WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajk_aa wrote:Śmiało! 😅
Ciuchowe też mi się marzą, ale się wstrzymuje póki co 😅
Ooo na zakupy ciuchowe też bym poszła 😀 -
Ja to nawet przymierzałem dwa dni temu, po dentyście, sukienkę. Była dobra na teraz, mniejszej nie było, także podziękowałam.
ALE zamówiłam Młodej buty do eobuwia do mierzenia, bo jeszcze nie ma do szkoły i sobie też 😁 zimowe 😂 akurat dobra promocja jest 🤣 to jakby ciuch, prawda?nika647, bebag lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny trochę mnie pocieszyłyscie że to tyłek.
Już chyba do końca jakiś stresuj będzie we mnie. Jutro zadzwonię do przychodni mojej. Bo wizyty już nie mam a KTG chyba powinni mi wykonywać?
Wy macie KTG zlecone przez lekarza?
Strasznie dziś brzuch mi się spina -
Ja do fryzjera co prawda nie chodzę w ogóle ale podologa chętnie bym odwiedziła. Trochę zaniedbane mam ostatnio stópki. Może zadzwonię i znajdzie się jakiś termin 🤗 dzięki za podpowiedź
-
Ja mam ktg od 37 tyg co tydzień robić. Dziś już miałam ostatnia wizytę u gin i tylko to ktg zostało do porodu. W przyszłym tygodniu mam iść na ktg do szpitala bo mojego lekarza nie będzie ( urlop) a ktg musi ocenić lekarz.
-
Tkpom wrote:Ja mialam fryzjerke w domu maz mi zamowil i ubzdural sonie ze mam czarne wlosy i przyjechala babka z czarna farba. Troszke sie zdziwilam bo odkad mnie zna mialma brazowe wlosy raz ciemniejsze raz jasniejsze ale zawsze braz.
-
Mi położna powiedziała że w prawidłowo przebiegającej ciąży i jesli nie ma innych zalecen od lekarza, ktg robi się właściwie dopiero od daty porodu. 6 lat temu też miałam taką informację i nawet byłam umówiona na ktg w terminie porodu i dzwoniłam z sali przedporodowej, dwa piętra nizej żeby je odwołać 😁
Tkpom, w ogóle mnie to nie dziwi, mój mąż ostatnio sobie przypomniał, że jak mnie poznał (12 lat temu) to ja miałam kręcone włosy (zakręciłam na ten jeden wieczór, właściwie nigdy tego nie robię) i wielce zdziwiony pytał dlaczego teraz nie mam🙈😂
Kania_czubajka, Umka, nika647 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę fryzjera ja byłam ponad pol roku temu 😣 z pazurow zrezygnowałam z miesiąc temu ale henne na brwii zrobię przed porodem taki luksus 😎
O ile samopoczucie nie pokrzyzuje mi planów bo zaczynam mieć coraz mocniejsze skurcze , nogi o ile to można nazwać nogami są tak spuchniete , ze uniemożliwiają chodzenie
Do tego mam 37.5 + od tygodnia mnie czysci ..
Jest super👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Papatkiiii wrote:Zazdroszczę fryzjera ja byłam ponad pol roku temu 😣 z pazurow zrezygnowałam z miesiąc temu ale henne na brwii zrobię przed porodem taki luksus 😎
O ile samopoczucie nie pokrzyzuje mi planów bo zaczynam mieć coraz mocniejsze skurcze , nogi o ile to można nazwać nogami są tak spuchniete , ze uniemożliwiają chodzenie
Do tego mam 37.5 + od tygodnia mnie czysci ..
Jest super
Paznokci też już nie robię od czerwca, nie chce mi się 😆
Na brwiach byłam, ale samej regulacji bo kiedyś mi schrzaniła hennę i teraz zmieniłam dziewczynę ale wolę nie próbować bo nie wiem jak wyjdzie i nie chce się gorzej przez to psychicznie czuć. Ale włos musiał wlecieć bo ja szybko dostałam siwych włosów i co 2 miesiące muszę farbować 🙈 -
Tkpom wrote:Ja mialam fryzjerke w domu maz mi zamowil i ubzdural sonie ze mam czarne wlosy i przyjechala babka z czarna farba. Troszke sie zdziwilam bo odkad mnie zna mialma brazowe wlosy raz ciemniejsze raz jasniejsze ale zawsze braz.
O losie 🤣 -
nika647 wrote:Ja mam ktg od 37 tyg co tydzień robić. Dziś już miałam ostatnia wizytę u gin i tylko to ktg zostało do porodu. W przyszłym tygodniu mam iść na ktg do szpitala bo mojego lekarza nie będzie ( urlop) a ktg musi ocenić lekarz.
Lekarz Ci tak kazał? Bo ktg może też ocenić położna i wiem, że położne się wkurzają jak lekarze im umniejszają w takich sprawach 😅 -
Czujemy się dobrze.😊 Od wczoraj rozkręcam laktację. W środę po cięciu tylko raz dali mi małego do cyca. Na wieczór dostałam jakaś kroplówkę opioidową i chyba dlatego nie mogłam przystawić małego.
Planu porodu nie miałam zrobionego i nikt mnie o to nie pytał przy przyjęciu.
Rana oczywiście boli, kroplówki pomagały, ale wczoraj dawali już tylko tabletki i czopki. Paracetamol i ibuprom średnio pomagają, ale czopek Diklofenak jest skuteczny - przynajmniej przez 7-8 godzin. 😜
Jest szansa, że jutro nas wypiszą ze szpitala.
Koniecznie weźcie pomadkę do ust, bez względu na to czy ma być CC czy SN. Butelka wody z dzióbkiem to tez konieczność (miałam filtrującą).
Jeżeli chcecie zabrać majtki siateczkowe, to upewnijcie się, że chociaż jedne są z wysokim stanem. Koleżanka z pokoju przyjechała na SN, ale skończyło się CC. Chciała założyć majtki, ale właśnie okazało się, że ma tylko niskie i szew kończył się na ranie CC.
Do tej pory nie wiem jak wstawić zdjęcia, tych z sesji makowej tez nie umiałam wstawić 🙈 Postaram się nauczyć.
Przyłączam się do Tpkom z wyczekiwaniem na resztę bąbelków po drugiej stronie brzuszka 😊niezapominajk_aa, nika647, ann2224, Muszka1, LILA_33, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Lekarz Ci tak kazał? Bo ktg może też ocenić położna i wiem, że położne się wkurzają jak lekarze im umniejszają w takich sprawach 😅
-
Sulcia tu masz link do zapodaj. Ładujesz zdjęcie i kopiujesz link do wklejenia na forum.
https://zapodaj.net/
Czekamy na fotkę ❤️ zdrówka i jak najszybszego powrotu do formy i do domku😀