WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj napisałam do mojego smsa wyrzuciłamu wszystko co mi na sercu leżało. Wolałam tak niż żeby dzieci słyszały co mam do powiedzenia a w nerwach człowiek nie zawsze się umie zahamować. Dziwnie na mnie patrzy teraz ale zajmuje się domem.
Dzwonili z pracy kiedy wracam bo nie ogarniają. Wiedziałam że tak będzie ale mogę przez meile im wysyłać co i jak. Mogę pisac w telefonie na leżąco a przynajmniej zajmę czymś głowę. Będę to robić z prywatnego więc nikt się nie doczepi.
Panikują bo raz sezon pełna para ruszył a dwa w maju mamy gwiazdy w hotelu także cały hotel VIPów będzie.
nika647, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Nika ja tez umówiłam się do fizjo urogin, mam za 2 tygodnie ale nie mam.zielonego pojęcia jak się do takiej wizyty przygotować i jak to bezie przebiegać? Będzie mnie badac jak ginekolog? Średnio mi się ten pomysł podoba 😂
No ale pójdę bo czuje ze mam mocno napięte krocze i mnie pobolewa..nika647 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Nika ja tez umówiłam się do fizjo urogin, mam za 2 tygodnie ale nie mam.zielonego pojęcia jak się do takiej wizyty przygotować i jak to bezie przebiegać? Będzie mnie badac jak ginekolog? Średnio mi się ten pomysł podoba 😂
No ale pójdę bo czuje ze mam mocno napięte krocze i mnie pobolewa..Muszka1 lubi tę wiadomość
-
A co do przygotowania to ubierz się wygodnie, luźna koszulkę, ja do masażu ściągam dół i kładę się w samych majtkach. Najpierw na wznak potem na bokach do masażu pośladka i pleców. Nie smaruj brzucha i pleców niczym w razie konieczności założenia tejpow. I ogólnie przypomnij sobie wszystkie swoje dolegliwości, bóle, schorzenia, złamania, choroby bo będzie o to pytac
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Okej, przynajmniej tyle że nie trzeba od razu na wejściu ściągać majtów 😁 Oczywiscie też idę do kobiety. Gdyby chodziło tylko o profilaktykę to pewnie znalazłabym wymówkę żeby nie iść ale to moja 1 ciąża więc to uczucie spięcia, napięcia mięśni w kroku jest dla mnie niesamowicie nieprzyjemne, pytałam o to lekarza i od razu polecił fizjo 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 20:46
nika647 lubi tę wiadomość
-
Też chętnie się wybiorę do fizjo, gdy już wyjdę ze szpitala. Bo uczucie luzu mam jedynie po zastrzykach, ale przecież nie będę ich brać cały czas. A to uczucie spięcia już doprowadza do szału 🙄
Tkpom dobrze zrobiłaś 👍 To nie tylko Twoje dziecko, dorosły facet musi wziąć to na klate. No i niech zobaczy jak łatwo jest ogarnąć dom i dzieci 😃 Kiedy masz jakąś następna wizytę? Darade pójść wtedy z Tobą?
nika647, Umka lubią tę wiadomość
-
Następna mam 15 maja z usg, potem 17 maja z wynikami krzywej blee już na sama myśl mnie skręca kolejna 25 maja echo serca małego bo męża w rodzinie jest wada i kolejna u profesora 6 czerwca i to już będzie ta decydującą co dalej będzie określała jakiś w miarę sztywny plan i decyzja czy Gdańsk czy Toruń
-
nika647 wrote:Inna jakość USG, inaczej lekarz złapie wymiar i powstaje spory błąd pomiarowy, nie pamiętam jaki jest na tym etapie ciąży ale coś mi się kojarzy że koło 20%. A ta waga zależy od kilku wymiarów ( obwód brzuszka głowy i chyba długość kości udowej). A który jesteś tydzień? U mnie w 20+1 było 300gr i to był jakiś 25centyl czyli niewiele, ale obstawiam że moja ciąża jest jednak te 3dni młodsza
Edit: teraz doczytałam że pomiary się pokrywały w obu USG, nie wiem, może inny wzór w kalkulatorze wagi -
Ja go muszę wziąść do profesora bo chyba jemu najbardziej ufam w tej sytuacji. On odrazu jasno powiedział co się dzieje jakie rokowania jakie ryzyko nic nie owijał będzie dobrze proszę się nie martwic itd.
Jako jedyny wprowadzil leki zapobiegawcze skurczą.
Ann masz dziecko z 35 tygodnia powiedz jak długo byliście w szpitalu?? Dziecko było w inkubatorze? Odrazu w łóżeczku z Tobą? Mam mieć w 34 tygodniu cc więc wiek podobny może sobie w głowie coś poukładam nastawię itd. Wiem też że każde dziecko inne i różnie może być
-
ann2224 wrote:22+ 2 trochę się martwię że mało przybiera lekarz się pytał z jaką masa urodziły się poprzednie dzieci jedno w 35 tygodniu z masą 2300 a drugie 37 tydzień 3000 i niby lekarz mówi że ok ale trochę mnie martwi to że mało przybiera. Następna wizyta 22 mają dopiero
-
Dziewczyng oglądałam te spiworki do spania dla maluszków i powiedzcie czy te od 0-6 miesięcy bo i takie są, nie są za duże na takiego niemowlaka? Czy lepiej kupować na konkretny rozmiar? Orientowałyście sie juz coś w tym temacie ? 😊
-
LILA_33 wrote:Dziewczyng oglądałam te spiworki do spania dla maluszków i powiedzcie czy te od 0-6 miesięcy bo i takie są, nie są za duże na takiego niemowlaka? Czy lepiej kupować na konkretny rozmiar? Orientowałyście sie juz coś w tym temacie ? 😊
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Tkpom wrote:A mój mąż żebym się nie nudziła kupił mi motek włóczki i szydelko. Żebym jeszcze umiała na tym robić to może bym miała zajęcie 🤣🤣🤣
-
Tkpom wrote:A mój mąż żebym się nie nudziła kupił mi motek włóczki i szydelko. Żebym jeszcze umiała na tym robić to może bym miała zajęcie 🤣🤣🤣
nika647 lubi tę wiadomość
-
Hej! Jak Wam mija pierwszy dzień długiego weekendu? My zrobiliśmy z dzieciakami 15km spacerem po górach. 17 tys kroków 🙈😅 ale nawet spoko się czuje, nie musiałam dźwigać dzieciaków (oprócz tego w brzuchu) więc lajtowo🤪 gorzej z mężem, niósł w nosidle raz jedno (16.5kg) raz drugie (21kg)... Ale daliśmy radę, tylko dzieciaki stwierdziły że nigdy więcej😎
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2023, 21:01
-
hej hej
melduję się i ja w leniwy poniedziałek mąż w pracy a ja zbieram motywację, żeby dom ogarnąć.
Jestem po szpitalu przyjęłam pierwszą dawkę antybiotyku na szczęście nic złego i niepokojącego się nie działo w czwartek mam kolejną dawkę ale już bez pobytu na oddziale
Wczoraj mąż pierwszy raz poczuł Tomirkę
Ja: Czujesz? w poduszeczkę cię kopie
M: no nic nie czuję
ja: no skup się i dociśnij troszkę rękę
.
.
.
M: a no faktycznie coś się rusza
a ze złych wieści? ktoś perfidnie podpierdolił mi z ogródka kaczkę.... przepraszam za słowa ale normalnie szlak mnie trafia....
Plan na najbliższe dni.... spacerki, które ostatnimi czasy są dla mnie wybawieniem na bolące wszystko i nabieram przy nich siły do działania i może w końcu skończymy remont w sypialni i będę już mogła jakoś logicznie poukładać rzeczy od małej
Miłej i słonecznej majówki wam życzęUmka lubi tę wiadomość