WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po wizycie, wszystko w porzadku, malutka rośnie ma już 600 g 😍 nawet dziś ustawiła się na chwile do zdjęcia 😅
No i dostałam skierowanie na krzywa cukrową także no 🙈nika647, niezapominajk_aa, Muszka1, bebag, Nadziejka30, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:My już po wizycie, wszystko w porzadku, malutka rośnie ma już 600 g 😍 nawet dziś ustawiła się na chwile do zdjęcia 😅
No i dostałam skierowanie na krzywa cukrową także no 🙈 -
Lecą mi teraz te tygodnie szybciej niż w 1 trymestrze. Za tydzień w czwartek już kolejna wizyta, dziś oddawałam krew na toxo, krzywą pewnie po wizycie zrobię.
-
Cześć Dziewczyny! Witam się w 21 tygodniu JUŻ!!
dzisiaj byłam na rzęsach
15.05 połówkowe, 16.05 krew i obciążenie glukozą
17.05 Fryzjer
a potem 25.05 standardowa wizyta u Gina, jeszcze w międzyczasie Ortodonta.
Mam wrażenie że w Maju to chyba rekord wszystkiego pobijam w realizowanych wizytach wszelakich.
Majówka jak zawsze zleciała za szybko ... Ale przyjemnie, u rodziców, nawet ognisko było
Dołączam do szydełkowego grona Choć ostatnimi czasy weny i chęci brak to jednak druty i szydełka zawsze wiem gdzie są w domu
Tkpom planuję zakup maszyny nowej... Masz coś godnego polecenia? Tak do max 1500 zł
A sama wsiadam w działkę coraz mocniej, przywiozłam od mamy sadzonki - pomidory, pory, selery, teraz zrobić miejsce i sadzić jak się zrobi ciepło
Kwiatki które posiałam zaczynają wychodzić z ziemi Radość 1000
Nasza panienka zaczyna fikać w brzuchu, łożysko na przedniej ścianie, ale czasem ją czuję jak się wierci
Muszka możesz dopisać na 1 stronie imię u mnie Felicjanika647, Muszka1, bebag, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja po dwóch dniach w pracy nie pamiętam już, że była jakaś majówka
A tak na poważnie to na 2.05 wróciliśmy do domu, a po południu pojechaliśmy do mojej mamy i 3.05 znowu powrót i od razu do pracy, przyznam że jestem dziś chyba bardziej zmęczona niż po standardowym tygodniu
Zainspirowałyście mnie rozmowami o szlafroku i zamówiłam dziś dwie koszule nocne, żeby mieć już na wszelki wypadek. Jestem wierna italian fashion Szlafrok mam taki grubszy bawełniany i na pewno zabieram go do szpitala, czuję się komfortowo jak mam na sobie coś poza koszulą
Też mam połówkowe 15.05 ale wcześniej 12.05 standardowa wizyta u mojej lekarki. Niewiarygodne że jest już maj, czas strasznie szybko leci.
Mała bryka już brzuchu mocno, wczoraj wieczorem tak szalała, że jestem pewna, że gdybym miała siłę zwlec się z łóżka i iść do męża - wyczułby już te kopniaki jutro małż ma urodziny, muszę dziś zakręcić brownie, a jutro zrobić ramen - w ramach urodzinowej celebracjinika647 lubi tę wiadomość
-
To jeśli Muszka mogę prosić o wpisanie 15.05 polowkowych ☺️byłabym wdzięczna. U nas prawdopodobnie Maja będzie ☺️😁ale to musi lekarz potwierdzić na wizycie czy dziewczynka na 100%☺️
nika647, Umka lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Hej. U Nas dobrze, czas tak szybo leci. Dużo się dzieje. Trochę chorwalam i ja i mój syn, więc było trochę bieganie po lekarzach. Dziś zrobiłam sobie badanie Ogólne morfologie, tsh i Mocz, bo w środę mam połówkowe. Już zaczynam coraz bardziej planowac co kupić, co poszukać. Ale tak na 100% zacznę w cxerwcu jak będę już na wolnym. A jak się czujecie? Ruchy czuję coraz wyraźniejsze, już nie mogę się odczekać kolejnej wizyty. U nas ciężko z wyborem imienia. Robimy listę i narazie powoli wykreślamy co się nie podoba jednak. Będzie ciężko 🙈 pozdrawiamNiedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/ -
Jeffcia - kciuki za połówkowe!
Ja mam wizytę standardowa w czwartek.
Dziś mnie mocniej pobolewa/twardnieje brzuch. Rozluznialam oddechem, delikatnymi ćwiczeniami ale ulga na chwilę i potem znowu to samo. -
Czesc Dziewczyny Sennosc mnie odciela od forum, ale nadrobilam troche.
Tkpom, kciuki by wszystko bylo dobrze.
Dziewczyny, gratuluje wynikow wizyt
My bylismy na wizycie w piatek, wszystko dobrze, corcia ma 280gr, rosniemy prawidlowo (odpukac), gin powiedziala, ze juz moznaby bylo robic polowkowe, bo wszystko ladnie widac. Polowkowe mamy 18.05, a przed tym jeszcze wizyta 15.05. Na polowkowych poprosze o skierowanie na echo serduszka, gin chyba obawia sie mojego wieku i dmucha na zimne.
Z narzutka swietny pomysl, skorzystam i poszukam sobie taka Szlafrok do mnie jakos nie przemawia. Natomiast z koszulami to w ogole horror, wszystko co widze jest albo obrzydliwe, albo wrecz straszy, albo nie ma mojego rozm. Chyba zostane przy jakims duzym dlugim shircie.
Bylismy w sobote w sklepie z wozkami i fotelikami by podotykac i poogladac. Ceny szok. Ale juz wiem ze nosidelko z baza beda britax romer obrotowe. Spacerowke bede jeszcze dobierac. Ogolne wrazenie - g...no za miliony, wiekszosc wozkow to jakies wiotkie cos, a cena od 2,5 w gore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2023, 04:37
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Umka - no niestety ceny wszystkiego co dla dzieci poszły do góry chyba o 100 % w stosunku do tego co było 3-4 lata temu. Pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży 6 lat temu i miałam powrzucane do koszyka na allegro jakieś rzeczy, typu łóżeczko, pościel itd. wprowadzali wtedy 500+ na 2 dziecko i kolejne i wszystko co miałam w koszyku nagle zniknęło i pojawiły że oferty już o 30 % droższe...
-
Kurcze...rzeczywiście te ceny całej wyprawki dla bobasa to idą mocno w górę...I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
dzień dobry
zaglądam w przelocie co u was słychać mi jakoś brakuje czasu żeby tu zasiąść i pogawędzić troszkę mam tyle energi że ciężko mi usiedzieć na tyłku
Jestem po 2 dawce leku w czwartek kolejna i już ostatnia malutka się wierci i daje o sobie znać wczoraj nawet poczułam główkę jak leżałam na boku i miziałam brzuszek
czas zaczął lecieć jak szalony, 17 wizyta u gin i skierowanie na kolejne badania a 18 połówkowe
miłego tygodnia życzę
Nadziejka30, nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też ostatnio milczę i tylko zaglądam bo cieszę się wolnością po napisaniu magisterki 😅 Dziś byłam w laboratorium na pobraniu krwi do wizyty, którą mam w środę (10.05) razem z połówkowym. I przy okazji skontaktowałam się z położną, wieczorem ma do mnie oddzwonić i opowiedzieć jak wygląda jej opieka i umówimy się na spokojnie na wizytę w przychodni. Malutka się wierci nieziemsko ale bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję że pokaże nam buźkę na wizycie i wyjdę z jakimś ładnym zdjęciem ☺️ W zeszłym tygodniu oglądaliśmy wózki i foteliki, zgadzam się że ceny są kosmiczne. Coś już na oku mamy, ale nie zamawialiśmy bo wpadliśmy dosłownie przelotem, na 15 minut przed zamknięciem sklepu 😅😅 cieszę się że poświęcili nam czas mimo zbliżającego się zamknięcia, a nawet zostali dłużej. Udało się wykluczyć większość wózków, o których czytałam opinie na grupach i wybrać w naszym odczuciu, chyba taki który się sprawdzi. Zobaczymy z czasem 😆
Miłego dnia dla Was! ☺️nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej ja ostatnio kompletowałam swoją torbę i w sumie zostały mi gacie i staniki do kupienia tylko. Reszta albo już jest albo czekam na paczki.
Mąż mnie zapytał kiedy coś dla małego będziemy zamawiać i się rozpłakałam. Ale chyba zaczyna do niego coś docierać bo jest inny bardziej czuły i nawet zapyta jak się czuje. Ja w sumie nie chciałam robić wyprawki prócz tego co już mamy i dokupić rzeczy dla wcześniaka jakieś ale mąż powiedział że mam zamawiać i że musi być dobrze. Wkoncu jestem posłuszna bardzo i leżę. Zamówiłam dzisiaj dla małego kocyk bambusowy pleciony ake nie mam wogole głowy do tego. Co otworze stronę to mi łzy lecą. -
Tkpom -wszystkie tu wierzymy że będzie dobrze❤️ dobrze że mąż już staje na wysokości zadania, mężczyźni potrzebują więcej czasu. W 29tyg masz już iść do szpitala?
-
Tkpom wrote:W 29 tygodniu idę na konsultacje do Profesora i badania i wtedy ustali kiedy dokładnie mnie kładzie ale z tego co mówił ostatnio to w 30 tygodniu chciałby juz mnie uziemic na oddziale
-
Tkpom wrote:Hej ja ostatnio kompletowałam swoją torbę i w sumie zostały mi gacie i staniki do kupienia tylko. Reszta albo już jest albo czekam na paczki.
Mąż mnie zapytał kiedy coś dla małego będziemy zamawiać i się rozpłakałam. Ale chyba zaczyna do niego coś docierać bo jest inny bardziej czuły i nawet zapyta jak się czuje. Ja w sumie nie chciałam robić wyprawki prócz tego co już mamy i dokupić rzeczy dla wcześniaka jakieś ale mąż powiedział że mam zamawiać i że musi być dobrze. Wkoncu jestem posłuszna bardzo i leżę. Zamówiłam dzisiaj dla małego kocyk bambusowy pleciony ake nie mam wogole głowy do tego. Co otworze stronę to mi łzy lecą.
będzie dobrze słońce głowa do góry! maluszek czuje że się smucisz a to nie pomaga.... ja wiem że może być ciężko ale uśmiechnij się będzie dobrze jesteś pod bardzo dobrą opieką i nie dopuszczą, żeby coś złego się stało...
moja ciocia urodziła w 28 tygodniu ciąży Julka jest dzisiaj super dziewczynką nie widać po niej że jest wcześniakiem, rozwija się prawidłowo ma więcej energi niż nie jeden jej rówieśnik donoszony. Wbrew pozorom teraz medycyna jednak jest lepsza i są już w stanie pomóc wcześniaczkom Mocno ściskam i trzymam mocno kciuki buziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2023, 09:38
Umka lubi tę wiadomość
-
Też mi się wydaje że sterydy dostanę ale boję się bo niby bardzo bolą a ja na widok samej igly mdleje.
Mój mąż wczoraj usiadł wieczorem i tak patrzy na mnie i mówi kurde ja nie wiem jak Ty to wszystko ogarniałaś ja jestem padnięty. Był wczoraj w pracy, oczywiście dzieci zawiózł do szkoły i przedszkola,z synem u lekarza, zakupy i odkurzył dom a i naczynia do zmywarki wlozyl. Mówi że najgorsze to mu rozplanować wszytsko żeby wszędzie zdążyć. Może teraz po tych tygodniach doceni że większość zawsze robię ja.
Ja wczoraj zaczęłam szyć kokon dla małego. Nie lubię tak na raty ale czas zabiło dwa razpo 30 minut siedziałam przy maszynie więc miałam rozrywke i to w bezpieczny sposób.nika647, Muszka1 lubią tę wiadomość