WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
LILA_33 wrote:Dziewczyny a robiłyście plan porodu ?
Ja dzis dostalam od poloznej druk planu porodu do szpitala, wiec wypelnie w razie coLILA_33 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
nika647 wrote:Ja po wizycie: mały wychodzi 3200+-470gr. Czyli przecietniaczek. Ktg ok, skurczy w ogole nie mierzono, bo elektroda od skurczy wisiała luźno... Nie wiem czemu tak, ale szyjka zbadana, zamknięta, skierowana w stronę odbytu. Więc żadnych oznak że coś się zaczyna. Ale za to dowiedziałam się że szpital zakupił kilka bezprzewodowych ktg więc może uda mi się skorzystać przy ewentualnej indukcji🤪
To ślicznie urósł ten Twój chłopczyk, wcale nie jest tak maleńki jak się martwiłaś!
Wiecie co ja jestem w szoku ze na porodówkach te kablowe ktg to standard a bezprzewodowe to takie Wow... przecież to powinna być normaPrzecież leżenie że skurczami na plecach ani się ruszyć za bardzo nie wolno brzmi jak koszmar.
Dziewczyny do CC- piszecie plan porodu? Ja chyba napiszę, że względu na tę część noworodkową. Najwyżej zostanie w segregatorze jak nikt o niego niw zapyta..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 11:17
nika647 lubi tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Js mialam przy poprzrsnich porodach napisane plany na kolorowo zaznaczone najwazniejsze rzeczy i za kazdym razem sie inaczej potoczylo niz mialo wiec tetaz nie pisalam. Na sali i tak o wszystko pytaja.
-
Dziewczyny czy czop śluzowy odchodzi Wam z krwią? Mi zaczął odchodzić od 33-34 tyg. Po poniedziałkowej wizycie (to był 36 t i 3 Dz)kontrolnej i badaniu dopochwowym odchodzi go dużo więcej i z brunatną krwią. We wtorek dzwoniłam do lekarza żeby zapytać czy to nic złego. Stwierdził że to po badaniu tym bardziej, że jest już rozwarcie na luźny palec. Za każdym razem jak widzę ten czop na papierze robi mi się aż słabo. Mimo, że to moja druga ciąża i w pierwszej też odchodził koło 36 tyg a ciąża wywoływana w 41 tyg.
-
Magda603 wrote:Dziewczyny czy czop śluzowy odchodzi Wam z krwią? Mi zaczął odchodzić od 33-34 tyg. Po poniedziałkowej wizycie (to był 36 t i 3 Dz)kontrolnej i badaniu dopochwowym odchodzi go dużo więcej i z brunatną krwią. We wtorek dzwoniłam do lekarza żeby zapytać czy to nic złego. Stwierdził że to po badaniu tym bardziej, że jest już rozwarcie na luźny palec. Za każdym razem jak widzę ten czop na papierze robi mi się aż słabo. Mimo, że to moja druga ciąża i w pierwszej też odchodził koło 36 tyg a ciąża wywoływana w 41 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 14:16
-
Magda603 wrote:Tym razem cc.
-
Magda603 wrote:Tak ja. Wczoraj Pani Doktor psychiatra poprawiła mi to zaświadczenie. Wstępnie Doktor wspominał o 8.09
-
Mi kazali przy CC wypełnić plan porodu. Nie przydał się, więc został w segregatorze.
Trochę zaczynam się martwić czy mała znowu się nie odwróciła, mam taki twardy brzuch nad pępkiem. Mam nadzieję że to tyłek a nie główka.
Nika, to trzymam kciuki żeby przenośne KTG było do Twojej dyspozycji. U mnie na trakcie tylko bezprzewodowe, i uważam że to powinien być standard
Sulcia, jak się czujesz? Pokażesz nam małego szkraba? Jak pierwsze chwile mijają? Karmienie się udało?
Ciekawe kto zajmie 3 miejsce w naszej grupie 🥰
nika647 lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Trochę zaczynam się martwić czy mała znowu się nie odwróciła, mam taki twardy brzuch nad pępkiem. Mam nadzieję że to tyłek a nie główka.
Ja tak mam od dawna i to ewidentnie jest pupawydaje mi się że na tym etapie trudniej jest się bobasowi odwrócić z położenia główka w dół - to jednak jest fizjologiczne i wygodne ułożenie dla maluszków
zosiasamosia lubi tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:Mi kazali przy CC wypełnić plan porodu. Nie przydał się, więc został w segregatorze.
Trochę zaczynam się martwić czy mała znowu się nie odwróciła, mam taki twardy brzuch nad pępkiem. Mam nadzieję że to tyłek a nie główka.
Nika, to trzymam kciuki żeby przenośne KTG było do Twojej dyspozycji. U mnie na trakcie tylko bezprzewodowe, i uważam że to powinien być standard
Sulcia, jak się czujesz? Pokażesz nam małego szkraba? Jak pierwsze chwile mijają? Karmienie się udało?
Ciekawe kto zajmie 3 miejsce w naszej grupie 🥰
Też mam taki twardy brzuch nad pępkiem, a nawet góra brzucha jest twarda więc mysle ze to tyłek😀 bo u mnie od dawna główką w dół
Trzymam kciuki żeby się nie odwróciła ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 14:37
-
Magda603 wrote:Dziewczyny czy czop śluzowy odchodzi Wam z krwią? Mi zaczął odchodzić od 33-34 tyg. Po poniedziałkowej wizycie (to był 36 t i 3 Dz)kontrolnej i badaniu dopochwowym odchodzi go dużo więcej i z brunatną krwią. We wtorek dzwoniłam do lekarza żeby zapytać czy to nic złego. Stwierdził że to po badaniu tym bardziej, że jest już rozwarcie na luźny palec. Za każdym razem jak widzę ten czop na papierze robi mi się aż słabo. Mimo, że to moja druga ciąża i w pierwszej też odchodził koło 36 tyg a ciąża wywoływana w 41 tyg.
Mi teraz odszedł czop właśnie taki z brunatną krwią. Z tego co się orientowałam to niby jest jakaś starsza krew. Ważne żeby nie było krwawienia -
niezapominajk_aa wrote:Moja też głową w dół i wypina dupkę u góry brzucha 😅
Właśnie wróciłam od fryzjera, włos zrobiony, kolor odświeżony, można rodzić 🤣
Chyba wezmę przykład i poumawiam się do kosmetyczek i fryzjerek. Troche się zrelaksuje.
Marzą mi się zakupy ciuchowe, ale to musi poczekać😁 -
nika647 wrote:Chyba wezmę przykład i poumawiam się do kosmetyczek i fryzjerek. Troche się zrelaksuje.
Marzą mi się zakupy ciuchowe, ale to musi poczekać😁
Śmiało! 😅
Ciuchowe też mi się marzą, ale się wstrzymuje póki co 😅nika647 lubi tę wiadomość