X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu o wiele lepiej, na oddziale dosłownie było po 35 stopni czy dzień czy noc. Aczkolwiek ograniczam jakąkolwiek aktywność do zera. Wiatraczek, klimatyzacja, woda do picia, teściowa się zadeklarowała żebym nie gotowała żadnych obiadów taka słaba, ona wszystko ogarnie i nam bedzie podrzucać, mąż robi zakupy i wszystko co trzeba w domu - także korzystam i leżę 🤭 Bo po pobycie w szpitalu i po tej chorobie czuje się masakrycznie słaba ...
    Może powinnam się doedukowywac z tych bobasowych spraw, laktacja, noszenie, oglądać webinary..ale tak mnie to stresuje ze po prostu włączyłam Lucyfera na netflixie dla odmóżdżenia 🙄

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że może w tym tyg temperatury trochę spadną ale niestety 😔 ja dziś mam wizytę, jestem ciekawa co tam u mojego maluszka i jak tam wygląda szyjka, bóle miesiączkowe w sumie mam każdego dnia od tygodnia, tak kilka razy dziennie, na początku myślałam może cos się dzieje ale nic a nic 🙈

Z lepszych rzeczy mąż skręcił łóżeczko i już wszystko czeka także choć troszkę jestem spokojniejsza że rzeczy są przygotowane ❤ teraz jeszcze zostało okna umyć 😅

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj postanowiłam poszaleć odwiedziłam siostrę a później wybraliśmy się na koncert. Ból brzucha jak na okres towarzyszy mi od dawna do tego ciągle napinanie brzucha jak bym kamienie tam miała ale mały daje znać cały czas o sobie. Dzisiaj wizyta ciekawe jak długo będzie siedział w środku. Aż dziw bo tamte ciążę kończyły się przedwcześnie a ta ku zaskoczeniu chyba wszystkich trwa w najlepsze. I gdyby nie te gorączki to było by o wiele łatwiej.

event.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Myślałam że może w tym tyg temperatury trochę spadną ale niestety 😔 ja dziś mam wizytę, jestem ciekawa co tam u mojego maluszka i jak tam wygląda szyjka, bóle miesiączkowe w sumie mam każdego dnia od tygodnia, tak kilka razy dziennie, na początku myślałam może cos się dzieje ale nic a nic 🙈

Z lepszych rzeczy mąż skręcił łóżeczko i już wszystko czeka także choć troszkę jestem spokojniejsza że rzeczy są przygotowane ❤ teraz jeszcze zostało okna umyć 😅
    Okna umyłam w tamtym tygodniu i nie za bardzo to pomogło 🙈

event.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co słyszałam ochłodzenie ma być od połowy tygodnia, aczkolwiek w pogodzie tego nie widzę 🤣

Ja czekam na wizytę u cukrzycowej, jak na złość jest dziś ogrom ludzi. Później chcemy iść się umówić na obejrzenie porodówki bo nie mieliśmy okazji nigdy być. Dziś mi się śniła, wyglądała jak Hogwart, a dzieci wydawali z takiego obślizgłego ciemnego tunelu, coś a'la nora jakichś obcych wykluwający się z jaj 🤣🤣

Nie wiem skąd ten dziwny sen 🤣

Muszka1 lubi tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonili do mnie o 8 czy mogłabym przyjechać dzisiaj do kliniki bo się zwolniło miejsce. Oczywiście pojechałam i troszkę mnie podbudowała ze jest to problem tylko powierzchowny że nic głębiej się nie dzieje ale pielęgnacja cała była zła. Teraz mam zrobiony opatrunek szczelnie zamknięty zakaz wietrzenia bo to tylko mnoży te bakterie. Zupełnie inne preparaty tera mam i to oni dali a nie ze musze latać i kupować. Teraz zmiana opatrunku za 3dni.
    Zupełnie inne podejście do pacjenta zupełnie inne leczenie i rozmowa przede wszystkim. Pod mikroskopem sprawdzała wydzieline.

Wyszlam z tamtad podbudowana że się zagoi wkoncu

Muszka1, Katia89, ann2224, niezapominajk_aa, nika647, bebag, LILA_33, Nadziejka30, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzam sie do pakowania walizki .
    Termin koniec września moze być różnie : ciepło , zimno , wietrznie :)

co na wyjście dla malucha w razie ładnej i brzydkiej pogody :) do fotelik samochodowego mam otulacz polarowy wiec grube kombinezony są zbędne .

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak wy... Nie wiem... ale u mnie wszyscy obstawiają że w tym tygodniu urodzę... w sumie te straszaki zaczynają się coraz częściej i potrafią obudzić w nocy no ale nic z tego nie wynika....
    Tak bardzo miałam urodzić przed terminem 🤭 a tu psikus małej w brzuszku dobrze 😍
    Mąż bidny nie może spać plecami do mnie bo go łobuziara po nerkach kopie... a co ja mam powiedzieć? 🤣🤣🤣

Zosia super wieści! Niech teraz już wszystko idzie po twojej myśli 😄
    Tkpom no w końcu jakieś konkrety i oby to coś pomogło... a jak mały znosi te upały?
    Muszka leż i odpoczywaj kto wie czy to nie ostatnie takie dni lenistwa 😁 ja też leżę I śpię i jem i tak w kółko 🤭
    A z tymi oknami to jakaś bujda jest 🤣 ja ostatnio 3 dni po drabinie skakałam szafy z góry myłam okna myłam firanki zmieniłam i co? I guzik z pętelką nic nie rusza 🤣

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:

co na wyjście dla malucha w razie ładnej i brzydkiej pogody :) do fotelik samochodowego mam otulacz polarowy wiec grube kombinezony są zbędne .

Ja mam przygotowany pajacyk body z długim i krótkim rękawkiem i jeszcze gacie ze stopkami no i czapeczkę i zobaczymy co będzie potrzebne jaka pogoda będzie...

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Ja mam przygotowany pajacyk body z długim i krótkim rękawkiem i jeszcze gacie ze stopkami no i czapeczkę i zobaczymy co będzie potrzebne jaka pogoda będzie...

Dzięki :) wrzesień bywa różny może być ciepło i może być zimno :-D

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:

Do fotelika: body plus cieplejszy pajac (body krótki rękaw jak ciepło, długi jak chłodniej) i czapeczka pilotka - wiązana. Na fotelik - kocyk bawełna/bambus. Otulacz polarowy tylko wtedy gdy będzie wietrznie lub bardzo zimno, wtedy tez można założyć cieplejszą czapeczkę. Polar nie oddycha, dzidzia może się przegrzać jak będzie powyżej 20 st.

• Karola1688 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam dziś jakiś dziwnie spięty brzuch i takie dziwne ciągniecie i jak by ciagle parcie na 2 😂 tylko czy to taki straszak czy pomału coś się zaczyna to się okaze 🤔

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    No a ja mam dziś jakiś dziwnie spięty brzuch i takie dziwne ciągniecie i jak by ciagle parcie na 2 😂 tylko czy to taki straszak czy pomału coś się zaczyna to się okaze 🤔
    No u mnie takie są od kilku dni straszaki i jest to kijowe uczucie 🫣 człowiek nie wie co robić ze sobą 😃

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to czekanie teraz. Jak przedtem myślałam cały czas żeby donosić do bezpiecznego donoszonego terminu tak teraz czekam z niecierpliwością aż coś zacznie się dziać jak tylko pojawiają się bóle miesiączkowe spinanie brzucha to myślę że to może początek a tu niespodzianka wszystko puszcza. Tylko napięcie brzucha się utrzymuje. Ciekawa jestem co lekarz na to. I na kiedy ewentualne wywoływanie. My przyszłe matki musimy uzbroić się w cierpliwość

event.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały rozdrażniony przez upały i praktycznie wisi na mnie a właściwie na cycu. Żeby iść do łazienki czy zjeść muszę go dać do mojego łóżka w sypialni na moją poduszkę żeby czuł mój zapach wtedy śpi spokojnie.
    Tata też jest fuj i tylko mama się liczy.

age.png
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek i wtedy mam dostać skierowanie do szpitala tylko co potem to nie wiem czy odrazu przyjmą mnie na oddział czy zbadają i wyślą do domu i każą się stawić na konkretny dzień nie mam pojęcia 🤔 w każdym razie przez cukrzyce ciąża ma być zakończona 39 tygodniu chociaż po cichu liczę ze samo się zacznie 😁

preg.png
  • Nadziejka30 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia! Jaka cudna wiadomość!Bardzo się ciesze♥️

Tkpom mam nadzieję,że teraz ładnie będzie się goić twoja blizna 🤞♥️

Też planuje w tym tygodniu spakować walizkę do szpitala, ale na szczęście udało się wszystko poprac oraz poprasować 😄

I procedura
    11.'22
    1. Transfer nieudany ❌️

01.'23
    2. Transfer ❄️ udany🩷
    01.10. córeczka 3700g 61cm💗

II procedura
    09.'24
    ❄️
    10.'24
    Transfer -Cb

III procedura
    11.'24
    ❄️❄️

12.'24
    7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
    28dpt mamy serduszko
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:

Ja w prawdzie termin mam na 1 września ale zabrałam body z długim rękawkiem lub z krótkim rękawkiem do tego spodenki i czapeczka, mam też spakowany sweterek ale w sumie jakbym miała teraz urodzić to w takie upały to nie wiem w co ubrać takiego dzidziusia 🙈

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1688 wrote:
    Ja mam wizytę w piątek i wtedy mam dostać skierowanie do szpitala tylko co potem to nie wiem czy odrazu przyjmą mnie na oddział czy zbadają i wyślą do domu i każą się stawić na konkretny dzień nie mam pojęcia 🤔 w każdym razie przez cukrzyce ciąża ma być zakończona 39 tygodniu chociaż po cichu liczę ze samo się zacznie 😁
    Ta sama sytuacja co u mnie ciąża ma być rozwiązana do 39 tygodnia dzisiaj może się dowiem kiedy dokładnie

event.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jak tak czytam to przecież już... to mówicie że najwyższa pora juz się rozpakowywać ? Ja jestem ciekawa co mi w środę doktorka powie... boję się tej wizyty strasznie.... mam nadzieję że mała urosła i ma się dobrze

Tkpom każdy sposób jest dobry o ile działa;) jak mały jest spokojny na podusi to widocznie tak ma być 😋 i widzisz nie da się oszukać XD tata cycka nie ma więc po co ma być u taty 🙂

Straszne łapanki duszności dzisiaj mam tak się mi brzucho spina że aż oddechu nabrać nie mogę bo takie dziwne uczucie w klatce mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2023, 16:34

age.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ