X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
    Tak, mam je. Kupiłam na vinted po 10zl od jednej babki razem z innymi rzeczami ciążowymi. Ale taka fajna jakość że byłam pewna że są dużo droższe. Dopiero niedawno sobie wygooglowalam ta firmę i byłam mega zaskoczona że nowe tylko 25.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
    Wyglądają super i cena bardzo dobra! I polski producent o ile dobrze doczytałam :)

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiłam dzisiaj rekord wyjść do WC. Najgorsze jest to że mnie niby ciśnie ale nic nie idzie ani. 1 ani 2... Zmęczony już człowiek samym tym bieganiem do toalety.

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to... mi też mała wciska się nie tam gdzie trzeba i leci się na złamanie karku bo czujesz że leci a to jednak tylko noga/ ręka w pęcherzu i fałszywy alarm ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 08:13

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?

age.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?

Ja szukalam na olx, ale jakos nie za bardzo,to wtedy przerzucilam sie na vinted i praktycznie od razu znalazlam taki, jaki chcialam i w stanie idealnym. Osobiscie zwracalam uwage na stan ogolny i na czystosc tapicerki, bo jak ktos sprzedaje zabrudzony to raczej co by tam wpisywal a wozek bedzie w stanie kiepskim, bo tej osobie nie zalezy na czystosci. Co do wozka, to przy wyborze dla mnie osobiscie najwazniejsza byla mozliwosc wsadzenia dzieciaka przodem i tylem do kierunku jazdy i w gondoli i w spacerowce, latwosc skladania i glowne - w spacerowce mozliwosc rozlozenia do pozycji lezacej. Plus ten wozek pasuje mi na nosidelko, a raczej nosidelko za pomoca adapterow wepne na stelaz podczas szybkich wypadow samochodem do sklepu czy lekarza - bezcenne. Moj wozek to britax romer smile III po jednym dzieciaku z nieuzywana gondola i materacykiem w cenie praktycznie 3x mniejszej niz w sklepie zaplacilibysmy za nowy, nosidelko tez britax romer - baby-safe 5z z baza obrotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 13:19

bebag lubi tę wiadomość

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

11.01.2023 FET 5.1.1
    09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

22.03.2025 FET 5.1.1
    8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
    10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
    12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
    Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
    13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
    13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏;
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy po starszym kupiony jako nowy ale ja jako matka wariatka szukam innej opcji co będzie mi pasować do torby niebieskiej i też się zastanawiam czy nie kupić jednak używanego bo to na chwilę wózek ma być a potem i tak przejdę na ten co mamy.

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:

My akurat szukaliśmy na olx, gdzieś w niedalekich okolicach od nas żeby można było zobaczyć wózek na żywo. Jak coś znalazłam to potem szukałam na necie i czytałam o nim, a potem jechaliśmy zobaczyć, w jakim jest stanie jak się go prowadzi itd 😀 My w końcu wybraliśmy bebetto, zależało nam żeby był bardziej terenowy, u nas same pola i lasy 😅

bebag lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały od wczoraj bardzo mało się rusza w brzuszku i dzisiaj mąż przychodzi z detektorem tętna (nie wiem skąd go wytrzasnął pewnie odkupił od kogoś) smaruje tym żelem przykłada głowice szuka wkoncu znalazł ale coś mi dziwnie pachnie wiśniami ten żel więc się pytam : Michu jadłeś jakieś cukierki wiśniowe a on nie no to żel. Ja zdziwiona bo przecież te żele nie mają zapachu i pytam a co to za firma na co mój mąż no jak jaka DUREX. Że śmiechu myślałam że urodzę ale jak komuś zabraknie tego do usg to durex też dziala 🤣🤣🤣🤣

Muszka1, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Myśmy najpierw byli w sklepie z wózkami pooglądać, poskładać, powozić itd. I jak już spodobał nam się i nam pasował to szukałam na olx żeby w miarę blisko było jechać po niego. Dlatego szybciej zaczęliśmy jeździć do sklepów z wózkami żeby potem na spokojnie kupić uzywany jak się coś pojawi na olx. Kupiliśmy venicci 2w1 w stanie niemal idealnym za 1/3 ceny sklepowej do tego fotelik z baza avionaut pixel pro (najlżejszy na rynku Ok. 2,5 kg ja jestem drobna i dla mnie była różnica jak wzięłam do ręki ten lekki a do drugiej jakiś Maxi cosi. Ale jest tyle tego wszystkiego na rynku ze zwariować można 😂

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na olx w niedalekiej odległości żeby móc jechać i pomacać :)

Tkpom ty to masz 10 światów :D jak nie krew przy zacięciu, to znikający sklep, to znowu durexy :D a wydawało by się że będziesz miała nudną ciążę z leżeniem 24/dobę a tu same atrakcje :D

ja nie kupiłam w końcu detektora bo już dawno bym na zawał zeszła....

bebag lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
    Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣

Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.

age.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
    Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣

Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.
    Haha jesteście naprawdę wesołą rodzinką 😄♥️😍

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Wyglądają super i cena bardzo dobra! I polski producent o ile dobrze doczytałam :)
    Naprawdę dobre gatunkowo 😊szczególnie te prążkowane 😊 i jeszcze takie ceny to rzadkość 😊

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady :) będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają :) cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej... ;)

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się w 30 tyg! My już po wakacjach, wróciliśmy do domu i przywitały nas upały. Nad morzem było lżej🤪 potwornie źle mi się tu oddycha
    Przed wyjazdem zaczęłam kompletować wyprawkę higieniczna w Gemini. I miałam pustkę w głowie, tzn wiedziałam co mam kupić ale zapomniałam ile tego będę potrzebować. Dobrze że miałam historię zamówień i zerknelam.do zamówienia z przed trzech lat.
    Co do wózka to ja też kupiłam przez vinted. Ale trzeba uważać, jeśli zakup z przedpłata to tylko przez przesyłki olx lub vinted. Ale mało ludzi tak chce
    sprzedawać. Najlepiej jednak oglądać na żywo i kupować osobiście. Tylko to ogranicza wybór.

bebag, Kiarka lubią tę wiadomość

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady :) będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają :) cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej... ;)
    Najlepiej właśnie zobaczyć w sklepie i porównać sobie kilka wózków i ich amortyzację ale nie zapomnij żeby najlepiej włożyli ci to wózka obciążenie, wtedy nawet ta znikoma amortyzacja całkiem inaczej chodzi niż pusty wózek, a przecież będziemy wozić maluchy a nie puste wózki 😎 ja tak ruszałam każdym pustym to wszystkie były dla mnie jak bez amortyzacji 😂 później jak pan wrzucił mi do wózka takie bodajże 5-7kg worek to już poczułam różnice. Tez się zastanawialiśmy nad muuvo ale jednak padło na venicci ale są bardzo bardzo podobne.

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad.zia wrote:
    Najlepiej właśnie zobaczyć w sklepie i porównać sobie kilka wózków i ich amortyzację ale nie zapomnij żeby najlepiej włożyli ci to wózka obciążenie, wtedy nawet ta znikoma amortyzacja całkiem inaczej chodzi niż pusty wózek, a przecież będziemy wozić maluchy a nie puste wózki 😎 ja tak ruszałam każdym pustym to wszystkie były dla mnie jak bez amortyzacji 😂 później jak pan wrzucił mi do wózka takie bodajże 5-7kg worek to już poczułam różnice. Tez się zastanawialiśmy nad muuvo ale jednak padło na venicci ale są bardzo bardzo podobne.
    A czy gondola w venicci składa się na płasko? Piękne te wózki venicci :)

age.png
  • Mad.zia Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    A czy gondola w venicci składa się na płasko? Piękne te wózki venicci :)
    Tak składa się na płasko, stelaż tez się super składa jedną ręką i spacerówkę tez można złożyć razem z siedziskiem :)

bebag lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj mam stresa zbliża się ten moment w którym mają dzwonić ze szpitala jak tylko zwolni się miejsce na patologii ciąży. Szczerze mogłoby się to ciągnąć jeszcze chociaż do piątku nie mogę sobie wyobrazić że nie będę z moimi dziećmi tyle czasu. Wiadomo do szpitala i tak nie będą mogli wejść a ja zwariuje jak przyjdzie mi leżeć miesiąc tam a potem jeszcze po porodzie. Wszystko mam gotowe walizka przy drzwiach, dokumenty ułożone w torebce. Druga torba spakowana żeby mąż wiedział skąd brać rzeczy żeby mi dowieźć jak będą potrzebne.

age.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ