WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
strigo wrote:Ja też wolę obrażonego "członka rodziny" niż fałszywie życzliwego.
Jeden mniej, ba dum tss...
Dokładnie, zgadzam się z tym 🙂strigo lubi tę wiadomość
-
Karola1688 wrote:Wiecie mi się to imię już nie podoba i mimo uwielbiam małe dzieciaki to tego chłopca ciężko mi zaakceptować , no mam do niego jakiś dystans 🤷♀️
A po za tym może będzie dziewczynka ale już nikomu nie powiem jak chce żeby miała na imię bo może znowu ktoś mnie wyprzedzi 😂😂😂😂
A jeśli chodzi o brak taktu niektórych ludzi to szok …., lepiej żeby się wcale nie odzywali.
Dokładnie, lepiej nie mówić -
Jak się dziś czujecie dziewczyny? Objawy dają wam w kość?
Ja się tak bardzo cieszę na tę jutrzejszą wizytę, a równocześnie boję, że z tych moich marzeń spadnę na ziemię.. Tak bardzo bym chciała już zobaczyć tego Maluszka i być spokojna 🥺strigo lubi tę wiadomość
⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
listopad '22 - trzecia IUI - ⏸️, cb 💔
styczeń '23 - ⏸️ -> poronienie 7+2 tc 💔 - zdrowa córeczka 🥺
styczeń '24 - 1 ICSI: 22 komórki, 1 blastka 4BC - ❌
luty '24 - 2 ICSI: 30 komórek, 1 blastka 4CB - ❌
Zmiana kliniki: Reprofit Ostrava
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
25.11.24: transfer mrożaczka 3BB ✨
7 dpt ⏸️; beta 33; prog 19,78 🥹
9 dpt beta 58,8
14 dpt beta 533,2; prog 37,45
16 dpt beta 2046, przyrost 273.5% 🚀😍
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
Lia. wrote:Jak się dziś czujecie dziewczyny? Objawy dają wam w kość?
Ja się tak bardzo cieszę na tę jutrzejszą wizytę, a równocześnie boję, że z tych moich marzeń spadnę na ziemię.. Tak bardzo bym chciała już zobaczyć tego Maluszka i być spokojna 🥺
czasu nie przyspieszysz, ale możesz się położyć, odpocząć, poczytać, czy zacząć przeorganizowywać szafki (ja już zaczęłam chociaż od łazienki) i nie patrz na zegarek
A jutro pochwalisz się pięknymi wynikami z badania
A u mnie nadal bez mdłości, jakieś pojedyncze uczucia czegoś dziwnego w żołądku. Wczoraj prosto z pracy wróciłam i spać, potem coś zjeść i dalej spać. Więc spanie łapie okrutnie. No i wieczny głód! Ale postanowienie - koniec ze słodyczami, wczoraj się udało, dzisiaj póki co też trzymam się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 13:31
Lia. lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:Będzie dobrze!! Nie zadręczaj się
czasu nie przyspieszysz, ale możesz się położyć, odpocząć, poczytać, czy zacząć przeorganizowywać szafki (ja już zaczęłam chociaż od łazienki) i nie patrz na zegarek
A jutro pochwalisz się pięknymi wynikami z badania⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
październik '24 - 3 ICSI: 22 komórki, transfer 2 blastek 4BC i 1B - coś drgnęło 💔
9 dpt beta 58,8
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗 -
Ja się tak bardzo cieszę na tę jutrzejszą wizytę, a równocześnie boję, że z tych moich marzeń spadnę na ziemię.. Tak bardzo bym chciała już zobaczyć tego Maluszka i być spokojna 🥺
Na pewno wszystko będzie dobrze nie martw się na zapas, ja też się martwiłam i pomijając mało zadowalającą wizytę, z maleństwem wyszło wszystko dobrze a zestresowana byłam tak, że nie mogłam dobrze podać adresu
U mnie z objawami spokojniej... brzuch i piersi bolą mniej, senna jestem coraz bardziej, a najgorzej męczą mnie wzdęcia. Jak tak dalej pójdzie i będzie mnie od nich wypychało to za długo tego stanu nie ukryje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 13:37
Lia., strigo lubią tę wiadomość
-
Lia. wrote:Oby tak było ❤️ Niestety nie mogę za bardzo wstawać, dziś mój 19 dzień w łóżku. Mam nadzieję, że jutro nie będzie widać żadnego krwiaka i chociaż na spacerek będę mogła się wyrwać 😊
Niezapominajka - u mnie ból piersi nieprzerwany od miesiąca, więc już przestałam go rejestrować. -
Ja dziś w pracy strasznie zamulona, nie wymiotuje ale mdłości mam, tu mnie kłuje, tam mnie gniecie, no nie do życia 😅 niby jestem głodna ale jak przychodzi do jedzenia to mi niedobrze..
Układam listę pytań na jutro, na pewno będę pytać o badania krwi, o badania prenatalne gdzie i kiedy zrobić, o te nifty właśnie No i namyślam się co tam jeszcze 🤣 mam jutro na 18 czyli wejdę pewnie po 20 stej ... -
strigo wrote:współczuję, że musisz leżeć na pewno nie jest to łatwe, a z drugiej strony wiesz po co to robisz
Niezapominajka - u mnie ból piersi nieprzerwany od miesiąca, więc już przestałam go rejestrować.
No właśnie chyba też się już przyzwyczaiłam, dlatego tak nie odczuwamstrigo lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Ja dziś w pracy strasznie zamulona, nie wymiotuje ale mdłości mam, tu mnie kłuje, tam mnie gniecie, no nie do życia 😅 niby jestem głodna ale jak przychodzi do jedzenia to mi niedobrze..
Układam listę pytań na jutro, na pewno będę pytać o badania krwi, o badania prenatalne gdzie i kiedy zrobić, o te nifty właśnie No i namyślam się co tam jeszcze 🤣 mam jutro na 18 czyli wejdę pewnie po 20 stej ...
Wgl te testy PAPPA i inne jakieś robi się też w okresie kiedy USG prenatalne, zastanawiam się jak to wszystko ułożyć -
Mi ciągle niedobrze, czy zjem czy nie bez różnicy, na szczęście nie wymiotuje, piersi lekko pobolewają, waga stoi w miejscu ale zaczynają sie bóle w odc L-S kręgosłupa wiec pewnie bez fizjo sie nie obędzie.
Powodzenia na wizycie, wszystko będzie dobrze
Ja kolejną wizytę mam dopiero 27.02 😱 a dzisiaj byłam na badaniach krwi - te wszystkie wirusy itp.
Bardzo Wam współczuje dziewczyny tych przykrych sytuacji ze strony rodziny, znajomych. Ja mam bardzo duże wsparcie z każdej strony i nigdy nie usłyszałam niewygodnych pytań albo niemiłych komentarzy.
Lia. lubi tę wiadomość
-
strigo wrote:ja powoli zaczynam się zastanawiać o co jeszcze zapytać na wizycie za 2 tygodnie.
Wgl te testy PAPPA i inne jakieś robi się też w okresie kiedy USG prenatalne, zastanawiam się jak to wszystko ułożyć
Mi wszystko zaplanował moj ginekolog - dał mi skierowanie na pappe i hcg i mam przyjść z tymi wynikami na kolejna wizytę i od razu zrobi usg prenatalne i wszystko omówi.
-
Sylv91 wrote:Mi wszystko zaplanował moj ginekolog - dał mi skierowanie na pappe i hcg i mam przyjść z tymi wynikami na kolejna wizytę i od razu zrobi usg prenatalne i wszystko omówi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 14:21
-
Dziewczyny mocne kciuki za Wasze wizyty ✊✊
U mnie dziś lepiej nie wymiotuje, bolą mnie lędźwia jedynie, tak pozatym dobrze, jedynie dalej mam problem z jedzeniem, nic mi nie smakuje 😢🙈
Ja ostatnio pytałam o te prenatalne, 10 lutego mam wizytę i potem jadę na pobranie krwi i wtedy będę się zapisywać na usg po 20 tym także wyniki będą już razem z USG. Zaczęliśmy się zastanawiać z mężem nad tym nifty czy go wykonać -
strigo wrote:Dziewczyny jutro dzień naleśnika
Lubicie? Będziecie świętować?
Ja z moim zapałem napalam się na świętowanie i będę utrzymywała ten stan do budzika a potem pójdę spać dalej... ale może po pracy...
Ja uwielbiam nalesniki na słono, najbardziej że szpinakiem, czosnkiem i serem fetą 😍😍 ale teraz chyba nie przejdzie mi to przez gardło 🙈🙈strigo lubi tę wiadomość
-
LILA_33 wrote:Ja uwielbiam nalesniki na słono, najbardziej że szpinakiem, czosnkiem i serem fetą 😍😍 ale teraz chyba nie przejdzie mi to przez gardło 🙈🙈
Najchętniej bym zjadła ciastka albo batonika i do tego gazowane picie... 🤷♀️
Ale chociaż tydzień wytrzymać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 15:22
-
Hej!
Objawy: bol piersi, ciągle mdłości, ale odstawiłam lek na to więc i tak nie jest tak źle. Chyba że dopiero jutro wrócą wymioty... Jutro też mam wizytę, na 12. Będę znać planowany termin porodu to poproszę o dopisanie na pierwszą stronę.
Co do głupich tekstów ze strony rodziny czy znajomych to ja usłyszałam od rodziny męża, że ponoć na ostatniej rodzinnej uroczystości wypierałam się że na pewno nie jestem w ciąży. Że ponoć się źle czułam i mnie pytali a ja zaprzeczylam... Totalnie nic takiego nie miało miejsca, bo nie mam w zwyczaju kłamac z takiego powodu. O ciąży wiedzieliśmy, bo byłam po tescie ale nie chciałam mówić nic przed wizytą u lekarza, natomiast gdyby ktoś zapytał to napewno powiedziałabym prawdę. Nie piłam wówczas alkoholu, wiadomo, ale czułam sie dobrze, jeszcze byłam przed mdłościami ale nikt o nic nie pytał. Nawet po imprezie cieszyłam się do męża że nie pytali dlaczego nie pilam wina... No nic🙂 inni zawsze wiedza lepiej🤪 -
LILA_33 wrote:Ja uwielbiam nalesniki na słono, najbardziej że szpinakiem, czosnkiem i serem fetą 😍😍 ale teraz chyba nie przejdzie mi to przez gardło 🙈🙈
I choć zawsze kochałam słodycze, teraz mogą nie istniec 😀 śmieszny stan, nigdy nie wierzyłam, że ciąża tak wpływa na smaki 🙈
Nika, to powodzenia na wizycie ❤️ Dobrze sobie poradziłaś na imprezce rodzinnej, dla mnie zawsze mega kłopotliwym było odmawianie alkoholu i miałam wrażenie, że w momencie gdy cicho mówię "ja dziękuję", wszystkie oczy skierowane są na mnie 🙈 ale oczywiście moja wyobraźnia wszystko wyolbrzymiała. Później zaczęłam brać metforminę i miałam dobrą, bezpieczną wymówkę 😛LILA_33 lubi tę wiadomość
⛈ PCO, kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero
Starania od czerwca '21
marzec '22 - ⏸️, cb 💔
9 dpt beta 58,8
22 dpt 5+6 tc: 🍬 z bijącym serduszkiem 💗