X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny u lekarzy to jakaś masakra. Co do laktator a ja w poprzednich ciążach miałam ręczny potem wyrzuciłam. A teraz dostałam od siostry nano czy jakoś tak elektroniczny. Może się przyda.

event.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceny kosmos ale liczę na to że cena równa się jakość tak jak było z profesorem Preis który znał się na rzeczy.

Ja dzisiaj do męża mówiłam że jak to tak dalej pójdzie to będziemy bankrutami przez tą ranę.

Ja miałam swój laktator w szpitalu i pomógł rozkręcić laktacje. U nas wczesniak dlatego też zabrałam odrazu żeby odrazu działać i produkować w miarę możliwości. Mamy Neno ale ten szpitalny zdecydowanie był lepszy do pobudzenia bo mi przytargali żeby porównać i tam był medela taki duży. Zupełnie inna jakość ssania niż w Neno

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom, jeśli chodzi o zostawianie kasy na prywatnych wizytach to piąteczka, ja u flebologa zostawiłam w tej ciąży taką kasę że głowa mała. Im bardziej wymyślna specjalizacja, tym drożej niestety :|

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za gorąc, niech już się skończą te upały bo nie da się funkcjonować:/ oby do przyszłego tygodnia, ma być już normalna temperatura. W nocy też ciężko się śpi przez te upały. Ciężki czas na końcówkę ciąży

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Co za gorąc, niech już się skończą te upały bo nie da się funkcjonować:/ oby do przyszłego tygodnia, ma być już normalna temperatura. W nocy też ciężko się śpi przez te upały. Ciężki czas na końcówkę ciąży

Dołączam, masakrycznie jest 🥵

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom właśnie wpadł mi w ręce artykuł o gojeniu ran i tam jest napisane ze rana nie goi się jak w organizmie jest mało żelaza albo białka. I jedna z przyczyn może być wysoki cukier może warto to sprawdzić i ewentualnie jakaś sumplementacja 🤔

preg.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani mi nie mówcie o gorącu. Mam wrażenie że mój mąż mi przywiózł pół domu do szpitala 😅 oprócz swojego materaca i małej lodówki (nie mogę wychodzić z izolatki do wspólnej kuchni...) ostatnio dolaczyl stojący wiatrak 🤣
    Temperatury na oddziale są takie że śpiąc tylko w cienkiej bawełnianej koszuli budzę się cala mokra.

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra te upały ja od 2 dni staram się nie wy godzić z domu wczoraj prawie cały dzień przeleżałam bo mnie brzuch kręgosłup i nogi bolały dzisiaj jest trochę lepiej. Już wczoraj myślałam że porodówkę zaliczę a tu nic. Ciekawe kiedy trochę się ochłodzi

event.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:

Te upały to jest masakra 🥵🥵 że też akurat teraz musi być po 30 parę stopni 🤦‍♀️ tak jak piszesz nie da się funkcjonować, nogi I rece dalej spuchnięte, nawet zimne okłady nic nie pomagają no ale nic nie zrobimy trzeba to jakoś przetrwać :/

Muszka1 nie chce nawet myśleć jak ciepło jest w szpitalu 🙈 jak się czujesz jest jakaś perspektywa na wyjście?

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było marnie, ale odstawili mi jeden antybiotyk i jest jakby lepiej. CRP mi spadło, liczę że w poniedziałek mnie wypiszą..
    Dziś na lekkostrawny obiad moje kochane dostałam mięso smażone z kapustą 🙃
    Cóż, mąż przyjedzie z moim fit obiadem to może się skusi, on lubi takie dania 😅
    Jest tak gorąco że w nocy przy otwartych oknach się budzę cała upocona. Ogólnie chyba nastawiłam się na tryb "przetrwać " i dosłownie skreślam dni. W środę mam wizytę i mam nadzieje poznać już ostateczny termin CC.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brzuch podklejony plastrami przez fizjoterapeutę więc dostęp powietrza jest do rany już nawet jak stoję w siatkowych gaciach. Bez kitu sexinkabaretkowr gacie te poporodowe. Opatrunek ze srebra wsadzony.

Też myślałam że może cukrzyca się pojawiła stąd słabo się goi rana ale cukier w normie mam.

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odliczam dni do końca tych upałów... I ciąży!😂 w czwartek mam wizytę plus ktg więc chyba wdrożę już jakieś sposoby naturalnego wywoływania porodu.
    Wczoraj odebrałam TENS, łatwy w obsłudze, prosty aparat. Tylko trudno samemu przykleić elektrody na plecach, mam nadzieję że położne w moim szpitalu wiedzą co i jak. Ale wypróbowałam i myślę że rzeczywiście może to dać ulgę w skurczach, odwrócić uwagę.
    Na razie pije sobie liście malin 2x dziennie, muszę przejść na 3. Łykam wiesiołek 2x2 i olejem już z butelki robię masaż 3,4 razy w tyg. Zaczęłam też robić masaż / akupresurę pkt przepływu oksytocyny.
    I coś czuję że te wszystkie metody nic mi nie dadzą😂 no nic , w najgorszym wypadku został mniej niż miesiąc, tak się pocieszam. No i może nie będę rodzic w tych upałach🤪

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akupunktura podziwiam osoby które to robią na na sama myśl mam ciemno przed oczami i miękkie nogi. Jednak ja i ogly to się bardzo nie lubimy 😂

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Akupunktura podziwiam osoby które to robią na na sama myśl mam ciemno przed oczami i miękkie nogi. Jednak ja i ogly to się bardzo nie lubimy 😂
    Akupresura to ucisk - palcami, ewentualnie przyrządami. Bez żadnych igieł🤪

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Papatkiii, konsultowałam dziś z ginekolog zażywanie cyclo 3 forte, powiedziała żeby brać więc od jutra zaczynam.

3x1 ja mam zalecone , a Ty ?
    Biorę i nie czuje , żeby było lwoisj lepiej ale wiadomo nic nie działa odrazu.
    Siedzę z stopami w zimnej wodzie czuje ulge ale serdelki są dalej 😎

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • zosiasamosia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś stres dopadł. Ciągle płacze o byle pierdołe.
    Rano spakowałam torbę, złożyliśmy też dostawkę. Jedyny problem z dostawką to nie wiem jak ustawić babyse.

Wracam właśnie że szpitala, chrzestny leży w ciężkim stanie. Dostał dziś ostatnie namaszczenia. Chyba u mnie limit śmierci wyczerpany na najbliższe lata.

Przez to wszystko jakoś ta ciąża przebiega mi bez zastanowienia się. I tak jakoś na dobrą sprawę chyba do mnie nie dociera że to już.

Jutro rano do szpitala. Trzymajcie kciuki

nika647, Muszka1, ann2224, LILA_33, niezapominajk_aa, Sulcia, Umka lubią tę wiadomość

age.png

Starania o drugie serduszko
    11.2024-02.2025 przywracanie owulacji

27.03 -31dc owulka
    08.03 cień cienia
    09.03 beta 59, 60
    11.03 beta 204,70 (przyrost 245,8%)
    17.04 beta 1211,30 🥺🥺
    19.04 beta 1747...
    08.05 pierwsza wizyta
  • bebag Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:
    3x1 ja mam zalecone , a Ty ?
    Biorę i nie czuje , żeby było lwoisj lepiej ale wiadomo nic nie działa odrazu.
    Siedzę z stopami w zimnej wodzie czuje ulge ale serdelki są dalej 😎
    Ja mam brać 2x2, ale u mnie to nie na opuchliznę tylko na żylaki właśnie, podobno pomaga obkurczać się naczyniom krwionośnym, ale czytałam że trochę trwa zanim zacznie działać.

Zosiasamosia, trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze, ja już nie wiem co gorsze, czy urodzić niespodziewanie czy wiedzieć choć mniej więcej kiedy to może nastąpić... :)

age.png
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia czyli ustawiasz się druga w kolejce? Będzie piękna data 20.08 😊 No chyba że ktoś się wepcha tej nocy..
    Powodzenia jutro, czekamy na zdjęcia i relację 🥰

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:
    Rano spakowałam torbę, złożyliśmy też dostawkę. Jedyny problem z dostawką to nie wiem jak ustawić babyse.

Wracam właśnie że szpitala, chrzestny leży w ciężkim stanie. Dostał dziś ostatnie namaszczenia. Chyba u mnie limit śmierci wyczerpany na najbliższe lata.

Przez to wszystko jakoś ta ciąża przebiega mi bez zastanowienia się. I tak jakoś na dobrą sprawę chyba do mnie nie dociera że to już.

Przepraszam, miałam zacytować nie polubić.
    Współczuję z powodu Chrzestnego.
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie i twojego maluszka. Ten stres na tej końcówce jest normalny. Jeszcze kilka dni i będziecie już razem❤️

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiasamosia wrote:

Trzymam mocno kciuki ✊✊ wszystko będzie dobrze i już zachwile będziesz trzymać swojego bobaska ❤

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ