WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Jestem!

Muszka, Karola gratulacje i wepchnę się pomiędzy Wami

Wczoraj 31.08 o 13:22 urodził się moj synuś - z zakładanej wagi 4300 ma 3540 (😂😂😂) i 53cm.
    Ostatecznie miałam cc, bo po kroplówkach nie było postępu porodu a minęło już dużo czasu od odejścia wód.

Nie odzywałam się, bo po znieczuleniu zmiotło mnie kompletnie - czułam się jak na haju, półprzytomna. Jak udało mi się otworzyć oczy od razu wymiotowałam. Do tego mocne zawroty głowy (od zawsze mam problemy z błędnikiem). Mąż dopiero po północy pojechał do domu jak zaczęłam powoli wracać do rzeczywistości.

Dziś już jest Ok, w końcu mogli mnie pionizowac i przenieść do normalnej sali. Teraz w końcu mogę przytulić synka i podjąć walkę o karmienie

Ufff i to tak w skrócie moja/ nasza historia 😉

Gratulacje ❤️ zdrówka dla Was ☺️

Kaśik lubi tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie szalejecie 😍😍
    Zdrowia dla Was i maluszków ❤❤❤❤

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Umka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Jestem!

Muszka, Karola gratulacje i wepchnę się pomiędzy Wami

Wczoraj 31.08 o 13:22 urodził się moj synuś - z zakładanej wagi 4300 ma 3540 (😂😂😂) i 53cm.
    Ostatecznie miałam cc, bo po kroplówkach nie było postępu porodu a minęło już dużo czasu od odejścia wód.

Nie odzywałam się, bo po znieczuleniu zmiotło mnie kompletnie - czułam się jak na haju, półprzytomna. Jak udało mi się otworzyć oczy od razu wymiotowałam. Do tego mocne zawroty głowy (od zawsze mam problemy z błędnikiem). Mąż dopiero po północy pojechał do domu jak zaczęłam powoli wracać do rzeczywistości.

Dziś już jest Ok, w końcu mogli mnie pionizowac i przenieść do normalnej sali. Teraz w końcu mogę przytulić synka i podjąć walkę o karmienie

Ufff i to tak w skrócie moja/ nasza historia 😉

Kasik, gratulacje! Duzo zdrowia dla Was :) Najwazniejsze ze wszystko dobrze. Szybkiego powrotu do pelni sil i duzo mleczka zycze :D

Kaśik lubi tę wiadomość

👩'76+👨'73
    *Invimed Wroclaw
    I-III IVF ❄x0
    *Gyncentrum Katowice
    IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1

age.png

09.2023♀️39+3 10:34 3510 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️

preg.png

8+4 CRL 2,21 ❤️176 🙏;
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik, gratulacje! Ale u nas ruszyło z kopyta! :D

Ja dziś byłam na wizycie, mała waży już 3100, u mnie szyjka króciutka i wg lekarki gotowa do porodu. Jak dostanę regularnych skurczy albo odejdą wody, mam nie czekać za długo tylko jechać do szpitala :) Ale kiedy urodzę, nie wie nikt :D za 2 tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy dotrwam :D

niezapominajk_aa, LILA_33, ann2224, nika647, Kaśik, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 1 września 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Kaśik, gratulacje! Ale u nas ruszyło z kopyta! :D

Ja dziś byłam na wizycie, mała waży już 3100, u mnie szyjka króciutka i wg lekarki gotowa do porodu. Jak dostanę regularnych skurczy albo odejdą wody, mam nie czekać za długo tylko jechać do szpitala :) Ale kiedy urodzę, nie wie nikt :D za 2 tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy dotrwam :D

Nah, zazdroszczę 😅 u mnie w środę było wszystko szczelnie zamknięte 🙄

Ja to się chyba nie doczekam i będę Wam tu tak marudzić 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2023, 14:10

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik gratuluję i życzę szybkiego powrotu do pełni sił.

Kaśik lubi tę wiadomość

event.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajk_aa wrote:
    Nah, zazdroszczę 😅 u mnie w środę było wszystko szczelnie zamknięte 🙄

Ja to się chyba nie doczekam i będę Wam tu tak marudzić 🤣

Haha to jak ja 🙈 też tak marudze 😅
    ale kochana to żaden wyznacznik, u mnie rozwarcie było ok 2 cm 2 tyg temu i co dalej chodzę 🙈 stosowałam chyba wszystko co można żeby jakoś temu pomóc ale mała ma chyba inny plan na to wszystko 🙂

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Haha to jak ja 🙈 też tak marudze 😅
    ale kochana to żaden wyznacznik, u mnie rozwarcie było ok 2 cm 2 tyg temu i co dalej chodzę 🙈 stosowałam chyba wszystko co można żeby jakoś temu pomóc ale mała ma chyba inny plan na to wszystko 🙂
    Tak też powiedziała mi lekarka, że to wcale nie oznacza że urodzę na dniach :D także teraz czas na trenowanie cierpliwości, ktora później przyda się przy dzieciach :D

age.png
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Tak też powiedziała mi lekarka, że to wcale nie oznacza że urodzę na dniach :D także teraz czas na trenowanie cierpliwości, ktora później przyda się przy dzieciach :D

Ooo trenowanie cierpliwości! Baaardzo ciężko mi to idzie 😅 co drugi dzień to mam załamkę poprostu 🙈 ale chyba czas to po prostu zaakceptować, bo w końcu za kilka dni I tak się zobaczymy 🥰

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖

Wysłany: 1 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszacie mnie 🤣
    Moja najgorsza wada to właśnie niecierpliwość. Jestem tym typem człowieka co zamówił paczkę i już wypatruje kuriera 🤣🤣
    A im bliżej tym bardziej ta niecierpliwość rośnie 😆

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kasik! Dużo zdrowia! ❤️

Kaśik lubi tę wiadomość

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Muszka gratulacje!❤️

Jeffcia - a ty szykujesz się do sn czy CC?
    A ja chyba do obu🙈 bo lekarz daje zielone swiatlo jesli zacznie sie cos dziac, ale polozna mowi ze jak pierwsze niechcialo wyjsc samo to i drugie moze byc podobnie. Boje sie za to wywolywania.
    Ciagle zmeczenie mnie dopada popoludniu, ale nie mam jak sie przespac bo starszak nie da na pewno. Dzis jeszcze 1 dzien w przedszkolu to i dla mnie tez stres, ale na szczescie bylo dobrze:)

I graulacje dziewczyny:) nie wchodizlam na forum dobe a tu juz tyle dzieciaczkow na swiecie 💐🎉🍾

A co do tych boli i nie przespanych dni i nocy. To kiedys minie, na pewno, to sa ciezkie chwile a my mamy jestesmy silne i warto na pewno zbierac sily kiedy sie tylko da. Myslalam ze starszak nigdy juz nie przespi nocy, a jak zaczal to ja glupia wstawalam i sprawdzalam jak u noworodka czy oddycha 🙉🤪🤦 wiec wariactwo. Jestesmy czujne zawsze. Przed przyjsciem na swiat syna to balam sie ze bede spac za mocno, ale to juz chyba instynkt, ze jestesmy ciagle na czujce. A gdzies czytalam ze natura tak to robi ze zapominamy te ciezkie chwile, bo inaczej bysmy nie robily kolejnych dzieci 🤓 to z tych takich pozytywów. Lepiej ich szukac w tych ciezkich chwilach. Cieszmy sie maluszkami bo tak szybko rosna. (sorki za dlugie wywody, tak mnie wzielo na takie podsumowanie rodzicielstwa).

nika647, Sulcia, LILA_33, ann2224, Umka, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Kiarka Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie też może takie wodniste upławy? Im bliżej terminu tym więcej tego śluzu mi leciało, ale to wtedy ewidentnie był śluz. Po ostatnim badaniu miałam dużo tego, znowu plamienie, ale od wczoraj ta wydzielina jak wychodzi to taka wodnista i jest bezbarwna i bezwonna. Dzisiaj zaczęłam świrować, że to wody płodowe się sączą... Ale wszędzie czytam, że bardziej by się saczyly na leżąco a na stojąco dzidziuś blokuje ujście, a u mnie tylko jak poleci to na stojąco i to nie tak że ciągle. Parę razy w ciągu dnia i wtedy mam takie uczucie jak podczas miesiączki czasem jakiś wyciek. Papierek lakmusowy jest żółty co na skali pokazuje, że pH jest trochę powyżej 5. Myślałam żeby podjechać do doktorki, ale przypomniałam sobie, że już jest zagranicą... No i nie wiem co myśleć. W poniedziałek idę do szpitala i myślałam, że ostatni weekend będę spokojnie oczekiwała w domu 🙄

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiarka - śluz może być bardziej wodnisty na koniec. A z tymi wodami to tu ktoś pisał ostatnio że sączyły się na stojąca czyli jednak różnie bywa. Myślę że to kwestia ulozenia dziecka w brzuchu. Jak jest główka w dół to będzie blokować a jak nie no nie wiem.
    Jeffcia - jak by poszło samoistnie to może warto próbować sn jeśli oczywiście chcesz, ale jeśli miało by być z wywoływaniem to ja bym sobie chyba odpuściła. No chyba że planujesz jeszcze kolejne dziecko. To wtedy może jest to bardziej warte rozważenia.
    Ostatnio na zaufaj położnej na stories Anna bulczak opowiadała o swoich porodach. Miała 4! Pierwszy CC, drugi vback czyli sn po CC ale z indukcja na niedojrzałej szyjce, trzeci porod domowy, a czwarty - najlepszy jak opisała, wymarzony w Gdańsku za zaspie. Samoistny, naturalny, z pozycjami wertykalnymi.

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia też obawiam się indukcji u mnie najpierw balonik , później oxy stosują .
    Mam nadzieję , że to pomoże i będą postępy i ominie mnie CC bo tego boję sie jeszcze bardziej :(

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Spuromix Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody jak się sączą to są takiego słodkawego zapachu jak yyyyyy słoik z cukrem to pachnie albo szklanka wody z dużą zawartością cukru ciężko mi to opisać....

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika647 wrote:
    Ostatnio na zaufaj położnej na stories Anna bulczak opowiadała o swoich porodach. Miała 4! Pierwszy CC, drugi vback czyli sn po CC ale z indukcja na niedojrzałej szyjce, trzeci porod domowy, a czwarty - najlepszy jak opisała, wymarzony w Gdańsku za zaspie. Samoistny, naturalny, z pozycjami wertykalnymi.
    Oglądałam! Przyznam że ona tak fajnie opowiada o tych porodach, że aż nawet właśnie zaczęłam być ciekawa jak ten mój drugi będzie wyglądał😊

Ja za tydzień jestem umówiona z położną na badanie, no chyba że coś zacznie się wcześniej, ale nie sądzę🫣

nika647, a jak dzieciaki po pierwszym dniu? Moja córa super zadowolona z zerówki, nie wiem kiedy ona tak wyrosła i stala się taka samodzielna😎

age.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:
    Jeffcia też obawiam się indukcji u mnie najpierw balonik , później oxy stosują .
    Mam nadzieję , że to pomoże i będą postępy i ominie mnie CC bo tego boję sie jeszcze bardziej :(
    Ja cc znam, wiem o co chodzi, ale to jednak operacja, dwa razy mialam operacje taka, raz miesniaki mi usuwali, wiec wolalabym jednak zeby samo sie wszystko zaczelo. Ekarz daje mi czas do 20, a potem pewnie da skierowanie na cc do swojego szpitala gdzie pracuje, ale moze samo sie zacznie. Mala sie wierci bardzo. W 1 ciazy bylo inaczej, wypychal sie ale spokojniejszy byl, a jego siostra to szaleje w tym brzuchu i czkawke ma z 3 razy dziennie.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag wrote:
    Oglądałam! Przyznam że ona tak fajnie opowiada o tych porodach, że aż nawet właśnie zaczęłam być ciekawa jak ten mój drugi będzie wyglądał😊

Ja za tydzień jestem umówiona z położną na badanie, no chyba że coś zacznie się wcześniej, ale nie sądzę🫣

nika647, a jak dzieciaki po pierwszym dniu? Moja córa super zadowolona z zerówki, nie wiem kiedy ona tak wyrosła i stala się taka samodzielna😎

Ta anna mi przypomina ta z kabaretu Joannę Kołaczkowska😄 jakoś taka fizycznie podobna i podobnie opowiada😀 ale nie dosluchalam o tym trzecim porodzie - domowym. Nie wiem czemu za 4-tyn razem zdecydowała się na szpital jednak?

A w przedszkolu córka średnio, ale nie płakała cały czas, jak mąż po nią pojechal to zjadła nawet banana i ciastko przed wyjściem i była niezadowolona że nie pospala🤪 bo po zupce i deserku mają leżakowanie.
    Syn mówi że było świetnie, nowa sala, nowe zabawki, mówi że mu sie będzie teraz w końcu to przedszkole podobalo🙈
    Po 3 latach codziennych płaczów i histerii, proszenia, przekupywania nawet😎😂 może w końcu będę mieć chociaż z nim lżej 🤪

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • Karola1688 Autorytet

Wysłany: 1 września 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśki gratulacje 😘

Kaśik lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ