X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka1 wrote:
    A ile malutka waży już? 😊 Sterydów na płuca ani nic Ci nie będą dawać? Czy na takim etapie już się nie daje?
    Tkpom A Ty jak przed jutrem? Gotowa na spotkanie z synusiem?
    A wiesz że nawet nie wiem nie pytałam bo za dużo się działo a sterydy jak trzeba będzie to podadzą w szpitalu choć już teraz to są coraz mniej już potrzebne z tygodnia na tydzień

No i trzymamy się terminu 10 września bo mała nadgoniła ten tydzień więc to już 33tc A nie 32

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 18:24

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze boję się jak cholera!!!
    Lekarz mówi że spokojnie będą najlepsi specjaliści jakich mają na oddziale na co ja no tak ale w bólu to mi nie pomogą później a ja wiem jak to boli. To się śmiali ze mnie.

Jutro o 8:30 przyjdą po mnie i idę na blok. Także trzymajcie kciuki żebyśmy byli żywi i zdrowi.

Jeszcze czekam na anastazjologa dzisiaj będzie rozmowa przed jutrem.

nika647, Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Lekarz mówi że spokojnie będą najlepsi specjaliści jakich mają na oddziale na co ja no tak ale w bólu to mi nie pomogą później a ja wiem jak to boli. To się śmiali ze mnie.

Jutro o 8:30 przyjdą po mnie i idę na blok. Także trzymajcie kciuki żebyśmy byli żywi i zdrowi.

Wszytko będzie dobrze :) trzymam mocno 🤞 i wiadomo jak tylko będziesz miała troszkę siły to koniecznie dawaj nam znać co i jak ;) nie masz się czego bać w końcu mały będzie z tobą i przestaniesz się martwić tymi naczyniami :)

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Trzymamy mocno kciuki i jutro jesteśmy myślami z Wami❤️

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    A wiesz że nawet nie wiem nie pytałam bo za dużo się działo a sterydy jak trzeba będzie to podadzą w szpitalu choć już teraz to są coraz mniej już potrzebne z tygodnia na tydzień

No i trzymamy się terminu 10 września bo mała nadgoniła ten tydzień więc to już 33tc A nie 32
    Sterydów nie podaje się już od 34+0 więc raczej ich już nie dostaniemy😀

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Sterydów nie podaje się już od 34+0 więc raczej ich już nie dostaniemy😀
    To w sumie napawa optymizmem :) jesteśmy już w tak wysokiej ciąży że dzieciaczki są bezpieczne 🥰
    Ja znów ogłoszenie parafialne 🤣 dady złote tylko jutro na promie 1+1

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Spójrz z perspektywy czasu jaką drogę przeszłaś, ile musiałaś wyleżeć, poświęcić, ile nerwów strachu i niepewności.. i tak jak Ci mówiłyśmy- dotrwałaś ❤️ Synek już jutro będzie z Tobą, bezpieczny. Ból trzeba jakoś przetrwać, a zawsze lepiej z takiej perspektywy :)

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka - ty to jesteś człowiek - promocja, jak mój mąż🤪
    Ja nie odebrałam jeszcze pieluszek bo w Rossmanie koło mnie nie mieli. Muszę zajrzeć do Galerii. Ale za to wykupiłam 3 ostatnie opakowania mojego ulubionego kremu czekoladowego od rl9 w starej wersji smakowo- wagowej. Uwielbiam je. Moje dzieci też😋 niestety zmienili recepturę, pozbyli się ze składu mleka, dali dwa razy więcej kakao i to nowe jest dla mnie zbyt gorzkie.

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Muszka - ty to jesteś człowiek - promocja, jak mój mąż🤪 .

Taaak tylko potem mój mąż goni po całym mieście za moimi promocjami 🤣 Jutro akurat jadę na pobranie krwi a biedronkę mam tuż obok więc podejdę sama. Ale kiedyś była też mega promocja na lovela do prania w media expert, to już mąż leciał po pracy 🤣 Tyle mam teraz do roboty, co poradzić. To chociaż promocji trochę sobie i wam wyszukam 😅

nika647, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Trzymam mocno kciuki za Was! Wszystko będzie dobrze ❤️ Będziemy czekały na wiadomość od Ciebie

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się mała kręci aż bóli miesiączkowych dostałam I skurczy jak tak będzie robić to do końca miesiąca urodzę 😂

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis w nocy złapał okropny skurcz łydki, biedny mąż w środku nocy na równe nogi postawiony bo myslal ze przyszedl TEN czas, tak sie darłam 😂

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ała nawet mi nie mów mi aż całą łydkę wykręciło raz ból niemiłosierny

age.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Ała nawet mi nie mów mi aż całą łydkę wykręciło raz ból niemiłosierny
    Z tymi łydkami to i mnie czasem bol potrafi niezły zlapac😬
    Mam nadzieję,że Makutka poczeka jeszcze kilka tygodni w Twoim brzuszku 🤞🤗
    A teraz proszę ładnie leżeć i się nie przemęczać 😄!

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom trzymamy jutro mocne kciuki za waszą dwójkę 🤞🤞♥️♥️
    Mam nadzieję,ze wszytsko potoczy się gładko i bezpiecznie ♥️

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści 😊 ból szybko przejdzie i zostanie cieszenie się maluchem ☺️

• KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli mam wrażenie, że bardziej się toczę niż chodzę 🙄 Robię coś, ale raz na jakoś czas muszę usiąść odpocząć. Z drugiej strony co ja się będę przesilać, niedługo wszystkie będziemy miały zarwane noce i mam zamiar spróbować należeć i wyspać się na zapas 😉

Pranie chyba sobie daruję aż do przeprowadzki, choć najchętniej zrobiłabym je już teraz. Ale te wszystkie rzeczy leżą mi albo na strychu, albo w garażu i nie ma szans żeby po praniu trafiły gdzie indziej.
    Jednak jednej rzeczy nikt mi nie wciśnie - prasowania. Pralka, potem suszarka i dziękuję

• LILA_33 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Trzymam mocno za Was kciuki ✊🍀 wierzę że wszystko będzie dobrze ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię i szukam właśnie koszuli na po i jestem przyjemnie zaskoczona jakie one teraz są ładne! Już nie ma ryzyka, że będzie babcina z żabotem 😁

• Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dorzucę promkę - w Netto pieluchy Hello Sensitive w piątek i sobotę 1+1 gratis. Te pieluchy mają certyfikat Nordic Swan co oznacza, że są bez chemii i ekologiczne, sprawdzają się na wrażliwej skórze. Cenowo tez są atrakcyjne.

Umka lubi tę wiadomość

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ