WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja młoda sporo się rusza, chyba ma jeszcze sporo miejsca bo czuje jak zmienia położenie, wczoraj ułożyła się jakoś w poprzek i tak mnie z dwóch stron "kopala" że spać nie mogłam, dziś znowu jakiś obrot zrobila. Ale w dni kiedy ja bardzo dużo się ruszam, ona się uspokaja, albo ja jakoś mniej się na tym skupiam.
-
Niezapominajka jak tak czytam Twoja historie o wyborze szpitala, to mam wrażenie ze mieszkamy gdzieś blisko siebie
Ps. U mnie Synuś zdecydowanie mniej ruchliwy jak jest tak gorąco
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Kaśik wrote:Niezapominajka jak tak czytam Twoja historie o wyborze szpitala, to mam wrażenie ze mieszkamy gdzieś blisko siebie
Ps. U mnie Synuś zdecydowanie mniej ruchliwy jak jest tak gorąco
Całkiem możliwe, świat jest mały 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 10:11
-
Niezapominajka, piękna sesja!!
Muszko,ale macie skwar w szpitalu 🙈😵dobrze, że troszkę możesz się ochłodzić wiatraczkiem
Mam andzieje,że bóle brzuszka i spinanie minie 😘😘😘🤞
A co do ruchów dziecka to też czuje dużo lżej malutką🤔😉nie ma tych kopniaków mocnych tylko delikatne uderzenia😉I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Ale mnie uspokoiłyście 🙂 ja się położyłam na dłuższą chwilę i po prostu leżałam i ruchy są, także mała już doprowadza mnie do mini zawałów a jeszcze się nie wykluła 😅 a faktycznie jestem ostatnio na nogach bo mój ma nadgodziny w pracy, więc dom na mojej głowie, latałam ogarnąć wymianę dokumentów i też mogłam tak nie zwracać uwagi jak się uspokoiła. Dziękuję Wam za odpowiedzi, mogę spać spokojnie póki co 😅
-
Nadziejka30 wrote:Niezapominajka, piękna sesja!!
Muszko,ale macie skwar w szpitalu 🙈😵dobrze, że troszkę możesz się ochłodzić wiatraczkiem
Mam andzieje,że bóle brzuszka i spinanie minie 😘😘😘🤞
A co do ruchów dziecka to też czuje dużo lżej malutką🤔😉nie ma tych kopniaków mocnych tylko delikatne uderzenia😉
Dziękuję ☺️ -
niezapominajk_aa wrote:A jeszcze zapytam, czy Wasze maluchy w te upały też są mniej aktywne? Jeszcze we wtorek młoda dawała mi nieźle popalić w brzuchu, a od wczoraj jest spokojna. Czuję ruchy, sprawdzałam tętno ale w porównaniu do wtorku jest ich mniej. I nie wiem czy już panikować czy jeszcze nie 🤔
Ps. Piękne te Twoje zdjęcia 😍😍😍niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
My wkroczyliśmy w 31 tydzień mały daje o sobie znać jak nie kopniakami to mi głowę pod zebra wkłada bo jak na razie siedzi główka do góry. Co do odległości od szpitala to ja mam cukrzycę ciążowa i insulinę dostaje szpital o niskiej referencji mam 22 km od domu a o 3 stopniu referencyjny 44km od domu więc trzeba tam dotrzeć a to moja 3 ciąża. W pierwszej jak mi wody odeszły ledwo zdążyliśmy to tego oddalonego o 22 km po 5 min od przyjazdu mała była na świecie dlatego teraz trochę się boje ze nie zdążę.kazda ciąża jest inna i mi położna mówiła że pierwszy poród to trochę trwa a u mnie poszło ekspresowo.
-
Niezapominajka jeśli dobrze rozkminiam i Twoje miasto jest na K to faktycznie lepiej jedz dalej do szpitala. Przy cukrzycy nie zapewnia Ci odpowiedniej opieki a i personel pozostawia dużo do życzenia oczywiście nie wszyscy ale oddziałowa napewno.
-
Spuromix wrote:cukier? ja słyszałam o alkoholu że potem dziecko śpi jak aniołek.... ale są jeszcze osoby co żyją po staremu....
Z tym alkoholem to powiem Wam ze bylam swiadkiem na wlasne oczy i to nie jeden raz. Nasza sasiadka niemowlaka swojego poila piwem, by spal. Powiedziec ze bylam w ciezkim szoku to nie powiedziec nic. Zaznacze ze to nie byla taka wiocha ze hej, tylko miescina podmiejska, a ona byla nauczycielka informatyki, nie zadna niby zasciankowa baka... I podejrzewam ze jego pozniejsze problemy behawioralne i z narkotykami to wlasnie skutki tego piwka od urodzenia. Wiec pomysly niektorych to nadaja siedo zgloszenia "gdzie trzeba", serio.
-
Niezapominajka, pieknie 👍👍👍
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Maz mi ostatnio kupil 10kg truskawek takich deserowych, co absolutnie nie leza nawet w lodowce
No to odlozylam kolo 1,5kg tych w najlepszym stanie by na surowo jesc, a pozostale poszly na konfiture
Ledwo udalo mi sie te 1,5kg w siebie wlozyc w ciagu 3 dni (maz nie je takich rzeczy). Wczoraj przywiozl jeszcze 2 kg
Kocham go
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 06:44
-
U mnie też zdecydowanie mniej ruchów. Matka pada od temperatur, to i dziecko wspomaga. Bo tak to potrafi dać o sobie znać 😉
W ogóle to powiem Wam, że szukamy tych rzeczy dla dzieci, mają być ładne, zadbane itd. A potem przyniesie Wam taka 9latka swoje rzeczy ze szkoły (u nas wszystko cały rok siedzi w szafkach i do domu przychodzi tylko praca domowa) a tam połowa majdanu nie jej, druga połowa wygląda jakby zderzyła się z jakąś ścianą a matka to w ogóle się nie interesowała tym dzieckiem.
I właśnie dlatego się pytam: gdzie kupujecie rożki dla maluchów? -
niezapominajk_aa wrote:Całkiem możliwe, świat jest mały 😅
Spróbuję szyfrem - miasto rond i często zamieniają ostatnią literę z "n" na "ń"? 🤣
Jeju ja to jestem słaba w rebusy
Jak chcesz to chodz na Priv
2018 - początek starań
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Ja miałam wczoraj dzień na plaży i jak leżałam to mały trochę kopał, ale nie są to już takie zamaszyste kopniaki. Upal też robi swoje.
W ogóle mialam wczoraj takie trochę gorzkiej podsumowanie że nie skupiam się za bardzo na tym dziecku w brzuchu, latam ciągle za tą moją dwójka, w poprzednich ciazach gadałam do brzucha, czytałam książeczki, puszczałam muzykę🙈 a teraz nawet jak odpoczywam chwilę to czasem zapominam o tych ruchach i potem się zastanawiam czy czułam czy nie...
Wczoraj na plaży leżeliśmy obok rodziny z 4 dzieci, 3 dziewczynki i niemowlak chłopiec. I ta trzecia, 3-4 letnia po kilku minutach zabawy z moimi dziećmi i z nani o mojego męża mówiła "wujku"🙈 to dało mi trochę do myślenia w kontekście uwagi jaka człowiek jest w stanie poświęcić dzieciom. Nie wiem jak to będzie... -
Tkpom wrote:Niezapominajka jeśli dobrze rozkminiam i Twoje miasto jest na K to faktycznie lepiej jedz dalej do szpitala. Przy cukrzycy nie zapewnia Ci odpowiedniej opieki a i personel pozostawia dużo do życzenia oczywiście nie wszyscy ale oddziałowa napewno.
Bardzo możliwe że dobrze rozkminiasz 😅 z cukrzycą to ponoć nawet nie przyjmują, z insuliną na pewno nie. Ja to nawet nie wiem kto jest oddziałową, wiem że zmieniła się załoga odkąd jest nowy ordynator, i niby jest lepiej. Ale u mnie w rodzinie to było tyle akcji z tym szpitalem, na różnych oddziałach że i tak ciężko mi zaufać. Dlatego myślałam o porodówce w Y ale koleżanka np. w pierwszej ciąży rok temu nie dojechała i wylądowała w x - a tam jak opowiadała to sama miałam łzy w oczach i wiem, że zdecydowanie nie chce przechodzić tego samego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2024, 10:13
-
niezapominajk_aa wrote:Muszę dodać do przyjaciółek, żeby napisać? Bo jak tak to mi się u Ciebie ta opcja nie wyświetla 🙂
Wysłałam Ci zaproszenie. Musisz wejść w Wiadomości —> potem zakładka Zaproszenia i akceptować. Potem będziesz mogła wysłać wiadomość
2018 - początek starań
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙