WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajk_aa wrote:Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
-
niezapominajk_aa wrote:Dziewczyny, gdybyście szukały fajnych kolarek ciążowych to polecam stronę tomi leggins. Ja zamawiałam stamtąd leginsy i teraz kolarki i jestem mega zadowolona. Jakość super, nie prześwitują, fajnie się układają a ceny są niskie. Nie pamiętam ile wychodziły leginsy, chyba po 45 zł a kolarki 25 zł 😅
-
bebag wrote:Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?
Ja szukalam na olx, ale jakos nie za bardzo,to wtedy przerzucilam sie na vinted i praktycznie od razu znalazlam taki, jaki chcialam i w stanie idealnym. Osobiscie zwracalam uwage na stan ogolny i na czystosc tapicerki, bo jak ktos sprzedaje zabrudzony to raczej co by tam wpisywal a wozek bedzie w stanie kiepskim, bo tej osobie nie zalezy na czystosci. Co do wozka, to przy wyborze dla mnie osobiscie najwazniejsza byla mozliwosc wsadzenia dzieciaka przodem i tylem do kierunku jazdy i w gondoli i w spacerowce, latwosc skladania i glowne - w spacerowce mozliwosc rozlozenia do pozycji lezacej. Plus ten wozek pasuje mi na nosidelko, a raczej nosidelko za pomoca adapterow wepne na stelaz podczas szybkich wypadow samochodem do sklepu czy lekarza - bezcenne. Moj wozek to britax romer smile III po jednym dzieciaku z nieuzywana gondola i materacykiem w cenie praktycznie 3x mniejszej niz w sklepie zaplacilibysmy za nowy, nosidelko tez britax romer - baby-safe 5z z baza obrotowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2023, 13:19
bebag lubi tę wiadomość
👩'76+👨'73
*Invimed Wroclaw
I-III IVF ❄x0
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.2023 FET 5.1.1
09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
22.03.2025 FET 5.1.1
8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏; -
bebag wrote:Dziewczyny które kupiłyście używane wózki w dobrych cenach, gdzie je znalazłyście? Gdzie najlepiej szukać, na co zwracać uwagę?
My akurat szukaliśmy na olx, gdzieś w niedalekich okolicach od nas żeby można było zobaczyć wózek na żywo. Jak coś znalazłam to potem szukałam na necie i czytałam o nim, a potem jechaliśmy zobaczyć, w jakim jest stanie jak się go prowadzi itd 😀 My w końcu wybraliśmy bebetto, zależało nam żeby był bardziej terenowy, u nas same pola i lasy 😅bebag lubi tę wiadomość
-
Mały od wczoraj bardzo mało się rusza w brzuszku i dzisiaj mąż przychodzi z detektorem tętna (nie wiem skąd go wytrzasnął pewnie odkupił od kogoś) smaruje tym żelem przykłada głowice szuka wkoncu znalazł ale coś mi dziwnie pachnie wiśniami ten żel więc się pytam : Michu jadłeś jakieś cukierki wiśniowe a on nie no to żel. Ja zdziwiona bo przecież te żele nie mają zapachu i pytam a co to za firma na co mój mąż no jak jaka DUREX. Że śmiechu myślałam że urodzę ale jak komuś zabraknie tego do usg to durex też dziala 🤣🤣🤣🤣
Muszka1, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
bebag lubi tę wiadomość
-
na olx w niedalekiej odległości żeby móc jechać i pomacać
Tkpom ty to masz 10 światówjak nie krew przy zacięciu, to znikający sklep, to znowu durexy
a wydawało by się że będziesz miała nudną ciążę z leżeniem 24/dobę a tu same atrakcje
ja nie kupiłam w końcu detektora bo już dawno bym na zawał zeszła....
bebag lubi tę wiadomość
-
Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣
Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.
-
Tkpom wrote:Spuromix u nas zawsze tak wesoło ja bym mogła tysiące takich sytuacji przytoczyć.
Np jak kupiliśmy psa Owczarka to mój mąż chciał go wystraszyć i wybiegł wieczorem z za krzaka i szczękał. Moja córka przerażona wpadła z tarasu do domu i krzyczy mamo tam jest olbrzymi pies i strasznie szczęka zagryzie nam Szilke. No cóż ojca nie poznała 🤣
Ja też tego detektora nie kupowałam bo więcej paniki by było niż to warte. A mój mąż nie wiem skąd go dzisiaj wytrzasnął.I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
bebag wrote:Wyglądają super i cena bardzo dobra! I polski producent o ile dobrze doczytałamI procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady
będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają
cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej...
-
Hej. Witam się w 30 tyg! My już po wakacjach, wróciliśmy do domu i przywitały nas upały. Nad morzem było lżej🤪 potwornie źle mi się tu oddycha
Przed wyjazdem zaczęłam kompletować wyprawkę higieniczna w Gemini. I miałam pustkę w głowie, tzn wiedziałam co mam kupić ale zapomniałam ile tego będę potrzebować. Dobrze że miałam historię zamówień i zerknelam.do zamówienia z przed trzech lat.
Co do wózka to ja też kupiłam przez vinted. Ale trzeba uważać, jeśli zakup z przedpłata to tylko przez przesyłki olx lub vinted. Ale mało ludzi tak chce
sprzedawać. Najlepiej jednak oglądać na żywo i kupować osobiście. Tylko to ogranicza wybór.
bebag, Kiarka lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Dzięki Dziewczyny za wózkowe porady
będę polowała na olx i vinted, ale chyba najpierw pojadę do sklepu pooglądać różne modele żeby nie tracić czasu później na takie które mi się nie podobają
cały czas mam na oku muuvo ale po pierwsze nie znalazłam nic w sensownej cenie a po drugie boję się że ta amortyzacja będzie bardzo słaba, choć w sumie nie wiem czy będę potrzebowała lepszej...
bebag lubi tę wiadomość
-
Mad.zia wrote:Najlepiej właśnie zobaczyć w sklepie i porównać sobie kilka wózków i ich amortyzację ale nie zapomnij żeby najlepiej włożyli ci to wózka obciążenie, wtedy nawet ta znikoma amortyzacja całkiem inaczej chodzi niż pusty wózek, a przecież będziemy wozić maluchy a nie puste wózki 😎 ja tak ruszałam każdym pustym to wszystkie były dla mnie jak bez amortyzacji 😂 później jak pan wrzucił mi do wózka takie bodajże 5-7kg worek to już poczułam różnice. Tez się zastanawialiśmy nad muuvo ale jednak padło na venicci ale są bardzo bardzo podobne.
-
Od dzisiaj mam stresa zbliża się ten moment w którym mają dzwonić ze szpitala jak tylko zwolni się miejsce na patologii ciąży. Szczerze mogłoby się to ciągnąć jeszcze chociaż do piątku nie mogę sobie wyobrazić że nie będę z moimi dziećmi tyle czasu. Wiadomo do szpitala i tak nie będą mogli wejść a ja zwariuje jak przyjdzie mi leżeć miesiąc tam a potem jeszcze po porodzie. Wszystko mam gotowe walizka przy drzwiach, dokumenty ułożone w torebce. Druga torba spakowana żeby mąż wiedział skąd brać rzeczy żeby mi dowieźć jak będą potrzebne.