WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda603 wrote:Dziewczyny od kilku dni mam taki piekący guzek na wardze sromowej większej. Jest też taka malutka jakby biała krostka. Na opryszczkę to raczej nie wygląda. Dodatkowo mam obrzęknięte wargi sromowe mniejsze i generalnie taka przekrwione ta okolica. Czy to może być ucisk macicy na naczynia? Czy Wy też macie takie obrzęki okolic intymnych na końcówce ciąży?
Co do samego guzka to nie wiem, ale w 9 miesiącu miałam bardzo przekrwione i nabrzmiałe okolice sromu, aż dziwnie to wyglądało. Rozmawiałam z lekarzem i mówił, że na końcówce ciąży tak to właśnie wyglada. -
Na ktg jeden skurcz🙈 i drugi długi jak mały się wypiął, ale to się nie liczy. Także nikt mnie nie badał, jestem już w domku. Ale dziś był tłok na izbie... Także za tydzień kolejne ktg i jak się nic nie zadzieje to 11 września na indukcję😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 13:24
-
Martini ja poprzednie dzieci też rodzilam na Zaspie i tez zawsze polecalam ten szpital ale odkad przrjal go wojewodzki tam nie ma specjalistow do trudnych ciaz a szkoda bo szpital byl super.
Z moimi naczyniami to nie bylo tam lekarza ktory by wiedzila co robic ze mna dalej. -
ann2224 wrote:U nas naświetlanie żółtaczka rośnie i niestety do domku nie pójdziemy. Ryczeć mi się chce bo już mam dość tego szpitalnego łóżka i ogólnie wszystkiego
O kurcze, bardzo mi przykro. Mocno trzymam kciuki żeby żółtaczka odpuściła jak najszybciej. Wierzę że jest już ciężko w szpitalu. -
ann2224 wrote:U nas naświetlanie żółtaczka rośnie i niestety do domku nie pójdziemy. Ryczeć mi się chce bo już mam dość tego szpitalnego łóżka i ogólnie wszystkiego
ann2224 lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:Dokładnie tak🙈 ale jak mówiłam lekarz wszedł w rolę i ją szybko doprowadził do porządku
KasiaAnna, w którym szpitalu rodzisz? Ja też z Wawy🙈
O proszę 😊 Zdecydowałam się na Madalińskiego ze względu na dużą dostępność sal rodzinnych. Wyjściowo chciałam na Żelaznej, ale tam ponoć dostanie jej graniczy z cudem. A na Madalińskiego już raz rodziłam . A Ty na który się zdecydowałaś?
GBS oczywiście dodatni 🙄 myślałam, że chociaż tym razem mi się upiecze -
KasiaAnna wrote:Czy Wasze dzieci też mają tyle razy czkawkę? Moja potrafi i po 2-3 razy dziennie i już czasem mnie to irytuje 😅 Szczególnie wczoraj - musiałam się mega skupić a tu co chwila puk, puk, puk i weź tu się człowieku skup
Taaaaak 🤣 też mam czasami dość 🤣 -
Moja tez kilka razy dziennie ma
A szegolnie odczuwalna to funduje mi w nocy, tak kolo 1-2
👩'76+👨'73
*Invimed Wroclaw
I-III IVF ❄x0
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.2023 FET 5.1.1
09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️
22.03.2025 FET 5.1.1
8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
10+5 CRL 4,39 ❤️169 🙏;
12+0 (12+4) CRL 6,61 ❤️172 🙏;
Nifty Pro zdrowy chlopak ♂️
13+0 CRL 7,02 ❤️162 🙏;
13+1 (14+0) CRL 8,2 ❤️154 🙏; -
Ja tej czkawki też nie lubię🙈 w dodatku zawsze pojawia się jak leżę i chce odpocząć, najpierw kopniaki a na końcu mieć czkawka🤪
-
KasiaAnna wrote:Czy Wasze dzieci też mają tyle razy czkawkę? Moja potrafi i po 2-3 razy dziennie i już czasem mnie to irytuje 😅 Szczególnie wczoraj - musiałam się mega skupić a tu co chwila puk, puk, puk i weź tu się człowieku skup
Oj tak u mnie też, teraz już nie tak często ale kilka tyg temu też po 3 razy dziennie 🙈 mnie też to trochę irytowało najbardziej jak kładłam się spać 😅 -
Ja planuję rodzić w IMiD, głównie dlatego że koleżanki były zadowolone i mam super blisko 😁pierwszą córkę rodziłam na Inflanckiej i było naprawdę spoko, ale teraz muszę rodzić w szpitalu gdzie jest 3 stopień referencyjności 🙈
U nas czkawką często, do tego młoda baaaardzoooo aktywna, wszystkie wnętrzności mnie bolą tak się wierci 🙈 -
3150g 54cm 9/10 godz 11:13
Mamy córeczkę z niesamowitą czuprynką🩷
Po cc ciężko.. boli.. jeszcze przed pionizacją, mąż cały czas jest przy nas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 20:18
LILA_33, Jeffcia, niezapominajk_aa, Umka, bebag, Natka95, nika647, Kiarka, ann2224, Nadziejka30, martini92, Katia89, Sulcia, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Muszka1 gratulacje ❤❤ pierwsza dziewczyna! Faktycznie ma bujną czuprynkę🥰
Muszka1 lubi tę wiadomość