WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja brzuszka już nie mam większość znikła już ale mogę synka wrzucić na mojej podusi
https://zapodaj.net/plik-Sovy1X2KKEniezapominajk_aa, Muszka1, bebag, nika647, Kiarka, ann2224, LILA_33, Jeffcia, Kania_czubajka, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z was miała robiony przez gin masaż szyjki macicy? Mnie wczoraj spotkał ten fart mało przyjemny wręcz bolesny ale to co działo się w nocy to już masakra 2 dzieci urodziłam i takich przepowiadających skurczy nie miałam myślałam że to porodowe ale były ciągiem bez przerw. Czuję się dzisiaj jak by mnie coś przejechało
-
ann2224 wrote:Czy któraś z was miała robiony przez gin masaż szyjki macicy? Mnie wczoraj spotkał ten fart mało przyjemny wręcz bolesny ale to co działo się w nocy to już masakra 2 dzieci urodziłam i takich przepowiadających skurczy nie miałam myślałam że to porodowe ale były ciągiem bez przerw. Czuję się dzisiaj jak by mnie coś przejechało
Po masażu szyjki powinno się u Ciebie rozkręcić. Na pewno zrobiło się większe rozwarcie. Daj sobie dziś czas na odpoczynek. A potem próbuj z drażnieniem brodawek itd, może ruszy. Jakieś kręcenie na piłce, ruchy miednica żeby dziecko się wstawiało do kanału. -
Zosia ale super wiadomość! A czułaś cokolwiek co mogło wskazywać, że Mała się obraca?
Ja byłam w piątek na wizycie i niestety mój Łobuziak dalej siedzi na pupci i do teraz wszystkie ruchy czuje tak samo, czyli wpychanie nóżek w mój pęcherz i główkę nad pępkiem.
Po wizycie mocno plamiłam, bóle miesiączkowe miałam spore, myślałam, że po badaniu coś się zaczęło. Ale wszystko przeszło. I jak w tamtym tygodniu skurcze miałam co chwilę i kilka już na 100, tak teraz mam kilka skurczy na dzień i to takich delikatnych 🤦♀️ Do tego wcześniej ledwo chodziłam, nawet w 25 tygodniu, tak mnie brzuch bolał, ciągnął, czułam kamienie w brzuchu. A teraz jak Maluch w końcu szczęśliwie donoszony, to ja nic nie czuję i przestałam mieć uczucie, że zaraz urodzę. Wcześniej nic nie mogłam zrobić, a teraz nic mnie nie boli, nic się nie napina. Jak to jest możliwe 😅 Już mówię mężowi, że jakby nie cukrzyca i to ja bym donosiła do 41 tygodnia na luzie 😂nika647 lubi tę wiadomość
-
A tu mój brzuszek🤪
https://zapodaj.net/plik-eeWaueguy7Muszka1, ann2224, Kiarka, LILA_33, Sulcia, bebag, niezapominajk_aa, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
ann2224, Kiarka, LILA_33, Sulcia, bebag, niezapominajk_aa, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Czy któraś z was miała robiony przez gin masaż szyjki macicy? Mnie wczoraj spotkał ten fart mało przyjemny wręcz bolesny ale to co działo się w nocy to już masakra 2 dzieci urodziłam i takich przepowiadających skurczy nie miałam myślałam że to porodowe ale były ciągiem bez przerw. Czuję się dzisiaj jak by mnie coś przejechało
Ja miałam wczoraj ale chwilę tylko, cały wczorajszy dzień i w nocy czułam bol brzucha jak na okres nawet w pewnym momencie były te bóle regularne ale przespałam noc, dzis narazie nic nie czuję
Edit. Znów zaczynają się takie bóle okresowe 🤦♀️ i ledzwiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 09:22
-
U mnie w nocy tez się działo 🙈 Były mocne skurcze z bólem lędźwi. Jak siadałem na łóżko, to przechodziły, jak kładłam się na łóżku, to znów mnie łapały. O 6 rano wzięłam prysznic, skurcze minęły. Teraz znów jakieś słabsze się pojawiają. Ciekawe czy dotrwam do jutra, bo na jutro mam termin stawienia się w szpitalu na CC, które planowo ma być w czwartek wykonane. 🙈
-
U mnie też od jakiegoś czasu większe napinanie brzucha jak tylko się za coś zabiorę do zrobienia, takie bóle miesiaczkowe , w nocy też takie nieprzyjemne spinania. Nie wiem czy to takie skurcze czy co, przy córce nie czułam nic takiego kompletnie . I wyszły mi rozstępy na górnej części brzucha..dosyć sporo , a myślałam że znowu uda się bez 🙈
Jutro ostatnia wizyta, zobaczymy czy coś się dzieje , mam nadzieję że dotrwam do następnej środy żeby już pojawić się na oddziale .
Śliczne, zgrabne brzusie macie ! -
A ja nawet nie mam czasu Was poczytać bo na dwa dni przed powrotem z wakacji dostaliśmy informację, że w najbliższy weekend możemy się przeprowadzać. Także odtransportowaliśmy Młodą do babci i cioci do Władka, sami pojechaliśmy na jedną noc do Gdańska i po powrocie utknęłam przy pakowaniu. Przy okazji robię pranie dla maleństwa, właśnie wiruje się kolejna pralka. Jak już będzie uprane to przy okazji spakuję się do szpitala.
Dziś mam dentystę i po raz pierwszy w życiu mnie to cieszy bo ucieknę od tych gratów 😆
Postanowiłam też, że do mojej ginekolog nie wracam, niech ktoś inny rozwiązuje jej problemy braku profitów z cc w państwowym szpitalu 🙄 -
Coś czuję że w tym tygodniu worek z porodami się rozwiąże u nas 🤪
Pytanie tylko czy pierwsza będzie Sulcia, Lila czy Ann? -
A mam pytanie: czy ma ktoras z Was mięśniaki macicy? Ja mam jednego z przed ciąży, był dość duży chyba bo jakieś 2x4 cm ale mój lekarz niespecjalnie się nim przejął. Nie wiem czy powinnam się go obawiać w kontekście porodu? I czy gdzieś się nie potworzylo ich więcej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2023, 10:18
-
nika647 wrote:A mam pytanie: czy ma ktoras z Was mięśniaki macicy? Ja mam jednego z przed ciąży, był dość duży chyba bo jakieś 2x4 cm ale mój lekarz niespecjalnie się nim przejął. Nie wiem czy powinnam się go obawiać w kontekście porodu? I czy gdzieś się nie potworzylo ich więcej...
nika647 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:A mam pytanie: czy ma ktoras z Was mięśniaki macicy? Ja mam jednego z przed ciąży, był dość duży chyba bo jakieś 2x4 cm ale mój lekarz niespecjalnie się nim przejął. Nie wiem czy powinnam się go obawiać w kontekście porodu? I czy gdzieś się nie potworzylo ich więcej...
Pojedyncze mięśniaki mogą się zmniejszać, można też je usunąć. Ale trzeba to kontrolować, żeby nie było ich więcej i nie rosły zbyt duże. Niestety gdy zaczęłam pracę na bloku operacyjnym byłam w szoku jak często jest wykonywany zabieg histerektomii. A szpital w którym pracuję ma bardzo mały i słabo rozwinięty oddział ginekologii. Dlatego przypomnienie dla każdej z dziewczyn - po połogu kontrola obowiązkowa, żeby przy nawale obowiązków z dzidziulkiem nie zapomnieć też o swoim zdrowiu 👍nika647, Muszka1, Nadziejka30 lubią tę wiadomość