WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nika647 wrote:Po wizycie, waga 2810, więc wychodzi dokładnie 36+0. Lekarz starał się nie naciągać tych wymiarow, więc może maly trochę podgonil. Zobaczymy jak za dwa dni u mojego lekarza. Ale sprawdziliśmy łożysko i naczynia i mówi że jest ok. Żadnych oznak starzenia, mały rośnie. Dla mnie najważniejsze że nie zleciał poniżej tego 25 centyla, a wręcz wychodzi większy.
Bardzo ładna waga, a najważniejsze że naczynia i łożysko też okej 😊nika647 lubi tę wiadomość
-
Zaczęłam szukać badań na jutrzejsza konsultacje z ortopeda , trafiłam na wypis z szpitala po pierwszym porodzie a tam przedglowie i pępowina owinięta wokół szyji .
Boję się teraz drugiego porodu👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Papatkiiii wrote:Zaczęłam szukać badań na jutrzejsza konsultacje z ortopeda , trafiłam na wypis z szpitala po pierwszym porodzie a tam przedglowie i pępowina owinięta wokół szyji .
Boję się teraz drugiego porodu
Nie musi wcale być tak teraz. Mój syn też był owinięty pępowina, dlatego też poród nie szedł za szybko. Na szczęście nie podusil się, położna zdążyła go poodwijac. Bardzo długa pępowinę wtedy mieliśmy. Potem córcia już urodziła się bez problemów. -
Magda603 wrote:Dziewczyny wydaje mi się, że był poruszany tutaj ten temat rozejścia spojenia łonowego ale nie mogę znaleźć. Podejrzewam, że właśnie dopadła mnie ta dolegliwość. Trudności w obracaniu się z boku na bok, ciężko wstaje mi się z łóżka, bóle przy zakładaniu spodni. Umówiłam się na poniedziałek do ortopedy ale nie wiem czy ortopedzi się zajmują takimi problemami czy trzeba udać się do innego specjalisty? Mój ginekolog jest obecnie na urlopie. Zaczął mi też trochę odchodzic czop a to dopiero 34+4. Tydzień temu jak pierwszy raz kawałek odpadł poleciałam do swojego lekarza i faktycznie to czop ale szyjka 3,5 cm. Stresuje się żeby nie urodzić przed powrotem swojego doktora tym bardziej, że próbuje też załatwić sobie u psychiatry zaświadczenie do cc. To mój drugi poród. Pierwszy był tydzień po terminie wywoływany,brak postępu w 2 okresie porodu. Skończył się vacum, wyciskaniem przez lekarza przedramieniem dziecka, a ja skończyłam z pęknięciem 3 stopnia i traumą.
Cholera wiem co czułaś ..
U mnie też dziecko wypychal z brzucha a do tego nacieli mi krocze nie informujac mnie w ogóle o niczym ..
Przy wypisie przeczytałam ze mala była owinięta pepowina i miała przedglowie ..
Zaczęłam się panicznie bać naturalnego .👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
27dpt mamy ❤️
-
W 2018 r. Został wprowadzony przepisami pewien standard opieki okołoporodowej i takie rzeczy jak wypychanie dziecka łokciem są zakazane. I dużo innych rzeczy. Myślę że trochę się w związku z tym zmieniło w szpitalach i porodach. Rodziłam w 2017 i potem córkę w 2020. U mnie też syn został wypchnięty chwytem łokciowym i wysunął się wtedy owinięty ta pępowina. Myślę jednak że była to dobra decyzja lekarza, bo mały byl już w kanale i gdyby padła decyzja o CC to mógłby już się trochę poddusić, zanim by wszystko przygotowali. Dzieci często owijają się pępowina wokół brzuszka, tułowia, szyji bo do kanału schodzą ruchem obrotowym, jak śrubka. Nie da się tego niestety wychwycić w trakcie porodu bo to już się dzieje na samej końcówce, a USG nikt nie robi w tym momencie.
-
GrubAsia wrote:He dziewczyny! Ja z terminem na październik, ale mam do Was pytanie 😄 16.09 mamy wesele i do tej pory chciałam iść - to bedize 36+1, w poprzedniej ciąży czułam się świetnie w tym tyg. ale ostatnio zaczyna mi troszeczkę dokuczać kręgosłup i brzuch mam większy. Moje pytanie która z Was , bo jesteście juz na końcówce, poszła by teraz potańcować na weselu 😁?
Też mam wesele na tym etapie ciąży. Miałam iść,ale od jakiegoś czasu od długiego siedzenia i tańczenia ( choc uwielbiam!) bardzo bolą mnie nogi od kręgosłupa, więc wolę odpuścić i idę tylko na ślub 😉GrubAsia lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Nika!najważniejsze, że synek ładnie rośnie oraz że przepływy i łożysko w porzadku 😊♥️
nika647 lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
GrubAsia wrote:He dziewczyny! Ja z terminem na październik, ale mam do Was pytanie 😄 16.09 mamy wesele i do tej pory chciałam iść - to bedize 36+1, w poprzedniej ciąży czułam się świetnie w tym tyg. ale ostatnio zaczyna mi troszeczkę dokuczać kręgosłup i brzuch mam większy. Moje pytanie która z Was , bo jesteście juz na końcówce, poszła by teraz potańcować na weselu 😁?
Gdybym się dobrze czuła to czemu nie? Przecież w razie czego nikt nie zmusza do siedzenia do ostatniego gościa.
Z obecną kondycją (równe 33tyg.) poszłabym tylko na sam ślub, wesele już nie. Ale ja ostatnio padałam na wszystkie fotele w meblowym 😉
Zmieniłam plany i jutro mam wycieczkę po wszelkich lekarzach. Rano pobranie, potem neurolog, usg tarczycy i okulista.
Dla relaksu dziś byłam z Młodą w kinie - trafiła nam się cała sala dla nas 😁GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Podrzućcie mi proszę jakieś pomysły, bo ja nie mam żadnych.
W sobotę chcemy jechać nad morze (jeszcze nic nie zarezerwowałam 🤣). Ginekolog pozwoliła tylko na Bałtyk bo mam piękne, białe kropki wszędzie z powodu problemów z krążeniem. Bałtyk wiadomo jaki jest, wieczorem będzie zimno a mnie do szału doprowadzają wszelkie spodnie, legginsy czy spódnice. No generalnie wszystko, co jakkolwiek opina mi się na brzuchu, jest na nie. Na wieczory przychodzą mi do głowy jedynie grube rajstopy. Macie może jakieś inne pomysły? -
Jestem po wizycie u ordynator. Mały waży już 2950g. Szyjka długa 4.5 cm,łożysko w porządku, wszystko dobrze. Jeżeli nic się nie wydarzy wcześniej to zgłaszam się na oddział 30 sierpnia i cc 31
LILA_33, niezapominajk_aa, bebag, ann2224, Nadziejka30, Kaśik, Kiarka, Umka, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
KasiaAnna wrote:Podrzućcie mi proszę jakieś pomysły, bo ja nie mam żadnych.
W sobotę chcemy jechać nad morze (jeszcze nic nie zarezerwowałam 🤣). Ginekolog pozwoliła tylko na Bałtyk bo mam piękne, białe kropki wszędzie z powodu problemów z krążeniem. Bałtyk wiadomo jaki jest, wieczorem będzie zimno a mnie do szału doprowadzają wszelkie spodnie, legginsy czy spódnice. No generalnie wszystko, co jakkolwiek opina mi się na brzuchu, jest na nie. Na wieczory przychodzą mi do głowy jedynie grube rajstopy. Macie może jakieś inne pomysły?to mój codzienny zestaw ubraniowy
sprawdzil się też nad Bałtykiem
-
Dzięki dziewczyny, czyli jak myślałam - rajstopy. Muszę ogarnąć jakieś pod same pachy żeby nie denerwowały mnie na brzuchu 😆 w sukienkach i tak śmigam, mam farta, że tylko jedna jest na mnie obecnie za mała 😁
Katia czyli ustawia nam się piękna kolejka 😄
Ja mam nadzieję grzecznie się między Was nie wpychać, i jakoś po 19.09 zamknąć ten peleton 😉 -
Zrobił mi się włokniak na sutku drażni irytuje ociera sie o ubranie i boli ...
Jak sobie pomoc ? Usuwać nie wolno ..👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
27dpt mamy ❤️
-
KasiaAnna wrote:Dzięki dziewczyny, czyli jak myślałam - rajstopy. Muszę ogarnąć jakieś pod same pachy żeby nie denerwowały mnie na brzuchu 😆 w sukienkach i tak śmigam, mam farta, że tylko jedna jest na mnie obecnie za mała 😁
Katia czyli ustawia nam się piękna kolejka 😄
Ja mam nadzieję grzecznie się między Was nie wpychać, i jakoś po 19.09 zamknąć ten peleton 😉 -
Papatkiiii wrote:Zrobił mi się włokniak na sutku drażni irytuje ociera sie o ubranie i boli ...
Jak sobie pomoc ? Usuwać nie wolno ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 22:39
-
Sulcia wrote:Hej!
Kojarzę Cię z wątku Mamy Luty 2021! Wtedy miałam inny nick chyba „Hannah coś tam” (zgubiłam hasło 😂). Dalej jesteś na FB? Gratuluję drugiego bobo! Widać idziemy podobnie 😜
Ja jednak nie zdecydowałabym się na wesele. W poprzedniej ciąży (zimą) czułam się zdecydowanie lepiej, a teraz jednak jest gorzej. Może to pogoda, a może 2,5latka w domu dająca w kość 😉 Nie ma kiedy odpocząć 😉
Wracając do wesela, to jednak zbyt męcząca impreza jak na 9 mc 😜 Do tego dość droga 😜 a przy drugim bobo choć mniejsze wydatki, to jednak są nieuniknione 😜
Hej ! Tak kojarzę Cię ! Na fb grupie też jeszcze jestem ,ale tam jest cisza 😉
Gratulacje Fajna nam różnica wieku wyszła między dziećmi 😄chociaż my staraliśmy się już dawno i chciałam mniejsza różnice (tak ok 1.5roku ). Jednak teraz jak patrzę na tą moją 2.5latkę , jaki progres poczyniła w ostatnie pół roku , to mam wrażenie, że będzie mi łatwiej niż jakby była rok młodsza. No i miałyśmy jeszcze ten rok tylko dla siebie 😅
Widzę, że i u Ciebie też tym razem chłopiec a w domu juz masz tak jak ja córeczkę,prawda?Sulcia lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g