X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
    Tak, mam je. Kupiłam na vinted po 10zl od jednej babki razem z innymi rzeczami ciążowymi. Ale taka fajna jakość że byłam pewna że są dużo droższe. Dopiero niedawno sobie wygooglowalam ta firmę i byłam mega zaskoczona że nowe tylko 25.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
    Wyglądają super i cena bardzo dobra! I polski producent o ile dobrze doczytałam :)

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiłam dzisiaj rekord wyjść do WC. Najgorsze jest to że mnie niby ciśnie ale nic nie idzie ani. 1 ani 2... Zmęczony już człowiek samym tym bieganiem do toalety.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to... mi też mała wciska się nie tam gdzie trzeba i leci się na złamanie karku bo czujesz że leci a to jednak tylko noga/ ręka w pęcherzu i fałszywy alarm ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 08:13

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?

age.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?

Ja szukalam na olx, ale jakos nie za bardzo,to wtedy przerzucilam sie na vinted i praktycznie od razu znalazlam taki, jaki chcialam i w stanie idealnym. Osobiscie zwracalam uwage na stan ogolny i na czystosc tapicerki, bo jak ktos sprzedaje zabrudzony to raczej co by tam wpisywal a wozek bedzie w stanie kiepskim, bo tej osobie nie zalezy na czystosci. Co do wozka, to przy wyborze dla mnie osobiscie najwazniejsza byla mozliwosc wsadzenia dzieciaka przodem i tylem do kierunku jazdy i w gondoli i w spacerowce, latwosc skladania i glowne - w spacerowce mozliwosc rozlozenia do pozycji lezacej. Plus ten wozek pasuje mi na nosidelko, a raczej nosidelko za pomoca adapterow wepne na stelaz podczas szybkich wypadow samochodem do sklepu czy lekarza - bezcenne. Moj wozek to britax romer smile III po jednym dzieciaku z nieuzywana gondola i materacykiem w cenie praktycznie 3x mniejszej niz w sklepie zaplacilibysmy za nowy, nosidelko tez britax romer - baby-safe 5z z baza obrotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 13:19

bebag lubi tę wiadomość

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

11.01.2023 FET 5.1.1
    09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

22.03.2025 FET 5.1.1
    8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
    10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
    12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
    Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
    13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
    13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏;
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po starszym kupiony jako nowy ale ja jako matka wariatka szukam innej opcji co będzie mi pasować do torby niebieskiej i też się zastanawiam czy nie kupić jednak używanego bo to na chwilę wózek ma być a potem i tak przejdę na ten co mamy.

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:

My akurat szukaliśmy na olx, gdzieś w niedalekich okolicach od nas żeby można było zobaczyć wózek na żywo. Jak coś znalazłam to potem szukałam na necie i czytałam o nim, a potem jechaliśmy zobaczyć, w jakim jest stanie jak się go prowadzi itd 😀 My w końcu wybraliśmy bebetto, zależało nam żeby był bardziej terenowy, u nas same pola i lasy 😅

bebag lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały od wczoraj bardzo mało się rusza w brzuszku i dzisiaj mąż przychodzi z detektorem tętna (nie wiem skąd go wytrzasnął pewnie odkupił od kogoś) smaruje tym żelem przykłada głowice szuka wkoncu znalazł ale coś mi dziwnie pachnie wiśniami ten żel więc się pytam : Michu jadłeś jakieś cukierki wiśniowe a on nie no to żel. Ja zdziwiona bo przecież te żele nie mają zapachu i pytam a co to za firma na co mój mąż no jak jaka DUREX. Że śmiechu myślałam że urodzę ale jak komuś zabraknie tego do usg to durex też dziala 🤣🤣🤣🤣

Muszka1, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Myśmy najpierw byli w sklepie z wózkami pooglądać, poskładać, powozić itd. I jak już spodobał nam się i nam pasował to szukałam na olx żeby w miarę blisko było jechać po niego. Dlatego szybciej zaczęliśmy jeździć do sklepów z wózkami żeby potem na spokojnie kupić uzywany jak się coś pojawi na olx. Kupiliśmy venicci 2w1 w stanie niemal idealnym za 1/3 ceny sklepowej do tego fotelik z baza avionaut pixel pro (najlżejszy na rynku Ok. 2,5 kg ja jestem drobna i dla mnie była różnica jak wzięłam do ręki ten lekki a do drugiej jakiś Maxi cosi. Ale jest tyle tego wszystkiego na rynku ze zwariować można 😂

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na olx w niedalekiej odległości żeby móc jechać i pomacać :)

Tkpom ty to masz 10 światów :D jak nie krew przy zacięciu, to znikający sklep, to znowu durexy :D a wydawało by się że będziesz miała nudną ciążę z leżeniem 24/dobę a tu same atrakcje :D

ja nie kupiłam w końcu detektora bo już dawno bym na zawał zeszła....

bebag lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
    Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣

Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.

age.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
    Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣

Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.
    Haha jesteście naprawdę wesołą rodzinką 😄♥️😍

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Wyglądają super i cena bardzo dobra! I polski producent o ile dobrze doczytałam :)
    Naprawdę dobre gatunkowo 😊szczególnie te prążkowane 😊 i jeszcze takie ceny to rzadkość 😊

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady :) będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają :) cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej... ;)

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się w 30 tyg! My już po wakacjach, wróciliśmy do domu i przywitały nas upały. Nad morzem było lżej🤪 potwornie źle mi się tu oddycha
    Przed wyjazdem zaczęłam kompletować wyprawkę higieniczna w Gemini. I miałam pustkę w głowie, tzn wiedziałam co mam kupić ale zapomniałam ile tego będę potrzebować. Dobrze że miałam historię zamówień i zerknelam.do zamówienia z przed trzech lat.
    Co do wózka to ja też kupiłam przez vinted. Ale trzeba uważać, jeśli zakup z przedpłata to tylko przez przesyłki olx lub vinted. Ale mało ludzi tak chce
    sprzedawać. Najlepiej jednak oglądać na żywo i kupować osobiście. Tylko to ogranicza wybór.

bebag, Kiarka lubią tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady :) będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają :) cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej... ;)
    Najlepiej właśnie zobaczyć w sklepie i porównać sobie kilka wózków i ich amortyzację ale nie zapomnij żeby najlepiej włożyli ci to wózka obciążenie, wtedy nawet ta znikoma amortyzacja całkiem inaczej chodzi niż pusty wózek, a przecież będziemy wozić maluchy a nie puste wózki 😎 ja tak ruszałam każdym pustym to wszystkie były dla mnie jak bez amortyzacji 😂 później jak pan wrzucił mi do wózka takie bodajże 5-7kg worek to już poczułam różnice. Tez się zastanawialiśmy nad muuvo ale jednak padło na venicci ale są bardzo bardzo podobne.

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad.zia wrote:
    Najlepiej właśnie zobaczyć w sklepie i porównać sobie kilka wózków i ich amortyzację ale nie zapomnij żeby najlepiej włożyli ci to wózka obciążenie, wtedy nawet ta znikoma amortyzacja całkiem inaczej chodzi niż pusty wózek, a przecież będziemy wozić maluchy a nie puste wózki 😎 ja tak ruszałam każdym pustym to wszystkie były dla mnie jak bez amortyzacji 😂 później jak pan wrzucił mi do wózka takie bodajże 5-7kg worek to już poczułam różnice. Tez się zastanawialiśmy nad muuvo ale jednak padło na venicci ale są bardzo bardzo podobne.
    A czy gondola w venicci składa się na płasko? Piękne te wózki venicci :)

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    A czy gondola w venicci składa się na płasko? Piękne te wózki venicci :)
    Tak składa się na płasko, stelaż tez się super składa jedną ręką i spacerówkę tez można złożyć razem z siedziskiem :)

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj mam stresa zbliża się ten moment w którym mają dzwonić ze szpitala jak tylko zwolni się miejsce na patologii ciąży. Szczerze mogłoby się to ciągnąć jeszcze chociaż do piątku nie mogę sobie wyobrazić że nie będę z moimi dziećmi tyle czasu. Wiadomo do szpitala i tak nie będą mogli wejść a ja zwariuje jak przyjdzie mi leżeć miesiąc tam a potem jeszcze po porodzie. Wszystko mam gotowe walizka przy drzwiach, dokumenty ułożone w torebce. Druga torba spakowana żeby mąż wiedział skąd brać rzeczy żeby mi dowieźć jak będą potrzebne.

age.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ