WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Polecajka, w rossku jest zestaw 3 torebek/kosmetyczek, idealne do pakowania walizki do szpitala;) chyba dokupię jeszcze jeden zestaw, żałuję że od razu tego nie zrobiłam...
http://www.rossmann.pl/Produkt/bagaz/Eloy-Summer-organizer-na-ubranie-koralowy-3-szt,426254,19311
Myślę że do największego spakuję bobasowe ciuszki w torebkach strunowych (jest naprawde duzy 44x33x12cm), do średniego laktator, wkładki do biustonosza, lanolinę, kompresy, butelkę a do mniejszego moje kosmetyki . Jakbym miała jeszcze jeden duży to bym spakowała tam moje poporodowe akcesoria
A najważniejsze że nie są sztywne więc dużo miejsca nie zajmą
https://zapodaj.net/plik-Qr5q4YeztD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 12:34
bebag, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ale mnie rozłożyło na kilka dni. Najpierw mąż przyszedł z gorączką, nie dało się jej zbić.
Na mnie gorączka nie przeszła, za to miałam osłabienie. Temp 35,5 -36. Cały czas bym tylko spała.
Dziś już trochę lepiej. Powoli myślę o pakowaniu na wakacje. W sobotę wyjeżdżamy.
U Was tyle się dzieje, trzymam kciuki aby dzieciątka siedziały w brzuszku jak najdłużej.
Podczytuje na bieżąco ale nie miałam siły nic sklecić
-
Ja dzisiaj znowu na usg byłam. Wchodzą do gabinetu i mówią zapraszamy Panią na usg ja patrzę zdziwiona i mówię ale miałam wczoraj a oni to nic zapraszamy. 8 studentów stało żeby zobaczyć jak wyglądają naczynia błądzące. Jeden odrazu powiedział że by pomylił to z pępowina bo wygląda podobnie to największe.
Także coś czuję że codziennie będę brana żeby sobie popatrzeli póki mają jeszcze okazję.
Kurcze właściwie to fajnie bo widzę co u maluszka mojego. Dzisiaj odwrócił się wkoncu twarzą do nas ale zakrył się rączkami. Więc nawet studentom nie chciał się pokazać bo oni chętni do usg 3d żeby robić.ann2224 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Nie, wszystkie już dawno odstawiliśmy. Ale jak masz pytania to pisz
Właśnie mam straszny problem z odstawieniem, próbowałam już kilka razy i po dwóch dniach się poddaje i wracam do nich bo nie daje rady. Boje się że będę musiała je brać do porodu a po porodzie również będzie problem je odstawić, czytałam ze nie można przy nich karmić piersią. Już nie mam pomysłów co mam zrobić żeby ich nie brać, strasznie mi to działa na psychikę a moja ginekolog zbytnio mi nie pomaga w tym. Biorę najniższa dawkę, 1 tabletka na noc -
Hania98 wrote:Właśnie mam straszny problem z odstawieniem, próbowałam już kilka razy i po dwóch dniach się poddaje i wracam do nich bo nie daje rady. Boje się że będę musiała je brać do porodu a po porodzie również będzie problem je odstawić, czytałam ze nie można przy nich karmić piersią. Już nie mam pomysłów co mam zrobić żeby ich nie brać, strasznie mi to działa na psychikę a moja ginekolog zbytnio mi nie pomaga w tym. Biorę najniższa dawkę, 1 tabletka na noc
Hej. Ja miałam duży problem z odstawieniem. Odstawiałam bardzo powoli, potem już brałam tylko 1 tabletkę co dwa dni. W końcu jak skończyło mi się opakowanie to stwierdziłam, że wystarczy i nie chce nowego. To był skończony 16 albo 17tc. Dwa dni było dobrze, a potem nagle zaczęłam wymiotować wszystkim. Tragedia. W ciągu dwóch dni schudłam 2,5kg. Byłam w szpitalu na kroplówkach 3 dni, podawali mi też metoklopramid. Po wyjściu już było dobrze i nie wróciłam do xonvea. Chociaż od tamtego momentu zwymiotowałam jeszcze ze 3-4 razy, zazwyczaj wtedy gdy mąż chwalił się, że zrobił przepyszny obiad 😂
Ja dziś znów na kroplówkach z magnezu. Wrócił ordynator, jak zobaczył zapis z rana to powiedział, że z takimi skurczami mnie nie puści. Ehh chciałabym wyjść do domku, ale tutaj chociaż wiem, że dociągną mnie dłużej do bezpiecznego tygodnia. W domu to bym pewnie nie wytrzymała długo i przyjechała. Nawet jakby znowu mieli na IP pytać po co tu przyjechałam 🙃
Jeśli chodzi o te straty maluszków... Ehh to takie przykre, serce się kraje. Na sali ze mną leży dziewczyna, która straciła dzidziusia w 36tc. Wieczorem było dobrze. A rano po prostu juz nie czuła ruchów. Pojechali na IP i już serduszko nie biło. Musiała rodzić naturalnie. Boże jak o tym opowiadała to łzy mi same leciały 😔 Teraz jest w drugiej ciąży w 35tc i będzie juz do porodu pod obserwacja żeby znowu tragedia się nie wydarzyła. -
Hania98 wrote:Właśnie mam straszny problem z odstawieniem, próbowałam już kilka razy i po dwóch dniach się poddaje i wracam do nich bo nie daje rady. Boje się że będę musiała je brać do porodu a po porodzie również będzie problem je odstawić, czytałam ze nie można przy nich karmić piersią. Już nie mam pomysłów co mam zrobić żeby ich nie brać, strasznie mi to działa na psychikę a moja ginekolog zbytnio mi nie pomaga w tym. Biorę najniższa dawkę, 1 tabletka na noc
-
Dziewczyny a ja z takim pytaniem jaki przewijak kupiłyście? Miękki czy twardy ?
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny a ja z takim pytaniem jaki przewijak kupiłyście? Miękki czy twardy ?
LILA_33 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Spróbuj zejść do połówki. Wiem że mała ta tableteczka i trudno przekroić ale to bez znaczenia ile wezmiesz bo jeśli bierzesz już tylko jedna to rzeczywiście działa już bardziej jak placebo. Ja też tak miałam że zeszłam do jednej i przy próbach odstawienia całkowitego mdłości na drugi dzień wracały. Odstawiłam w 16 tyg, 4 dni porannych mdłości i potem już nic. Który jesteś tydzień? Może dwa dni to za mało, trzeba dłużej wytrzymać.
-
Hania98 wrote:Jestem już w 32tc
-
nika647 wrote:Ale jak nie bierzesz to wracają ci takie silne wymioty, czy tylko mdłości? Bo jeśli tylko mdłości ale to ja bym spróbowała jednak wytrzymać, ale jeśli wymioty to bierz dalej. Duzo już nie zostało, a lepiej żebyś się nie odwodnila. Po porodzie napewno minie.
-
Ja na wizycie u mojej drugiej gin dostalam zalecenie wizyty u okulisty, bo mam cukrzyce (z wynikow krzywej, kontrolowana bez insulinyz cukrami 72-85 na czczo i do 112 po posilkach), i mam dostarczyc zaswiadczenie o braku przecowwskazan co do porodu sn... Ktos z Was ma podobne zalecenie? Pierwsza gin nic o tym nie wspomniala na razie.
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Umka wrote:Ja na wizycie u mojej drugiej gin dostalam zalecenie wizyty u okulisty, bo mam cukrzyce (z wynikow krzywej, kontrolowana bez insulinyz cukrami 72-85 na czczo i do 112 po posilkach), i mam dostarczyc zaswiadczenie o braku przecowwskazan co do porodu sn... Ktos z Was ma podobne zalecenie? Pierwsza gin nic o tym nie wspomniala na razie.
Ja to nawet jestem na insulinie i żadnych zaświadczeń nie potrzebuje 🤪 -
Umka wrote:Ja na wizycie u mojej drugiej gin dostalam zalecenie wizyty u okulisty, bo mam cukrzyce (z wynikow krzywej, kontrolowana bez insulinyz cukrami 72-85 na czczo i do 112 po posilkach), i mam dostarczyc zaswiadczenie o braku przecowwskazan co do porodu sn... Ktos z Was ma podobne zalecenie? Pierwsza gin nic o tym nie wspomniala na razie.
-
Ja już jestem na insulinie i nie mam wizyty u okulisty. Mam wadę wzroku, ale o jakichś przeciwskazaniach do sn pierwsze słyszę. Przy cukrzycy normalnie się wywołuje. -
Hania98 wrote:Wracają mi silne wymioty. Ostatnio zeszłam do połówki i ćwiartki, gdy wzięłam ćwiartkę było Oki do godziny 15 a od 15 i cały kolejny dzień bardzo wymiotowałam, nawet po wodzie
Chyba że obniża ilość mleka?
Jak będziesz szukać leku w bazach to wpisuj substancje czynna czyli ten wodorobursztynian doksylaminy, bo reszta to Wit b więc jest bezpieczna. A leku pod nazwą własna nie znajdzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 16:07
-
nika647 wrote:Ale nie masz żadnej wady wzroku? Tylko ze względu na cukrzycę?
Zadnej wady (odpukac)... I to tylko ze wzgledu na cukrzyce. Zdziwilam sie bardzo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 17:30
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Umka wrote:Zadnej wady (odpukac)... I to tylko ze wzgledu na cukrzyce. Zdziwilam sie bardzo...
-
Muszka1 wrote:Polecajka, w rossku jest zestaw 3 torebek/kosmetyczek, idealne do pakowania walizki do szpitala;) chyba dokupię jeszcze jeden zestaw, żałuję że od razu tego nie zrobiłam...
http://www.rossmann.pl/Produkt/bagaz/Eloy-Summer-organizer-na-ubranie-koralowy-3-szt,426254,19311
Myślę że do największego spakuję bobasowe ciuszki w torebkach strunowych (jest naprawde duzy 44x33x12cm), do średniego laktator, wkładki do biustonosza, lanolinę, kompresy, butelkę a do mniejszego moje kosmetyki . Jakbym miała jeszcze jeden duży to bym spakowała tam moje poporodowe akcesoria
A najważniejsze że nie są sztywne więc dużo miejsca nie zajmą
https://zapodaj.net/plik-Qr5q4YeztD
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Ja mam cukrzyce ciążowa , diabetolog zalecił zbadanie wzroku , ponieważ poród sn może uszkodzić mocno wzrok ..
Okulistę mam dopiero 7 sierpnia wiec zobacze co wyjdzie w badaniu i wtedy skonsultuje to z diabetologiem .Umka lubi tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️