WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224 wrote:
    Ja jeśli nie urodzę do 29 to 30 września szpital i wywoływanie
    Kochana nie leć nam tutaj na rekord :D 30 sierpnia będzie ok do końca września to raczej nie wytrzymasz ;)

nika647, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w przyszłym tygodniu wysyp dzidziolów 😍
    Tyleee miłości 🥰🥰🥰🥰

Trzymam kciuki za Was dziewczyny! ❤️

No stress, wszystko będzie dobrze ❤️

Katia89, LILA_33, ann2224, Umka lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też doświadczacie takiego działania relaksyny na stawy? Ja mam jakąś masakrę. W pachwinach nam takie bóle, nagle jakieś takie tiki, jakby nogi mi się rozchodziły a więzadła trzymały na ostatnich strzępach🙈 nie wiem z czym to porównać, idę a noga jakby zostaje w miejscu albo się nie obraca na czas. I nie czuje żebym na przy tym jakąś bardziej flexible🤪 czuję się jak kaleką🤦

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Kochana nie leć nam tutaj na rekord :D 30 sierpnia będzie ok do końca września to raczej nie wytrzymasz ;)
    Hehe, spuromix jak na ciężarówkę to czujna jesteś😁🤪

ann2224 lubi tę wiadomość

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Hehe, spuromix jak na ciężarówkę to czujna jesteś😁🤪
    Ja to tutaj patrzę jak kolejka leci i patrząc kiedy moja kolej 🤣🤣🤣🤣

nika647 lubi tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie ktoś pamięta, pisałam tu na początku ciąży i potem chyba jeszcze po połówkowych, potem zrezygnowałam z forum, ale im bliżej porodu tym większa potrzeba by pogadać z kimś kto jedzie na tym samym wózku, mam nadzieję że mnie przygarniecie z powrotem 🙂
    Kasik, zbijam z Tobą piątkę, też w poniedziałek ide do szpitala na indukcje z powodu makrosomii, w dodatku też jestem z Gdańska, ale będę rodzić na Zaspie 🙂 wczoraj na USG waga 3950g🥴 a to dopiero 38tc
    Aha i dla uzupełnienia informacji, czekamy na chłopca - Roberta. W domu już 5-latek i 2-latka🙂
    A ty gdzie była jak do tablicy wołana była? 😁 fajnie że wróciłaś do nas na końcówce 😃 i wiadomo w gronie raźniej a i masa wiedzy tu się sypie 🙂

martini92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oficjalnie wkoncu rozmiar 50 jest dla nas dobry.
    Kurcze nareszcie wyrasta z rozmiarku 48. Jestem z niego mega dumna!

niezapominajk_aa, nika647, LILA_33, martini92, Katia89, Kania_czubajka, ann2224, Kiarka, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie mały przystojniak 🥰🥰 i kto by pomyślał że już miesiąc ma 😍

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasik, martini92 trzymam kciuki i powodzenia !✊✊

Do 30 i 31 też już niedługo 😍😍 jej tyle nowych dzidziusiów powitamy tu na forum❤

Ja coś czuję zacznę te wrześniówki😅 chyba że mała jednak postanowi nas zaskoczyć wcześniej 😊

niezapominajk_aa lubi tę wiadomość

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Kasik, martini92 trzymam kciuki i powodzenia !✊✊

Do 30 i 31 też już niedługo 😍😍 jej tyle nowych dzidziusiów powitamy tu na forum❤

Ja coś czuję zacznę te wrześniówki😅 chyba że mała jednak postanowi nas zaskoczyć wcześniej 😊

No nie? Dzidziol za dzidziolem 😅😅

Zaczynaj zaczynaj i niech się rozkręcą porody pełną parą 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 21:55

LILA_33, ann2224 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze Wam cos opowiedziec bo kyslalsm zr w ciazy jestem taka nieogatnieta tylko no ale po ciąży też nie bardzo jak sie okazuje. Pojechalismy dzisiaj nad morze na lofy z dzieciakami i ogolnie na spacer. I sobie idzieny z tumi lodami i iczywoscie osa za mna latala a ze ja uczulona mowie kuzwa nie dam sie ugryźć bo do szpitala nie mam ochoty jechac no i machnelam reka z tym lodem tak z3 facet idacy za mna mial go na glowie. Jego zona czy tam partnerka omalo w gacie nie narobila ze smiechu ja czerwona ze wstydu a koles najpierw wkurzony a potem zaczal sie smiac. Moj maz sie oczywoscie nabija ze slaby to byl podryw.
    Ja czasami mam wrazenie ze podczs ciazy gdzies polowe mozgu zgubilam.

ann2224, nika647, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2023, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spuromix wrote:
    Z tego oczekiwania nawet miesiące mi się mylą 🙈

event.png
  • KasiaAnna Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęliśmy przeprowadzkę. W tym strasznym zaduchu. Na szczęście w środku było dużo chłodniej niż ma zewnątrz, a i rąk do pomocy sporo. Dziś jedziemy dalej z tematem.

W poniedziałek wizyta. Mam nadzieję, że nowy gin obejrzy małą bo coś ostatnio leniwsza się zrobiła z ruchami. Ale jak już się wierci to czasami mam wrażenie, że chce mnie rozerwać 😆

Dziewczyny, Wasi faceci też idą na ojcowski?

Ja się już nie mogę doczekać. Mój jeszcze w poniedziałek wieczorem leci do pracy (w biurze będzie sobie cwaniak odpoczywał) ale w piątek w pracy robią mu pożegnanie bo zaczyna urlop do samego porodu a potem płynnie bierze 19 tygodni ojcowskiego 😁 5 zostaje nam do rozdystrybuowania. Z drugiej strony mam nadzieję, że po takim czasie razem nie będziemy mieli siebie dość 🤪

• nika647 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaAnna - w pl są tylko dwa tygodnie ojcowskiego. Najpierw jest macierzyński ktory może wykorzystać tylko mama, a potem rodzicielski który już można podzielić. No chyba że mama od początku nie może sprawować opieki nad dzieckiem.
    Mój jest teraz na opiece na dzieci od początku sierpnia do porodu a potem weźmie jeszcze opiekr na mnie po porodzie 2 tyg. Po porodzie musi zgłosić ojcowski jakieś 20 dni wcześniej przed wykorzystaniem i może w między czasie wykorzysta kilka dni swojego urlopu żeby ten miesiąc pobyć jeszcze z nami w domu. Zobaczymy

Muszka1, Umka lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • bebag Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie około 4 tygodni z nami po porodzie. Wykorzysta urlop okolicznościowy, 2 tygodnie ojcowskiego i trochę ponad tydzień zwykłego urlopu który został mu z tego roku. Jak ja skończę urlop macierzyński i rodzicielski i zaległy urlop w pracy, mąż planuje wziąć jeszcze 9 tygodni rodzicielskiego, których ja nie mogę, bo one przysługują drugiemu rodzicowi :) ale to zapewne dopiero pod koniec 2024 lub na początku 2025 :)

Nika647, jak Twoje zdrowie?

Kurcze, u nas porozsylali wczoraj alerty RCB o burzach, wietrze, gradzie i nic się w nocy nie działo, nadal duchota okropna :|

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag -dzieki że pytasz❤️, u mnie drapanie w gardle przeszło w kaszel, a kaszel rano w wymioty. Ale to tylko jednorazowe, mam nadzieję. Córka i syn też kaszla już, mąż zaczął kichać. Jakiś wirus.
    Ale najważniejsze że po nocnych burzach i ulewach u nas w końcu chłodniej ( dolnośląskie).

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Muszka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ja biorę pełny macierzyński i rodzicielski, czyli rok :) a mąż bierze na mnie opiekę I potem ojcowski, ma tez sporo urlopu, więc już zapowiedział w pracy że nie będzie go 4-5 tygodni 😊 Mam nadzieję że ten czas wystarczy żeby się ogarnąć 😁
    Mi też od klimy trochę się pochorowało, ale taka duchota że nie da się żyć bez. Chociaż u was Nika wygląda jak jakaś infekcja jak wszyscy smarkają...
    Za to w nocy była przepotężna burza, nawet mojego męża obudziła co zazwyczaj śpi jak mumia i nic go nie ruszą.
    Niestety wcale się nie ochłodziło, w nocy po burzy było fajnie a teraz mam wrażenie że wszystko się unosi i paruje, słońca nie ma ale jest mega duchota.
    W ogóle mąż szykuje nam śniadanie i śpiewa "to ostatnia niedziela" 🤣 Bo następna już we trójkę, może nawet za tydzień w niedzielę wyjdziemy ze szpitala!! Boję się okropnie ale podoba mi się perspektywa ze za tydzień przy dobrych wiatrach będziemy już w domu.
    Także dziś planujemy jakoś miło i spokojnie spędzić czas, skoczymy na jakiś miły obiadek ostatni taki we dwoje ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 09:40

bebag, nika647, LILA_33, Kiarka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiejcie szybko Dziewczyny, teraz niestety o infekcję łatwo, każdy ratuje się jak może, albo klimatyzacją albo zimnymi napojami :D

Fajnie że za chwilę maluszki zaczną się pojawiać, ja zapewne będę ostatnia. Z pierwszą córką byłam na forum lutówek i co? Urodziła się ostatniego dnia lutego tuż przed północą :D

Miałam nadzieję że upał zelżeje i posprzątam dziś, ale chyba nie ma szans :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2023, 09:27

nika647, Muszka1 lubią tę wiadomość

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrówka 😊 teraz łatwo sie przeziębić niestety :/

U nas tez mąż weźmie 2 tygodnie ojcowskiego, a ja macierzyński i rodzicielski w całości.

U nas w nocy przeszły mega burze także dziś jest już troszkę chłodniej także uuuf 🙂

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trafiłam na super tekst co złapał za serce :) wstawię wam żeby wam też serducho złapało...

Moje dzieci nie są mi nic winne za moje poświęcenie.
    To był mój wybór.
    Chciałam oddać swoje ciało do karmienia piersią i nosić je.
    Chciałem oddać im cały swój czas i energię.
    Zawsze chciałem, żeby były na pierwszym miejscu.
    Chciałem ich pocieszyć przez wiele nieprzespanych nocy
    i zmieniać im wszystkie pieluchy, gdy się wiją.
    Chciałem odłożyć na bok niektóre z moich marzeń, aby skupić się na nich,
    być dla nich wszystkim.
    Ponieważ jako rodzic
    Chcę wesprzeć ich podróż po ziemi
    i żeby wiedzieli, że nigdy nie są sami
    bo będę przy nich lub w ich podświadomości ich kochać.
    I chcę, żeby byli szczęśliwi ponad wszystko w moim życiu.
    Tak bardzo ich kocham.
    Więc nic mi nie są winni.
    Ponieważ nie prosili mnie o to.
    To był mój wybór.
    I nigdy bym niczego nie zmienił.

niezapominajk_aa, nika647, bebag, LILA_33, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ