WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajk_aa, moja koszula była w normalnym stanie, gdzieś tam wiadomo pobrudzona, ale odprała się bez problemu, ja później w tej koszuli dwa lata jeszcze śmigałam😁 to samo z ręcznikiem, koleżanka mnie nastraszyła że ona ręcznik swój i dziecka to od razu wyrzuciła, a ja oba mam do tej pory🙈
Także bierz co sobie przygotowałaś i do dzieła (wiem jak już bardzo czekasz) 😁
niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:
A jak tam rozpakowane Dziewczyny? Jak się macie Wy i Wasze maluchy?
Każdego dnia rana boli coraz mniej, czuje się już dużo lepiej, maluszek wczoraj spadł na wadze a dzisiaj już ma przyrost, liczę na wypis jutro ale to dowiem się dopiero rano. Mam nadzieje ze pójdziemy do domu bo ogromnie tęsknię za córką a ona za mną, płacze mi przez telefon a ja nie umiem powstrzymać lez patrząc na jej żal 🥺bebag, ann2224, Muszka1, Umka lubią tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Każdego dnia rana boli coraz mniej, czuje się już dużo lepiej, maluszek wczoraj spadł na wadze a dzisiaj już ma przyrost, liczę na wypis jutro ale to dowiem się dopiero rano. Mam nadzieje ze pójdziemy do domu bo ogromnie tęsknię za córką a ona za mną, płacze mi przez telefon a ja nie umiem powstrzymać lez patrząc na jej żal 🥺
-
Katia89 wrote:Mi zaczęły się saczyc na stojąco i też przez większość czasu tak wypływały, na siedząco jakby coś je blokowało. Na początku myślałam że to siusiu ale co chwile to się działo więc wolałam pojechać. Ja co prawda do szpitala mam ok 20 km ale do tego czasu, przez ok 2, 3 godziny zanim pojechałam ,wód już prawie nie było . A wolałam.za.wczasu wykapac się,umyć włosy, ogolic sie bo coś czułam że zostanę i wolalam pojechać już czyściutka.
Edit: z godziny na godzinę przybywały też skurcze ,które pisały się na ktg na przyjęciu.
U mnie chyba fałszywy alarm , spokój nic nie leci
Poskakalam na pilce , majtki suche wiec jest okniezapominajk_aa, LILA_33, Umka, Katia89, ann2224 lubią tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Trzymajcie jutro za mnie kciuki ❤️ Nie wiem czy i o której będę wstanie się jutro odezwać, jakby jakieś dzdziony pojawiły się na świecie w czasie mojej nieobecnosći to odnotujcie nick, płeć, datę, wagę i długość a ja za parę dni uzupełnię 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 22:44
LILA_33, niezapominajk_aa, bebag, Kiarka, Umka, Katia89, ann2224, nika647, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Trzymajcie jutro za mnie kciuki ❤️ Nie wiem czy i o której będę wstanie się jutro odezwać, jakby jakieś dzdziony pojawiły się na świecie w czasie mojej nieobecnosći to odnotujcie nick, płeć, datę, wagę i długość a ja za parę dni uzupełnię 😁
Powodzenia jutro, wszystko będzie dobrze ❤ czekamy potem na dobre wieści✊✊Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Muszka będziemy trzyma kciuki a Ty dawaj znać co i jak!
Tata włączył dziś tv i było o cesarkach. Że w Polsce jest ich zdecydowanie za dużo bo prawie 50% ale to wszystko przez to, że standardy okołoporodowe są niskie, kobiety doświadczają przemocy na porodówkach, położne i lekarze krzyczą, straszą, nie ma odpowiedniego przygotowania do porodu, prawie 90% odbywa się bez środków łagodzenia bólu. Dlatego kobiety wolą cesarkę - mniej stresu, wiadomo na co się przygotować. W sumie racja. Gdzieś mi się nawet obiło, że są szpitale, w których jeśli się nie zgłosi wcześniej chęci zzo to go nie będzie na stanie. No bo po co 🤦♀️nika647 lubi tę wiadomość
-
Muszka1 wrote:Trzymajcie jutro za mnie kciuki ❤️ Nie wiem czy i o której będę wstanie się jutro odezwać, jakby jakieś dzdziony pojawiły się na świecie w czasie mojej nieobecnosći to odnotujcie nick, płeć, datę, wagę i długość a ja za parę dni uzupełnię 😁
Kciuki zaciśnięte, powodzenia, dużo siły i zero komplikacji ❤️Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Jejku jak Wam zazdroszczę rozpakowane dziewczyny i te które są bliżej terminu 🥹❤️
Ja też chcę już poznać i wyściskać tą moją łobuziare 🥹🥹
Wrzucajcie zdjęcia dzieciaczków w miarę możliwości, niech nam trochę poruszą macice 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 22:51
ann2224 lubi tę wiadomość
-
KasiaAnna wrote:Muszka będziemy trzyma kciuki a Ty dawaj znać co i jak!
Tata włączył dziś tv i było o cesarkach. Że w Polsce jest ich zdecydowanie za dużo bo prawie 50% ale to wszystko przez to, że standardy okołoporodowe są niskie, kobiety doświadczają przemocy na porodówkach, położne i lekarze krzyczą, straszą, nie ma odpowiedniego przygotowania do porodu, prawie 90% odbywa się bez środków łagodzenia bólu. Dlatego kobiety wolą cesarkę - mniej stresu, wiadomo na co się przygotować. W sumie racja. Gdzieś mi się nawet obiło, że są szpitale, w których jeśli się nie zgłosi wcześniej chęci zzo to go nie będzie na stanie. No bo po co 🤦♀️
To ja widziałam gdzieś filmik z jakiegoś programu, o znieczuleniach przy porodzie, jaki jest właśnie procent stosowania itd. W komentarzach się kobiety wypowiadały że im odmawiano, mimo że prawnie jest nam ono zagwarantowane, ale lekarze twierdzą że nie ma anestezjologa. Po czym jak jest pilne CC to się nagle anestezjolog znajduje. Więc jak to w końcu jest 🤷🏽♀️ największy procent stosowania znieczulenia ponoć jest w szpitalu w Chorzowie i lekarz się wypowiadał że no skoro mają taką możliwość to ją oferują. Za to w jakimś szpitalu w Toruniu w ciągu roku ponoć niecałe 10 znieczuleń zrobili. I jakiś koleś mówił, że "no co, przecież kiedyś przeprowadzano operacje bez znieczulenia i część takich ludzi przeżyła" nosz kuźwa, rozwalił mnie ten tekst 🤦🏽♀️ -
Papatkiiii wrote:U mnie chyba fałszywy alarm , spokój nic nie leci
Poskakalam na pilce , majtki suche wiec jest ok
No to mnie nastraszylas, siostroJa totalnie nie jestem przygotowana na takie niespodzianki, zdecydowanie za wczesnie na nas jeszcze
Super ze falszywy alarm, trzymajcie sie dzielnie
Jeszcze pare tygodni chociaz
Zamowilam sobie pilke z anty burst, bo moja nasza psia banda szczescliwie zutylizowala -
Katia, Ann, wspolczuje tych przezyc ze stesknionymi dzieciakami
Zycze wytrwalosci i sily, na pewno szybciutko wrocicie do domow, duzo zdrowka ❤️
ann2224 lubi tę wiadomość
-
Kciuki trzymam, bedzie dobrze i szybkoI nie martw sie
Ciotki forumowe beda czekac na dobre wiesci i foty
Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj od rana tłumaczyłam małemu jak ja muszę go mocno kochać że pomimo tego że brzuch mnie napiernicza szwy w kroku ciągną jak cholera, cycki są 2 razy takie i twarde jak kamień do tego przy każdym karmieniu mam wrażenie że mi ktoś w Sutki igły wbija i w tym samym czasie moja macica chce urodzić dziecko którego nie ma. To i tak karmi go tylko piersią choć mleka gotowego to tutaj pod dostatkiem.
nika647, bebag, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka lubią tę wiadomość
-
Jak mnie ta pełnia przeorała dziewczyny🙈 wczoraj skurcze, były nawet co 7 min. Ale nie były aż tak bolesne więc czekałam. I tak cały dzień. Ale nawet kawałka czopa nie zauważyłam więc moja szyjka raczej przy tym nie drgnęła. W nocy nie mogłam zasnąć. Co się kładłam na boku to brzuch twardniał, ale skurcze takie z góry brzucha się uspokoiły. Maz też nie mógł spać. Zawsze tak mamy w pełnię. Do tego nastraszylam go trochę że to już🤪 znowu złapały mnie masakryczne skurcze w łydkach, musiałam wziąć dodatkowy magnez, choć nie wiem czy już nie przesadzam z dawką🤦 jestem potwornie niewyspana.
Idę dziś na ktg do szpitala ale jak narazie skurczy zero więc nie wiem czy coś się dziś zapisze😂