WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sulcia wrote:Czujemy się dobrze.😊 Od wczoraj rozkręcam laktację. W środę po cięciu tylko raz dali mi małego do cyca. Na wieczór dostałam jakaś kroplówkę opioidową i chyba dlatego nie mogłam przystawić małego.
Planu porodu nie miałam zrobionego i nikt mnie o to nie pytał przy przyjęciu.
Rana oczywiście boli, kroplówki pomagały, ale wczoraj dawali już tylko tabletki i czopki. Paracetamol i ibuprom średnio pomagają, ale czopek Diklofenak jest skuteczny - przynajmniej przez 7-8 godzin. 😜
Jest szansa, że jutro nas wypiszą ze szpitala.
Koniecznie weźcie pomadkę do ust, bez względu na to czy ma być CC czy SN. Butelka wody z dzióbkiem to tez konieczność (miałam filtrującą).
Jeżeli chcecie zabrać majtki siateczkowe, to upewnijcie się, że chociaż jedne są z wysokim stanem. Koleżanka z pokoju przyjechała na SN, ale skończyło się CC. Chciała założyć majtki, ale właśnie okazało się, że ma tylko niskie i szew kończył się na ranie CC.
Do tej pory nie wiem jak wstawić zdjęcia, tych z sesji makowej tez nie umiałam wstawić 🙈 Postaram się nauczyć.
Przyłączam się do Tpkom z wyczekiwaniem na resztę bąbelków po drugiej stronie brzuszka 😊
Jesteś w stanie już chodzić, ogarniać malutkiego itp?
Trzymam kciuki za szybki powrót do domku, relacjonuj nam tu jak wam idzie 🤩
Nika Ci wrzuciła link do zapodaj, tam ładujesz zdjęcie i kopiujesz link tutaj w wiadomości i voila 😊nika647 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj potestowalam pieluszki pampers, happy, dada zlote i lupilu.
I wygrywaja zdecydowanie pampers. W dada strasznie czuc mokre nawet po jednym siusiu. Lupilu znowu sa jak dlamnie za sztywne takie mega sztuczne. Jesli chodzi o happy sa dosc dobre tylko sztywniejsze niz pampers.
Mialam rozne bo dostalam w prezencie dla malego.ann2224, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Ja wczoraj potestowalam pieluszki pampers, happy, dada zlote i lupilu.
I wygrywaja zdecydowanie pampers. W dada strasznie czuc mokre nawet po jednym siusiu. Lupilu znowu sa jak dlamnie za sztywne takie mega sztuczne. Jesli chodzi o happy sa dosc dobre tylko sztywniejsze niz pampers.
Mialam rozne bo dostalam w prezencie dla malego. -
nika647 wrote:Mnie zaciekawily te bambusowe, bo wszyscy mówią że są mega mięciutkie, tylko nie wiem jak z chłonnością. Ale mam zamiar przetestowac
Też mnie ciekawią te bambusowe. Narazie mamy dada zlote i pampers premium care, ale zastanawiam się czy jeszcze paczuszki tamtych właśnie nie dokupić przetestować -
Witam się w 39+0 🥳 a małej dalej dobrze w brzuszku i niechce wyjść 🙈 eeeh
ann2224, nika647 lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:W sumie masz racje, położna też może zrobić sama i moja ze szkoły rodzenia robi u siebie ( ma swój gabinet) i umie to ocenić. Ale mój lekarz woli żebym zrobiła w szpitalu bo pewnie od razu jakiś lekarz z oddziału mnie zbada. Tak było też w poprzedniej ciąży. I wtedy po ktg już mnie zostawili na wywołaniu. Chyba po ciuchu liczę na taki scenariusz, ale tylko wtedy jeśli z ta szyjka zacznie się coś już dziać, bo na razie nic😀
A no to pewnie ze jedź 😄 Tak tylko wspomniałam o tym, bo wiem, że często położne się prują o to 😅 -
U mnie 39+ i cisza. Najpierw leki żeby donosić a teraz za dobrze mu u mamy. Ciekawe czy zdecyduje się wyjść przed 30 sierpnia sam czy jednak 30 wywoływanie. Z 1 września już mamy 3 solenizantów więc dobrze by było chociaż dzień różnicy 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 11:01
-
ann2224 wrote:U mnie 39+ i cisza. Najpierw leki żeby donosić a teraz za dobrze mu u mamy. Ciekawe czy zdecyduje się wyjść przed 30 sierpnia sam czy jednak 30 wywoływanie. Z 1 września już mamy 3 solenizantów więc dobrze by było chociaż dzień różnicy 🙈
Podobno czesto tak jest. Ja w 28 tygodniu miałam większe skurcze na ktg niż teraz (teraz nie mam zadnych) I szyjkę miększą niż teraz 😅 Mieli wyhamować, no to mi wyhamowali. -
Muszka1 wrote:Podobno czesto tak jest. Ja w 28 tygodniu miałam większe skurcze na ktg niż teraz (teraz nie mam zadnych) I szyjkę miększą niż teraz 😅 Mieli wyhamować, no to mi wyhamowali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 12:06
-
Tkpom wrote:Musze kupic zobaczyc. Mialam kiedys chusteczki z bambo costam tez takie bambusowe i byly okropne sztywne i bardziej jak papier niz chusteczka
-
Hej ja dziś po ostatniej wizycie mały 3300 szyjka 2cm rozwarcie na 3 cm. Mam czekać do 29 jak samo nie ruszy to stawić się rano na oddziale. Także czekamy 😁
niezapominajk_aa, nika647, ann2224, LILA_33, bebag, Kaśik, Jeffcia, Umka, zosiasamosia, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
A ja mam dzisiaj straszne jazdy emocjonalne... pożarłam się z mężem za w sumie pierdółek bo użył ręcznika zamiast mopa żeby ratować podłogę bo psiaki wylały miskę z wodą jak się bawiły... dramat jakiś poryczałam się poszłam powiesić pranie a jak wróciłam to łazienka była posprzątana i wanna wyczyszczona i tip top ogólnie i znowu się poryczałam
Kurde ta końcówka jest straszna jeszcze mała napierdziela i masuje mi prawy boczek od środka mogę ją za stópki łapać tak się wypycha
Mi też grozili i straszyli że nie donoszę a tutaj obawiam się że faktycznie 18 będą wywoływać poród jak na razie nic się nie zanosi choć te emocje dzisiaj może coś zdziałają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 12:59
-
U mnie wieczorem i w nocy Mały prawie się nie ruszał, miałam jechać na izbę dzisiaj sprawdzić co się dzieje ale rozszalał się rano na całego. Za to dzisiaj czyści mnie od rana, boli krzyż, brzuch jakoś nisko , oby do środy 🙉
No i od jutra u nas koniec upałów, jak ja się cieszę z tego -
U nas koniec upałów dopiero od niedzieli. Dziś jest piekło, a my wybraliśmy się na wycieczkę 60 km od domu....🙈
-
Spuromix wrote:A ja mam dzisiaj straszne jazdy emocjonalne... pożarłam się z mężem za w sumie pierdółek bo użył ręcznika zamiast mopa żeby ratować podłogę bo psiaki wylały miskę z wodą jak się bawiły... dramat jakiś poryczałam się poszłam powiesić pranie a jak wróciłam to łazienka była posprzątana i wanna wyczyszczona i tip top ogólnie i znowu się poryczałam
Kurde ta końcówka jest straszna jeszcze mała napierdziela i masuje mi prawy boczek od środka mogę ją za stópki łapać tak się wypycha
Mi też grozili i straszyli że nie donoszę a tutaj obawiam się że faktycznie 18 będą wywoływać poród jak na razie nic się nie zanosi choć te emocje dzisiaj może coś zdziałają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 13:23
-
U nas też zapowiadają że dziś ostatni dzień upałów, mieliśmy zobaczyć porodówkę ale oczywiście stary chce skorzystać z pogody i pomoczyć dupsko w jeziorze a mnie szlag trafia bo w domu burdel, porodówka znowu odchodzi na drugi plan a on tylko o przyjemnościach 🙈 a że mamy podział zmywania garów to nie ma opcji że kiwne palcem w tej sprawie 🤣