WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekamy na wieści od Kasik! Mam nadzieję że wszystko ok.
Kto następny w kolejce z planowaną cesarka/indukcja? -
Tak indukcja w miarę udana jeśli wogole można tak powiedzieć 😉 szybciutko 4 godziny porządnych boli i po sprawie. Tylko to czekanie za nim się zacznie jest strasznie męczące. Mały był owinięty pępowina dlatego końcówka była bardzo bolesna bo Polozna odwoijala ja w środku ale skończyło się wszystko dobrze i to najważniejsze 😁
nika647, Nadziejka30, ann2224, Umka, Kiarka lubią tę wiadomość
-
nika647 wrote:Czekamy na wieści od Kasik! Mam nadzieję że wszystko ok.
Kto następny w kolejce z planowaną cesarka/indukcja?
Jutro termin ale jak widać nic się nie zanosi, wiec u mnie 4 września wizyta i skierowanie. Takze ja napewno gdzieś w przyszłym tygodniu 🙂nika647 lubi tę wiadomość
-
Karola1688 wrote:Ja dziś o 14 urodziłam synka Dawida 3390g .
Karola, gratulacje!Duzo zdrowia dla malucha i mamy
-
Termin mam ustalony na 22.09, dzień po moich urodzinach bo chcę je spędzić wyspana a nie obolała po cc 😄
A dziś urodziny ma moja pierwsza córka i uciekamy na cały weekend świętować 💕nika647, bebag, ann2224, LILA_33, niezapominajk_aa, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś płaczliwy dzień. Wczoraj tez. W dodatku córka zaczela przedszkole i nie znosi adaptacji najlepiej. Rano był straszny płacz. Syn też wstał z płaczem że musi iść ale szybciej mu przeszło. Mala uciekała nawet z sali... Teraz jeszcze koleżanka wysłała mi filmik jak mała stoi na placu zabaw sama i się nie bawi... Chyba nie pomyślała jak to na mnie zadziała teraz. Masakra
-
KasiaAnna wrote:Termin mam ustalony na 22.09, dzień po moich urodzinach bo chcę je spędzić wyspana a nie obolała po cc 😄
A dziś urodziny ma moja pierwsza córka i uciekamy na cały weekend świętować 💕
Zdrówka dla Córci ❤️ -
Jestem!
Muszka, Karola gratulacje i wepchnę się pomiędzy Wami
Wczoraj 31.08 o 13:22 urodził się moj synuś - z zakładanej wagi 4300 ma 3540 (😂😂😂) i 53cm.
Ostatecznie miałam cc, bo po kroplówkach nie było postępu porodu a minęło już dużo czasu od odejścia wód.
Nie odzywałam się, bo po znieczuleniu zmiotło mnie kompletnie - czułam się jak na haju, półprzytomna. Jak udało mi się otworzyć oczy od razu wymiotowałam. Do tego mocne zawroty głowy (od zawsze mam problemy z błędnikiem). Mąż dopiero po północy pojechał do domu jak zaczęłam powoli wracać do rzeczywistości.
Dziś już jest Ok, w końcu mogli mnie pionizowac i przenieść do normalnej sali. Teraz w końcu mogę przytulić synka i podjąć walkę o karmienie
Ufff i to tak w skrócie moja/ nasza historia 😉nika647, martini92, Papatkiiii, LILA_33, bebag, niezapominajk_aa, Umka, ann2224, Sulcia, Kiarka, zosiasamosia, KasiaAnna, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Kasik - gratulacje! Długo Cię wymęczyli, ale najważniejsze że jesteście cali i zdrowi❤️ zdrówka dla Was!
Kaśik lubi tę wiadomość
-
Kaśik wrote:Jestem!
Muszka, Karola gratulacje i wepchnę się pomiędzy Wami
Wczoraj 31.08 o 13:22 urodził się moj synuś - z zakładanej wagi 4300 ma 3540 (😂😂😂) i 53cm.
Ostatecznie miałam cc, bo po kroplówkach nie było postępu porodu a minęło już dużo czasu od odejścia wód.
Nie odzywałam się, bo po znieczuleniu zmiotło mnie kompletnie - czułam się jak na haju, półprzytomna. Jak udało mi się otworzyć oczy od razu wymiotowałam. Do tego mocne zawroty głowy (od zawsze mam problemy z błędnikiem). Mąż dopiero po północy pojechał do domu jak zaczęłam powoli wracać do rzeczywistości.
Dziś już jest Ok, w końcu mogli mnie pionizowac i przenieść do normalnej sali. Teraz w końcu mogę przytulić synka i podjąć walkę o karmienie
Ufff i to tak w skrócie moja/ nasza historia 😉
Gratulacje ❤ dobrze ze juz wszystko okey, dużo zdrówka 🥰Kaśik lubi tę wiadomość
-
No Kaśik bo juz mialam jechac i drzec sie na odzialr gdzie jest Kasik gdzie jest Kasik 🤣 a tak poważnie to i tak mam tam do odbiory wynik histopatologiczny
Gratulacje kochana chcialam Ci pisac ze ich usg zawyza wage dzieci ale juz nie chcialam Cie stresowac u mnie tez wychodzilo 2790 a urodził sie 2470Kaśik lubi tę wiadomość