WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapale się normalnie!!! Od 1.w nocy zgaga nie odpuszcza wypiłam już 2.litry mleka i zjadłam 3.Renie i dupa nic no nic nie pomaga😭😭😭😭
No my teoretycznie też mamy temat wózka zamknięty no bo jest w domu ale wiadomo do torby mi nie pasuje 😂
Ja ogólnie to bym chciała kupić sama gondole bez spacerówki bo spacerówka nasz cybex zostaje ale wszystko to 2w1 albo 3w1 -
nika647 wrote:O właśnie jeszcze otulacz to fotelika. Ostatnio mi ktoś zwinął sprzed nosa na vinted, może to Ty? 🤪😜
Nie wiem, byc moze Ale tam sa chyba kilka szt do kupienia Ja chcialam szary i kupilam pierwszy z rzedu w stanie idealnym, a wystawione jeszcze czarne tez.
nika647 lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Extra dziewczyny macie wózki! Tez mamy z mezem upatrzony 😄musimy podjechać tylko do sklepu sprawdzić jak się prowadzi, zwrotność i ile zajmuje miejsca w bagazniku😄
A co do ubranek, to głównie kupiłam w pepco, trochę w outlecie smyka 😉a resztę mam w spadku po znajomych 😄I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Umka wrote:Byly Kupilam i wanienke, i 2 reczniczki z panda i niedzwiadkiem, dzieki jeszcze raz, niezapominajk_aa Pojechalam o 6 I chyba dobrze zrobilam, bo wanienek bylo z 5, a recznikow juz tylko 4szt - po jednym z kazdym zwierzaczkiem. Oczy meza o 6 rano, jak wyjezdzalam - bezcenne
A z vintedowskich nabytkow - kupilam ocieplacz do fotelika (nosidelka) Skip Hop, mega rzecz. Zamiast tych wszystkich kolder, kombinezonow etc.
Nie ma za co 😁 też wzięłam pandę i niedźwiadka 😅Umka lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Wyprawki ruszyły pełną parą a mi się wszystkiego odechciało... jeszcze młody mnie wk%&^€#& i wywiózł moje pudełka z ciuszkami co miałam przygotowane do wysyłki... bo on nie wiedział i zawiózł to Monice bo to chłopięce ciuszki były... grrrr chcial dobrze wyszło jak zwykle....
Chciałam dopiąć już wyprawkę do końca ale nie mogę się zebrać żeby pokupic kosmetyki, rzeczy apteczne i do karmienia... jakoś tak nie mam weny... -
Spuromix wrote:Hej hej
Wyprawki ruszyły pełną parą a mi się wszystkiego odechciało... jeszcze młody mnie wk%&^€#& i wywiózł moje pudełka z ciuszkami co miałam przygotowane do wysyłki... bo on nie wiedział i zawiózł to Monice bo to chłopięce ciuszki były... grrrr chcial dobrze wyszło jak zwykle....
Chciałam dopiąć już wyprawkę do końca ale nie mogę się zebrać żeby pokupic kosmetyki, rzeczy apteczne i do karmienia... jakoś tak nie mam weny...
Z tymi drogeryjnymi i aptecznymi tak samo jest u mnie, koszyk czeka już z miesiąc aż go zrealizuję 🤣
-
A co kupujecie do kąpieli i po kąpieli dla dzidziusia? Przyznam się szczerze że jeszcze nie zgłębiałam tego tematu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 12:50
-
No z wyprawka higieniczna też jeszcze czekam. Jakoś nie nastraja mnie kupowanie podkładów poporodowych i wkładek laktacyjnych😜 ale po wakacjach się z to wezmę, w Gemini zrobię całe zamówienie od razu na kosmetyki.
Dla dziecka kupię płyn do kąpieli z Musteli i tyle. Nie planuje smarować niczym, do pupy woda plus waciki, na wyjścia mała woda z musteli i do szpitala też ja wezmę. Na odparzenia mały sudokrem w razie czego, zapobiegawczo niczego nie stosowałam, później czasem puder ale nie na codzien. Na większe odparzenia pomagał nam tez tormentile baby, ale on jest chyba od miesiąca 🤔
Na ciemieniucha jak się pojawi jakiś naturalny olej na główkę i masaż mięciutka szczoteczka. Do pępka octenisept.Umka lubi tę wiadomość
-
Wam się włączył tryb wicia gniazda a mi klasyczny wk**w, że mam tyle na głowie to musimy chociaż ogarnąć rzeczy dla dziecka żeby było mniej 😆 także na upartego można i mnie podciągnąć pod wicie gniazda ale na dodatkowym gazie 🤣
Oczywiście fotelik kupiony przez firmę niemęża nie pasuje, także mają go zwrócić i mamy sobie kupić sami nowy i przynieść im tylko fakturę. Wózek tak samo, tylko fakturę poproszą, także w tygodniu po zakończeniu roku szkolnego wybieramy się na zakupy i nie biorę pod uwagę innej opcji niż przywiezienie do domu wózka i fotelika. Kropka.
Pięknie zaplanowałam też, na ten sam tydzień, wyprawę na strych i przejrzenie rzeczy po córce, co tam zostało i od razu trzeba będzie dokupić co trzeba. Niemąż jeszcze nie wie, ale meblowy też mam w planach żeby kupić łóżeczko 🤪 jak nie wyjdzie to dopiero w sierpniu bo lipiec też już nam zaplanowałam. I na Allegro powrzucaliśmy swoje rzeczy do kupienia na po cc, zaraz ruszam do babci ogarnąć czy ma zbędne podkłady bo, o dziwo, u niej różne rzeczy można znaleźć. Noooo, i moja poukładana dusza odzyskała tym sposobem spokój 😁 -
LILA_33 wrote:A co kupujecie do kąpieli i po kąpieli dla dzidziusia? Przyznam się szczerze że jeszcze nie zgłębiałam tego tematu
Muszę ogarnąć czy płyn do mycia Młodej się nadaje. Ona jest alergikiem i ma AZS, myje się mega delikatnym płynem na bazie owsa, także mam cichą nadzieję, że się nada i tym sposobem kolejny temat z głowy -
Zazdroszczę ja jak mam. Zaplanowane to mój mąż zawsze mi te plany i tak popsuje bo wymyśli coś innego według niego ważnego i dupa kalendarz do przeróbki mam zawsze. Ja to ta kalendarzowa, kartkowa, wszystko poukładane po podkreślane itd w pracy też lubili mój kalendarz i moja tablice korkowa bo tam było wszystko i czytelne więc jak ktoś czegoś nie wiedział wystarczyło iść do moich rzeczy.
Dzisiaj mecz polski więc z synem będę oglądać a że jest późno to pewnie młody zaśnie w trakcie a rano będzie lament że nie obejrzał.
Mi zostało dokupić skarpetki, pajace i fotelik. Resztę mam co potrzebne a już po zakończeniu ciąży i jak mały będzie to kupię więcej ciuszków. Wszystko teraz w sklepach więc jedna wyprawa i wszystko kupię. A że tyle leżę to będzie dla mnie raj na ziemi wpaść do tych sklepów 😁A i komodę! -
Planować to ja uwielbiam, to wręcz moje życie 🤩 ale oprócz tego zaszaleć i być spontaniczna też uwielbiam. Choć niemęża w niektórych kwestiach nie przebiję - on już od tygodnia szuka wakacji na przyszły rok bo ja w tym będę się źle czuła, to już przynajmniej będziemy pewno co do przyszłego. Nie powiem, tym razem zaimponował mi chłopak, także niech szuka aż znajdzie coś fajnego.
Ja to wyszłam z założenia, że teraz zaraz akurat będą wyprzedaże to trafia się idealna okazja do kupowania ubrań -
To ja mam 2 paczki podkładów poporodowych i jedną paczkę tych podpaskopieluch zostały po ciąży pozamacicznej wczoraj kupiłam koszulę do karmienia to mogę już spakować torbę do szpitala w razie w muszę tylko ogarnąć jakaś mała torbę dla maluszka z dzieciowymi rzeczami żeby ewentualnie w razie w mąż dowiózł ubranka... kurde już tak niewiele czasu zostało... jutro ma przyjechać mama z bratem żeby pomóc troszkę ogród ogarnąć bo ja totalnie nie mam siły a młody sam nie wyrobi
-
Ja też mam na allegro koszyk pełny. I jakoś jeszcze nie potwierdziłam zamówienia. Przyszła paczka z koszulą+ szlafrok z formommy. Muszę otworzyć i przymierzyć.
Byłam na targu (tym razem bez psa 😁) i kupiłam 2 kg truskawek. Weszłam też do netto po lody. No i kupiłam też wanienkę i 2 ręczniki 🥰. Dzięki za polecajkę. Chociaż chyba wolałabym składana wanienkę bo ta zajmuje mega dużo miejsca. Ale za tą cenę to nie będę wybrzydzać. Najwyżej już później zamówię inną jak ta będzie mi zabierać za dużo miejsca.
Co do prania, to chyba zostawię już na sam koniec. Przy psie to wszystko co chwilę w sierści więc zostawię to na sam koniec. To akurat można robić prac i prasować na siedząco jak już będziemy nie na chodzie.
Umka lubi tę wiadomość
-
Ja nie piorę bo mam suszarkę bębnowa i w razie czego mąż popierze wszystko jak będę w szpitalu, a jak nic się nie wydarzy to tak po 36 tyg popiore i poprasuje nawet🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 16:24
-
Prasować na siedząco nigdy nie umiałam, ja musze mieć muzyczkę i wtedy crazy matka tańczy i prasuje. Dobrze że nikogo nie ma w domu jak to robię 🤣
U mnie teraz mąż musiał ogarnąć pranie no cóż narobi się chłopina od ponad 7 tygodni.
Ja koce kokon itd to materiały prałam nim zaczęłam szyć więc czyściutkie są już te rzeczy.
Właśnie w lipcu będą wyprzedaże jak co roku. Żebym ja mogła buszować po sklepach to bym już dawno wszystko miała kupione. Jakoś nie lubię zakupów przez internet tak bez macania -
Spuromix wrote:Kiedy zaczynacie prac wszystko? Zastanawiam się czy nie zacząć już prac pościeli ręczników kokonu i innych takich żeby na koniec zostały już tylko ubranka...
Ja tak myślałam żeby połowa/ koniec lipca już poprać rzeczy, poprasować a potem ładnie już poukładać w komodzie tylko jeszcze komode muszę ogarnąć 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 14:48
-
Dawno się nie odzywałam ale coś kiepskiepsko u mnie z samopoczuciem a do tego jeszcze jeden zjazd na studiach i 5 egzaminów przede mną. Dzisiaj odebrałam wyniki krzywej cukrowej wyszła cukrzyca ciążowa od razu lekarz i glukometr do kontroli. A w pon lekarz diabetolog. Tak więc nie za wesoło