WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:Ja swój oddałam ale używałam go 5 lat temu i tak się zastanawiam czy nie ma czegoś może lepszego od tego czasu.
Ogólnie to chce karmić normalnie piersią ale wiadomo wcześniaka nie pozwolą jeśli będzie w inkubatorze a jeśli to będzie możliwe chce aby dostał odrazu moje mleko
Naczytałam się troszkę o wcześniakach i jeśli się nic nie wydarzy złego po drodze to chce być gotowa w szpitalu bo nikt mi nie przywiezie niczego na już do Torunia. Przy starszych dzieciach miałam tyle pokarmu że spokojnie mogłam trojaczki nakarmić i odciągałam i mrozilam pokarm. -
Oby się urodził zgodnie z planem w 34 tygodniu to będzie pewnie dostawał butelkę. Jak się urodzi szybciej oby nie to sondą będzie karmiony. Ważne żeby urodził się zywy tak naprawdę. Ale czytam i czytam aby wiedzieć co i jak bo obsługa wcześniaka jest troszkę inna niż donoszonego maluszka.
Najlepiej jakbym mogła jechać i sobie obejrzeć na żywo laktator wtedy też przykładałam przez ciuchy wielkość itd. A teraz kicha muszę na oko przez neta kupić coś. -
Tkpom wrote:Oby się urodził zgodnie z planem w 34 tygodniu to będzie pewnie dostawał butelkę. Jak się urodzi szybciej oby nie to sondą będzie karmiony. Ważne żeby urodził się zywy tak naprawdę. Ale czytam i czytam aby wiedzieć co i jak bo obsługa wcześniaka jest troszkę inna niż donoszonego maluszka.
Najlepiej jakbym mogła jechać i sobie obejrzeć na żywo laktator wtedy też przykładałam przez ciuchy wielkość itd. A teraz kicha muszę na oko przez neta kupić coś. -
Jak tam po majówce dziewczyny? 😀
Ja dziś byłam na małych zakupach dla malutkiej 😍 a jutro idziemy na wizytę, zobaczyć co tam u niej ktoś jeszcze ma wizyty w najblizyszm czasie ? 😀 -
Hejka!
U mnie majówka intensywnie, grillowanie, wypad nad morze, jeżdżenie po rodzinach,bo dawno z częścią rodziny się nie widzieliśmy 😉
Z mezem kupiłam kilka ubranek dla małej 😉 a z resztą poczekam do czerwca/lipca☺️
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Mnie mimo zażywania magnezu złapał dziś taki skurcz łydki że biednego męża postawiłam na równe nogi 😒 Nie miał pojęcia co sie dzieje czemu tak piszczę i się wiję, napędzilam mu stracha 😑 Biorę asmag forte 3x1 przez te bóle brzucha które miałam, to mój pierwszy taki skurcz łydki w ciazy, przed ciąża mi się zdarzały sporadycznie ale jak zapominałam o magnezie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 16:24
-
My dziś mieliśmy połówkowe. Synuś zdrowy, ma najpiękniejsze stópki na świecie 😍 i kawał chłopa z niego, bo już 413g 😃 Szyjka skontrolowana, trzyma dobrze 👍
Po wizycie poszliśmy na małe zakupy. Kupiliśmy pierwsze body w myszkę miki i teraz ciągle je oglądamy jakie to malutkie i słodziutkie 😃❤️niezapominajk_aa, nika647, LILA_33, Muszka1, Umka, Nadziejka30, bebag lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Mnie mimo zażywania magnezu złapał dziś taki skurcz łydki że biednego męża postawiłam na równe nogi 😒 Nie miał pojęcia co sie dzieje czemu tak piszczę i się wiję, napędzilam mu stracha 😑 Biorę asmag forte 3x1 przez te bóle brzucha które miałam, to mój pierwszy taki skurcz łydki w ciazy, przed ciąża mi się zdarzały sporadycznie ale jak zapominałam o magnezie.
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Zastanawiam się czy kupować szlafrok... Na codzień nie chodzę w takim czymś, jak rodziłam zima to miałam no bo to zima ale teraz na lato to ciepło będzie i mam dylemat. Kupujecie? Bierzecie z domu?
Kupiłam piękny letni szlafrok w Home&you. Na wiosnę i lato idealny bo cienki,tak tylko żeby się przysłonić na oddziale gdyby było trzeba. W domu miałam ale takie typowe grube jesienne szlafroki. W tym zadam szyku na oddziale:) za to nie mam piżamy/koszuli, bo w domu śpię w spodenkach i podkoszulku xxl. Koszul nie lubię, może kupię jakaś piżamę "wyjściową" żeby wstydu nie było.
To mój szlafroczek:
https://home-you.com/pl/p/szlafrok-miriadisoni-72805-mix-szla?gclid=Cj0KCQjwr82iBhCuARIsAO0EAZxwTvcHQ5mM5hmbeKvXwczcGqiRqlaFFc9AnSezcrwdrbrE0XJWd48aAkXdEALw_wcB
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2023, 18:19
-
Ja mam taki cienki bawełniany, kupiony w pierwszej ciąży ale nie nosiłam go ani po pierwszym porodzie zima ani drugim- latem. W obu przypadkach na oddziale było mega gorąco😄
-
Muszka1 wrote:Kupiłam piękny letni szlafrok w Home&you. Na wiosnę i lato idealny bo cienki,tak tylko żeby się przysłonić na oddziale gdyby było trzeba. W domu miałam ale takie typowe grube jesienne szlafroki. W tym zadam szyku na oddziale:) za to nie mam piżamy/koszuli, bo w domu śpię w spodenkach i podkoszulku xxl. Koszul nie lubię, może kupię jakaś piżamę "wyjściową" żeby wstydu nie było.
To mój szlafroczek:
https://home-you.com/pl/p/szlafrok-miriadisoni-72805-mix-szla?gclid=Cj0KCQjwr82iBhCuARIsAO0EAZxwTvcHQ5mM5hmbeKvXwczcGqiRqlaFFc9AnSezcrwdrbrE0XJWd48aAkXdEALw_wcB
Śliczny ten szlafrok 😍
Tkpom też się zastanawiałam czy kupować szlafrok, ja w domu w sumie nie używam wcale, pytanie czy wgl mi się taki przyda do szpitala🤷♀️ -
LILA_33 wrote:Śliczny ten szlafrok 😍
Tkpom też się zastanawiałam czy kupować szlafrok, ja w domu w sumie nie używam wcale, pytanie czy wgl mi się taki przyda do szpitala🤷♀️
No właśnie też nie wiem bo latem są upały zazwyczaj. Zima się przydał na korytarzach jak trzeba bylo się przemieszczać. Może faktycznie tylko taki cieniutki kupić albo wziąść ja mam np takie narzutki i taka narzutkę do walizki. -
Taki szlafrok może się przydać jak będzie trzeba wyjść na zewnątrz albo pójść na rozmowę do lekarza
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Majówka zleciała nie wiadomo kiedy. Wróciłam do pracy. Powiedziałam szefowi że pracuje tylko do końca maja. Kamień z serca. Przyjęli wszyscy dobrze nowinę. Każdy dziwi się że to już ponad połowa za mną.
Co do szlafroków, w domu czasem używam taki cienki bawełniany, ale tylko jak wietrze mieszkanie lub jest trochę chłodniej. Ogólnie do szpitala zawsze miałam taki kardigan / narzutka z kapturem i kieszeniami oversize. Mi się najbardziej to sprawdzało. Bo czy na korytarz czy gdzieś do automatu czy na wizytę, nie trzeba świecić cyckami z piżamki. A do kieszeni telefon.nika647, LILA_33, bebag, Umka lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Cześć dziewczyny:)
Majówka zleciała nie wiadomo kiedy. Wróciłam do pracy. Powiedziałam szefowi że pracuje tylko do końca maja. Kamień z serca. Przyjęli wszyscy dobrze nowinę. Każdy dziwi się że to już ponad połowa za mną.
Co do szlafroków, w domu czasem używam taki cienki bawełniany, ale tylko jak wietrze mieszkanie lub jest trochę chłodniej. Ogólnie do szpitala zawsze miałam taki kardigan / narzutka z kapturem i kieszeniami oversize. Mi się najbardziej to sprawdzało. Bo czy na korytarz czy gdzieś do automatu czy na wizytę, nie trzeba świecić cyckami z piżamki. A do kieszeni telefon.
W sumie fakt, chociażby do takich czynności jednak warto mieć szlafrok, jakiś cieniutki żeby się okryć. -
Muszka śliczny szlafrok!🤩🤗
To ja mam coś w podobie tylko dłuższy ☺️ale z tyłu napis 'bride to be '😆 akurat nie rzucą się za bardzo,a że nie chodzę w szlafrokach to pewnie go spakuje do torby szpitalnej ☺️I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24