WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tkpom wrote:Spuromix gdzie w prywatnym to zwykle UCK ale fakt ciężko się dostać i głównie ciąże z problemami tu są.
Mój syn się obraził dzisiaj na cycki bo leci z nich mleko a on chciał sobie chyba smoczka zrobić z nich.
Ja dalej walczę z rana wczoraj miałam konkretny kryzys się popłakałam że pewnie męża brat chce mnie zabrać do siebie bo leżał przez niedzielę. Już było lepiej przyszły upały i znowu się popsuło a ja już tracę siły i nadzieje -
niezapominajk_aa wrote:Czy któraś z Was może mi podpowiedzieć czy drętwienie rąk i ból przy zaciskaniu dłoni jest normalny czy mam się martwić i jechać to skontrolować? W połowie nocy mnie tak złapało i dalej nie mogę ich rozruszać 😣
-
nika647 wrote:Zespół cieśni nadgarstka - taki ciążowy. Fizjoterapeuta może Ci pomoc, po ciąży powinno przejść, ale nie wiadomo ile Ci do końca zostało. Może wygoogluj sobie jakieś ćwiczenia sama
Zerkne zerkne, w lewej prawie puściło samo ale prawa dalej boli 🙄
Jak nie przejdzie przez weekend to będę się umawiać do fizjo 🙂 -
Chodzę co 3 dni do położnej. W poradni leczenia ran mam wizytę w kolejny czwartek takie terminy prywatnie są. Czekasz około 2 tygodni na miejsce. Także czekam opisałam problem przez telefon i mnie wcisnęła jak to powiedziała szybciej.
Ogólnie czuję się dobrze tylko ta rana pieprzona a najlepsze że nawet nie boli a wygląda jakbym miała się zwijać z bólu tak źle to wygląda. -
Tkpom wrote:Jeśli chodzi o rękę to ja też tak miałam że nagle sztywna była i zeszło odrazu po porodzie.
Meczylam się długo z tą cieśnią bo od 25 tygodnia ciąży.
Kurde, mam nadzieję że niedługo mi przejdzie. Okropne uczucie więc współczuję że tyle się męczyłaś 😣
A teraz jeszcze ta rana 🙄 mam nadzieję że w tej poradni Ci pomogą i w końcu zacznie się porządnie goić ✊ -
Też mam nadzieję bo cenią się okropnie ale ważne żeby pomogło koszty nie grają roli już teraz.
Swoją drogą ja po swoich przeżyciach ostatnich zostanę expertem hehe
Wogole specjaliści się cenią i to niezle teraz w tej klinice co idę konsultacja 570zl no ale wiadomo tonący to i brzytwy się chwyta. Potem kolejne wizyty już tylko 350zl chyba że jakieś opatrunki próżniowe to ponad tysiaka widziałam cennik.
Jutro fizjoterapeuta będzie mi kleił brzuch do góry żeby nie zakrywal rany i tak ciągle coś nowego stosuje.
Także jakby komuś nie daj Boże coś się działo po cc to będę mogła służyć rada -
Tkpom wrote:Też mam nadzieję bo cenią się okropnie ale ważne żeby pomogło koszty nie grają roli już teraz.
Wogole specjaliści się cenią i to niezle teraz w tej klinice co idę konsultacja 570zl no ale wiadomo tonący to i brzytwy się chwyta. Potem kolejne wizyty już tylko 350zl chyba że jakieś opatrunki próżniowe to ponad tysiaka widziałam cennik.
Jutro fizjoterapeuta będzie mi kleił brzuch do góry żeby nie zakrywal rany i tak ciągle coś nowego stosuje.
Także jakby komuś nie daj Boże coś się działo po cc to będę mogła służyć rada
570?! OMG, straszne te ceny😱 no ale mam nadzieję że to wszystko da w końcu rezultat -
Tkpom wrote:Też mam nadzieję bo cenią się okropnie ale ważne żeby pomogło koszty nie grają roli już teraz.
O kurde ale ceny 😱 ale mam nadzieje ze ta rana w końcu się wyleczy -
Dziewczyny czy kupowałyście laktator ? To jedyna rzecz której nie mam w sumie nie wiem czy kupić jeszcze teraz czy po porodzie?
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny czy kupowałyście laktator ? To jedyna rzecz której nie mam w sumie nie wiem czy kupić jeszcze teraz czy po porodzie?
Ja kupowałam bo możliwe że będę mieć CC więc chcialam już swój w szpitalu. Na razie taką wersję podstawową nie jakieś turbo kombajny podwójne do odciągania. Kupiłam neno primo bo łatwy w obsłudze i nie ma tych rurek do mycia, no i wymienne lejki ma (można dopasować do rozmiaru brodawki). Czy się przyda i sprawdzi to się okaże. Ale też na szkole rodzenia mowili że przy nawale pokarmu się może przydać żeby odciągać do uczucia ulgi, lub gdy pierś jest tak pełna i napięta że dzidzius nie może się dostawić.LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja kupowałam bo możliwe że będę mieć CC więc chcialam już swój w szpitalu. Na razie taką wersję podstawową nie jakieś turbo kombajny podwójne do odciągania. Kupiłam neno primo bo łatwy w obsłudze i nie ma tych rurek do mycia, no i wymienne lejki ma (można dopasować do rozmiaru brodawki). Czy się przyda i sprawdzi to się okaże. Ale też na szkole rodzenia mowili że przy nawale pokarmu się może przydać żeby odciągać do uczucia ulgi, lub gdy pierś jest tak pełna i napięta że dzidzius nie może się dostawić.
Też myślałam nad neno właśnie, widziałam że są polecane i fajnych cenach. Nie wiem tylko jak to będzie z tym karmieniem na początku i czy będzie właśnie potrzebny już w szpitalu właśnie -
Kupiłam przy pierwszym dziecku. Przy CC pomógł mi rozkręcić laktację zwłaszcza, że córka w szpitalu miała problem chwycić pierś. Potem pomagał mi przy nawałę czy zastoju. Jeżeli jeszcze nie kupilyscie laktatora i nie wiecie czy kupić, dobrze jest wybrać sobie model i w razie czego wysłać męża na zakupy, jak okaże się laktator potrzebny jest w szpitalu. Laktatory są w Rossmannie, Media Markt, Smyk czy w aptece, może trochę drożej niż w necie, ale to jest jakaś opcja 🙂
Swojego do szpitala nie zabieram, bo mąż mi go przywiezie w razie potrzeby.LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Ja pierdziele ceny z kosmosu... -
Mam laktator ręczny canpol, przy córce mi wystarczył, mam nadzieje ze teraz też tak będzie, choć teraz chciałabym częściej podawać butelkę bo ze starszą były cyrki, w ogóle nie chciała z butli i do tego 6 mż byłam jednak mocno uwiązana, teraz chciałabym trochę inaczej to rozegrać. Zobaczymy jak będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 20:28
-
niezapominajk_aa wrote:Czy któraś z Was może mi podpowiedzieć czy drętwienie rąk i ból przy zaciskaniu dłoni jest normalny czy mam się martwić i jechać to skontrolować? W połowie nocy mnie tak złapało i dalej nie mogę ich rozruszać 😣
Ja mam to cholerstwo od polowy ciazy , na początku mrowienie teraz to tak dretwieje , ze czuje jak bym miała blokady w palcach ..
Podobno ciesn , ale może być od kregoslupa też ja mam rwe ..
Na poczatku pomagało ruszenie i zaciskanie dłoni , kojace były też okłady zimne - spróbuj moze pomozeniezapominajk_aa lubi tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Papatkiiii wrote:Ja mam to cholerstwo od polowy ciazy , na początku mrowienie teraz to tak dretwieje , ze czuje jak bym miała blokady w palcach ..
Podobno ciesn , ale może być od kregoslupa też ja mam rwe ..
Na poczatku pomagało ruszenie i zaciskanie dłoni , kojace były też okłady zimne - spróbuj moze pomoze
Polubiłam za rady, będę próbować, dziękuję 🙂