WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszka1 wrote:Mega polecam koszule Coala, dostępne stacjonarnie i na allegro. Mam "Basia" granatową w kropki z kokardkami, jak przymierzyłam to wygląda jak sukienka
I drugą mam też z Coali, trzecią z pepco 😊
Tkpom czekamy na informacje ❤️ może i na jakąs foteczkę 😎
Dzięki! Popatrzę też na nie bo jeszcze nic nie zamówiłam 😊 Te Pepcowe mi ledwo tyłek zakrywają 😅 Jeden z minusów mojego wzrostu 😉
Dziewczyny, co robicie jak macie twardy, napięty brzuch? Po prostu odpoczywacie? -
ann2224 wrote:Mi lekarz karze wytrzymać do 7 sierpnia mam nadzieję że wytrwam trochę dłużej. A mam pytanie bo ostatnio coraz bardziej boli mnie brzuch jak na @ i do tego kłucie mega jak by w szyjce to niby 3 dziecko ale poprzednie każde kończyło się Inaczej i innymi objawami czy któraś też ma takie objawy. Dodam że szyjka 3 cm nic się nie skróciła na szczęście ale w pierwszej ciąży dzień przed porodem nie miałam żadnych objawów a byłam u lekarza i nagle nie z tego nie z owego poród w 35 tygodniu
Kłucie może oznaczać nie tylko samo skracanie ale też zmianę kąta nachylenia szyjki - obrót w kierunku pochwy. Też mam takie kłucia a szyjka ostatnio była cały czas 3cm. A skrócić się może w ciągu doby. -
KasiaAnna wrote:Dziewczyny, co robicie jak macie twardy, napięty brzuch? Po prostu odpoczywacie?
Leżenie na boku, kąpiel lub prysznic, oddychanie przeponowe. Czasem nospa albo większa dawka magnezu.
Dziś u mnie nic nie działa. Od rana bolą mnie plecy, odcinek ledzwiowy, zrobiłam kilka cwiczen rozluźniających i pomogło na trochę ale potem znowu złapało mnie kilka takich nagłych i ostrych boli. Sama nie wiem co to. W dodatku mnie czysci jeszcze bardziej. Brzuch twardy. Wzięłam dwie nospy, kąpiel z olejkiem na chwilę ulga i znowu. Brzuch boli w dole. Jak nie.przejdzie to się chyba przejadę na IP. Mam nadzieję że jednak to nie my się ladujemy w kolejkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 18:14
-
KasiaAnna wrote:Dzięki! Popatrzę też na nie bo jeszcze nic nie zamówiłam 😊 Te Pepcowe mi ledwo tyłek zakrywają 😅 Jeden z minusów mojego wzrostu 😉
Dziewczyny, co robicie jak macie twardy, napięty brzuch? Po prostu odpoczywacie?
Polecam więc te Coala bo mi sięga po kolano. Nie ma strachu że tyłek wylezie. Tylko rozmiarowka jak dla mnie trochę nieadekwatna 😅 nie sugeruj się ze normalnie nosisz jakiś rozmiar tylko Patrz na wymiary tych koszul, ja noszę teraz rozmiar XL a musiałam zamówić 3XL bo w biuście mam 110 i jest idealna ! Możesz też napisać do nich na ig, podadzą Ci sklepy w których można przymierzyć/kupić ich koszule stacjonarnie.
Ja na twardy brzuch mam zapisane leżenie, magnez w dużych dawkach i lek przeciw skurczom (że względu na to że mnie złapały miesiąc temu)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 18:11
-
Już po pionizacji jestem. Kurde boli okropnie.
Dziękuję za wszystkie gratulacje
A więc operował mnie zastępca ordynatora plus na sali było jeszcze 12 osób ( nie wiem skąd aż tyle się ich wzięło)
Znieczulenie w kręgosłup nie bolało aż tak bardzo tylko u mnie pojawił się problem bo nie mogli się wbić i miałam aż 7 ukluc. Także przy 5 już mówiłam że mi dziwnie gorąco i ciemno się robi odrazu reakcja dostrzykneli coś w rękę maskę z tlenem podali i położyli na bok i dopiero na tym boku udało im się wbić.
Zaczęli operacje a ja rozmawiałam sobie z anastazjologami bo zauważyli ze jak cicho jestem to zaczynam im odjeżdżać. Ale temat psów uratował sytuację
Lekarz po wyjęciu małego był przerażony raz ze to naczynie okazało się grubości pępowiny a na usg wychodziło mniejsze to jeszcze mały miał aż 2 suply na pępowinie. Także cudem przeżył w brzuchu a te dziwne KTG jak się okazało właśnie pokazywało że pojawił się węzeł. Mały zabrany jest na oddział wczesniakow na obserwacje ale oddycha sam.
Pionizacja jest okropna ból straszny. Personel pomaga jak może i stawia bardzo pomału na nogi. Zaczynają od podnoszenia łóżka głowy i co jakiś czas coraz bardziej aż do momentu aż się usiądzie. Wtedy spuszczają nogi w dół i sobie siedzisz. Po 30 minutach dopiero wstajesz.
Jak dają środki od bólu to bierzcie co dają ja chcialam być twarda ale wkoncu musiałam wziąść bo się nie da inaczej.
Emocje schodzą cały czas..nika647, Kaśik, Kaśik, bebag, Kiarka, Umka, KasiaAnna lubią tę wiadomość
-
Tkpom - mieliście olbrzymie szczęście. Jak będziesz już mogła zobaczyć małego to prosimy o fotkę ❤️
-
https://zapodaj.net/plik-I5uO0RdHqa
Taka wybrał imię Ivo dla synkatylko jeszcze nie wiem czy przez V czy przez W
Katia89, Muszka1, nika647, LILA_33, Kaśik, niezapominajk_aa, niezapominajk_aa, bebag, zosiasamosia, Anetaaa7, Kiarka, Umka, Jeffcia, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Tkpom - gratulacje!!!
Na twardy brzuch biorę no spę i jak najwiecej leżę. Od dłuższego czasu codziennie biorę magnez Aspargin 8 tabletek rozłożonych na 3 razy. Ból przechodzi dopiero następnego dnia. W nocy niestety się nasila plus „bóle miesiączkowe”. Zalecenia gina są takie, żeby leżeć, leżeć i leżeć, ale przy 2,5 latce w domu to niemożliwe. -
Tkpom wrote:
Taka wybrał imię Ivo dla synkatylko jeszcze nie wiem czy przez V czy przez W
-
Spuromix wrote:Mamusie mam pytanie.... czop czy on wygląda jak rozpuszczona żelka o białym kolorze?
-
KasiaAnna wrote:Dzięki! Popatrzę też na nie bo jeszcze nic nie zamówiłam 😊 Te Pepcowe mi ledwo tyłek zakrywają 😅 Jeden z minusów mojego wzrostu 😉
Dziewczyny, co robicie jak macie twardy, napięty brzuch? Po prostu odpoczywacie?
Ja łykam nospe I staram się leżeć I odpoczywać
-
Ja też miewam kłucia i ciągnięcie na dole brzucha od kilku dni, do tego doszła jakaś wodna wydzielina nie wiem czy to uplawy, śluz czy wody 🤷♀️ im dalej tym więcej dolegliwości 🙈
-
W pierwszej ciąży musiałam dokarmiac corke bo miałam malo pokarmu , kupowałam Bebilon .
Wole się ubezpieczyc może jest jakieś mm godne polecenia ?👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Tkpom - mam chrzesniaka Iwa😀 słodziak z Twojego szkraba, forumowe ciotki są zakochane❤️
Papatkii - z tymi mlekami to jest tak że skład się zmienia, trzeba zwrócić uwagę czy nie ma w nich oleju palmowego lub syropu glukozowo- fruktozowego. Bo są jeszcze takie że się zdarza. Myśmy kupowali córce Bebiko bo tylko takim nie pluła, ale musiałam za każdym razem czytać skład bo w jednych partiach były w skladzie te rzeczy ( chyba w Biedronce albo w netto) a w innych nie. W tych samych mlekach🤷 w bebilonie chyba nie było, ale córka nie chciała go pić, podobnie z Humana. Moze gdyby piła od początku to byłoby inaczej ale była na piersi przez 11 miesięcy więc była już dość wybredna
-
Wczorajsze dolegliwości przeszły mi dopiero wieczorem po dwóch kubkach melisy. Trzecia ciąża i jednocześnie pierwsza bez luteiny w ogóle. W poprzednich ciążach miałam na tym etapie do 37 tyg i te skurcze przepowiadające miałam trochę wyciszone. Nie do końca, ale aż takich dolegliwości jak teraz nie miałam. Więc niby trzecia ale trochę jak pierwsza 🤪
Jedyny plus że znam trochę różnice pomiędzy skurczami porodowymi a tymi które mi teraz towarzyszą. Porodowe są dłuższe, mają początek, rosną - szczyt i spadają. I zaczynają się z góry brzucha. A te są póki co takie nagle, krótkie i puszczają . Gorzej z twardnieniem brzucha a to trzyma teraz już długo.