WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix, no tak, już sobie przypomniałam że u Ciebie się terminy rozjeżdżały🙈
To tak jest z tymi porodami, najpierw straszaki, skurcze, skracające się szyjki a jak przychodzi co do czego to człowiek się toczy do terminu😁
Ja się nastawiam na porod w terminie, choć nie powiem, tak z tydzień przed też będzie ok, najbardziej chciałabym urodzić w jakiś piątek 😎 żeby nie zaburzyć za bardzo rutyny tygodniowej starszej córce 😁 -
Ja nie mam aktualnie żadnych obajwow, także raczej szykuje się na termin, lub wizytę I skierowanie do szpitala na wywołanie choć wolałabym uniknąć tej opcji
Wgl zmieniając temat czekam już na chłodniejsze temperatury, mam już naprawdę dość tych upałów 🥵🥵
-
Upały są okropne, w tygodniu na Mazowszu dało się żyć, bo noce były chłodniejsze i ja tez od razu miałam więcej energii i byłam aktywna. Ale wczoraj znów duchota i gorąco i dziś od rana też upał, a już naprawdę było miło w tygodniu. Ja wczoraj myślałam, że ducha wyzionę i dopiero w nocy, jak się obudziłam spocona jak mysz, dotarło do mnie że to dlatego, że upał wrócił. Mam nadzieję że prognozy się sprawdzą i od jutra będzie lepiej.
Dziś mam poczucie, że powinniśmy tę pogodę wykorzystać i zabrać gdzieś młodą ale przyznam - tak bardzo mi się nie chce i potrzebuję poleżeć więc chyba odpuszczę i niech jedzie tylko z tatą. -
U nas już od jutra ochłodzenie i deszcz. Dziś jest już chlodniej bo słońce za chmurami, ale parno bo będą burze.
-
U nas już robi się chłodniej na szczescie 🙏
Wgl od kilku dni mam mega fale gorąca nie wiem czy to hormonów czy z tej pogody ale masakra 🙈 -
niezapominajk_aa wrote:A czy któraś z Was się orientuje czy przy cukrzycy ciążowej ale regulowanej diecie też wywołują szybciej jak na insulinie czy każą czekać do terminu? 😅
Kurde, wizytę mam dopiero 30go i wtedy się dowiem co dalej...
Ja mam cukrzycę ciążowa bez insuliny . Lekarka powiedziała , ze od 38 tyg ktg będę robić i będą wywoływać , tylko niestety nie wiem kiedy . Ja mam wizyte dopiero 7/09 i wtedy sie dowiem co i jak dalej👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
niezapominajk_aa wrote:U mnie też się zrobiło duszno i parno i deszcz właśnie pada. Burzę też zapowiadają, zobaczymy 😅
Ah, no i dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi 😅
Jestem ciekawa co mi powie ginekolog w środę, oby te dni szybko zleciały 😅 -
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie ktoś pamięta, pisałam tu na początku ciąży i potem chyba jeszcze po połówkowych, potem zrezygnowałam z forum, ale im bliżej porodu tym większa potrzeba by pogadać z kimś kto jedzie na tym samym wózku, mam nadzieję że mnie przygarniecie z powrotem 🙂
Kasik, zbijam z Tobą piątkę, też w poniedziałek ide do szpitala na indukcje z powodu makrosomii, w dodatku też jestem z Gdańska, ale będę rodzić na Zaspie 🙂 wczoraj na USG waga 3950g🥴 a to dopiero 38tc
Aha i dla uzupełnienia informacji, czekamy na chłopca - Roberta. W domu już 5-latek i 2-latka🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 16:22
bebag, niezapominajk_aa, Kaśik, nika647, ann2224, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Aaa wlasie jak bedziesz jechala na UCK wez sobie pocie i przekaski na IP nim. Cie przyjma bo moze to potrwac nawet 7h!
Już dwa razy miałam ta przyjemność tam być - raz 2h drugi raz 4h - słysząc słynne opowieści zawsze przed wjeżdżał dobry posiłek 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 17:53
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
martini92 wrote:Kasik, zbijam z Tobą piątkę, też w poniedziałek ide do szpitala na indukcje z powodu makrosomii, w dodatku też jestem z Gdańska, ale będę rodzić na Zaspie
martini92, LILA_33 lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Kasik, Martini - powodzenia! Trzymamy kciuki❤️
martini92 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Kasik, Martini - powodzenia! Trzymamy kciuki❤️
Dołączam ✊❤️
Później mamy kogo w kolejce? Dwie planowane cesarki na 31go? Dobrze pamiętam? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 18:41
martini92, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Kasik, Martini - trzymam kciuki! Najpóźniej we wtorek będziecie razem. Do tego czasu ciężarki w ręce i ćwiczyć biceps 😜
Niezapominajka - u nas tez wywołują poród po 39tc bez względu czy na insuline czy bez, wystarczy, że jest cukrzyca.
Nas wczoraj wypisano do domu(!). Synek lekko jest złóty, ale zrobili badania i poziom bilirubiny jest jeszcze dopuszczalny.
Niestety w nocy córka zaczęła gorączkować 38,6st. Z samego rana mąż zabrał ją do babci i zostałam w domu sama z synkiem. Mam nadzieję, że synek i ja nie zdążyliśmy się zarazić. Niby jest trudniej samemu, ale przynajmniej bezpiecznie. Na szczęście z psem nie muszę na spacery wychodzić, bo mamy ogród. Dziś za to jak głupia wzięłam się za sprzątanie. Wiedziałam, że będzie bałagan, ale jednak człowiek się łudził 😜
Synek ładnie je z cyca, popija mm. Jeszcze jest na etapie spania cały dzień. Mogę w tym czasie odpocząć lub coś zrobić.niezapominajk_aa, nika647, ann2224, Katia89, martini92, LILA_33, Kiarka, Kiarka, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Ja bylam kilka razy przez moja przypadlosc na IP w UCK i od 4h do 9h tam spedzalam. Standard to takie 7h tam bylam. Jest tam automat jak cos ale slabo zaopatrzony zazwyczaj hihi
Przy takim czekaniu ciezarne plus tatusiowie okupuja ten automat
Wogole w po iedizlel misze umowic mojego synka do pediatry no mu dziwnie nozka tak drga raz jedna raz druga i juz sie naczytalam na necie wiec wole isc sprawdzic. -
Spuromix wrote:Aż ciężko uwierzyć że tu już koniec sierpnia i są tylko 2 brzuszki rozpakowane 🙃 to super że maluchy się nie spieszą antyle się teraz słyszy o przedwczesnych porodach...
Ale coś czuję że początkiem września będzie duże bumWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2023, 19:39