WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Juchacha, gratulacje! 🌺😊
Zosia, kciuki. Lila, wciaz trzymam ✊
Mnie chyba puszcza do domu, czekam na usg wlasnie.LILA_33 lubi tę wiadomość
-
Papatkiiii wrote:Ostatnia wizytę mam w czwartek , oby juz szyjka sie skracała bo mam juz dosyć
Powiedzcie mi jak z l4 czy lekarz daje L4 do terminu porodu czy dłużej ?
W teorii mam mieć indukcję ze względu na cukrzycę ale kiedy nie wiadomo .
Była tu dziewczyna która miała mieć też indukcje ze wzgledu na cukrzycę , czy wiadomo kiedy będą dzidziusia zapraszać na świat ? :-*
😍😍😍za maksymalnie 2 tygodnie moja kruszynka będzie na świecie 😍😍😍czekam już jak na szpilkach 😛 -
Papatkiiii wrote:Ostatnia wizytę mam w czwartek , oby juz szyjka sie skracała bo mam juz dosyć
Była tu dziewczyna która miała mieć też indukcje ze wzgledu na cukrzycę , czy wiadomo kiedy będą dzidziusia zapraszać na świat ? :-*
Właśnie weszłam na pue zus zerknąć na swoje zwolnienie bo byłam pewna, że mam do dnia porodu a okazuje się że mam wystawione aż do 27.09, czyli 10 dni po planowanym terminie porodu z OM. Jeżeli nie urodzę do końca tego tygodnia, to 12/13.09 mam się stawić u lekarza z wynikami morfologii i moczem. Teoretycznie też mam wpisaną cukrzycę ciążową a w praktyce ostatnio powiedział że cukrzyca na diecie to dla niego nie cukrzyca, w szpitalu też nie chcą ode mnie żadnego zaświadczenia o unormowanych cukrach czy leczeniu. Więc podejrzewam że w moim przypadku o żadnej indukcji nie mowy chyba że przekrocze grubo termin 😅
Ciśnienie się unormowało, cukry też. Miałam dziś iść do cukrzycowej i położnej ale poległam 🙈
Na jutro ustawiam budzik i idę choćby nie wiem co 😅 -
Była tu dziewczyna która miała mieć też indukcje ze wzgledu na cukrzycę , czy wiadomo kiedy będą dzidziusia zapraszać na świat ? :-* -
No dobra. Odpaliłam aplikacje do mierzenia skurczy i skurcze co 3,4 minuty. Po 40 sekund. Więc jedziemy do szpitala. Mam nadzieję, że to już to a nie znowu mnie odeślą do domu.
Wody mi nie odeszły. Mam tylko bardzo dużo śluzu brązowego z domieszką nitek krwi.nika647, bebag, LILA_33, Nadziejka30, Muszka1, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
zosiasamosia wrote:No dobra. Odpaliłam aplikacje do mierzenia skurczy i skurcze co 3,4 minuty. Po 40 sekund. Więc jedziemy do szpitala. Mam nadzieję, że to już to a nie znowu mnie odeślą do domu.
Wody mi nie odeszły. Mam tylko bardzo dużo śluzu brązowego z domieszką nitek krwi.
No to trzymam kciuki ✊ ❤️ -
zosiasamosia wrote:No dobra. Odpaliłam aplikacje do mierzenia skurczy i skurcze co 3,4 minuty. Po 40 sekund. Więc jedziemy do szpitala. Mam nadzieję, że to już to a nie znowu mnie odeślą do domu.
Wody mi nie odeszły. Mam tylko bardzo dużo śluzu brązowego z domieszką nitek krwi.
Trzymam mocno kciuki! ✊✊ -
bebag wrote:Ja mam termin na 22.09 (u mnie ten z om pokrywa się z usg) a zwolnienie mam wystawione do 30.09
Lila, zosiasamosia, jak tam u Was?
Kiarka, czyli jutro cięcie? Powodzenia!
U nas narazie zero postępu, skurcze się piszą ale nie duze niestety, brzuch się stawia ale to za małojutro chyba balonik
-
Wody mi nie odeszły. Mam tylko bardzo dużo śluzu brązowego z domieszką nitek krwi.I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
LILA_33 wrote:U nas narazie zero postępu, skurcze się piszą ale nie duze niestety, brzuch się stawia ale to za mało
jutro chyba balonik
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Nasz Synek już z nami 💙 Jednak nie dotrwał do jutra 😂 Jak trochę dojdziemy do siebie to napisze więcej
LILA_33, zosiasamosia, bebag, Muszka1, Papatkiiii, niezapominajk_aa, nika647, Katia89, ann2224, Umka, Sulcia, Jeffcia, Kaśik, Nadziejka30, Natka95 lubią tę wiadomość
-
Kiarka wrote:Nasz Synek już z nami 💙 Jednak nie dotrwał do jutra 😂 Jak trochę dojdziemy do siebie to napisze więcej
Kiarka gratulacje ❤❤ -
Kiarka, gratulacje!
Rosnijcie zdrowo i tradycyjnie duzo mleka
Dla Ciebie jak najszybszego powrotu do formy
My juz w domku, co za ulgaWszystko dobrze, ttt odpukac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 20:58
bebag, nika647, ann2224, LILA_33, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Zosia samosia - czekamy na wieści😀
U mnie skurcze jakby się pomniejszyły, tzn brzuch pobolewa i napięty, a brak takich cyklicznych jak były. Wiec albo cisza przed burzą albo już kicha jak w poprzedniej ciąży. W każdym razie nadal nie zauważyłam żadnych objawów skracania czy rozwierania szyjki. Żadnego plamienia, żadnego czopu. Może trochę więcej śluzu.
Trudno, stwierdziliśmy z mężem że mamy jeden tydzień żeby pobyć tylko we dwoje, tzn jak dzieci przedszkolu i trochę wypocząć i się wyluzować. Wspólne zakupy, trening ( ja ciążowy, mąż swój). Jakis film. Później będzie hardkore😄 -
A mi jednak sączą się wody, ubywa też na usg, afi się zmniejsza, więc miałam dobre przeczucie. Dziś próba wywolania z oksytocyna oby się udało, choć mam mega stresa
niezapominajk_aa, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość