzuszku tzn tak oparł się delikatnie. Jak dostał kopa od brata tak odskoczył zaskoczony i nie wiedział co się stało. Chłopak zaniemówił i oczy wielkie zrobił co to się wydarzyło. Pierwszy raz młody w brzuszku tak kopnął mocno.

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na prenatalnych (I trym) na NFZ lekarka strzeliła fotkę 3D :D na standardowych wizytach tego nie ma, mimo że to wizyty prywatne. Ale też jakoś mi specjalnie na tym nie zależy, ja mało sentymentalna jestem ;) próbuję właśnie odnaleźć kartę pierwszej ciąży i nie mam pojęcia czy ją schowałam czy wyrzuciłam 🙃
    Dziś mam wizytę a w poniedziałek połówkowe, bardzo jestem ciekawa jak tam młoda rośnie, bo mi jakoś wagi nie przybywa mimo że apetyt dopisuje :O

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich udanych wizyt 🥰
    Ja też nie marnuję czasu, w tym tygodniu zaliczyłam fizjoterapeutkę uroginekologiczną (bez obaw, całe badanie,masaż i reszta przebiegły bez zdejmowania gaci czego się tak bałam, po prostu pani zaleca ubrac się w wygodne, cienkie legginsy i jest okej) I zapisałam nas z mężem do szkoły rodzenia :) Zadzwonilam w idealnym momencie bo zajęcia startują za tydzień :) będzie ich 8-10 1x w tygodniu więc akurat do 30-32 tygodnia skończę:)

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, dziś tak się mała wystawiła że nawet ja już zobaczyłam że to na 100% dziewczynka :) poza tym wszystko dobrze, wazy już 450g :O i fika jak szalona! Szyjka długa 39mm i zamknięta więc jutro jadę z mężem na weekend :D

Kolejna wizyta u mnie za ponad miesiąc i na niej już wezmę zwolnienie :)

Teraz jeszcze w poniedziałek połówkowe ale jestem pozytywnie nastawiona po dzisiejszej wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2023, 13:48

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny, niech maluszki zdrowo rosną ❤️

Ja za niecałe 2 tygodnie mam wizytę, już nie mogę się doczekać, ciekawa jestem ile już waży maluszek. Wierci się i kopie, Mąż przyłożył rękę i poczuł wczoraj kopniaka,po raz pierwszy! Był wzruszony 😍
    Ciuszki mam w większości skompletowane, torbę niedługo będę przygotowywać chociaż kupione mam większość rzeczy. W sumie z droższych to jeszcze wozek został do kupienia. Czas leci jak szalony, to już ponad połowa ciąży za nami!

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zauważyłyście u siebie wyciekający pokarm? Ja przy delikatnym ucisku widzę że wycieka, a po spędzeniu czasu na dworze w cieplejszy dzień to już w ogóle, wystarczy dotknąć i leci kropelkami

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę w patologii ciąży już się nie mogę docznoje eaz kać chocisie jakoś tej wizyty nie wiem czemu.

Dzwonili do mnie z pracy że jakaś laska przyszła mnie zastępować i powywalala moje rzeczy z szafki (szafka była na klucz) to co chciała sobie zostawiła no wściekłam się normalnie. Zadzwoniłam do Dyrektora co tam się dzieje i dlaczego moje rzeczy są na śmietniku (ubrania, jakieś osobiste rzeczy biurowe itd) a on w szoku. Już laska dostała upomnienie z wpisem do akt i ma odkupić to co wywaliła i oddać to co zabrała. No ale co za suka już widzę jak mi rozwala zespół o to co stworzyłam przez prawie 2 lata 😭😭😭

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Czy zauważyłyście u siebie wyciekający pokarm? Ja przy delikatnym ucisku widzę że wycieka, a po spędzeniu czasu na dworze w cieplejszy dzień to już w ogóle, wystarczy dotknąć i leci kropelkami
    Nie ale strasznie boli mnie lewa pierś tak jakby właśnie zbierało się dużo pokarmu bo jest też taka bardzo nabrzmiała

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ciepłym prysznicu czasem jak otre ręką o pierś to czuję mokre i mam takie białe punkciki więc ewidentnie już pokarm się produkuje.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg piersi lekarka mi powiedziała że produkcja pokarmu już w toku, ale nie mam na razie żadnych wycieków ;) choć moje piersi są tak obolałe i obrzmiałe że właściwie niedotykalne więc nic tam nie naciskam ;)

age.png
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś byłam u diabetologa. Tak jak przeczuwałam, dostałam insulinę. Na razie mam nie brać, ale w razie czego już mam mieć, bo przez te skurcze dużo leżę, no i wiadomo przez to leżenie cukry rosną. A i oczywiście usłyszałam znowu, że jestem za chuda! 😐 Ostatnio mam duży apetyt i jem wiecej, ale tylko to co dozwolone przy cukrzycy, więc teraz właściwie dopiero wróciłam do wagi sprzed ciąży. Dla mnie to super, że waga cokolwiek się ruszyła w górę, no ale doktor narzeka 🙄

age.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ